Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.644
|
čitano: 14.595.192
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Pozdrav!
Ove godina sam upisala računarstvo i tražim laptop koji će mi "izdržati" 5 godina studija i moć služit za (parelelno) programiranje, analizu mreža, obradu digitalnih signala, Adobe Suite.
Ono što bih preferirala su quad-core i7 (4th gen), nvidia grafička, mjesto za ugradnju SSD-a u budućnosti, FullHD ekran

Koliko sam se informirala po netu, asusi su dosta kvalitetni i dugo traju. Toshibe i HPove nisam gledala jer sam za toshibe cula da se jako puno griju a za HPove da imaju jako lose baterije
Ja sam pronašla ove, a vi možda imate bolje savjete

http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.26242ff999764f738635613248f9444e.asus-prijenosno-racunalo-x750jb-ty020d-i7-4gb-hdd1tb-g740-17-3-torba.aspx
(samo ovaj Asus nema full HD ekran, grafička mi se čini jako dobra i obavezno bi u njega stavila još 4gb RAM tako da bi me izašao na kraju oko 6100kn)

http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.b31f9eb1f86b4241b3eacd2c2afc3493.acer-prijenosno-racunalo-aspire-v3-772g-747a8g75makk-nx-m8sex-017.aspx

ovaj mi se čini kao odličan laptop ali mi je trenutno to malo previše novaca. zapravo nisam mislila ići iznad 7k, a i čini mi se da u tom cjenovnom rangu ima dosta jačih laptopa drugih marki

http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.adfcd76444cc4020a73f366f2193281e.asus-prijenosno-racunalo-n750jv-t4117h-i7-6gb-hdd750gb-gt750-w8-17-3.aspx

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
Narfxy kaže...
roby27 kaže...
Narfxy kaže...

Bugovci,

trebao sam kupiti lenovo g505 u linksu, rezervirao sam i sve, ali netko nije snimio rezervaciju i prodao laptop mimo rezervacije.. Tako da se ponovno bacam u potragu, je li moguće naći prijenosnik do 3400-3500, plaćanje u gotovini.

Traži se:

• i3 haswell serija
  • 15 inča
  • bez OS-a
  • hard nebitan, iako bi fora bio tipa hibridni što lenovo nudi
  • bez dodatne grafike

LP i puno, puno hvala. {#}

Izvoliš Lenovo G510  {#}

Hvala ti još jednom, rezerviran i danas ga uzimam :)

Kako laptop službeno podupire samo w8, gdje naći potrebne drivere za sedmicu?

Lenovo G510 ima drivere za Windowse 7 na službenim stranicama, jedino G710 nema.

12 godina
Narfxy kaže...

Hvala ti još jednom, rezerviran i danas ga uzimam :)

Kako laptop službeno podupire samo w8, gdje naći potrebne drivere za sedmicu?

To je vrlo lako samo odeš na Lenovo driver support i izaberes model laptopa te koji OS koristiš http://support.lenovo.com/en_US/downloads/default.page

No strogo bi ti preporučio da staviš win8.1 jer je osjetno brži i nakon privikavanja cca tjedan dana reći češ papa win7 :) 

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.11.2013 13:49 (roby27).
12 godina
Niiiina kaže...

Pozdrav!
Ove godina sam upisala računarstvo i tražim laptop koji će mi "izdržati" 5 godina studija i moć služit za (parelelno) programiranje, analizu mreža, obradu digitalnih signala, Adobe Suite.
Ono što bih preferirala su quad-core i7 (4th gen), nvidia grafička, mjesto za ugradnju SSD-a u budućnosti, FullHD ekran

Koliko sam se informirala po netu, asusi su dosta kvalitetni i dugo traju. Toshibe i HPove nisam gledala jer sam za toshibe cula da se jako puno griju a za HPove da imaju jako lose baterije
Ja sam pronašla ove, a vi možda imate bolje savjete

http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.26242ff999764f738635613248f9444e.asus-prijenosno-racunalo-x750jb-ty020d-i7-4gb-hdd1tb-g740-17-3-torba.aspx
(samo ovaj Asus nema full HD ekran, grafička mi se čini jako dobra i obavezno bi u njega stavila još 4gb RAM tako da bi me izašao na kraju oko 6100kn)

http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.b31f9eb1f86b4241b3eacd2c2afc3493.acer-prijenosno-racunalo-aspire-v3-772g-747a8g75makk-nx-m8sex-017.aspx

ovaj mi se čini kao odličan laptop ali mi je trenutno to malo previše novaca. zapravo nisam mislila ići iznad 7k, a i čini mi se da u tom cjenovnom rangu ima dosta jačih laptopa drugih marki

http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.adfcd76444cc4020a73f366f2193281e.asus-prijenosno-racunalo-n750jv-t4117h-i7-6gb-hdd750gb-gt750-w8-17-3.aspx

Praktički Acer se nameće kao best buy pošto si navela da ti treba FullHD rezolucija, podržava dual slot hdd/ssd i mjesto za mSata ssd, moćan gpu, jedina mana bi bila touchpad koji nije precizan kao što kažu kolege koji posjeduju taj laptop. 

11 godina
neaktivan

A da li bi na ovom prvom Asusu mogla bez problema vrtit 1080p filmove? {#}

I kakvi su Aceri opcenito? Izrada, kvaliteta, zagrijavanje i sl?
Ovaj drugi Asus od 8k mi se cini kao da bi se mogao dosta zagrijavat (po izradi donjeg dijela)
I da li je taj Acer bolji od ovog ispod Asusa?

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.11.2013 14:01 (Niiiina).

0 0 hvala 0
12 godina

Možeš da ali nemaš benefita pošto nije FullHD ekran, jedino preko HDMI na tv. Ova nova serija je dobre kvalitete izrade ali nije na nivou izrade Asus-a, nema problema sa zagrijavanjem osim ako baš dugo dugo igraš ili vadiš mu mast :) Skuplji Asus je odlične izrade isto kao i jeftiniji model i može biti zagrijavanja u full stres loadu nakon nekog vremena, pogotovo jer su ovu novu seriju još dodatno stanjili za razliku od prošle serije no to većinom u stress testovima.  

11 godina
neaktivan

hvala!
strašno mi se svidio taj drugi asus, možda bude kakvih popusta oko božića :(

0 0 hvala 0
12 godina

A vidjet ćemo, vani je Asus N serija puno jeftinija :(

11 godina
neaktivan

vani u EU ili vani u amerika?
jer ako je ovo prvo, nije problem :D

hmmm, a ovaj??

http://futura-it.hr/proizvod.aspx?productId=asus-n56jr-s4010d

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.11.2013 14:46 (Niiiina).

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Htjeo bi uzet G510 sa 1TB+8GB hibridnim diskom, al me brine da li ću moć instalirat Win 7 normalno.

Pod ''normalno'' smatram da li ću tijekom instalacije vidit samo jedan disk od 1TB (kojeg onda mogu raspolovit na nekoliko particija), bez ikakvih SSD particija jer na Lenovo forumu kažu da su još morali instalirat ExpressCache, te da im je isti javio kako SSD cache nije u funkciji... Pa su morali sami pravit zasebne particije i na HDD i SSD dijelu diska, šta je dodatno zakompliciralo stvari. Naravno, da bi instaliro Win 7 prvo moram prebacit boot mode u BIOS-u sa UEFI na Legacy mod kako bi se napravile MBR particije, a ne GPT.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Naravno.

Taj virtualni SSD se koristi samo kad je potrebno, za pokretanje programa.

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
TheMenstalist kaže...

Naravno.

Taj virtualni SSD se koristi samo kad je potrebno, za pokretanje programa.

http://forums.lenovo.com/t5/Lenovo-3000-and-Essential/G510-SSD-Cache/td-p/1313487

A ovako je prošao ''Slavko''...

12 godina
Niiiina kaže...

vani u EU ili vani u amerika?
jer ako je ovo prvo, nije problem :D

hmmm, a ovaj??

http://futura-it.hr/proizvod.aspx?productId=asus-n56jr-s4010d

Prethodna N serija sa refresh haswell cpu, nema dual slot hdd/ssd i samo 4GB rama uz 2 dimm slota. 

Vani u EU pogledaj malo na amazon.de ili computeruniverse.net

12 godina
neaktivan

Preporuka do 4k kn. HVALA!

0 2 hvala 0
11 godina
neaktivan
THK kaže...

Htjeo bi uzet G510 sa 1TB+8GB hibridnim diskom, al me brine da li ću moć instalirat Win 7 normalno.

Pod ''normalno'' smatram da li ću tijekom instalacije vidit samo jedan disk od 1TB (kojeg onda mogu raspolovit na nekoliko particija), bez ikakvih SSD particija jer na Lenovo forumu kažu da su još morali instalirat ExpressCache, te da im je isti javio kako SSD cache nije u funkciji... Pa su morali sami pravit zasebne particije i na HDD i SSD dijelu diska, šta je dodatno zakompliciralo stvari. Naravno, da bi instaliro Win 7 prvo moram prebacit boot mode u BIOS-u sa UEFI na Legacy mod kako bi se napravile MBR particije, a ne GPT.

Možda je malo off-topic, ali i mene također zanima kako instalirati windowse na hibridni hard, uprvo sam danas naručio g510...:) Može neki detaljan guide?

15 godina
odjavljen
Galicius kaže...
THK kaže...

Možda je malo off-topic, ali i mene također zanima kako instalirati windowse na hibridni hard, uprvo sam danas naručio g510...:) Može neki detaljan guide?

Ha navodno bi trebalo bit klasično, znači onih 8 GB se ne bi trebalo nigdje vidit. Jedino moraš prebacit Boot Mode u BIOS-u na Legacy Support prije instalacije. Kad ti stigne laptop, javi kako je instalacija prošla i kakva ti je tipkovnica na dodir (jel nije pregnjecava). To mi je bitno jer navodno Lenovo ima najbolje tipkovnice, s dobrim feedbackom.

EDIT: Evo tražim malo po Internetu, svi koji imaju hibridne diskove vide SSD dio tijekom instalacije kao zasebni disk (Disk 0), što se uopće ne bi trebalo vidit. Ne kontam...

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.11.2013 18:19 (THK).
11 godina
neaktivan

A i ja sam takve postove vidio većinom, pa sam zato i tražio guide, her mi nije pretjerano jasno...

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

A je li s osmicom isto takva zezancija kod instalacije na sshd ili samo sa sedmicom?

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Galicius kaže...

A i ja sam takve postove vidio većinom, pa sam zato i tražio guide, her mi nije pretjerano jasno...

Skinio sam serviserski priručnik za G4x0/G5x0 seriju Lenovo laptopa, i ispada da je ugrađeni hibridni disk Seagate Momentus ST1000LM014. Što se toga tiče, otiđi na Seagate stranicu i tamo imaš sve o njihovim hibridima.

Dosta zanimljivih stvari je unutri, recimo ekran u G510 može bit od LG-a, Samsunga, Chi-Meija, AU Optronicsa ili BOE Technologyja. Tipkovnice prave Chicony, Sunrex i Darfon. DVD može bit Panasonic, Hitachi-LG, Philips-LiteOn ili Toshiba-Samsung. Diskovi: Seagate, Toshiba, Hitachi, WD.

Čak su naveli i sve parametre i vrste šarafa koji drže poklopac :D

15 godina
neaktivan
roby27 kaže...
lilwrba kaže...

Poz, trazim laptop do 6000kn za gaming i za editiranje, ako moze neka pomoc. Hvala

Malo više informacija nebi škodilo, o kakvom editiranju se radi ? Koja dijagonala ili je svejedno? Dali treba i Win OS? 

video, photoshop ,neznam bas koja mi tocna dijagonala pasala, ali da nije premalo... win7 bi bio sasvim u redu

PSN: IamTw3ez ,Battlelog: IamTw3ez
13 godina
neaktivan

Ispričavam se na offtopicu, ali dosta ljudi s Lenovo G510 čita ovu temu, pa evo mala informacija. Kao prvo, hvala Roby na pomoći oko odabira, laptop je odličan. Kao 2., što se tiče instalacije: kod instalacije w8 setup pokazuje 3 particije, s tim da su 2x 1gb, a jedna od 930gb, instalira se na nju i laptop radi bez problema, sshd ima kontroler koji sam odabire koje aplikacije se najviše pokreću i trpa ih na ssd, tako da u mom slučaju boota w8 u 10ak sekundi. {#}

0 0 hvala 1
15 godina
odjavljen
Narfxy kaže...

Ispričavam se na offtopicu, ali dosta ljudi s Lenovo G510 čita ovu temu, pa evo mala informacija. Kao prvo, hvala Roby na pomoći oko odabira, laptop je odličan. Kao 2., što se tiče instalacije: kod instalacije w8 setup pokazuje 3 particije, s tim da su 2x 1gb, a jedna od 930gb, instalira se na nju i laptop radi bez problema, sshd ima kontroler koji sam odabire koje aplikacije se najviše pokreću i trpa ih na ssd, tako da u mom slučaju boota w8 u 10ak sekundi. {#}

Ja planiram roknit 64-bitnu Sedmicu Ultimate na njega. E sad, jel mogu maknit te dvije 1GB particije i raspodijelit disk kako oću, dakle jel neće bit nikakvog utjecaja na SSD dio diska? Planiro sam raspodijelit disk na 3 jednake particije (plus ona mala "System Reserved" od 100MB, koju Setup automatski napravi).

15 godina
neaktivan

Odlučio sam da neću ići na Inspirona. Možda je bolje da idem na Latitude. Ima li neko preporuku nekog modela do 8k kn. Mislim, šta mogu dobiti najbolje za te novce iz Latitude-a?

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Bok,

Tražim preporuke za laptop do 4500kn. Hard disk nije bitan, može i 100 gb što se mene tiče.

Btni su mi cpu i grafa, po mogućnosti i5 i geforce gt tipa 640m npr.

Također ekran da bude 15.6 incha ili veći, ramovi nisu bitni, 4gb dosta.

Šta se tiče kamere, cd playera, bluetootha i toga svega uopće nije bitno, netreba ih niti bit :)

0 0 hvala 0
12 godina
roby27 kaže...
Cofinho kaže...

Treba mi preporuka za laptop. Namjena:gaming, cijena do nekih 5.000$

5,000 dolara ili kuna??? {#}

5.000 kuna, pardon. Ne trebaju mi windowsi, niti je ekran bitan.

You don't choose to be a Liverpool fan. You get chosen.
15 godina
darkydark kaže...
marxone kaže...
darkydark kaže...
marxone kaže...

zanima me ovaj model laptopa HP Elitebook 8570p a1l16av

Vidim da kod nas ima samo 14" verzija samo, tj mozda ja nisam dobro gledao..jer ima ovakav model kod nas??

I7-3520M (2.9Ghz)

15.6" LED-HD

4GB DDR3 1600 MHz

500GB HDD

DVD RW

AMD Radeon HD7570 1GB GDDR5

Takvi strojevi ti kod nas idu iskljucivo po narudzbi. Probaj nazvati neke od distributera i raspitati se oko cekanja. Rijetko ko drzi Elitebookove na lageru, pogotovo u kombinaciji sa i7 quadom i fhd ekranom.

Vi

Mozda cak niti nece biti dobavljiv vise s obzirom da se radi o Ivy Bridge modelu, a HP je poceo izdavat Haswell refresh odnosno Elitebook 820, 840 i 850, Za sad samo dostupni sa ULV procesorima i to mislim da ih se kod nas niti nemoze naruciti.

Eventualno mozes razmisliti o alternativi kao Lenovo Thinkpad T530. Haswell refresh Thinkpad T serije dolazi tek u sječnju/veljači Isto tako nije na odmet baciti oko na rjesenja koja Dell nudi u tom segmentu s obzirom da se radi o puno novaca Dell Latitude E6540 ili cak Dell Precision m4700 ili m4800. Osobno koristim Precision M6600 i jako sam zadovoljan. Za dobavljivost Dell Latitude i Precision serije najbolje je nazvati tecom trade ili kodeks.

Na koju god da se opciju odlucis unutar hrvatske morat ces vjerojatno cekati, eventualno ako imas mogucnost da narucis izvana, ali tu ti nazalost nemogu pomoci.

Vidim da je 14" verzija u extreme digitalu oko 10tisuca...stavio sam na procjenu tu na forum pa mi covjek kaze da vrijedi samo oko 5000-6000kn?!?!?!

Ovo imam priliku uzet pa me zato i zanima..puno hvala na odg kolega

Novi su skupi. Ti strojevi nude puno vise od samo komponenti koje su unutra. Pravi naglasak u njima je na pouzdanosti, kvaliteti izrade, sigurnosnim funkcijama, puno bolje odnosu servisa prema samom kupcu, certifikatima koje posjeduju itd, itd. Rijetko kad pojedinci kupuju takve strojeve i tu i tamo ako se koji i nađe na njuskalu ili negdje tako, procjene su apsurdno ispod cijene, jer prosjecan korisnik samo pogleda komponente i veli: acer/asus/samsung nude za manje para jaci proc/bolju graficku/veci penis i onda nazalost cijena se formira na temelju toga. Mi smo jako malo trziste i potraznja za tom klasom je jako mala, zato i cijene za koje se isti na kraju i prodaju su apsurdno male. U 99% slucajeva takve laptope kupuje firme koje ih prodaju nakon sto a) postanu preslaba, b) istekne jamstvo c) krepaju. Rijetko kad si tak nekaj "obicni" ljudi kupuju.

Dok recimo Apple sa svojim notebookovima drzi cijenu ko svetog Petra kajgana business klasi ista pada i po 30% onog trena dok ga izneses iz ducana. 

Nego kak misliš "imam priliku uzet", ak uzimas rabljeno naravno mozes se cigančit za cijenu kolko te volja, velka je vjerojatnost da ce ti se ista spustit sigurno na barem 6-7000kn, ako ne i manje. Ak uzimas novo, morat ces i debelo platiti.

Recimo isto jedna od stvari zakaj ta klasa tolko košta: Kad sam nabavio svog M6600 primjetio sam da mi pozadinsko osvjetljenje titra dok je smanjeno na minimum. Nazvao sam Dell Support, objasnio im problem, oni trazili da izvrtim nesto diagnostickih programa i u roku 5 radnih dana k meni doma mi dolazi serviser, nabrzaka provjerava to titranje i pred menom mjenja LCD panel.

Hvala na detaljnom objasnjenju...dobiosam dva komada pa me zanima za koliko bi ih mogao prodat..ali me cudila tako mala procijena..sta mislis za koliko da stavim u oglas..uzetisu preko t-coma pa imaju samo 1g garancije..mada vidimda inace imaju po 3g

12 godina
Cofinho kaže...
5.000 kuna, pardon. Ne trebaju mi windowsi, niti je ekran bitan.

Samsung NP470R5E-X01HS  ako ti netreba optika ovo je mrak laptop, isprobao sam ga šta reći nego za 10 je laptop.

Ili G510 sa optikom i hibridnim diskom

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.11.2013 19:58 (roby27).
12 godina
Glaciax kaže...

Bok,

Tražim preporuke za laptop do 4500kn. Hard disk nije bitan, može i 100 gb što se mene tiče.

Btni su mi cpu i grafa, po mogućnosti i5 i geforce gt tipa 640m npr.

Također ekran da bude 15.6 incha ili veći, ramovi nisu bitni, 4gb dosta.

Šta se tiče kamere, cd playera, bluetootha i toga svega uopće nije bitno, netreba ih niti bit :)

Asus  ili Lenovo Z510

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.11.2013 19:01 (roby27).
15 godina
neaktivan

Uf Lenovo Z510 zvijer, uopće nije skupo za 4 i pol tisuće.

11 godina
neaktivan
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice