Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.653
|
čitano: 14.603.250
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
Cordas kaže...

Trebam preporuku za laptop od 4000-5000 kn. Nemojte molim vas samo zalijepiti link s prvim laptopom od 5000 kn koji nađete. Ako postoji dobar omjer uloženo/dobiveno za 4000 kn bolje ću to kupiti, nego dati 1000 kn još šminke radi. Dakle, svaka kuna je bitna. Protegnit ću se do 5000 kn ako se može stvarno nešto dobro naći za taj novac.

Igranje igara nije prioritet, jedino što ću (vjerojatno) igrati je Football Manager 2013 i FIFA14 tako da bi bilo poželjno da ih se može "glatko" pokrenuti. 

Ako predložite nešto napišite zašto baš taj jer sam i sam napravio uži izbor samo me zanimaju druga mišljenja. 

Hvala.

Koji ekran te zanima? Trebas i OS? Po meni ja bi isao na Probook HP470 sa AG ekranom, odlican dizajn, aluminij materijal izrade, gumeni poklopac, jako dobro pogođena tipkovnica i touchpad koji podrzava razne geste, kvalitetan HD+ ekran, iznimno laka nadogradnja, dobra graficka za i zahtjevnije igre, torba gratis....za 4k odlican laptop ako uzimas za gotovinu i jos ti ostane za ssd s kojim bi sve letjelo.

15 godina
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

pozdrav, prijatelju bi trebao laptpop za faks pa me zamolio da pitam tu na forumu koji bi bio najbolji do 3000kn, 3500kn i 4000kn(mora jos odluciti koliko zeli potrositi, dajte najbolje do svake od tih cifri)

rekao mi je da bi zelio laptop sa 17,3" ekranom, bilo bi pozeljno da ima bar 500gb hdd-a, 4gb rama i solidan procesor, grafa nije toliko bitna jer laptop nece sluziti za igranje(mozda ponekad neku manje zahtjevnu igru)

hvala!

http://www.facebook.com/webshop112
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
roby27 kaže...

Hvala.

Koji ekran te zanima? Trebas i OS? Po meni ja bi isao na Probook HP470 sa AG ekranom, odlican dizajn, aluminij materijal izrade, gumeni poklopac, jako dobro pogođena tipkovnica i touchpad koji podrzava razne geste, kvalitetan HD+ ekran, iznimno laka nadogradnja, dobra graficka za i zahtjevnije igre, torba gratis....za 4k odlican laptop ako uzimas za gotovinu i jos ti ostane za ssd s kojim bi sve letjelo.

Takvu preporuku sam tražio, svaka čast {#}

Bez OS-a sam mislio kupovati. Dakle, to je best buy? Nema neki zbog kojeg bi vrijedilo dat još 1k kn?

Why so serious?
12 godina
neaktivan
roby27 kaže...
Michelllls kaže...
roby27 kaže...

Samsung definitivno, izvrsno bruseni metalik magnezij izrada kucista. Taj Z500 imas u TM sad na akciji 3999kn isti hardwear.

A za igranje ? jeli boja ova grafickau samsungu ?

Malko je bolja nvidia u nekim igrama ali sve imaju sporu ddr3 memoriju tako da su razlike u nijansama, uzmi samsung jer ipak je mala reza i sve ce ici na high.

Ja sam cuo da je dosta bolja ova u samsungu , zato sto je ova u z500 64 bitna .... nije ona 128 bitna ... 

Nauticaaa
17 godina
Michelllls kaže...
roby27 kaže...
Michelllls kaže...
roby27 kaže...

Samsung definitivno, izvrsno bruseni metalik magnezij izrada kucista. Taj Z500 imas u TM sad na akciji 3999kn isti hardwear.

A za igranje ? jeli boja ova grafickau samsungu ?

Malko je bolja nvidia u nekim igrama ali sve imaju sporu ddr3 memoriju tako da su razlike u nijansama, uzmi samsung jer ipak je mala reza i sve ce ici na high.

Ja sam cuo da je dosta bolja ova u samsungu , zato sto je ova u z500 64 bitna .... nije ona 128 bitna ... 

Ne bitno bolja. Oko desetak posto max. Noviji GK208 chip ipak radi na bitno višem clocku pa se razlika smanjuje bez obzira što ima 64bit sabirnicu. Imaš nekakav indijski forum gdje su doktorirali na toj temi. ;)

12 godina
neaktivan

mozda ne bitno ali je... gledao sam po stranicama kao sta su http://www.game-debate.com i ispada da je bolja ... ja se nerazumum zato pitam...

Nauticaaa
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Cordas kaže...
roby27 kaže...

Hvala.

Takvu preporuku sam tražio, svaka čast {#}

Bez OS-a sam mislio kupovati. Dakle, to je best buy? Nema neki zbog kojeg bi vrijedilo dat još 1k kn?

Apsolutno nema tim vise sto nisi zahtjevan gamer. Radije tih 1k potrosi na ssd i ladicu za hdd.

12 godina
Michelllls kaže...

mozda ne bitno ali je... gledao sam po stranicama kao sta su http://www.game-debate.com i ispada da je bolja ... ja se nerazumum zato pitam...

Da kod nvidia grafa ima razlika u chipovima stoga neki brandovi muljaju pa stave grafu nize sabirnice kao sto redom stavljaju sporu ddr3 memoriju, kao sto rekoh razlika je u nijansama i neces to osjetiti pri takvoj rezi.  

12 godina
neaktivan
roby27 kaže...
Michelllls kaže...

Da kod nvidia grafa ima razlika u chipovima stoga neki brandovi muljaju pa stave grafu nize sabirnice kao sto redom stavljaju sporu ddr3 memoriju, kao sto rekoh razlika je u nijansama i neces to osjetiti pri takvoj rezi.  

znaci onda definitivno onaj samsung , moze jos ko preporucit neki dobar ducan u zagrebu u kojem mogu osobno kupit i uzet laptop?

Nauticaaa
15 godina
fighterZu kaže...

Krajem 6.mjesecu sam tražio laptop do nekih 4000 kn koji bih koristio za faks, programiranje, rad sa različitim programima, pokoju noviju igru. No odlučio sam pričekati dok ne dođu neki novi modeli. Sad bih se možda uspio protegnuti i do nekih 4400 kn. Vidim da preporučate z500 u technomarketu no zanima me kako se može naručiti i može li se plaćati pouzećem(nemam informacije što se tiče te tvrtke). Tu naravno dolazi u obzir i asus x75vb. E sad kad bih išao na 4400 kn naišao sam na hp probook 450. Ako ima nešto bolje slobodno preporučite?

Može li mi tko pomoći u vezi ovoga - lenovo z500 ili hp probook 450 ili pak nešto treće (za z500 nisam siguran jel je technomarket ukinio neka plaćanja zbog fiskalizacije)

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.9.2013 22:34 (fighterZu).
12 godina

Biraj ProBook ili veci Asus, koji god odaberes od ta dva neces pogrijesiti. ProBook je atraktivniji dizajn i aluminij izrada sa gumenim poklopcem. Asus ima dulje jamstvo, vecu rezu...i jedan i drugi su dobri za ono sto tebi treba.

16 godina
fighterZu kaže...
fighterZu kaže...

Krajem 6.mjesecu sam tražio laptop do nekih 4000 kn koji bih koristio za faks, programiranje, rad sa različitim programima, pokoju noviju igru. No odlučio sam pričekati dok ne dođu neki novi modeli. Sad bih se možda uspio protegnuti i do nekih 4400 kn. Vidim da preporučate z500 u technomarketu no zanima me kako se može naručiti i može li se plaćati pouzećem(nemam informacije što se tiče te tvrtke). Tu naravno dolazi u obzir i asus x75vb. E sad kad bih išao na 4400 kn naišao sam na hp probook 450. Ako ima nešto bolje slobodno preporučite?

Može li mi tko pomoći u vezi ovoga - lenovo z500 ili hp probook 450 ili pak nešto treće (za z500 nisam siguran jel je technomarket ukinio neka plaćanja zbog fiskalizacije)

Ako planiraš igrat neš na probook-u kupis si onaj stalak za hlađenje i sve 5...

Ja imam probook 455 kupio neki dan, i prezadovoljan sam.. Dizajna je odlican, a sve radi onako kako bi i trebalo.. Ima dvije graficke, i posto nemam stalak s hlađenje zna se 8750 pregrijat i ugasit tijekom igre, pa sam ju samo ugasio dok igram.. Igram dotu2 i ova integrirana bez problema podnosi medium a za high nisam probo al to mi ni ne treba ..

U svakom slucaju probook je super izbor.

12 godina
neaktivan
Pregrijava li se ta 8750m inače ili samo u hp probbook-u kod gaming-a? Kakva je npr. u samsungu np370, samsungu np470 ili lenovu g500 (onaj koji ju ima) ?

0 0 hvala 0
16 godina
FearCro kaže...
Pregrijava li se ta 8750m inače ili samo u hp probbook-u kod gaming-a? Kakva je npr. u samsungu np370, samsungu np470 ili lenovu g500 (onaj koji ju ima) ?

U svakom jer je to poprilično jaka grafa za takve laptope ... Al opet s druge strane kad gledas da te stvari nisu napravljene za gejming vec je to sporedna stvar sve je to uredu ..

12 godina
neaktivan
MarioVk kaže...
FearCro kaže...

U svakom jer je to poprilično jaka grafa za takve laptope ... Al opet s druge strane kad gledas da te stvari nisu napravljene za gejming vec je to sporedna stvar sve je to uredu ..

Ma znam, Probook je super kvalitete izrade zato me i čudi me što se zagrijava uopće, al istina da je to kao što kažeš poslovna klasa :)

12 godina
neaktivan

Preporuka za prijenosno računalno reda veličine 4-5 tisuća kuna?
može FreeOS...

Hvala

0 0 hvala 0
15 godina
MarioVk kaže...

Ja imam probook 455 kupio neki dan, i prezadovoljan sam.. Dizajna je odlican, a sve radi onako kako bi i trebalo.. Ima dvije graficke, i posto nemam stalak s hlađenje zna se 8750 pregrijat i ugasit tijekom igre, pa sam ju samo ugasio dok igram.. Igram dotu2 i ova integrirana bez problema podnosi medium a za high nisam probo al to mi ni ne treba ..

Hm, nadam se da ta zagrijavanja nisu strašna, bar što se tiče idle. Nemam iskustva sa nijednim proizvođačem prijenosnika pa tako ni hp, jer ne posjedujem prijenosnik.

Što se tiče Asusa on mi pak ne paše jer ima navodno nekih problema sa driverima (windows 7)

Razmišljao sam i o nekoj drugoj soluciji sa starijim modelom grafičke, kao npr. lenovo g580, itd.

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.9.2013 0:53 (fighterZu).
12 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
16 godina
FearCro kaže...
MarioVk kaže...
FearCro kaže...

Ma znam, Probook je super kvalitete izrade zato me i čudi me što se zagrijava uopće, al istina da je to kao što kažeš poslovna klasa :)

Upravo tako. A gledaj laptop ko laptop, mala stvar, mali otvor za ventilaciju, kad pocnes opterecivat sustav i dode go grijanja komponenti nije lagano izbaciti sav taj topli zrak iz njega :)

fighterZu kaže...
MarioVk kaže...

Hm, nadam se da ta zagrijavanja nisu strašna, bar što se tiče idle. Nemam iskustva sa nijednim proizvođačem prijenosnika pa tako ni hp, jer ne posjedujem prijenosnik.

Što se tiče Asusa on mi pak ne paše jer ima navodno nekih problema sa driverima (windows 7)

Razmišljao sam i o nekoj drugoj soluciji sa starijim modelom grafičke, kao npr. lenovo g580, itd.

u idle temp su 39-40 .... Al recimo kad pocnes opterecivat, tj ja npr. otvorim 10tak tabova u chromu od toga je 5 youtube, a ostalih 5 razno razne stranice, i jos sa strane steam, xfire, teamspeak... Tu se temperature znacu podic na 50 al dalje ne idu,,, Dok kad udes u igru one automatski idu jos gore.

Ja to sve smatram normalnim, ipak je probook poslovni laptop i mora se grijat, a 8750 je zlo koje se voli grijat kad je pod opterećenjem a laptop ko laptop nema toliko snage u ventilatorima da ga ohladi ..

Kao što rekoh ja sam svog uzo neki dan i zadovoljan sam.. Svi su pljuvali po HP-u da je smece ovo ono a na kraju ja zadovoljan. Naspram plasticnog kucista od ostalih laptopa koje sam razmatro ovo aluminijsko je odlično {#}, a i ovaj quad proc u njemu drži sve normalno (barem ono što meni treba, dota tu i tamo, te CAD, CATIA)..

12 godina
neaktivan

Ja to sve smatram normalnim, ipak je probook poslovni laptop i mora se grijat, a 8750 je zlo koje se voli grijat kad je pod opterećenjem a laptop ko laptop nema toliko snage u ventilatorima da ga ohladi ..

Kao što rekoh ja sam svog uzo neki dan i zadovoljan sam.. Svi su pljuvali po HP-u da je smece ovo ono a na kraju ja zadovoljan. Naspram plasticnog kucista od ostalih laptopa koje sam razmatro ovo aluminijsko je odlično {#}, a i ovaj quad proc u njemu drži sve normalno (barem ono što meni treba, dota tu i tamo, te CAD, CATIA)..

Jel ti 15.6 ekran dovoljan za autocad? Ja sam mislio uzet 17.3 kao lakse je radit na vecem i sve to ali ako se da radit normalno na manjem onda bi ipak manji. Nebi ga puno prenosio ali ipak manji zauzima manje mjesta na stolu i laksi je za drzat u krilu.

12 godina
neaktivan

Meni je 15.6 ekran bio i više nego dovoljan za fax, sada i za posao. praktičnije ga je nostat okolo.

16 godina
Mr. Dominic kaže...

Jel ti 15.6 ekran dovoljan za autocad? Ja sam mislio uzet 17.3 kao lakse je radit na vecem i sve to ali ako se da radit normalno na manjem onda bi ipak manji. Nebi ga puno prenosio ali ipak manji zauzima manje mjesta na stolu i laksi je za drzat u krilu.

Naravno da je bolje veće bar što se crtanja tiće, al ja sam zadovoljan i ovako, sve se moze normalno, malo mozda cudnije na pocetku al naviknes se s vremenom i onda ti to postane normalno.. Uglavno ukratko rečeno dovoljan je. Veće je bolje al s njim dolaze drugi nedostatci, tako da je sad sve stvar osobnog odabira jer ces ti crtat svakako {#}

I da kao što je @lidaja rekao, 15.6 je punoo prakticniji kad dođe na to da moraš nosat okolo. {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.9.2013 11:45 (MarioVk).
14 godina
roby27 kaže...

Apsolutno nema tim vise sto nisi zahtjevan gamer. Radije tih 1k potrosi na ssd i ladicu za hdd.

Čini mi se ovaj Asus kao bolji izbor. Nešto bolja grafička kartica (još sad kad je MarioVK rekao da se 8750M dosta grije..), više RAM-a, veći HDD, isti procesor. 

Jedino mi se kvaliteta izrade i dizajn općenito više sviđa na HP-u, ali hardware mi je ipak bitniji. Dosta gledam, nema ništa u ponudi sa SSD-om, šteta. 

Lako bih se protegnuo do 5000 kn, ali stvarno niti nema neke prevelike potrebe jer su i ovi solidni. Imaš još kakvu preporuku?

Why so serious?
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.9.2013 12:26 (Cordas).
16 godina
Cordas kaže...
roby27 kaže...

Čini mi se ovaj Asus kao bolji izbor. Nešto bolja grafička kartica (još sad kad je MarioVK rekao da se 8750M dosta grijem..), više RAM-a, veći HDD, isti procesor. 

Jedino mi se kvaliteta izrade i dizajn općenito više sviđa na HP-u, ali hardware mi je ipak bitniji. Dosta gledam, nema ništa u ponudi sa SSD-om, šteta. 

Lako bih se protegnuo do 5000 kn, ali stvarno niti nema neke prevelike potrebe jer su i ovi solidni. Imaš još kakvu preporuku?

Da usporedimo ta 2 modela.. 

HP ProBook 470 - i3, 4gb ddr3 1600, 500gb hdd, 8750m 1gb, .. Što se tiče kvalitete izrade tu se nalazi na vrhuncu jer stvarno se nema šta zamjerit, aluminijsko kućiste koje stvarno ima predobar dizajna (ipak je to hp probook hehe ) --- jamstvo 12mj

Asus X75VB - i3 ,6gb ddr 1600, 750gb hdd, 740 2gb .. Kvaliteta izrade ne znam baš nešto o tome jer nisam imao priliku koristit asus-a, al ono što znam je da ima ice cool tehnologiju koja navodno funkcionira poprilično dobro i drži ti gornji dio laptopa oko tipkovnice uvijek hladnijim od tvoje tjelesne temperature (moja primjedba oko toga je da samo vise ventilatora radi, više se na tom gubi jer time odma dolazi i više prašine a s više prašine je potrebno češće čiščanje iako se moža i isplati jer temepratura je bitna stvar ) ---- Jamstvo 24mj

Da rezimiramo:    Asus je jeftiniji za nekih 100tinjak kuna, dobijes godinu dana dužu garanciju, dobijes 250gb hdd-a više, 2gb rama više, dok kod hp-a od svega toga dobijes kvalitetniji dizajn i jaču grafulju.. Iako navijam za HP mislim da je ovdje pobjedio ASUS {#}

I jedna napomena za tu grafu 740M, ona može pokreniti fifu 13 na ultra sa 97fps što je vrh ajmo reč, tako da će sigurno fifu 14 moč pokrenit i to sa odličnim performansama..

14 godina
MarioVk kaže...

Da usporedimo ta 2 modela.. 

HP ProBook 470 - i3, 4gb ddr3 1600, 500gb hdd, 8750m 1gb, .. Što se tiče kvalitete izrade tu se nalazi na vrhuncu jer stvarno se nema šta zamjerit, aluminijsko kućiste koje stvarno ima predobar dizajna (ipak je to hp probook hehe ) --- jamstvo 12mj

Asus X75VB - i3 ,6gb ddr 1600, 750gb hdd, 740 2gb .. Kvaliteta izrade ne znam baš nešto o tome jer nisam imao priliku koristit asus-a, al ono što znam je da ima ice cool tehnologiju koja navodno funkcionira poprilično dobro i drži ti gornji dio laptopa oko tipkovnice uvijek hladnijim od tvoje tjelesne temperature (moja primjedba oko toga je da samo vise ventilatora radi, više se na tom gubi jer time odma dolazi i više prašine a s više prašine je potrebno češće čiščanje iako se moža i isplati jer temepratura je bitna stvar ) ---- Jamstvo 24mj

Da rezimiramo:    Asus je jeftiniji za nekih 100tinjak kuna, dobijes godinu dana dužu garanciju, dobijes 250gb hdd-a više, 2gb rama više, dok kod hp-a od svega toga dobijes kvalitetniji dizajn i jaču grafulju.. Iako navijam za HP mislim da je ovdje pobjedio ASUS {#}

I jedna napomena za tu grafu 740M, ona može pokreniti fifu 13 na ultra sa 97fps što je vrh ajmo reč, tako da će sigurno fifu 14 moč pokrenit i to sa odličnim performansama..

Ne bih se baš složio da je 8750M bolja od 740M, ali ako i je, to bi bilo u nijansama, međutim ja bih prednost dao 740M.

Isto tako, nije Asus jeftiniji, nego je skuplji za 100 kn, jer je taj HP na akciji 4000 kn, ali to ne igra ulogu. Koliko vidim, taj Asus je best buy.

Why so serious?
13 godina
neaktivan

Pozdrav,

kao i mnogi ovdje došao sam po savjet o kupnji laptopa. Nisam baš osoba koja voli pretraživati puno, pogotovo ne po stranim forumima, pa sam se odlučio ovdje postaviti pitanje.

Cijena kao takva nije previše bitna budući da ga ne plaćam ja, al nekako bi okvirna cijena bila do 6.500kn... Nisam paćenik za bolesnim referencama, ali mi je isto tako bitno da mogu normalno igrat ove malo novije igrice koje mene zanimaju, ali ne ove prezahtjevne, više ove sportske (FIFA, PES...). Također nisam pametan ni što se odabira marke tiče, stvarno ne znam da li mi je pametnije uzeti toshibu, dell, acer, hp ili nešto treće.. budući da mi je kao i svakom bitno da mi taj laptop traje što duže, a ne da se pokvari nakon prvog udarca po space-u... Cijenim svaki pokušaj pomoći!

{#}

0 0 hvala 0
16 godina
Cordas kaže...

Ne bih se baš složio da je 8750M bolja od 740M, ali ako i je, to bi bilo u nijansama, međutim ja bih prednost dao 740M.

Isto tako, nije Asus jeftiniji, nego je skuplji za 100 kn, jer je taj HP na akciji 4000 kn, ali to ne igra ulogu. Koliko vidim, taj Asus je best buy.

Ahh da grijesim, ova verzija 8750 ima 1gb ddr5 dok 740 ima 2.. tu je prednost, al samo malo, nijanse.. dok recimo 8750 2gb ddra5  je jača sigurno od 740m.. Pa naravno da je kad za te pare dobijes mašinu koja može sve, od posla do igrica tako da ... {#}

@figsmokva  ... Samo pogledaj ova 2 laptopa sto uspoređujemo za @cordas-a .. oba laptopa su za 2000kn jeftinijia nego što ti daješ a mogu sve što ti tražiš i to bez problema ..

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.9.2013 13:10 (MarioVk).
13 godina
neaktivan

Mislim ne bi se ja bunio ni da mogu pokrenut još ove jače igrice... Ako ću za 1000kn više dobit dosta bolji laptop onda ću rađe takvo nešto uzet.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ako budem kupio od 15.6 ekran onda cu probook pa ako moze preporuka za neki dobar cooling pad. Ako se prregrije na doti 2 sta ce tek bit kad mu ja stavim far cry 3 gore.

12 godina
neaktivan
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice