- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Hvala majstore. :)
Treba mi laptop do 5000 kn a naravno može i manje. Po mogućnosti da je 17 inča,i da nije crni. Ako se ni jedan ne uklapa u to,može i crni,pa ćemo joj kupit one naljepnice u boji pa nek si mjenja :) Samo da one budu sretne :) Trgovine u Splitu samo dolaze u obzir. Znači best buy ženski laptop do 5000 milja kuna. Hvala.
Može neka preporuka za neki laptop do 1000 eura. Nisam dugo vremena ništa pratio pa neznam šta da uzmem. Bitno mi je da može komotno vrtit novije igre i da ima 1TB harda.
Kakvi su vam Lenovo laptopi jeli ima tko od vas iskustva?
Lenovo je jako dobar proizvođač no u startu nude samo 1 god. jamstva.
Evo ovako u 15" varijanti ovo je poprilično snažan gaming laptop od Lenova zbog dvije grafičke uparene u SLI, a ako ciljaš na 17" onda ovako i7 proc, 3god. jamstva, matt ekran i BluRay čitač kod Dell-a ili Asus sa manjim jamstvom ali lijepim dizajnom i istom grafičkom kao i kod Dell-a. Svi imaju FullHD rezu što je super veliki prostor na ekranu.
Pozdrav svima
trazim curi laptop za rodendan do 5500 kn, moze i koja kuna gore ako se nade nesto bolje.
Ono sta trazim je laptop za normalno koristenje, znaci net, gledanje filmova(spajat ce se na tv), office, mozda tu i tamo koja igrica, ali nista zahtjevno.
Windowsi isto nisu potrebni.
Uglavnom ja sam za sad stao na ovom laptopu. Da li je ovo ok laptop i da li postoji koja alternativa s slicnom ili boljom konfirugacijom?
Meni se curi svi n55 serija, ali malo je preskupa a i nema bas previse modela u ponudi koliko sam vidio.
Hvala
Dakle da li se isplati uzet ovaj laptop po ovoj cijeni.
čini mi se kao dobra prilika.
Ako vi imate koji bolji slobodno odgovorite
http://notebook.hr/product_info.php?products_id=19492
Samsung NP350E5X-S01
Cijena: 3325,00kn
7 | Da, kupi! |
---|---|
0 | Ne kupuj! |
Evo trebam pomoc ako moze:
Trebam laptop do 7000 kn max
Htio bi da je HD+ ili full hd (15 ili 17" svejedno)
i7 i5 ili AMD A8 quad, 8 GB RAM, sa ne integrisanom grafikom
HDD manj vise ne bitno, ssd mislim da mi nije u cijenovnom rangu
Namjena (zamjena za desktop PC) znaci posao, game, multimedia itd
Sta kupiti i gdje, u petak sam u ZG, pa treba da pronadjem nesto do tad?
imao sam zelju da uzmem Asus N serije
Asus N56DY sa A8555m procesorom ali mi je izmakao u prednarudzbi i nemogu da dodjem vise do nejga, a cijena mu je bila idealnih 800€
Slusam predloge? :)
Odlican izbor, sad je samo jos pitanje da li mi se isplati dati 120€ za taj procesor i ausuov diazjn sa pozadinskim osvijetljenjem tipkovnice.
Da li netko od vas zna mozda kolika je vjerovatnoca da ce ovo biti na stanju kad ja dodjem u petak da to uzmem :)
Svakako je bolje da uzmeš tog Asusa zato jer ima 4X proc... Mislim ono... ne kupuješ laptop svaki dan xD
Ako sad nije raspoloživ onda je teško da će biti raspoloživ u Petak.
Zvao sam ih i rezervisao za petak, tako da cu najvjerovatnije uzeti njega..
u medjuvremenu ako neko jos ima neku ideju, slobodno javite
Ako nađem javim ti.
Taj Asus ima jači procesor i jaču grafičku od Della.
Dell ima samo dvije prednosti, a to su veličina ekrana i 1TB hard.
Bok,
što mislite, što uzeti od ovoga:
1. http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=1_102_244&products_id=9902 (asus k55a)
2. http://notebook.hr/product_info.php?products_id=16258 (lenovo ideaPad z570at)
Može i još koja preporuka.
Hvala
Niti jedan, oba imaju pre-instalirane Windowse i još neke programe tako da se iz laptopa nemože izvući ono pravo za tu cijenu.
1. http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30/acer-prijenosno-racunalo-aspire-v3-571g-53216g75makk-nxrzlex017-156__2761621 (Intel Core i5 3210M 2.50GHz, 750GB HDD, 6GB RAM, nVidia GeForce GT630)
2. http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30/asus-prijenosno-racunalo-n53sm-sx073-156-intel-core-i3-2350m-230-ghz__2732421 (Intel Core i3 2350M, -||-, 4GB RAM, -||-)
3. http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30/acer-prijenosno-racunalo-aspire-v3-571g-nxrzlex017-156__2913031 (Sve isto kao i kod prvog samo je bijel i nešto MALO skuplji kod najjeftinije trgovine)
-||- = znak za ponavljanje
pozdrav,
Kolega kupuje lap, pa me zanima kojeg da mu preporučim od ova dva buđet je do nekih 3700, al moglo bi se navuč na 4000kn
nekak prefeviram Nvidiu i meni se više sviđa ovaj asus, postavil bum anketu pa glasajte, služil bi za surfanje, office, net, gledanje filmova ne dost velikom lcd-u i poneka igrica, nemora sve bit na high.
I naravno slobodno dajte svoj prijedlog možda nekaj drugo.
Hvala!!!
5 | ASUS X55VD-SX066 |
---|---|
2 | Samsung NP350E5X-S01 |
Acer E1-531 ,3200kn
Toshiba satellite C855D-10H, 3600kn
Toshiba satellite C855D-12F, 3100kn
Rezervirao sam ovu toshibu 10H iako uz acer idu i driveri na
CDu, i vecina mi je rekla da je toshiba bolji izbor od acera i hp-a?
Trazim po toshiba stranici i nema bas :/
Treba mi laptop do 3k, moze i kojih 100 kn gore ako je za nesto dobro. Pozeljno 15.6".
Sluzio bi za net, office i nekad neki film pogledati. Molim samo da uzmete links.hr u obzir.
Ako trebaš za to što si naveo xD onda kupi bilo koji samo da nije HP ili Acer.
Pozdrav svima
trazim curi laptop za rodendan do 5500 kn, moze i koja kuna gore ako se nade nesto bolje.
Ono sta trazim je laptop za normalno koristenje, znaci net, gledanje filmova(spajat ce se na tv), office, mozda tu i tamo koja igrica, ali nista zahtjevno.
Windowsi isto nisu potrebni.
Uglavnom ja sam za sad stao na ovom laptopu. Da li je ovo ok laptop i da li postoji koja alternativa s slicnom ili boljom konfirugacijom?
Meni se curi svi n55 serija, ali malo je preskupa a i nema bas previse modela u ponudi koliko sam vidio.
Hvala
Evo jos sam malo uhvatio vremena i potrazi po netu i naletio na ovaj laptop. Ima li netko za preporucit nesto bolje ili da se uzme ovo?
pozdrav svima,
razmisljam o kupnji racunala za oko 5.000 kn, posto mi postojeci (vidi pod Moj PC) polako postaje preslab (pogotovo u 25man raidovima, FPS mi padne na 5-10). najzahtjevnija aktivnost na njemu bi bila igranje WoW-a.
zanima me vase misljenje, da li se za te novce da kupiti dovoljno dobar notebook?
mozda nekaj ovakvog? kolko su taj proc i graficka realno snazni? http://www.diskont24.com/product.php?productid=124589
ako bi trebalo nesto jace, kolko bi novca trebao za dobar notebook, i ako moze preporuka nekog konkretnog modela?
nije mi bitno da ima SSD jer bi preselio ovaj iz postojeceg kompa u notebook.
puno hvala
zasto 7770? jel ova 8730M slabija od klasicne 7770?
recimo da bih mogao uzeti ovu stolnu konfu:
ASR-Z75 PRO3 s1155
Corsair 2x4GB DDR3 1600
Intel Core i7 3770 3,4 GHz, Ivy Bridge, 8 MB, Socket 1155, 77W
XFX HD7850 2GB DDR5 860m PciEx
kolko je to brze / bolje od laptopa koji sam naveo u prethodnom postu, barem otprilike, okvirno?
naravno da je :)
meni sam treba neka mjera (idealno brojcana) koja pokazuje koliko je optimalno stolno racunalo bolje od optimalnog notebooka za 5000 kn, da mogu odluciti da li hocu vece performanse ili prenosivost.
Ovisi o nekoliko stvari.
Točno je da su desktop inačice pojedinih dijelova jače, recimo jedna 660Ti je osjetno jača od 660M, ali performanse ovise i o ekranu.
Najčešće su ekrani na laptopu manje rezolucije, pogotovo oni veličine 15.6''. Na 17'' već se vide prednosti fullHD rezolucije.
Ali važnije ptanje od performansi je što mu treba, snaga i kvaliteta prikaza ili prenosivost i sloboda kretanja.
KAd sam ja kupovao računala uvijek su bila cijene do 5000kn, samo što odmah treba uzeti u obzir kvalitetan monitor koji je oko 1500kn. Isplati se odmah uzeti nešto bolje (Dell U serija) pa takav monitor može izdržati dvije generacije desktopa.
Prednost kod laptopa je može pružiti dovoljno dobre performanse kada se uzme u obzir na čemu prikazuje sadržaj, a da opet veoma lako možeš uzeti laptop i ponijeti ga sa sobom.
Primjer smo ti je i brat. Ja se često selim i volim nositi svoju multimediju okolo i ne razmišljam o desktopu, dok brat koji za stalno živi u kući, već slaže svoju vrhunsku multimedijalnu sobu sa ogromnim TV-om, jakim desktopom i dobrim ozvučenjem.
Meni u 9. mjesecu istječe 3 godina ugodnog korištenja Lenovo Ideapad Y560 laptpa (i3 i ATI 5730) bez ijednog bluescreen što je posebno dobro ako uzmemo u obzir da ga ponekad nisam gasio mjesecima. Iako treba uzeti u obzir da on ima prilično nisku rezluciju od 1366x786, redom sam odigrao gotovo sve naslove (Osim BF3 o CoD-a), nedavno Bioshock Infinite na visokim postavkama, dok sam Mass Effect 3 - Citadel odigrao na bratovom 50'' FullHD TV-u.
Tako da ukoliko tražite dobru kombinaciju hardvera u prijenosniku i5 sa ATI 8730 je upravo to, jedino ne znam kako će se ponašati dok cijelo vrijeme radi na FullHD rezoluciji. Nvidia 640m i snažnije verzije su vjerojatno i bolji izbor ali ti laptopi su skuplji.
Što se desktopa tiče za 5500kn dobije se i5, 7850/660 i SSD, (Ako se kućište kupi na Njuškalu i bez periferije i bez fizičkog HDDa) tako da je to definitivno jači izbor no to ovisi što kupac zbilja želi.
Kao što sam rekao ja ću definitivno kupiti laptop, samo što bih pričekao ulazak u EU, ako cijene ne padnu bar će izbor biti bolji.