Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.665
|
čitano: 14.613.443
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
Blacklord kaže...
Oldy kaže...

Jel...

Ja u tom screenshot-u vidim punu frekvenciju za obje stavke. Frekvencije jezgri su na maximumu standardnih za taj chip. Da se razumijemo, propusnost memorijske sabirnice ovisi o širini sabirnice, vrsti memorije i brzine iste (urgubo) a ne o magijama vračeva i vještica iliti OEMova. Pošto je 8750m baziran na 7730 chipu sa ddr3 memorijom (rijetko tko ako itko koristi ddr5 varijantu), sabirnica 8750m je definirana kao 128bitna, frekvencija GPU im se kreće od ~620-775MHz, frekvencija memorije ~1000MHz. Dakle ako uzmemo screenshot iz notebookcheck testa i brzinu memorije od 300MHz sa 9.6GB/s propusnosti, vidimo da je u točnoj korelaciji sa 1000MHz i 32GB/s propunosti ( 1000/300 = 3.33333.....   ||   3.33333x9.6 = 32GB/s - jednostavna matematika). Ako je su igdje bile drugačije brojke to je iz greške GPUz-a odnosno njegova kriva očitanja jer 8750m je uvijek 8750m i svi chipovi su isti osim malih nedosljednosti u postavkama frekvencijama OEM-ova.

Eto nadam se da je rasčišćeno.

Lijep pozdrav.

Nije ništa riješeno kod mene je greška u gpu-zu onda nemoj stavljati smanjenu propustnost negu punu propustnost vidiš razliku između 775MHz/900MHz i 825MHz/1000MHz i jel vidiš razliku između (DDR)3 i (GDDR)3 jel uopće znaš razliku? Ostavi se matematike ja sam stari konj davno sam je učio. :p

Obična HD8750M sa testa ima propustnost od 28.8GB/s (DDR3) a ne 32GB/s (GDDR3) (za GDDR5 je 64GB/s)

9.6GB/s na 300MHz x 3 = 28.8GB/s na 900MHz default clock; matematičar.

i ne muljaj.

bug caruje, um klade valja
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.11.2013 16:07 (Oldy).
16 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Bok, kupio sam laptop Lenovo g500(i3 verziju sa Radeon HD 8570 karticom).  Problem je taj što mi u device manageru nakon instalacije drivera za grafičku(skinutih s Lenovog sajta) piše slijedeća greška:

Windows has stopped this device because it has reported problems. (Code 43) Nakon malo guglanja, ispada da je to dosta generička greška, koja ne otkriva baš previše. Probao sam i reinstalaciju drivera, vađenje baterije, držanje power tipke 20 sekundi, ali ništa.

Na samoj AMD-ovoj stranici nisam uspio pronaći drivere za ovu seriju i win 7.  Ako netko zna koje točno drivere trebam instalirati i u čemu je kvaka ovdje, bio bih zahvalan.

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.11.2013 20:55 (suludi8).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
suludi8 kaže...

Bok, kupio sam laptop Lenovo g500(i3 verziju sa Radeon HD 8570 karticom).  Problem je taj što mi u device manageru nakon instalacije drivera za grafičku(skinutih s Lenovog sajta) piše slijedeća greška:

Windows has stopped this device because it has reported problems. (Code 43) Nakon malo guglanja, ispada da je to dosta generička greška, koja ne otkriva baš previše. Probao sam i reinstalaciju drivera, vađenje baterije, držanje power tipke 20 sekundi, ali ništa.

Na samoj AMD-ovoj stranici nisam uspio pronaći drivere za ovu seriju i win 7.  Ako netko zna koje točno drivere trebam instalirati i u čemu je kvaka ovdje, bio bih zahvalan.

Jel to g510?

16 godina
neaktivan

Nije, baš je g500.

12 godina
Croscorpio kaže...

Pozdrav.

Kroz koji tjedan kupujem laptop.

Buđet mi je 4.000-max 5.000kn.

Treba mi laptop koji će mi služiti podosta vremena, MORA BITI 17''. Dosta se bavim glazbom tako da mora savršeno pokretati softvere za produkciju glazbe i DJing.

Molim prijedloge

Izvoliš ProBook 470 sa Win8 original.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.11.2013 0:11 (roby27).
12 godina
neznam123456 kaže...

Pozdrav. Uskoro kupujem laptop, prvenstveno za programiranje mi treba, ali također i za odigrati koju igricu ponekad. Za sada su mi ovo favoriti:

1. Asus X75VB-TY023

Intel Core™ i5-3230M (2.6GHz /3,2GHz TM), 8GB DDR3, 1000GB 5400, 17,3HD+ (1600x900), DVD-RW, nVidia GF GT740M 2 GB, G-LAN, HDMI, Bluetooth, Wi-fi, USB3.0, Kamera, 6cell, FreeDOS, jamstvo 2 godine

5149 kn

Link

2.Acer Aspire V3-772G

Core i5 4200M, DVDRW DL, 6GB, 750GB, GeForce GT 750M, 17.3'' LED, LAN, kamera, HDMI, USB 3.0, Linux,

5399 kn.

Link

Kolko vidim da Acer ima malo bolju grafičku i procesor novije generacije Haswell. E sad me zanima kojeg da uzmem i zašto, koji je kvalitetniji što se tiče ekrana, izrade, mogućeg pregrijavanja itd. Te ako imate možda za preporučit još kojeg u tom cjenovnom rangu do 5500kn (bitno da je 17").

Zahvaljujem.

Idi na HP 470, ako neces HP onda ipak na Acer zbog novijeg i boljeg hardwera i mat ekrana te komotnije tipkovnice. Acer je također izvrstan što se tiće lakše i bolje nadogradnje i čišćenja fanova.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.11.2013 0:21 (roby27).
12 godina
REMCORONA kaže...

Prvo pozz.svima {#}

Zelim napoookoooon zamijeniti stolno racunalo lapom... najvise radi prakticnosti tj.prostora...

A bome i ovaj komp kojeg imam zadnje 4g.je dao svoje {#}

Da predem na stvar :)

Nisam znalac pa Vas zato molim misljenje,savijet,preporuku ili sl.

Lap mi treba za surfanje netom,skidanje muzike,gledanje-skidanje filmova.

Igranje igrica mi nije nikakav prioritet tj.bilo bi ok.da se moze... iako igrice igram na x-boxu kad mi je zelja.

Zapravo nemam neke specijalne zelje ko sto nemam bas ni previse para za kupnju istog {#}

Bitno mi je samo: da je kvalitetan koliko-toliko za iznos od 3000-4000kn.

da ce me isti posluziti tj.svojom konfiguracijom podrzavati iducih par godina...

Za sada sam nesto istrazivao ali samo sam se pogubio u svemu tome {#}

Ovaj sam izdvojio zbog garancije od 48mj. (po tom mozete vidjeti koliki sam strucnjak :) )

http://www.chipoteka.hr/artikl/109598/notebook-samsung-np270e5v-x02hs-i3-4-500-gf710-48mj#tab-specs-tab

Ljepi pozz.svima i unaprijed Vam zahvaljujem!

Ovako nešto ako nisi zagrijan za gaming na laptopu a to je pozitivna stvar {#}  G505 + ako želiš ssd. Ili jači G510

16 godina
neaktivan
Kupujem laptop pa trebam savjet. Ponajvise bih ga koristio za multimediju, office i slicne stvari no zelio bi i da bude makar korektan u pokretanju igrica. Ne igram cesto, no htio bi da Pes, 2k, FM i slicne stvari mogu pokrenuti sada i jos pokoju godinu. Dakle sto bolje karakteristike. Ako je moguce. Posto mi je dosadasnji laptop imao ekran od 17 incha, bilo bi pozeljno da i novi bude takav. Bitna mi je kvaliteta i dugotrajnost laptopa, dakle da nije nekvalitetno napravljen, da se ne pregrijava i da korenktno odradi svojih par godina.

Cijena, naravno, sto manja. Po mogućnosti do 4000 kn, no ako je velika razlika mozda moze i koju stotinu vise.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

roby27  hvala na odgovoru {#}

Prije nego sam Vas zatrazio pomoc ovdje na forumu vec sam pregledao jedan poveci dio prijasnjih postova... tako da sam Lenovo G505 i G510 stavio u neki svoj uzi izbor posto sam vidio da ih se dosta cesto preporucuje.

Za ovaj Samsung vec sam dobio info da igrice mogu na njemu zaboraviti ali za sve ostalo da je navodno odlican ako se u obzir uzme i 4-verogodisnja garancija {#}

Tako da sam jos uvijek malo u nedoumici zapravo troumici...

LENOVO G505

LENOVO G510

ili gore navedeni SAMSUNG

a vidim sto se kvalitete tice dosta se preporucuju Toshibe i Asusi... ili bolje da se ne zamaram dalje posto kako sam i sam rekao igre mi nisu prioritet pa da ostanem na troumljenju {#}

Ako imate jos kakav savijet cekam {#}

I hvala jos jednom!!!

16 godina

Danas sam si narucio laptop i u dvije trgovine su mi preporucili acer v5-552g

U igri su bili jos jedan hp i jedan acer  a za taj acer su mi rekli da je los iako je baziran na i5 (valjda se kvari)

Dobio sam lap za 3850 kn i kao poklon (samo meni) dobio sam 3 godine garancije

Sad nemam papire pri ruci da napisem koji je tada losiji acer pa cu napisat kad ih dobijem

Uzeo sam u linksu a rok isporuke je 2 dana

Lap je na linuxu

0 0 hvala 0
12 godina
Al.Capone.zd kaže...
Kupujem laptop pa trebam savjet. Ponajvise bih ga koristio za multimediju, office i slicne stvari no zelio bi i da bude makar korektan u pokretanju igrica. Ne igram cesto, no htio bi da Pes, 2k, FM i slicne stvari mogu pokrenuti sada i jos pokoju godinu. Dakle sto bolje karakteristike. Ako je moguce. Posto mi je dosadasnji laptop imao ekran od 17 incha, bilo bi pozeljno da i novi bude takav. Bitna mi je kvaliteta i dugotrajnost laptopa, dakle da nije nekvalitetno napravljen, da se ne pregrijava i da korenktno odradi svojih par godina.

Cijena, naravno, sto manja. Po mogućnosti do 4000 kn, no ako je velika razlika mozda moze i koju stotinu vise.

Asus X75VB sa Win8 ili HP ProBook 470

11 godina
neaktivan
filip1 kaže...

Danas sam si narucio laptop i u dvije trgovine su mi preporucili acer v5-552g

U igri su bili jos jedan hp i jedan acer  a za taj acer su mi rekli da je los iako je baziran na i5 (valjda se kvari)

Dobio sam lap za 3850 kn i kao poklon (samo meni) dobio sam 3 godine garancije

Sad nemam papire pri ruci da napisem koji je tada losiji acer pa cu napisat kad ih dobijem

Uzeo sam u linksu a rok isporuke je 2 dana

Lap je na linuxu

Taj acer nije baziran na i5

Svakako napiši dojmove kada ga dobiješ.

12 godina
REMCORONA kaže...

roby27  hvala na odgovoru {#}

Prije nego sam Vas zatrazio pomoc ovdje na forumu vec sam pregledao jedan poveci dio prijasnjih postova... tako da sam Lenovo G505 i G510 stavio u neki svoj uzi izbor posto sam vidio da ih se dosta cesto preporucuje.

Za ovaj Samsung vec sam dobio info da igrice mogu na njemu zaboraviti ali za sve ostalo da je navodno odlican ako se u obzir uzme i 4-verogodisnja garancija {#}

Tako da sam jos uvijek malo u nedoumici zapravo troumici...

LENOVO G505

LENOVO G510

ili gore navedeni SAMSUNG

a vidim sto se kvalitete tice dosta se preporucuju Toshibe i Asusi... ili bolje da se ne zamaram dalje posto kako sam i sam rekao igre mi nisu prioritet pa da ostanem na troumljenju {#}

Ako imate jos kakav savijet cekam {#}

I hvala jos jednom!!!

A gle dobar je, mene osobno smeta sto nema usb3.0 za tu cijenu dok recimo G505 ima a koliko je jeftiniji, veliki propust od strane Samsunga po meni i totalno nelogično.

16 godina

• Procesor: AMD A8-5557M Quad Core 2.10GHz (4MB cache)
• Zaslon: 15.6" HD 1366 x 768
• Grafički sustav: AMD Radeon HD8750M 2GB
• Radna memorija: 8GB DDR3 1600MHz (1x So-Dimm proširivo do 12GB)
• Tvrdi disk: 1TB SATA
• Optički uređaj: ne
• Dimenzije: 381 x 256 x 23 mm
• Masa uređaja: 2.0kg
• Jamstvo: 12 mjeseci
• Baterija: Li-Ion 4 ćelija
• Operativni sistem: Linux
• Mreža: da (Gb LAN)
• Bežična mreža: da (802.11b/g/n)
• Bluetooth: ne
• Audio ulazi/izlazi: da
• VGA izlaz: da
• HDMI: da
• USB podrška: 1x USB 3.0, 2x USB 2.0
• Čitač kartica: da
• Webkamera: da
• Boja: srebrna
* Službena podrška samo za Windows 8

ovaj drugi acer što sam gledao je baziran na i5 i u trgovini su mi rekli da begam od tog modela

meni treba lap za pdf  net  film  slike  i neke jednostavne igrice

prža mi nije potrebna jer imam tri eksterna diska pa mi je sve na njima

nadam se da neću požalit jer do sada nikada nisam pratio amd procesore pa je ovo izlet u nepoznato

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.11.2013 14:57 (filip1).

0 0 hvala 0
13 godina

Pozdrav!,

Dosta je hitno pa bih molio odgovor brzo, našao sam lika prodaje Acer Aspire 5741g , u zamjenu ću mu dati HTC One X (16GB verzija) sa garancijom skoro nov mobitel i još 200kn... Isplati li se zamjena?! Laptop je polovan...

Edit:

Evo Specifikacija laptopa: Intel Core i5 2.27GHz (Dvojezgreni valjda), 4GB RAM DDR3, 15.6", 500 GB HDD, GT 320m 1GB... Uz njega dođe i dodatna oprema:

Original punjač
Original kutija
Upute
+ Hladnjak za laptop Therlmaltake sa dodatnim usb-ovima plaćena 60KM
+ Torba plaćena 50Km
+ Vanjski HDD 640GB na dar
Hitno je!
Hvala unaprijed ;)
H3rc0
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.11.2013 16:32 (H3rc0).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pozdrav, prijatelji!

Molim vas za preporuku kupnje obiteljskog laptopa koji bi služio svima za sve. Od surfanja, slušanja muzike, plaćanja računa, pisanja seminara do gledanja HD filmova, korištenja CAD programa, Photoshopa i igranja igrica (poput novog PES-a). Znam da je teško pokriti sve, al ima nas 5ero doma i svi bi se služili njime.

Uvjet je da bude FreeDOS, a sve ostalo nije toliko važno. Recimo da hard nije od preznačajne važnosti, pa je možda dovoljno 500GB, a da neka druga komponenta bude bolja. Cifra je do 4000 kn na rate (+/- 100-200) (znači, samo laptop bez dodataka poput miša i torbe). Išao bih osobno po njega, iz Zagreba sam, pa odgovara bilo koji dućan di se najpovoljnije za te novce može proć.

I za kraj, zadnjih 6 godina koristimo Lenovo laptop s kojim od samog početka imamo velikih problema i nekako smo svi doma stekli veliku antipatiju prema toj marki (iako sam svjestan da je takav način razmišljanja blesav), pa eto, samo da nije Lenovo. :)

Hvala!!!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
roby27 kaže...
Al.Capone.zd kaže...

Asus X75VB sa Win8 ili HP ProBook 470

Pošto sam imao jako loša iskustva sa HP-om, kao i podosta prijatelja mi (probook 4510 i 4710 serija) pa osobno ne bih opet uzimao HP. Po mogućnosti bih da laptop ima ekran od 17 incha i što jači procesor, više RAM-a i bolju grafu, dok pržilica i hard disk stvarno nisu bitni. Kao i OS koji mi je nepotreban, a samo diže cijenu.

Koji su  najdugoročniji laptopi pošto bih htio da radi makar nekoliko godina bez kvarova jer mi je dosadilo popravljati stari HP? Dakle relativno kvalitetna izrada, da se ne pregrijava...

Ima li takvih do ili oko 4000kn? 

Vođen sugestijom o prvom Asusu našao sam ovaj:

http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=999000097769

S time da je veličina ekrana najmanje bitna, dakle prije bih pristao na ekran od 15 incha nego na slabiji procesor, grafičku... za isti novac, uz iste ili slične ostale karakteristike. 

11 godina
neaktivan

Moram jos malo biti "dosadan" {#}

Da li cu puno pogresiti ako uzmem ovaj lap lenovo-g510-59-390417-core-i3-4000m-dvdrw-4gb-1000gb-8gb-ssd-radeon-hd-8750m-15-6-led-lan-bt

Kao sto sam napisao igre mi nisu prioritet ali vec kad uzimam do 4000kn.ne bi bilo lose da moze nes i pokrenuti...a vidim da ih dosta preporucuje taj model...

Zapravo da li sta gubim ako uzmem taj model a ne ovajlenovo-prijenosno-racunalo-essential-g510-notebook-15-6-59390423-

Bilo bi super ako bi mi mogao netko objasniti razlike izmedu ta dva modela sto jasnije tj.jednostavnije... jer meni laiku je jasno samo da je jedan skuplji od drugog 500kn {#}

Molio bih roby27 odgovor od tebe posto si vec odgovarao na moj post {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.11.2013 19:47 (REMCORONA).
15 godina
neaktivan

Lp,

Trebao bi preporuku prijenosnog racunala do jedno 3500 max 3800 kn !!

Znaci racunalo bi sluzilo "studentu" za 3d modeliranje tipa autocad, catia, solid ,nc itd.

Gledao sam malo po trgovinama Acer prijenosnike i cine se dosta jeftini s obzirom na komponente pa me zanima misljenje o aceru??

E da jel mi moze jos neko rec dali ima kakve razlike izmedu intelovog i3 i amd-ovog quad core procesora msm u performansama??

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Zanima me laptop do cca 6000kn ( +\- 200-300 kn), osnovna namjena bi mu bila Autocad i Office. 15,6" ekran po mogucnosti Full HD rez. Što bi bilo best buy?
12 godina

Al.Capone.zd

Ako imaš averziju prema HP-u(glupost) onda idi na taj Asus koji si izabrao, vrtit ce ove igre jer nisu zahtjevne na pristojnom fps-u, ja sam ti stavio odmah sa original Win8 da možeš bez frke ga nadogradit na 8.1 

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ovako, tražim novi prijenosnik s buđetom do 4000kn. Može malo prelaziti 4000kn ako je ponuda stvarno jako dobra.

Nužan uvijet je glatko pokretanje Dote 2 na barem srednjim postavkama.

Što i gdje se da naći najbolje za te novce?

Preferirao bih mat monitor te što manju masu, što duži vijek baterije, 17,3 inčni monitor te malo jaču fizičku izdržljivost, robusnost. Sve zadnje navedeno nije nužno!

Mogu se zaletiti i do susjednih zemalja vani po njega ukoliko znate za neke dobre ponude.

0 0 hvala 0
12 godina
tjsudac kaže...

Pozdrav, prijatelji!

Molim vas za preporuku kupnje obiteljskog laptopa koji bi služio svima za sve. Od surfanja, slušanja muzike, plaćanja računa, pisanja seminara do gledanja HD filmova, korištenja CAD programa, Photoshopa i igranja igrica (poput novog PES-a). Znam da je teško pokriti sve, al ima nas 5ero doma i svi bi se služili njime.

Uvjet je da bude FreeDOS, a sve ostalo nije toliko važno. Recimo da hard nije od preznačajne važnosti, pa je možda dovoljno 500GB, a da neka druga komponenta bude bolja. Cifra je do 4000 kn na rate (+/- 100-200) (znači, samo laptop bez dodataka poput miša i torbe). Išao bih osobno po njega, iz Zagreba sam, pa odgovara bilo koji dućan di se najpovoljnije za te novce može proć.

I za kraj, zadnjih 6 godina koristimo Lenovo laptop s kojim od samog početka imamo velikih problema i nekako smo svi doma stekli veliku antipatiju prema toj marki (iako sam svjestan da je takav način razmišljanja blesav), pa eto, samo da nije Lenovo. :)

Hvala!!!

ACER Aspire V5-552G, samo nema dvdrw.
REMCORONA kaže...

Moram jos malo biti "dosadan" {#}

Da li cu puno pogresiti ako uzmem ovaj lap lenovo-g510-59-390417-core-i3-4000m-dvdrw-4gb-1000gb-8gb-ssd-radeon-hd-8750m-15-6-led-lan-bt

Kao sto sam napisao igre mi nisu prioritet ali vec kad uzimam do 4000kn.ne bi bilo lose da moze nes i pokrenuti...a vidim da ih dosta preporucuje taj model...

Zapravo da li sta gubim ako uzmem taj model a ne ovajlenovo-prijenosno-racunalo-essential-g510-notebook-15-6-59390423-

Bilo bi super ako bi mi mogao netko objasniti razlike izmedu ta dva modela sto jasnije tj.jednostavnije... jer meni laiku je jasno samo da je jedan skuplji od drugog 500kn {#}

Molio bih roby27 odgovor od tebe posto si vec odgovarao na moj post {#}

Vrlo jednostavno, taj iz linksa ima diskretnu grafičku s kojom se možeš i pristojno igrati tako da ti odluči dali češ se igrati ili ne, ako ne ideš na jeftiniji bez diskretne grafičke, uostalom i intelova može pokretati neke igre koje su certificirane za intel grafiku tako da eto ti odluči, nadam se da je sad jasnije.

made kaže...

Lp,

Trebao bi preporuku prijenosnog racunala do jedno 3500 max 3800 kn !!

Znaci racunalo bi sluzilo "studentu" za 3d modeliranje tipa autocad, catia, solid ,nc itd.

Gledao sam malo po trgovinama Acer prijenosnike i cine se dosta jeftini s obzirom na komponente pa me zanima misljenje o aceru??

E da jel mi moze jos neko rec dali ima kakve razlike izmedu intelovog i3 i amd-ovog quad core procesora msm u performansama??

Asus X75, da i3 haswell je jači dok amd apu ima bolje grafičke sposobnosti.

only_fools kaže...
Zanima me laptop do cca 6000kn ( +\- 200-300 kn), osnovna namjena bi mu bila Autocad i Office. 15,6" ekran po mogucnosti Full HD rez. Što bi bilo best buy?

Acer V3-772G

12 godina
mani kaže...

Ovako, tražim novi prijenosnik s buđetom do 4000kn. Može malo prelaziti 4000kn ako je ponuda stvarno jako dobra.

Nužan uvijet je glatko pokretanje Dote 2 na barem srednjim postavkama.

Što i gdje se da naći najbolje za te novce?

Preferirao bih mat monitor te što manju masu, što duži vijek baterije, 17,3 inčni monitor te malo jaču fizičku izdržljivost, robusnost. Sve zadnje navedeno nije nužno!

Mogu se zaletiti i do susjednih zemalja vani po njega ukoliko znate za neke dobre ponude.

Hmm što si ti tu sve natrkeljao, što manju masu a da je robustan te veći ekran na tu manju masu {#}  

Za tebe izvoliš sve sam ti ispunio HP 470 sa Win8

16 godina
neaktivan

Intelovo sr... od grafike će pokrenuti sad sam skoro napisao što a ne igre....

0 0 hvala 0
12 godina

Ne baljezgaj gluposti, neke starije igre može.  

16 godina
neaktivan

Pa baljezgaš ti dovoljno ne mogu i ja istovremeno.... :)

1 0 hvala 0
12 godina

Evo i jedan gameplay a ima ih more na youtubu

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.11.2013 14:27 (XXX-Man).
14 godina
neaktivan
roby27 kaže...
tjsudac kaže...

Pozdrav, prijatelji!

Hvala!!!

ACER Aspire V5-552G, samo nema dvdrw.

Hvala Vam, Roby!

Što se tiče DVD-a, mislim da ga ni na starom laptopu nikad nisam koristio jer imam na računalu, pa to nije problem.

Vidim da dolazi sa Linuxom. Mislim, znam da je on free, ali čisto da pitam, to što je on gore ne utječe na cijenu u usporedbi da je freeDOS? Jer, ionako u Linuxu nikad nisam radio, pa ću staviti Windowse 8 (na stranicama ACERa vidim da se ionako nude driveri samo za Windowse 8 za taj model).

I znam da sam rekao kako neću Lenovo, al čisto da pitam kako ovaj ACER stoji u usporedbi sa recimo LENOVO G510 ili sa HP-ovim modelima u tom cjenovnom rangu (za HP-a pitam čisto jer sam njega najčešće koristio unazad par godina i bio zadovoljan)?

Hvala!!!

16 godina
moderator
roby27 kaže...
Oldy kaže...

Vama dvojici će ovo biti zadnji post na forumu u ovom tonu prije sankcija!

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice