Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.709
|
čitano: 14.691.225
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
Buby_55 kaže...
Pozdrav, zanima me vaše mišljenje o ovom laptopu, mislim sa ovom konfiguracijom, jer treba mi pristojan laptop da mogu igrati malo starije igre kao i za surfanje te ostale stvari, jer imam vec racunalo za zahtjevnije igre? http://www.instar-informatika.hr/notebook-acer-v5-552g-10578g50aii-nxmctex019/0851280

Ova grafika ne samo da pokreće starije, već pokreće i novije igre tipa Call of Duty Modern Warfare 3, Battlefield 3 itd.

15 godina
neaktivan
Smretko kaže...

Pozdrav, pitanjce jedno prijatelj kupuje neki lap od nekih 4500-5000kn njemu je za oko zapea https://www.technomarket.hr/products/09133699/lenovo-ideapad-z510-59-390314 relativno dobre karakteristike sa obzirom na cijenu,ne zamara ga previse igranje i te stvari al eto opet da moze bacit kakvu novu igru nezz kakva je ova konfiguracija za to a sta se tice jamstva nije neki problem s obzirom da ce uzimat produzeno jamstvo....ako imate preporuku necega boljeg do te cijene bitno je samo da je ducan u splitu znaci igraju ulogu links,hg spot i elipso.

Odličan ti je laptop za oko zapea. Uzmi ga.

15 godina
neaktivan
roby27 kaže...

Možda da se protegneš do Dell 7537 3god. jamstvo uparena sa GT750M GDDR5 grafikom jako močna grafička

Točno, veoma je blizu kvalitete one GTX660.

11 godina
neaktivan
roby27 kaže...
CroGamer0320 kaže...

Pozdrav momci i cure (ako ih ima) :D 

Znaci namjeravam da kupim laptop, onako solidan.. Laptop bi mi sluzio većinom za igre (LoL i poneke novije), za filmove i AutoCAD dosta i surfanje. Budget je cca 4000 kn moze par stotica gore nije bitno.. Vazno mi je da se ne grije puno i da nije nekakav civilan. Zapeo mi je za oko  http://www.instar-informatika.hr/notebook-acer-v5-552g-10578g50aii-nxmctex019/0851280 

Lenovo G510

15 godina
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Zanima me jedna stvar. Ako kupim polovni zenbook za i3 sandybirdge procesorom. Dvojezgreni, 1.4ghz. Taj laptop nadogradim na 8gb ram-a i s 120GB kingston HyperX ssd-om. (podrzava te nadogradnje). Da li ce to biti debalansirano. Ultrabook bi mi služio za posao. Dakle ništa procesorski zahtjevno. Programiranje te surfanje internetom. Ali zelim puno rama radi komfora te ssd radi reaktivnosti. Aplikacije se pre dugo pokrecu s mehanickim diskom... 

Mene taj sandybridge 1.4 kopa jer ocekujem 3-4 godine životnog vijeka od tog laptopa a neznam hoce li tako spor procesor gušiti laptop i ssd. Tj da li je jednostavno pre slab ili je to nešto sto necu osjetiti. 

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

I ako nije problem mogu li dobit mišljenje o ASUS R505C. Nasao sam polovnog u Splitu. 17 inca, aluminijsko kuciste. I5 ivybridge, 8GB rama. 750GB disk koji cu zamijenit ssd-om te mobilni kepler unutra. Laptop je malo velik ali cini mi se savršen za mene. Iskustva, misljenje? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
athlon64 kaže...

I ako nije problem mogu li dobit mišljenje o ASUS R505C. Nasao sam polovnog u Splitu. 17 inca, aluminijsko kuciste. I5 ivybridge, 8GB rama. 750GB disk koji cu zamijenit ssd-om te mobilni kepler unutra. Laptop je malo velik ali cini mi se savršen za mene. Iskustva, misljenje? 

Imao sam ASUSov laptop i vrlo je  dobar što se tiče kvalitete. Ako ti se sviđa kupi ga ,nećeš pogriješiti. Kolika je uopće cijena ?

Bojim se instalirati bilo koji program xD
15 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

Koliko ja mogu vidjeti po ovome što si napisao, izgleda kao poprilično dobar laptop.

Pokušao sam naći neke informacije o njemu na google, ali nema ništa, možeš li dati link tog laptopa? I kao što je kolega pitao, kolika je cijena?

Kao parazit, ulazim u ljude. - Mel
15 godina
Silwncer kaže...
athlon64 kaže...

Imao sam ASUSov laptop i vrlo je  dobar što se tiče kvalitete. Ako ti se sviđa kupi ga ,nećeš pogriješiti. Kolika je uopće cijena ?

Aliser kaže...
athlon64 kaže...

Koliko ja mogu vidjeti po ovome što si napisao, izgleda kao poprilično dobar laptop.

Pokušao sam naći neke informacije o njemu na google, ali nema ništa, možeš li dati link tog laptopa? I kao što je kolega pitao, kolika je cijena?

Prodaje ga za 3750kn. Pregledat cu ga prije nego ga kupim tj primopredaja... imam u izboru njega i za 4000kn HP elitebook folio 9470M. Ne mogu se odlucit između ta 2. I nisam siguran da li je HP u potpuno aluminijskom kucistu, volio bih da je bar gornji pannel aluminij. A sto se tice ovog asusa stvarno mi teško ide pronalazenje tog modela online. Kupljen je vani, ne kod nas. Evo slike: 

12 godina
odjavljen
athlon64 kaže...
Silwncer kaže...
athlon64 kaže...

Aliser kaže...
athlon64 kaže...

Ja mislim da je to fer cijena jer ASUS je dobra marka, tako da ga valja kupiti.

Bojim se instalirati bilo koji program xD
15 godina

Ma cijena je izvrsna... pogotovo s obzirom na harvder unutra. Nema garanciju ali ionako ga moram otvarat za ugradit ssd pa bi je izgubio kako god okrenem. Sad se samo ne mogu odlucit između ovog hp-a i asusa. Oboje su vrhunski. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Super je ovaj asus al ipak me vise vuce elitebook folio. Taj laptop je novi kostao vise od 10 000kn. Uz njega ide 3 godine garancije. Poslovni ultrabook, tocno ono sto mi treba. Pokusat cu njega pregledat, ako ne budem uspio uzet cu asusa :D

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

zanima me laptop za igranje na kojem bi mogo igrati sadašnje i buduće igre na ultra high da je cijena do 6500kn.

0 1 hvala 0
12 godina
odjavljen
dodo14 kaže...

zanima me laptop za igranje na kojem bi mogo igrati sadašnje i buduće igre na ultra high da je cijena do 6500kn.

Alienware je namijenjen isključivo za igranje, a pritom je izdrzljiv. Alienware M17X R2, i7 740 Quad-Core, SSD 120GB + WD 500GB ovaj se taman uklapa u cijenu, 6500kn. 

I wanna rock and roll all nite
14 godina
Silwncer kaže...
dodo14 kaže...

Alienware je namijenjen isključivo za igranje, a pritom je izdrzljiv. Alienware M17X R2, i7 740 Quad-Core, SSD 120GB + WD 500GB ovaj se taman uklapa u cijenu, 6500kn. 

za high i ultra sigurno neces nac u tom cjenovnom rangu...jedini koji bi mogao udovoljit tvojim zahtjevima bi bio asus g750jx (cca 9500kn)

Kolega Silwencer je postavio laptop koji je bio fora prije 2-3 godine danas hd5870m nema šta tražit u bilo kojoj zahtjevnijoj igri

Battlelog : Dom1natoRRR | Xfire : dgrubesa14 | YouTube : dgrubesa1990 | Facebook : p4wner
12 godina
Bubabug kaže...

https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?pid=20915

ASUS X550VB

Evo stigo jucer ovaj laptop, upozorenje da ne kupujete!

Ozbiljan problem je pregrijavanje, cak i u normalnom radu se strašno grije, a igre je  cak ni s dodatnim hlađenjem nemoguce igrat dulje od par minuta jer temperature odlaze u nebesa.

(league of legends konkretno, min. postavke 720p )

Ekran jako loš, u usporedbi s godinu dana starijim acerom ove su boje isprane i jednostavno loše kvalitete,  loši  kutevi gledanja .  

Touchpad beskoristan prakticki, fizicke tipke na njemu toliko tvrde da ih je muka koristiti. 

Wireles kartica mediatek ( najjeftinija na tržištu), random se disconecta, poznat problem pun ga je internet(prije potencijalnog komentirnja proguglajte malo)

, jedino hardwareska zamjena može pomoc. Sad sam prisiljen koristit d-link usb wireless.

HDD je nakon jednog dana korištenja poceo proizvodit itekako primjetno vecu kolicinu buke tako da me ne bi iznenadilo da ode za koji  dan.

DVD citac ruži ko avion kad cita dvd(al to možda mora biti tako), u usporedbi s acerom puno bucniji, ali dvd citac mi je najmanja stavka u svemu.

Laptop izgleda jako lijepo za cijenu, solidna tipkovnica, impresivan hardware za cijenu.

Ali cemu sve to kad se ne može koristit zbog pregrijavanja, bez spominjanja ostalih nedostataka.

LOL vrti na max postavkama 60 fps(costum vs bots 5v5). Ali za par minuta postaje neigrivo zbog temp. isto je tako i na min. postavkama, možda bi bilo igrivo s nekim boljim coolerom, ali sto ce bit kad porastu temperature, ako je stanje ovako loše sad kad mi je temp. prostorije ispod 20o  ...

Zaključak, neka vas ne zavara hardware, ovo je laptop za surfanje internetom i ništa više! ( pod uvjetom da mu wireless kartica radi).

Sad me zanima, ako netko zna dal to mugu vratit u trgovinu(hg spot) i kupit neki skuplji model, drugog proizvođaca?

I ako može preporuka nekog laptopa slicnog cijenovnog razreda da se barem lol može igrat s cooleron pod laptopom(min. postavke su dovoljne).

Hmm ovdje je očito riječ o tvorničkoj greški out of the box, u svakom slučaju zakonom imaš rok 8 dana za zamjenu ili povrat novca. Siguran sam da nije cijela serija pogođena takvim problemom nego eto imao si nesreću pa si naletio na tvornički neispravan model.

Evo i zakonski koja su prava potrošača: http://potrosac.mingorp.hr/hr/potrosac/clanak.php?id=12494

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.3.2014 23:58 (roby27).
12 godina
dodo14 kaže...

Acer Aspire V3-772G ili Dell 5737 sa močnom amd grafikom 

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.3.2014 22:19 (roby27).
12 godina
Buby_55 kaže...
Pozdrav, zanima me vaše mišljenje o ovom laptopu, mislim sa ovom konfiguracijom, jer treba mi pristojan laptop da mogu igrati malo starije igre kao i za surfanje te ostale stvari, jer imam vec racunalo za zahtjevnije igre? http://www.instar-informatika.hr/notebook-acer-v5-552g-10578g50aii-nxmctex019/0851280

Tu ga imaš dosta jeftinije klik

15 godina

Odgovorio mi je kolega s njuškala koji prodaje HP EliteBook folio 9470m. 4000kn, jos uvjek ima 11mj garancije. Laptop je po pitanju estetike i hardvera apsolutno savrsentvo. Ali me opet kopa jedna stvar. Ekran mu je rezolucije 1366 x 768 i kažu da su mu kutovi gledanja grozni... sad neznam koliko ce mi to smetat ali opet. Ne moze sve biti ni savrseno. Cijena stvarno nije visoka. Laptop je lako nadogradiv, ima u sebi intelov ssd. Ma hardver mu je fantastican {#} 

Ali sad neznam ni sam, njega ili ASUS R505C za 250kn manje.Oba mogu pregledat osobno prije kupnje... sto bi savjetovali? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Očito je riječ o jeftinom i sve prisutnom TN panelu zato su kutevi jako loši, današnji ultrabookovi više klase imaju IPS ili PLS panele.

Sad sam ga išao progooglat baš je estetski odličan u svakom segmentu samo šteta što i donji poklopac nije u aluminiju, čak ima i trackpoint na tipkovnici {#}

Izgleda da mu je ekran jedina velika mana http://www.anandtech.com/show/6852/hp-elitebook-folio-9470m-ultrabook-review-ultrabooks-in-enterprise/4

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.3.2014 0:35 (roby27).
15 godina
roby27 kaže...

Očito je riječ o jeftinom i sve prisutnom TN panelu zato su kutevi jako loši, današnji ultrabookovi više klase imaju IPS ili PLS panele.

Sad sam ga išao progooglat baš je estetski odličan u svakom segmentu samo šteta što i donji poklopac nije u aluminiju, čak ima i trackpoint na tipkovnici {#}

Jasno da je. Da se razumijemo trošim 4000kn. Ne 14 000kn. Na necemu se moralo stedit, svjestan sam da to moram prihvatit xd. Ali neznam koliko ce mi smetati...

Sto se tice ostaloga sve je savršeno. Da dole je plastika ali sve ostalo je metal. Hardver mu je tako lako pristupacan i nadogradiv. Stvarno mi se sviđa mašina. Ali me tako brine taj display... 

Laptop ce se u principu uglavnom koristit za posao/programiranje te kopanje po netu. Ali zelim da radi cap-cap brzo i reaktivno. Tu uskace intel 520 180GB koji je vec unutra {#}

EDIT: Na anandtechu su ga i više nego pokopali... ali na ostalim recenzijama nisu toliko grozno govorili o ekranu. Nitko ga nije hvalio ali nisu bas tako drasticno gazili po njemu xd. Sad neznam nisam sta da mislim... 

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.3.2014 0:37 (athlon64).
12 godina

Pa ako je taj folio koštao kao nov preko 10k onda neznam na čemu se moralo štedjeti {#}

11 godina
neaktivan

Bok, molila bi za pomoć, treba mi laptop za editiranje foto i videomaterijala. 

Za oko su mi zapeli 

Toshiba Satellite L50 L50-A-1D5

Toshiba Satellite L50-A-1CD

Lenovo IdeaPad Z510 59-390325

HP ProBook 470 F0Y47ES

Kojeg da uzmem?

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.3.2014 1:54 (anaviren).

0 0 hvala 0
12 godina

Toshiba L50 je vrlo dobro odrađena i izvrsna po pitanju nadogradnje i održavanja, preporuka zadrži se na njoj, imaš tu klik dosta jeftinije s time da ces morati nadograditi ram

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.3.2014 2:06 (roby27).
15 godina
neaktivan

za high i ultra sigurno neces nac u tom cjenovnom rangu...jedini koji bi mogao udovoljit tvojim zahtjevima bi bio asus g750jx (cca 9500kn)

Kolega Silwencer je postavio laptop koji je bio fora prije 2-3 godine danas hd5870m nema šta tražit u bilo kojoj zahtjevnijoj igri

Daj se malo informiraj i pogle koje se sve "GPU" mogu ugradit u "taj" laptop....... za na kraju istu cijenu od 9500 kn taj laptop može progutat sve te asuse i acere.......

a ako se nevaram idu 3-4 diska u njega.....

HD Portal - pogled u svijet visoke rezolucije www.hdportal.eu
14 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

Odgovorio mi je kolega s njuškala koji prodaje HP EliteBook folio 9470m. 4000kn, jos uvjek ima 11mj garancije. Laptop je po pitanju estetike i hardvera apsolutno savrsentvo. Ali me opet kopa jedna stvar. Ekran mu je rezolucije 1366 x 768 i kažu da su mu kutovi gledanja grozni... sad neznam koliko ce mi to smetat ali opet. Ne moze sve biti ni savrseno. Cijena stvarno nije visoka. Laptop je lako nadogradiv, ima u sebi intelov ssd. Ma hardver mu je fantastican {#} 

Ali sad neznam ni sam, njega ili ASUS R505C za 250kn manje.Oba mogu pregledat osobno prije kupnje... sto bi savjetovali? 

Svim laptopima u klasi do 4000kn su ekrani "grozni" u usporedbi s necim skupljim, odnosno malo kvalitetnijim fhd TN i IPS ekranima. Ja glasam za taj folio, imam fetiš na business klasu - robusnija, lako se održava i ćisti te nadograđuje. i5 u kombinaciji sa ssd-om za poslove koje si naveo u nekom prijašnjem postu za tvoju namjenu ce biti vise nego dosta. Ostalo je vise manje isto kao i kod asusa i5 ulv procesor, 4 gige rama, ali ssd ti špara puno novaca. Samo nije isto uspoređivati 14" i 17" laptop. Razlika u nošenju istih uokolo je velika. Sam moraš odlučiti kaj ti je bitno.

EDIT:

Vidim da na njušci sad imas nekoliko elitebooka 8560p - to su relativno "debeli" laptopi ali izrađeni kao tenk. Možda da baciš oko na njih. S obzirom da si gledao 17" i 14" i pao u dilemu ovo bi bila zlatna sredina sto se tice velicine, a cinjenica da dolazi s punokrvnim i5 procesorom a ne ultra low voltage je veliki bonus. Ili Probook 6570b koristi isto kučište kao i elitebook 8570 serije, s obzirom na cijenu do 4000kn stane unutra ssd, još rama i ako si avanturist naruci se izvana 1600x900 ekran i zamjeni i dobiš fenomenalnu mašinu. To sam bratu i kolegi napravio - našli smo najjeftiniji 6570b, pukli još rama i ssd te zamjenili ekran za bolji. Investicija od nekih 1500kn je ispala na kraju, ali se definitivno isplatilo.

Dell Precision M6600
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.3.2014 7:47 (darkydark).
15 godina
roby27 kaže...

Pa ako je taj folio koštao kao nov preko 10k onda neznam na čemu se moralo štedjeti {#}

true -.-

darkydark kaže...
athlon64 kaže...

Svim laptopima u klasi do 4000kn su ekrani "grozni" u usporedbi s necim skupljim, odnosno malo kvalitetnijim fhd TN i IPS ekranima. Ja glasam za taj folio, imam fetiš na business klasu - robusnija, lako se održava i ćisti te nadograđuje. i5 u kombinaciji sa ssd-om za poslove koje si naveo u nekom prijašnjem postu za tvoju namjenu ce biti vise nego dosta. Ostalo je vise manje isto kao i kod asusa i5 ulv procesor, 4 gige rama, ali ssd ti špara puno novaca. Samo nije isto uspoređivati 14" i 17" laptop. Razlika u nošenju istih uokolo je velika. Sam moraš odlučiti kaj ti je bitno.

EDIT:

Vidim da na njušci sad imas nekoliko elitebooka 8560p - to su relativno "debeli" laptopi ali izrađeni kao tenk. Možda da baciš oko na njih. S obzirom da si gledao 17" i 14" i pao u dilemu ovo bi bila zlatna sredina sto se tice velicine, a cinjenica da dolazi s punokrvnim i5 procesorom a ne ultra low voltage je veliki bonus. Ili Probook 6570b koristi isto kučište kao i elitebook 8570 serije, s obzirom na cijenu do 4000kn stane unutra ssd, još rama i ako si avanturist naruci se izvana 1600x900 ekran i zamjeni i dobiš fenomenalnu mašinu. To sam bratu i kolegi napravio - našli smo najjeftiniji 6570b, pukli još rama i ssd te zamjenili ekran za bolji. Investicija od nekih 1500kn je ispala na kraju, ali se definitivno isplatilo.

Također... kad sam vidio sliku bez donjeg poklopca slina je kapala po tipkovnici. Ultrabook pola kila teži i par milimetara deblji od macbook air-a kojeg mi prijatelj ima (ko komad papira je) a unutra 2.5 ssd, 2 slota za ram, 2 m-sata slota... stvarno je perverzna igrackica. Problem je sto bas i zelim ultrabook jer kupim li asusa bit ce mi lijeno nosit ga. Ali opet dobijem konfor rada na 17-ci pa bi to mozda i bilo vrijedno zrtve s obzirom da je ovaj asus dosta tanak i lagan za svoje dimenzije... ali ipak, ovaj hp me vise vuce. Moze se onda i na elitebooku zamijeniti ekran za bolji. Ako me bude volja igrat se s tim...

14 godina
neaktivan

Ljudi, moze jos par pitanja?

Vjerojatno cu uzet lenovo z710, pa ima li itko taj laptop da kaze neke dojmove?

Na youtubeu sam vidio da ovaj laptop ima keyboard flex, pa me zanima koliko to kod laptopa smeta, je li to veliki problem i postaje li jos gore?

Jel to znak loseg laptopa ili nesto sto ne bi trebalo previse smetati?

z710 ima aluminijsko kuciste, kakvo je to u odnosu na plastiku? recimo mali udarac, jel bi udubio metal ili?ogrebotine?

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Moze hitnije odgovor? Da narucim.

Moze misljenje o Toshiba Satellite c75-a-144?

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=14474

Moze li mi netko odgovoriti, zasto Toshiba stavlja nvidia 710m u laptop, kad je integrirana HD 4600  jaca (i3-4000m)?

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.3.2014 16:23 (brane47).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Kad smo vec kod Lenova z710, i meni je oko zapelo za http://www.notebookshop.com.hr/Default.aspx?pid=26017
Danas sam ga imala prilike vidjeti i 2 razocaranja: vec spomenuta tipkovnica, stvarno se uvija, ne znam je li to uobicajeno, normalno, prihvatljivo? Ipak kosta 6000 kn. I druga stvar, glossy ekran. Ne znam moze li isti model tj. product number imati 2 izvedbe ekrana?
Kao da sam opet na pocetku :(

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice