Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.638
|
čitano: 14.588.271
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

GTA 4 koristi 1GB grafičke kao od šale......  I ja sam onda noob iako onda mislim da je bolje još 1GB naravno 128 bitne..... Nije?

bug caruje, um klade valja

0 1 hvala 0
14 godina
odjavljen

Battlefield 3 može iskoristiti 15000GB, a neće biti nikakvog pomaka od 1GB.

Na laptopu koji ima rezoluciju ispod 1920x1080 2GB je sasvim nepotrebno i bezvezno nabijanje brojki kao i kod AMDa jezgri i GHz, a učinka nikakvog.

0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja ipak isto mislim da je bolje da ima lufta nego da koristi baš zadnju kap tj. baš zadnji MB grafike jer dalje od toga ne može nije to integruša pa da povećanjem ram-a povećaš i dio koji će ona uzimati.

ili opet ne valja? Čuj ako i ne valja valjda imam pravo na svoje mišljenje? :)

0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
Deawood kaže...
Simon_says kaže...
v1ru5 kaže...

Naravno da se vide bitne razlike, i5 mobile procesori su ja mislim svi dvojezgreni a i7 su večinom četverojezgreni, moj frend ima isti laptop kao i ja samo što ja imam i5 verziju a on i7 i njegov windows performance index je barem za 0.5 veći od mog u vezi toga.
I ovo za 2GB grafičku, mene je jako iznenadilo kad sam pročito šta ljudi pišu o tome pa sam baš išao testirat, upalio Crysis 2 na High grafici i grafička mi je radila na 1.8GB VRAM tako da su apsolutne gluposti to šta ljudi govore da nije potrebno više od 1GB, ionako je to GDDR3 pa je 1GB zapravo 'slabo' i ne može podnijeti neke zahtijevnije teksture u igri.

{#}{#}{#}

Koji si ti noob.

Baš mi je danas trebala jedna doza gluposti da se malo razbudim.

Ajde mi onda probaj nači mobile i5 sa 4 fizičke jezgre, ti očito ne znaš dobro čitat kolko ja vidim.
1GB 128-bitna grafička memorija nije ni približno jako kao 1GB 256-bitne grafičke memorije, zato je jako dobro imati 2GB 128-bitne memorije jer kao što sam ja dokazo [sebi] da se ta memorija može iskoristit.
Tvoja ignorancija je očito rezultat tvoje intelektualne nemoći, ako sam ja 'noob'.

16 godina
neaktivan

Pa ako za Crysis 2 na HIGH treba 1.8GB VRAM-a;

ja isto ne razumijem kako bi istu stvar postigao ako bi ta grafička imala samo 1GB VRAM-a ako na tim postavkama koristi 1.8 GB VRAM-a, no nebitno..... :)

0 1 hvala 0
14 godina
odjavljen
Simon_says kaže...
Deawood kaže...
Simon_says kaže...
v1ru5 kaže...

Ajde mi onda probaj nači mobile i5 sa 4 fizičke jezgre, ti očito ne znaš dobro čitat kolko ja vidim.
1GB 128-bitna grafička memorija nije ni približno jako kao 1GB 256-bitne grafičke memorije, zato je jako dobro imati 2GB 128-bitne memorije jer kao što sam ja dokazo [sebi] da se ta memorija može iskoristit.
Tvoja ignorancija je očito rezultat tvoje intelektualne nemoći, ako sam ja 'noob'.

Ne, to se odnosi na da je gotovo svaki i7 ****m quad core, što je netočno zato jer je većina njih dual core i to se odnosni na tvoje neznanje da je Windows "ocjenjivanje" najveća glupost koja postoji i to znaki svaki čovjek koji se malo više razumije u software/hardware.

Nije bitno dali imaš 128 ili 256 ako ti je DDR3 grafa, 256 DDR3 će uvijek biti puno slabije od 128 GDDR5, pojma nemaš dijete drago. Uzmi npr. HD 7850 sa 1GB i HD 7850 sa 2GB i igraj na 1366x768 Battlefield 3 i neće biti AMA BAŠ NIKAKVE RAZLIKE.

Nisi noob, nego se ne razumiješ u računala odnosno nemaš "znanja".

EDIT: bože dragi što ću sve čuti na ovome forumu. Na 1366x768(normal, za 15.6" niže-srednje klase) NEMA SMISLA 2GB zato jer ta rezolucija NEMOŽE iskoristiti 2GB.

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.9.2013 21:14 (Deawood).
16 godina
neaktivan

Neće jer je možda ta 2GB 64bitna? Ili su obje 128 bitne djete drago? :)))

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.9.2013 21:28 (Oldy).

0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan

Najjeftinija trgovina u ZG gdje se može nabaviti lenovo y500 ili y510 a da je u stocku ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Oldy kaže...

Neće jer je možda ta 2GB možda 64bitna? Ili su obje 128 bitne djete drago? :)))

{#}

P.S piše se dijete.

http://kakosepise.com/rec/dijete-ili-djete/

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.9.2013 21:18 (Deawood).
16 godina
neaktivan

Del OT. :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.9.2013 21:30 (Oldy).

0 1 hvala 0
16 godina
moderator

Držite se teme!

Kome treba 10$ popusta na Banggood neka se javi na PP.
Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Pozdrav, prošlih sam par dana proveo u traženju laptopa u cjenovnom razredu do maksimalno 5500 kn i za sada sam u dilemi između ova dva modela:

http://www.futura-it.hr/proizvod.aspx?productId=06404687

http://www.mikronis.hr/detalji_proizvoda.8f7f32caa8cb41839ac67399dc0ab48b.lenovo-ideapad-z500-intel-core-i5-3230m-2-60ghz-6gb-1tb-dvdrw-dl-freedos-15-6-hd-nvidia-geforce-gt740m-2gb-p-n-59-377452.aspx

Cijenom su gotovo identični - laptot će uglavnom služeti za uredski rad, ali ne bi bilo loše kad bi bio i dobar u multimedijalnim zadacima pa me zanima bi li se isplatilo uzeti model s boljom grafičkom ili procesorom. Ne govorim eksplicitno o ova dva modela i otvoren sam za bilo koje prijedloge u ovom cjenovnom rangu. Bilo bi dobro kad bi bio iz trgovine koja ima dostavu i kad bi trenutno bio na zalihama. Planiram na njemu igrati uglavnom starije igre, ali možda se zalomi i nešto novijega pa bi bilo dobro da omogućava i tu mogućnost. Disk mi nije toliko bitan, a 15 inčna dijagonala bila bi odlična. Još nešto, koliko perfomansama pomaže SSD? Nisam ga nikada vidio ni isprobao.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
roby27 evo da odgovorim na post o ona dva modela lenova G500,
pišem s mobitela pa mi je teško točno
citirati nadam se da je ok ovako. zahvaljujem se na odgovoru. Dakle hibridni disk je bolji.

No ono što sam htio reći vezano uz grafičku. Oba modela imaju istu amd grafičku ali taj model s hibridnim diskom ima i intelovu. Integriranu.
Pa pošto ne znam funkcioniranje, nejasno mi je da li je to zapravo uvijek bolja stvar, "dvije" grafičke ili to može biti i minus. npr ako ta integrirana je dio procesora pa onda ima "primat" tj prva se koristi a ova dodatna tek po potrebi za veća opterećenja. A meni laptop neće služiti za gaming tj ispada da bi mi onda ova amd grafička bila takoreći suvišna jer možda nikad ne bi ni zatrebala u tolikoj mjeri ili potpunosti jer osim streaminga sporta i filmova mi ne treba više, a u pogledu grafike opterećena bi zapravo bila ta integrirana tj sam procesor.

Da li bi tu onda došlo do nekog usporavanja, dodatnog grijanja?koje sigurno nije veliko ali bi zapravo bilo bespotrebno. Taj model s bržim
diskom mi je i draži jer bi bio brži,
kod starta, pokretanja programa itd. Zapravo mi je bitno da komp što manje šteka. Ali ako ga integrirana grafička poništava u neku ruku onda mi to i ne koristi.

I pitanje b)
Ako bi već uzeo taj Da li bi tu bilo dobro nadograditi više rama pa tako izbjeći te probleme oko toga što je primarna grafička dio procesora. Onda se to ne bi ni osjetilo, ostaje i ona dodatna za eventualne veće potrebe, a čitav laptop ima taj bolji hibridni disk.

Evo dvoumim se oko tog s klasičnim hdd i amd grafičkom te ovog s hibridnim diskom i "dvije" grafičke.
12 godina
neaktivan
Simon_says kaže...
keks kaže...

malo je off topic,ali cini mi se da je ovo najaktivnija tema...

naime s ovim mojim 455 probookom, sve radi okej, ALI nekad kada ga upalim sve radi ekstremno sporo( aplikacije gotovo da i ne otvara) i moram ga iskljuciti i ponovno ukljuciti, sto traje ono nekad i 15 min. i tada radi ponovno sve okej.

jel moze bit da je problem u tim 32 bitnim windowsima ili necemu?  virus nije sigurno, ali provjerit cu jos jednom. ima li netko neko rjesenje ili nesto?

To ti je problem sa driverima, osobno sam naletio na isti problem kada sam skinuo drivere za chipset i grafičku sa stranica proizvođača tih komponenta, a nisam sa stranice poizvođača mog laptopa, jer tamo ima drivera koji su posebno optimizirani baš za taj laptop, pa ti preporučujem da ideš na support stranice od HP i nađeš svoju kategoriju i poskudaš si najnovije drivere

nisam ja skidao drivere pa ne znam,ali probat cu to sto si ti rekao pa cemo vidjeti.

14 godina
neaktivan

sto mislite o

http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30/toshiba-prijenosno-racunalo-pskjqe-00e00dy4-156-intel-core-i3-750gb-hdd__5178261

treba mi laptop za ubijanje vremena, znaci igre, filmovi i slicno

tj dobra grafika je obvezna

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ljudi molim pomoć. Trebao bih laptop do 4000kn ali po mogućnosti neki bez grafičke namijenjene igrama i zahtjevnim grafičkim aplikacijama. Znači generalno neki s više memorije, veličinom ekrana i bolji CPU.

Isključivo će se koristiti za rad s office-om (access, excell-visual basic), i eventualno možda za odvrtiti neke video clipove.

Koliko vidim većina preporučenih je za gaming, pa ako netko zna please pomagajte!

P.S. jedno pitanjce, koliko vidim većina ih dolazi s po 4GB RAM, koliko u tim slučajevima košta nadogradnja dodatnog RAM-a?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozdrav svima,

je li se isplati čekati kraj godine zbog eventualnih sniženja cijena laptopa?

Razmišljam o kupnji laptopa do 4500 kuna pa ako znate kako to ide sa sezonskim sniženjima. {#}

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Pa gle to ovisi o tebi koliko si spreman čekati i jel ti treba laptop kroz to vrijeme,al to ti ne funkcionira bas tako da će cijena novih laptopa tako brzo past,ali će sigurno kroz godinu dana izaći nove serije i modeli lapova boljih performansa za tu svotu koju ti planiraš izdvojit za laptop.
12 godina
neaktivan

Best buy laptop dp max 3000kn? Namjena za faks, minimalno igranje i gluposti?
Pozdrav

TomPalj
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Bili ovaj laptop mogao vrtiti novije igre na max detaljima na rez 1366 x 768
http://www.notebookshop.com.hr/Default.aspx?pid=17792

EDIT: Jeli ovaj laptop bolji od ovoga gore za igranje http://www.notebookshop.com.hr/Default.aspx?pid=22328

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.9.2013 16:37 (tCloud).
12 godina
wild kaže...

Pozdrav, prošlih sam par dana proveo u traženju laptopa u cjenovnom razredu do maksimalno 5500 kn i za sada sam u dilemi između ova dva modela:

http://www.futura-it.hr/proizvod.aspx?productId=06404687

http://www.mikronis.hr/detalji_proizvoda.8f7f32caa8cb41839ac67399dc0ab48b.lenovo-ideapad-z500-intel-core-i5-3230m-2-60ghz-6gb-1tb-dvdrw-dl-freedos-15-6-hd-nvidia-geforce-gt740m-2gb-p-n-59-377452.aspx

Cijenom su gotovo identični - laptot će uglavnom služeti za uredski rad, ali ne bi bilo loše kad bi bio i dobar u multimedijalnim zadacima pa me zanima bi li se isplatilo uzeti model s boljom grafičkom ili procesorom. Ne govorim eksplicitno o ova dva modela i otvoren sam za bilo koje prijedloge u ovom cjenovnom rangu. Bilo bi dobro kad bi bio iz trgovine koja ima dostavu i kad bi trenutno bio na zalihama. Planiram na njemu igrati uglavnom starije igre, ali možda se zalomi i nešto novijega pa bi bilo dobro da omogućava i tu mogućnost. Disk mi nije toliko bitan, a 15 inčna dijagonala bila bi odlična. Još nešto, koliko perfomansama pomaže SSD? Nisam ga nikada vidio ni isprobao.

Za multimediju ti netreba skupi stroj osim ako nije u pitanju video editing ili nesto slicno, najbolje ovo klik plus kasnije ubacis Samsung Evo ssd

Edit: inace između ta dva koja si linkao isao bi na G500 bez razmisljanja. 

Manojlo kaže...
roby27 evo da odgovorim na post o ona dva modela lenova G500,
pišem s mobitela pa mi je teško točno
citirati nadam se da je ok ovako. zahvaljujem se na odgovoru. Dakle hibridni disk je bolji.

No ono što sam htio reći vezano uz grafičku. Oba modela imaju istu amd grafičku ali taj model s hibridnim diskom ima i intelovu. Integriranu.
Pa pošto ne znam funkcioniranje, nejasno mi je da li je to zapravo uvijek bolja stvar, "dvije" grafičke ili to može biti i minus. npr ako ta integrirana je dio procesora pa onda ima "primat" tj prva se koristi a ova dodatna tek po potrebi za veća opterećenja. A meni laptop neće služiti za gaming tj ispada da bi mi onda ova amd grafička bila takoreći suvišna jer možda nikad ne bi ni zatrebala u tolikoj mjeri ili potpunosti jer osim streaminga sporta i filmova mi ne treba više, a u pogledu grafike opterećena bi zapravo bila ta integrirana tj sam procesor.

Da li bi tu onda došlo do nekog usporavanja, dodatnog grijanja?koje sigurno nije veliko ali bi zapravo bilo bespotrebno. Taj model s bržim
diskom mi je i draži jer bi bio brži,
kod starta, pokretanja programa itd. Zapravo mi je bitno da komp što manje šteka. Ali ako ga integrirana grafička poništava u neku ruku onda mi to i ne koristi.

I pitanje b)
Ako bi već uzeo taj Da li bi tu bilo dobro nadograditi više rama pa tako izbjeći te probleme oko toga što je primarna grafička dio procesora. Onda se to ne bi ni osjetilo, ostaje i ona dodatna za eventualne veće potrebe, a čitav laptop ima taj bolji hibridni disk.

Evo dvoumim se oko tog s klasičnim hdd i amd grafičkom te ovog s hibridnim diskom i "dvije" grafičke.

Oba dva imaju isti cpu sto znaci da imaju istu HD4000 integriranu grafiku u procesoru i dodatnu AMD grafičku tako da je to posve isto u ova dva modela. Ako nisi gamer netreba ti dodatna grafika ali svejedno tu je u pitanju hibridni disk s kojim ces dobiti određeni boost pri radu sa aplikacijama.

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.9.2013 18:05 (roby27).
12 godina
sanitarium kaže...

Ljudi molim pomoć. Trebao bih laptop do 4000kn ali po mogućnosti neki bez grafičke namijenjene igrama i zahtjevnim grafičkim aplikacijama. Znači generalno neki s više memorije, veličinom ekrana i bolji CPU.

Isključivo će se koristiti za rad s office-om (access, excell-visual basic), i eventualno možda za odvrtiti neke video clipove.

Koliko vidim većina preporučenih je za gaming, pa ako netko zna please pomagajte!

P.S. jedno pitanjce, koliko vidim većina ih dolazi s po 4GB RAM, koliko u tim slučajevima košta nadogradnja dodatnog RAM-a?

Ako hoces bez dodatne grafike sa Win8 i duzim jamstvom onda ovo klik dodatnih 4GB je oko 250-300kn

No ja bi prije isao na HP 470 za rad s officom bez obzira sto ima AMD grafiku, Enduro se brine da se ona ne pali ako nije zahtjevna 3D igra u pitanju.

Palj kaže...

Best buy laptop dp max 3000kn? Namjena za faks, minimalno igranje i gluposti?
Pozdrav

G500

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.9.2013 18:18 (roby27).
12 godina
apoteka kaže...

sto mislite o

http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30/toshiba-prijenosno-racunalo-pskjqe-00e00dy4-156-intel-core-i3-750gb-hdd__5178261

treba mi laptop za ubijanje vremena, znaci igre, filmovi i slicno

tj dobra grafika je obvezna

Mozda ovo klik

NVIDIA GeForce GT 640M
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.9.2013 18:12 (roby27).
12 godina
Gman kaže...

Moze preporuka za best buy do 3500kn? S tim da je dostupan u Vz. {#}

http://www.links.hr/artikl-014.610.084

16 godina
neaktivan
roby hvala. Onda ću uzeti ovaj s hibridnim diskom ako je to jedina razlika.

Ali vidiš kako je to zapravo nejasno napisano po čitavom webu i katalozima, posvuda za 59-390516 stoji da ima AMD grafičku, a da ovaj 59-390072 ima AMD/HD Intel 4000.

A zapravo su isti po tome. Hvala još jednom.
12 godina
protjeran

kaj velite na ovaj http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=1_103_109&products_id=10177   ili za te novce mogu nac boljega??

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Nigdje sve je rasprodano i ja ga pikiram ali nista nema ga...

Let it be
13 godina

Pozdrav svima!

Kupujem laptop u cijenovnom rangu do 4000kn. Iskreno sam se pogubio čitajuči forume.Neznam kojeg proizvođača da uzmem...

Ja tražim da ima intelov i3 procesor i odvojivu grafu da mogu neku igru pokrenuti ali najvažnija mi je kvaliteta izrade samog laptopa.

Molim Vas pomoć oko toga.

Hvala!

I da napomenem ako je moguće odlučio bi se za dell zbog 3 god garancije ali volio bi poslušati vaše savjete.

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.9.2013 12:49 (Tomo001).

0 0 hvala 0
12 godina

Ako trazis fizicki atraktivan laptop sa aluminij izradom i gumiranim poklopcem onda nema boljega od ProBook 470 ako uzimas za keš naravno.

Ako ciljas ici na Dell radi duzeg jamstva ali losije izrade onda ovo Inspiron 3521

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.9.2013 14:16 (roby27).
13 godina

Hvala roby. Neznam ni sam što bih uzeo. Nije za keš več amex. Ajde ti preporuči nešto. Koji je najbolji laptop za te pare.Znači max 4000kn. npr. što bi ti sebi uzeo u tom cjenovnom rangu.Evo kao da sebi kupuješ.Nemora biti dell već ti reci i zapamti da sad što mi kažeš to ću i kupiti.  Napomena: ne igram jako zahtjevne igre tako da grafa nemora biti nešto previše jaka.

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.9.2013 15:38 (Tomo001).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice