Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.665
|
čitano: 14.614.492
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Za te novce slaba grafa a ako je 64bitna GK208 onda ne znam baš koliko će na FHD biti dobra.

bug caruje, um klade valja

0 0 hvala 0
15 godina

Evo danas napokon stigao laptop, odlucio sam se na ovaj: http://www.links.hr/artikl-015.050.016

Uglavnom jos ga nisam uspio testirati, ali ovako izrada mi se jako sviđa, puno mi je ''ugodniji'' od G700 kojeg ima prijatelj, barem kod tipkovnice...

Procesor je i5-4200M dakle tocno je ovo gore, a ne dolje sto pise u specifikacijama, mislio sam cak naruciti i onaj sa FHD ekranom iz ZG-a, al vjerojatno mi to ne bi puno znacilo...

Uglavnom cekam da isprobam i koju igru i sl.

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.11.2013 22:52 (Pezer).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
Balvan8 kaže...

Da li se može naći bolji laptop od LENOVO G500 za 3000kn +/-10%, bilo bi poželjno da se može odigrat pokoja igrica (nba, fifa, pes i cod4).

na kraju je odluka pala na ovu Toshibu, je 400 kn više, ali dobije se bolji proc i čini mi se malo bolja grafa i 12 mj više garancije. Da li je netko imao kakvih loših iskustva sa navedenim laptopom?

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.11.2013 22:57 (Balvan8).
13 godina
roby27 kaže...
vas_savjet kaže...

Pozdrav znalcima! Molio bih preporuku za slijedeći prijenosnik:

• cca 7000kn
  • 17,3" 
  • obavezno da ima mogućnost naknadne ugradnje ssd diska
  • mat full hd ekran, ips po mogućnosti
  • upotreba - photoshop, obrada videa (ne profesionalana), office, internet (sa hrpom otvorenih tabova ;) )
  • da nema značajnih problema sa zagrijavanjem

Hvala unaprijed

Acer Aspire V3-772G  nije ips matrica ali sve ostalo ispunjava

neka provjeri touchpad (tocnije clickpad) i tipkovnicu jer clickpad nije po svacijem gustu!! taj laptop sam jucer imao u rukama samo slabije karakteristike pa zato to katem

13 godina
neaktivan

Ljudi moze pomoc neka brza idem kupiti laptop za jedno 4 sata i neznam sto i kako. Cijena do 6 tisuca kuna a dao bih i 7 ako postoji veliak razlika, naime koristio bih ga za adobe paket i cinemu 4d profeisonalno i web development pa neznam sto da uzmem s obzirom da u osijeku ima tako tako od izbora. Naime kupio bih ja u Zagrebu nesto ali mi je stolni komp otisao danas totalno tj napajanje bilo je samo pitanje vremena a imam rokove i nemogu cekat dostavu koje moram ispuniti. Pa idemo molim vas savjeti. Ja sam mislio ovo uzet http://www.links.hr/?naziv=prijenosno-racunalo-dell-inspiron-3721-core-i7-3537u-dvdrw-dl-8gb-1000gb-radeon-hd-8730m-17-3-led-lan-bt-kamera-hdmi-usb-3-0-linux-crno&option=artikl&id_artikl=015.040.006

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.11.2013 12:06 (Ventilator).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
peace_of_cake kaže...
roby27 kaže...
vas_savjet kaže...

• cca 7000kn
  • 17,3" 
  • upotreba - photoshop, obrada videa (ne profesionalana), office, internet (sa hrpom otvorenih tabova ;) )

Hvala unaprijed

neka provjeri touchpad (tocnije clickpad) i tipkovnicu jer clickpad nije po svacijem gustu!! taj laptop sam jucer imao u rukama samo slabije karakteristike pa zato to katem

Hvala obojici. I kako ti se činio u rukama? Vjerojatno da su tipkovnica i clickpad isti na oba modela

13 godina
neaktivan
Ventilator kaže...

Ljudi moze pomoc neka brza idem kupiti laptop za jedno 4 sata i neznam sto i kako. Cijena do 6 tisuca kuna a dao bih i 7 ako postoji veliak razlika, naime koristio bih ga za adobe paket i cinemu 4d profeisonalno i web development pa neznam sto da uzmem s obzirom da u osijeku ima tako tako od izbora. Naime kupio bih ja u Zagrebu nesto ali mi je stolni komp otisao danas totalno tj napajanje bilo je samo pitanje vremena a imam rokove i nemogu cekat dostavu koje moram ispuniti. Pa idemo molim vas savjeti. Ja sam mislio ovo uzet http://www.links.hr/?naziv=prijenosno-racunalo-dell-inspiron-3721-core-i7-3537u-dvdrw-dl-8gb-1000gb-radeon-hd-8730m-17-3-led-lan-bt-kamera-hdmi-usb-3-0-linux-crno&option=artikl&id_artikl=015.040.006

Barem meni je bolji izbor HP Probook 470 sa pravim 4-jezgrenim i7 (ne okljaštrenim 2-jezgrenim ULV) te jačom grafikom, samo ni jedan od tih 2 nije dostupan trenutno u OS, barem ne po njihovom Web-u. Ako je hitno i sigurno je otišlo samo napajanje na desktop-u, zašto ne kupiti neko novo napajanje za 300-400kuna pa kasnije u miru za par dana kupiti prijenosnik?

13 godina
neaktivan

A istina samo što mislim da nije samo napajanje ošlo kad je ošlo, bojim se da je tu više stvari otišlo a komp je star jedno 10 godina pa mi se niti ne isplati ulagat u njega vise povadit sto valja prodat i to je to. Imao sam dual boot Ubuntu za development i windows xp za Adobe cs 3 paket origigi al to sad polako vec sve zastarjeva i radio sam tako da nisam smio imat Ilustrator i Photoshop ukljucen u isto vrijeme s obzirom da imam stari single core cpu 3.0 ghz. Sve u svemu znam da mi ne bi bilo sad pametno dat novce za glupost- A mogu si priustit dan dva tri al to je najvise rok mi se blizi svjetlosnom brzinom. I ja sam gledao taj HP isto jedan je od izbora takoder samo sto ja neznam sto da gledam kod laptopa  Tako da nista dajte mi preporuku u toj cijeni pa cu cekat da mi dostave iz osatlih dijelova HR-a sto drugo.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.11.2013 12:29 (Ventilator).

0 0 hvala 0
13 godina
vas_savjet kaže...
peace_of_cake kaže...
roby27 kaže...
vas_savjet kaže...

• cca 7000kn
  • 17,3" 

Hvala unaprijed

Hvala obojici. I kako ti se činio u rukama? Vjerojatno da su tipkovnica i clickpad isti na oba modela

težak je jer sam naviknut na 15 inča, i ima jedan minus: dosta se vide masni otisci na kućištu. uglavnom, najveca zamjerka je taj clickpad sto ces i sam vidjet. i nije bas precizan. mozda je to do ovog primjerka?

13 godina
Ventilator kaže...

A istina samo što mislim da nije samo napajanje ošlo kad je ošlo, bojim se da je tu više stvari otišlo a komp je star jedno 10 godina pa mi se niti ne isplati ulagat u njega vise povadit sto valja prodat i to je to. Imao sam dual boot Ubuntu za development i windows xp za Adobe cs 3 paket origigi al to sad polako vec sve zastarjeva i radio sam tako da nisam smio imat Ilustrator i Photoshop ukljucen u isto vrijeme s obzirom da imam stari single core cpu 3.0 ghz. Sve u svemu znam da mi ne bi bilo sad pametno dat novce za glupost- A mogu si priustit dan dva tri al to je najvise rok mi se blizi svjetlosnom brzinom. I ja sam gledao taj HP isto jedan je od izbora takoder samo sto ja neznam sto da gledam kod laptopa  Tako da nista dajte mi preporuku u toj cijeni pa cu cekat da mi dostave iz osatlih dijelova HR-a sto drugo.

ako je u pitanju adobeov paket programa, cini mi se da je ekran na laptopu ipak najbitnija stavka, znaci 17.3" ips full hd bi jedino trebalo dolazit u obzir. znas onu: bez pravog alata nema zanata

13 godina
neaktivan
roby27 kaže...
Narfxy kaže...

Pozdravi bugovci, svaki put mi dajete odlične preporuke za raznu elektroniku, ovaj put trebam sljedeće:

notebook od 15 inča, za multimediju, office i surfanje, bez odvojene grafike, predinstaliran windows 8, hard do 500gb će biti dovoljan, po mogućnosti možda nekakav i3 haswell? Proizvođač nebitan, samo da što kvalitetnije u rangu do 3500-3600 kuna. Proc može i slabiji, s obzirom da mi notebook ne treba za ništa zahtjevno. Hvala unaprijed.

Lenovo G505

Hvala na preporuci, nikad ga sam ne bih snimio! Laptop je rezerviran, danas idem po njega, imam samo još jedno pitanje u vezi rama. Čitao sam par reviewa po netu i kažu da je nedostatak ovog prijenosnika što dolazi sa samo 1x4gb rama, što dosta koči cpu. Je li to istina i koliko bih profitirao u dnevnoj uporabi laptopa ( office, multimedija, browsing i možda neka nezahtjevna igra tipa LoL ) nadogradnjom sa još 4gb rama i ako može link na ram koji bi išao u taj model, i jel mi to u dućanu ugrade ili moram sam? Hvala bugovci!

13 godina
neaktivan
peace_of_cake kaže..

ako je u pitanju adobeov paket programa, cini mi se da je ekran na laptopu ipak najbitnija stavka, znaci 17.3" ips full hd bi jedino trebalo dolazit u obzir. znas onu: bez pravog alata nema zanata"

Slažem se s tobom u potpunosti.

15 godina

zanima me ovaj model laptopa HP Elitebook 8570p a1l16av

Vidim da kod nas ima samo 14" verzija samo, tj mozda ja nisam dobro gledao..jer ima ovakav model kod nas??

I7-3520M (2.9Ghz)

15.6" LED-HD

4GB DDR3 1600 MHz

500GB HDD

DVD RW

AMD Radeon HD7570 1GB GDDR5

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Narfxy kaže...

Hvala na preporuci, nikad ga sam ne bih snimio! Laptop je rezerviran, danas idem po njega, imam samo još jedno pitanje u vezi rama. Čitao sam par reviewa po netu i kažu da je nedostatak ovog prijenosnika što dolazi sa samo 1x4gb rama, što dosta koči cpu. Je li to istina i koliko bih profitirao u dnevnoj uporabi laptopa ( office, multimedija, browsing i možda neka nezahtjevna igra tipa LoL ) nadogradnjom sa još 4gb rama i ako može link na ram koji bi išao u taj model, i jel mi to u dućanu ugrade ili moram sam? Hvala bugovci!

Samo 1 test na netu to govori a to je Techradar kojeg kompletno treba zaobilaziti, to nije relevantan portal za išta. Kabini dolazi sa single-channel kontrolerom tako da nema smisla dodavat još 1 stick za "veću propusnost" kako spominju u tom smiješnom "testu".

Ventilator kaže...

... IPS ekran

U navedenom buđetu je vrlo teško nabaviti kvalitetnu 1080p IPS matricu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.11.2013 14:29 (Blacklord).
12 godina
Narfxy kaže...
roby27 kaže...
Narfxy kaže...

Pozdravi bugovci, svaki put mi dajete odlične preporuke za raznu elektroniku, ovaj put trebam sljedeće:

notebook od 15 inča, za multimediju, office i surfanje, bez odvojene grafike, predinstaliran windows 8, hard do 500gb će biti dovoljan, po mogućnosti možda nekakav i3 haswell? Proizvođač nebitan, samo da što kvalitetnije u rangu do 3500-3600 kuna. Proc može i slabiji, s obzirom da mi notebook ne treba za ništa zahtjevno. Hvala unaprijed.

Lenovo G505

Da ako dosta radiš multitasking i puno tabova koristiš u browsingu nebi bilo loše uzeti još 4GB DDR3(L) 1600Mhz rama, zato jer integrirana grafika papa jedan dio sistemske memorije pošto nema vlastitu, pitaj ih točno dali imaju na lageru DDR3(L) 1600Mhz memoriju od 4GB jer nigdje ne vidim takav tip memorije na webu kod njih.

12 godina
Ventilator kaže...

Razmisli si o ovom modelu Dell 5737 FullHD i vrlo dobar ekran u rangu sa IPS, 16GB rama, i7ULV je moćan cpu. Također radi se o najboljem dućanu u HR trenutno tako da ti je dostava besplatna i u kratkom roku ces imati laptop a reklamacije riješavaju brzo i o svom trošku što se tiće dostave.

14 godina
neaktivan
marxone kaže...

Vidim da kod nas ima samo 14" verzija samo, tj mozda ja nisam dobro gledao..jer ima ovakav model kod nas??

I7-3520M (2.9Ghz)

15.6" LED-HD

4GB DDR3 1600 MHz

500GB HDD

DVD RW

Takvi strojevi ti kod nas idu iskljucivo po narudzbi. Probaj nazvati neke od distributera i raspitati se oko cekanja. Rijetko ko drzi Elitebookove na lageru, pogotovo u kombinaciji sa i7 quadom i fhd ekranom.

Mozda cak niti nece biti dobavljiv vise s obzirom da se radi o Ivy Bridge modelu, a HP je poceo izdavat Haswell refresh odnosno Elitebook 820, 840 i 850, Za sad samo dostupni sa ULV procesorima i to mislim da ih se kod nas niti nemoze naruciti.

Eventualno mozes razmisliti o alternativi kao Lenovo Thinkpad T530. Haswell refresh Thinkpad T serije dolazi tek u sječnju/veljači Isto tako nije na odmet baciti oko na rjesenja koja Dell nudi u tom segmentu s obzirom da se radi o puno novaca Dell Latitude E6540 ili cak Dell Precision m4700 ili m4800. Osobno koristim Precision M6600 i jako sam zadovoljan. Za dobavljivost Dell Latitude i Precision serije najbolje je nazvati tecom trade ili kodeks.

Na koju god da se opciju odlucis unutar hrvatske morat ces vjerojatno cekati, eventualno ako imas mogucnost da narucis izvana, ali tu ti nazalost nemogu pomoci.

Dell Precision M6600
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.11.2013 18:06 (darkydark).
15 godina
odjavljen

Vi što ste uzeli Lenovo G510, kakva je tipkovnica? Jel ima dobar feedback (koliko je to za laptope moguće), ili gnjecava (pogotovo obratit pažnju na space)?

I još nešta, može li se u BIOS-u naštimat da se tipke F1-F12 koriste normalno, bez tipke Fn?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
roby27 kaže...
Narfxy kaže...
roby27 kaže...
Narfxy kaže...

Lenovo G505

Da ako dosta radiš multitasking i puno tabova koristiš u browsingu nebi bilo loše uzeti još 4GB DDR3(L) 1600Mhz rama, zato jer integrirana grafika papa jedan dio sistemske memorije pošto nema vlastitu, pitaj ih točno dali imaju na lageru DDR3(L) 1600Mhz memoriju od 4GB jer nigdje ne vidim takav tip memorije na webu kod njih.

Ako treba 4GB DDR3L kao i ja za probook što sam kupio imaju oni.... http://www.mikronis.hr/detalji_proizvoda.b62cde938cbd40deb47ab5839eb224c0.memorija-4gb-ddr3l-1600mhz-pc3-12800-kingston-za-prijenosnike-p-n-kvr16ls11-4.aspx

bug caruje, um klade valja
15 godina
odjavljen

http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30/lenovo-prijenosno-racunalo-essential-g510-59-390423-156__5199521

http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30/lenovo-prijenosno-racunalo-essential-ideapad-g510-59-395314-156__5275431

Koji od ta dva uzet? Ovaj drugi je Core i5, ali izgleda da nema hibridni hard - i to dvoje je u biti jedina razlika. Znači, ići na bolji proc ili na bolji hard?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Idi na i3 jer je razlika samo u turbo modu a to u stvarnosti nečeš osjetiti razliku dok u hibridnom disku sigurno hočeš. 

15 godina
odjavljen
roby27 kaže...

Idi na i3 jer je razlika samo u turbo modu a to u stvarnosti nečeš osjetiti razliku dok u hibridnom disku sigurno hočeš. 

Heh to sam i mislio, a i cijena je malo blaža. Inače, G510 sam planirao uzet i prije nego sam vidio koliko ga se ovdje hvali i preporučuje ;)

12 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
15 godina
darkydark kaže...
marxone kaže...

I7-3520M (2.9Ghz)

15.6" LED-HD

4GB DDR3 1600 MHz

500GB HDD

DVD RW

Takvi strojevi ti kod nas idu iskljucivo po narudzbi. Probaj nazvati neke od distributera i raspitati se oko cekanja. Rijetko ko drzi Elitebookove na lageru, pogotovo u kombinaciji sa i7 quadom i fhd ekranom.

Vi

Mozda cak niti nece biti dobavljiv vise s obzirom da se radi o Ivy Bridge modelu, a HP je poceo izdavat Haswell refresh odnosno Elitebook 820, 840 i 850, Za sad samo dostupni sa ULV procesorima i to mislim da ih se kod nas niti nemoze naruciti.

Eventualno mozes razmisliti o alternativi kao Lenovo Thinkpad T530. Haswell refresh Thinkpad T serije dolazi tek u sječnju/veljači Isto tako nije na odmet baciti oko na rjesenja koja Dell nudi u tom segmentu s obzirom da se radi o puno novaca Dell Latitude E6540 ili cak Dell Precision m4700 ili m4800. Osobno koristim Precision M6600 i jako sam zadovoljan. Za dobavljivost Dell Latitude i Precision serije najbolje je nazvati tecom trade ili kodeks.

Na koju god da se opciju odlucis unutar hrvatske morat ces vjerojatno cekati, eventualno ako imas mogucnost da narucis izvana, ali tu ti nazalost nemogu pomoci.

Vidim da je 14" verzija u extreme digitalu oko 10tisuca...stavio sam na procjenu tu na forum pa mi covjek kaze da vrijedi samo oko 5000-6000kn?!?!?!

Ovo imam priliku uzet pa me zato i zanima..puno hvala na odg kolega

13 godina

Pozdrav ljudi,trebao bih jedan laptop koji bi mi sluzio za skolu,internet,muziku,igranje(tipa world of tanks,bf4(low)),bitno mi je da tipka nisu onako utisnute unutra i da ima dobar ekran i lijep kontrast boja,po mogucnosti iz linksa ali ako imate neki bolji i povoljniji ducan za laptope slobodno preporucite.

Buđet mi je oko  5000-5500kn.hvala unaprijed {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Prilično sam laik u ovoj temi pa ako može preporuka laptopa oko 3500-4000kn prvenstveno za multimediju, ekran 17,3. Ne bi bilo loše da se može igrati i pokoja igra poput Farming simulator primjerice, ali nije presudno.

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.11.2013 18:36 (miroban).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Evo: http://www.instar-informatika.hr/notebook-asus-x75vb-ty019h-intel-2020m-4gb-500gb-gt740-2gb-win8-akcija/X75VB-TY019H

Na tome možeš:Crysis3 na low/medium i battlefield 3 na medium/high..grafička je odlična...a cijena  je vrlo povoljna,to je moja preporuka.{#}

14 godina
neaktivan
marxone kaže...
darkydark kaže...
marxone kaže...

I7-3520M (2.9Ghz)

15.6" LED-HD

4GB DDR3 1600 MHz

500GB HDD

DVD RW

Vi

Vidim da je 14" verzija u extreme digitalu oko 10tisuca...stavio sam na procjenu tu na forum pa mi covjek kaze da vrijedi samo oko 5000-6000kn?!?!?!

Ovo imam priliku uzet pa me zato i zanima..puno hvala na odg kolega

Novi su skupi. Ti strojevi nude puno vise od samo komponenti koje su unutra. Pravi naglasak u njima je na pouzdanosti, kvaliteti izrade, sigurnosnim funkcijama, puno bolje odnosu servisa prema samom kupcu, certifikatima koje posjeduju itd, itd. Rijetko kad pojedinci kupuju takve strojeve i tu i tamo ako se koji i nađe na njuskalu ili negdje tako, procjene su apsurdno ispod cijene, jer prosjecan korisnik samo pogleda komponente i veli: acer/asus/samsung nude za manje para jaci proc/bolju graficku/veci penis i onda nazalost cijena se formira na temelju toga. Mi smo jako malo trziste i potraznja za tom klasom je jako mala, zato i cijene za koje se isti na kraju i prodaju su apsurdno male. U 99% slucajeva takve laptope kupuje firme koje ih prodaju nakon sto a) postanu preslaba, b) istekne jamstvo c) krepaju. Rijetko kad si tak nekaj "obicni" ljudi kupuju.

Dok recimo Apple sa svojim notebookovima drzi cijenu ko svetog Petra kajgana business klasi ista pada i po 30% onog trena dok ga izneses iz ducana. 

Nego kak misliš "imam priliku uzet", ak uzimas rabljeno naravno mozes se cigančit za cijenu kolko te volja, velka je vjerojatnost da ce ti se ista spustit sigurno na barem 6-7000kn, ako ne i manje. Ak uzimas novo, morat ces i debelo platiti.

Recimo isto jedna od stvari zakaj ta klasa tolko košta: Kad sam nabavio svog M6600 primjetio sam da mi pozadinsko osvjetljenje titra dok je smanjeno na minimum. Nazvao sam Dell Support, objasnio im problem, oni trazili da izvrtim nesto diagnostickih programa i u roku 5 radnih dana k meni doma mi dolazi serviser, nabrzaka provjerava to titranje i pred menom mjenja LCD panel.

Dell Precision M6600
11 godina
neaktivan

Bok! Treba mi mala pomoc u vezi laptopa.Ugl.mi ne treba za nista posebno,pogledati koji film,glazba,interbet,tu i tamo nesto u wordu i pp,pronasla sam Toshiba satellite C55-A-15W. Zanima ne sto mislite? Da li je to solidan laptpo za te pare ilu seda naci i bolji? Max mi je 3500 kn. Hvala. :)

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice