Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.638
|
čitano: 14.580.898
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika

zeljkana

S obzirom da ipak nešto uštediš možeš slobodno ići na Z585, samo Lenovo ima jako spori hard tako da s vremenom ubaci ssd čisto za drastično bolji rad.

Za nešto jače performanse a time i hard 7,200rpm, dulje jamstvo spomenuti Asus. 

12 godina
protjeran
roby27 kaže...
Vaas kaže...

Trebam preporuku laptopa do 5000kn za igre.. 

17" http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=59361010

.

did i ever tell you the definition of insanity?
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.6.2013 13:04 (Vaas).
14 godina
neaktivan
Vaas kaže...
roby27 kaže...
Vaas kaže...

Trebam preporuku laptopa do 5000kn za igre.. 

17" http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=59361010

A nije ovaj bolji za igre a s tim i jeftiniji? http://www.svijet-medija.hr/p/Aspire-V3-771G--53236G50MAII-NX.M6SEX.020/46546/

S obzirom da ces se igrati taj acer nije dobar izbor zbog katastrofalnog hlađenja - koristio sam neko vrijeme šogorev v3 - nakon 30 minuta igranja - cpu 100% i throttlanje nastupa graficka na 90ak.

14 godina
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Dajte mi molim vas preporucite neki notebook ili cak netbook koji bi se koristio za spajanje na tv te streamanje filmova, youtube, surfanje i slicno, znaci nista zahtjevno. Nemam zadani limit ali bi htio da bude cijena sto manja moguca i da je pomogucnosti iz adm-a ili future. Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
.
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.6.2013 13:05 (Vaas).
12 godina
neaktivan

roby27

opet sam u problemu. :) nijedan dućan više nema ovaj asus, ali mi je jedan čovjek ponudio da im je sada na akciji:

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=12556

DELL Inspiron 5521 15.6in High Definition (1366X768) WLED, Intel Core i5-3317U (3M Cache, 2.6GHz), 4GB DDR3 RAM, 500GB HDD, 8X DVD+/-RW,1GB AMD HD 7670M, WLAN2230, Silver , Jamstvo: 36 months

i mene zanima kakav je ovaj dell?

je li bolje uzeti njega, nešto drugo ili možda ipak lenovo z585?

Hvala

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.4.2013 16:14 (zeljkana).
12 godina

Vaas

Sa tom grafom nema šanse da igra na visokim ili ultra postavkama to je entry level grafa, no kako hočeš svakako javi dojmove nakon kupnje.

12 godina
protjeran

POMOC LJUDI!trebao bih neki laptop prvenstveno za igranje,najvise do 3500kn.bilo koji ducan

0 0 hvala 0
12 godina
zeljkana kaže...

roby27

opet sam u problemu. :) nijedan dućan više nema ovaj asus, ali mi je jedan čovjek ponudio da im je sada na akciji:

DELL Inspiron 5521 15.6in High Definition (1366X768) WLED, Intel Core i5-3317U (3M Cache, 2.6GHz), 4GB DDR3 RAM, 500GB HDD, 8X DVD+/-RW,1GB AMD HD 7670M, WLAN2230, Silver , Jamstvo: 36 months

Hvala

3god. jamstva nije mala stvar i svakako je poželjno što dulje jamstvo u startu, procesor je slabiji za nekih 20% od Asusa pošto je ULV, možeš pogledati još ovaj Lenovo http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=999000089344 ili Z585. 

12 godina
Qivi kaže...

POMOC LJUDI!trebao bih neki laptop prvenstveno za igranje,najvise do 3500kn.bilo koji ducan

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=254_372&products_id=12741

12 godina
neaktivan
roby27 kaže...
zeljkana kaže...

roby27

Hvala

3god. jamstva nije mala stvar i svakako je poželjno što dulje jamstvo u startu, procesor je slabiji za nekih 20% od Asusa pošto je ULV, možeš pogledati još ovaj Lenovo http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=999000089344 ili Z585. 

nisan pametna... amo ovako... koji će mi trajat najduže s obzirom na konstantni napredak tehnologije odnosno koji će moć pratit te napretke najduže?

koji bi ti uzea?

12 godina
protjeran
Hvala
12 godina

Teško je to reći, sve zavisi o optimizaciji aplikacija u kojem smjeru će ići, ja bi išao na LenovoG580 zbog punokrvnog i5 i gt635m sa 2GB Vram, tiho i efikasno hlađenje. No šteta za Asus jesi pogledala na nabava.net?  

12 godina
neaktivan
jesan, sve san probala, ali koliko san svatila svi su rasprodani, a u dućanima mi govore da kako stvari stoje dobavljač neće ni nabavljat ponovo... bezveze skroz...
12 godina
protjeran

roby27

gledao sam u linksu laptope jedan ima proc pentium b960 2.2ghz 6gb ram i geforce gt 710m i jedan proc pentium b970 2.3ghz 4gb ram nvidia geforce gt 620m.jesu li bolji za igranje nego ovaj sto si mi ti preporucio?ako jesu koji je bolji od tih 2 navedenih?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa,

trebao bih neki mid-range gaming laptop. Limit mozemo odredit na nekih 5k (mislim da nema smisla davat više za ovu namjenu).

Proucavanjem sam dosao do nekog zakljucka da bi oko ovog cjenovnog ranga najbolje bilo uzet i5 3210m (ili 3230m, isti vrag skoro) te grafičku gt635m (brža od 7670m, jel tako?) .

Po ovim kriterijima, našao sam ova 2 laptopa:

LENOVO: http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=366677

ASUS: http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=K55VJ-SX164D

Naginjem na Asus-a zbog 2 godine garancije (vs 1g), 500gb 7200rpm (vs 1tb 5400), procesor od asusa je mrvicu slabiji. Velicina hard diska mi nije toliko bitna pa bolje brzi uzet. 

Ukoliko se CPU ili GPU jos mrvicu pojača, cijena raste na 5.5k+ što mi ne izgleda kao dobar omjer ulozeno/dobiveno. :)

Za koji bi se laptop odlucili, koji ima bolje rijeseno hladjenje? Ima li jos neki laptop u ovoj kategoriji da biste ga preporucili?

Hvala. 

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Dell n5520 - jeftiniji + duže jamstvo

Par kolega ga uzelo na moju preporuku, jako zadovoljni.

Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
darkydark kaže...

Dell n5520 - jeftiniji + duže jamstvo

Par kolega ga uzelo na moju preporuku, jako zadovoljni.

Ja mislim da je nVidia gt635m 2gb jača od 7670m 1gb.Ili??

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.4.2013 19:33 (Žbrlik).
12 godina
neaktivan

2gb ništa ne znače, kad je max rezolucija laptopa 1366x768. Grafička ne uspije iskoristit ni 1gb. Ali da je gt635 brza, je. 

Zanimljiv prijedlog darkydark, 3 godine garancije su uvijek dobrodosle. Brine me malo ta slabija graficka + sto sam cuo da je servisna podrska dell-a katastrofa. 

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ovak, ne znam dal ima kaj tražim, neki laptop, za novije igre, da bude dobar 4 godine, bitni su procesor i grafička, jer ram mogu kupiti jeftino kasnije. Nije bitan kapacitet HDD-a, evo ovaj od 320 giga nikad nisam napunio do kraja, ne mora imati dvd čitač niti torbu. Baterija ne mora trajati extra dugo, neka prosječna. Veličina ekrana isto nije bitna. Negdje oko 3000 kn, nikako preko 3500. I da je shop u VŽ ili okolici.

EDIT: I normalno win ću si sam instalirat:D I to sto ne mora imati neke stvari ne znaci da ne smije;D

All rights reserved. Copyright (c) by Dipl. Pješak 2013.
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.4.2013 20:56 (Diplomirani pješak).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

pozdrav svima,

da se malo nadovežem na temu s jednom nedoumicom: kupujem 17.3" laptop, s diskretnom grafikom i nešto jačim procesorom.

dvije opcije koje razmatram su ovaj  Samsung NP350 i ovaj Lenovo G780.

pa me zanima vrijedi li Samsung tih 400 kn više zbog 3110m procesora, ili je bolje sačuvati 400 kn i uzeti Lenovo s 2020m procesorom?

5 Samsung NP350E7C
1 Lenovo G780
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.4.2013 22:47 (Rev).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Rev kaže...

pozdrav svima,

da se malo nadovežem na temu s jednom nedoumicom: kupujem 17.3" laptop, s diskretnom grafikom i nešto jačim procesorom.

dvije opcije koje razmatram su ovaj  Samsung NP350 i ovaj Lenovo G780.

pa me zanima vrijedi li Samsung tih 400 kn više zbog 3110m procesora, ili je bolje sačuvati 400 kn i uzeti Lenovo s 2020m procesorom?

Nije samo to, sa Samsungom dobijes win8 i 2 godine jamstva, dok je na Lenovu godina dana i bez OS-a. Sto se tice procesora da se mene pita isplati se, jer je bolja ova i3 pogotovo zbog integrirane hd 4000 koja ja dosta jaca od hd 2500 koju ima taj pentium. A tu graficku ces vecinom koristit dok surfas itd. Sad za samu kvalitetu samsunga ne znam jer ga nisam imao priliku vidjeti al ljudi su ga tu po forumu hvalili. Lenovo je takoder odlican po izradi, imam g580ah s i3 3110m i 635m i zadovoljan sam odlicnim zvukom, mekom tipkovnicom i najvise jako tihim i hladnim ventom. Nadam se da sam pomogao {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.4.2013 23:22 (RiBoy).
15 godina
neaktivan
RiBoy kaže...
Lenovo je takoder odlican po izradi, imam g580ah s i3 3110m i 635m i zadovoljan sam odlicnim zvukom, mekom tipkovnicom i najvise jako tihim i hladnim ventom. Nadam se da sam pomogao {#}

ne baš, zapravo si mi samo napravio izbor još težim. :D

koja je zapravo razlika u Intel HD 4000 i 2500 integriranim grafičkama, kad će se ionako koristiti za rad računala u 2D uvjetima? nije valjda da bih mogao primjetiti razliku u kvaliteti i učitavanju npr. Youtube videa ili stranica s aktivnim/flash sadržajima? O.o

u razlici Samsunga i Lenova me zapravo najviše zanima koliko je 3110m bolji procesor od 2020m. hoće li biti primjetne razlike u brzini i pokretanju zahtjevnijih aplikacija (Photoshop, CorelDRAW) i igara, ili je razlika zanemariva?

13 godina
neaktivan
Rev kaže...
RiBoy kaže...
Lenovo je takoder odlican po izradi, imam g580ah s i3 3110m i 635m i zadovoljan sam odlicnim zvukom, mekom tipkovnicom i najvise jako tihim i hladnim ventom. Nadam se da sam pomogao {#}

ne baš, zapravo si mi samo napravio izbor još težim. :D

koja je zapravo razlika u Intel HD 4000 i 2500 integriranim grafičkama, kad će se ionako koristiti za rad računala u 2D uvjetima? nije valjda da bih mogao primjetiti razliku u kvaliteti i učitavanju npr. Youtube videa ili stranica s aktivnim/flash sadržajima? O.o

u razlici Samsunga i Lenova me zapravo najviše zanima koliko je 3110m bolji procesor od 2020m. hoće li biti primjetne razlike u brzini i pokretanju zahtjevnijih aplikacija (Photoshop, CorelDRAW) i igara, ili je razlika zanemariva?

Gle nisi tocno naveo sto tocno mislis raditi u photoshopu, corellu te koje igre igrat. Za neke zahtjevnije stvari ti nece ni 3110m biti dosta :) a opet ako mislis surfat i gledat videe po youtubu posluzit ce normalno i jedan i drugi. Tu ti ne mogu tocno rec, morat ces sam odvagnut. Razlika je, i isao bi uvijek osobno na i3. E sada opet lenovo ima 635m koja je jaca od 7670m koju ima Samsung. Morat ces si sam malo prioritete slozit pa odlucit. Ovako cisto po specifikacijama usporedba dva procesora:

http://cpuboss.com/cpus/Intel-Pentium-2020M-vs-Intel-Core-i3-3110M

a evo ti i usporedba hd 2500 i hd 4000, jaci normalno je hd 4000 i to duplo, troduplo. Npr imas na youtubu ljudi vrte BF3 i to, osobno nisam probao.

http://www.xbitlabs.com/articles/graphics/display/intel-hd-graphics-4000-2500_5.html

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.4.2013 1:00 (RiBoy).
15 godina
neaktivan
RiBoy kaže...

Gle nisi tocno naveo sto tocno mislis raditi u photoshopu, corellu te koje igre igrat. Za neke zahtjevnije stvari ti nece ni 3110m biti dosta :) a opet ako mislis surfat i gledat videe po youtubu posluzit ce normalno i jedan i drugi. Tu ti ne mogu tocno rec, morat ces sam odvagnut. Razlika je, i isao bi uvijek osobno na i3. E sada opet lenovo ima 635m koja je jaca od 7670m koju ima Samsung. Morat ces si sam malo prioritete slozit pa odlucit. Ovako cisto po specifikacijama usporedba dva procesora:

http://cpuboss.com/cpus/Intel-Pentium-2020M-vs-Intel-Core-i3-3110M

a evo ti i usporedba hd 2500 i hd 4000, jaci normalno je hd 4000 i to duplo, troduplo. Npr imas na youtubu ljudi vrte BF3 i to, osobno nisam probao.

http://www.xbitlabs.com/articles/graphics/display/intel-hd-graphics-4000-2500_5.html

nisam imao pojma da je taj Intel napravio toliki napredak u integriranim grafama s HD 4000. al ipak mislim da mi treba dedicirana grafička. ipak volim zaigrat i neki (relativno) noviji FPS s vremena na vrijeme, a mislim da to HD4000 ne bi mogao tjerati na 1600x900.

a u vezi procesora, moje trenutne potrebe bi oba i više nego zadovoljila. ja ovdje gledam malo više isplativost za budućnost, tj. hoće li se brzina 3110m isplatiti za 2-3 godine kad bi 2020m počeo kašljucati u nekim situacijama. :D

14 godina
neaktivan

Trebam laptop oko 3000 kn moze i malo vise. Za novije igre. Ciljam na što bolji procesor i grafičku. Ostalo nije bitno (dvd čitač, torba, trajanje baterije, kapacitet HDD-a). Windows sam instaliram. VŽ ili okolica.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
12 godina
protjeran
. :)
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.6.2013 13:05 (Vaas).
14 godina
neaktivan

A ima kakvih I5 do 3500 kn?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Trebala bi preporuku za laptop, 3500-4000 kn.

Treba mi za internet, filmove i serije, photoshop, a ponekad bi zaigrala i koju igricu. Znam imati dosta internet stranica i više programa otvorenih odjednom, pa bi bilo poželjno da to podnosi i ne blokira. Ekran bi trebao biti 15'6, ne veći. Rijetko ga prenosim, ali kad ga nosim, to uključuje vožnju u tramvaju i busu i dosta trešnje, i dobro bi bilo da zbog prenošenja ne bude pretežak (no rijetko ga nosim, pa težina nije baš toliko važna).

Imam negativnih iskustva sa HP-om te mi nije baš poželjan, a imala sam i Acer, s kojim sam bila nešto više zadovoljna, ali dosta se grijao.

I (zbog negativnih iskustva s HP-om) imam pitanje u vezi garancije, trebalo bi da bude min 1 godina s mogućnosti produženja na još min 2.

Svi dostupni novi laptopi imaju Windows 8 ili...?

Hvala. :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.4.2013 8:55 (Rhaenys).

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice