Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.645
|
čitano: 14.596.563
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Pozdrav,ovaj put pišem u ima svojeg prijatelja.Trebao bi laptop do maksimalno 4000kn.Jedini zahtjev je da mora imati 17.3 ekran.Molim vas da mi preporučite našto najjačega do 4000kn s ekranom od 17.3

0 0 hvala 0
12 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
Žbrlik kaže...

Pozdrav,ovaj put pišem u ima svojeg prijatelja.Trebao bi laptop do maksimalno 4000kn.Jedini zahtjev je da mora imati 17.3 ekran.Molim vas da mi preporučite našto najjačega do 4000kn s ekranom od 17.3

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=12865

12 godina
Vuk15 kaže...

Trebam laptop da je jako tih i hladan do 5000kn

Koji ekran te zanima i za koju namjenu ces ga koristiti? 

12 godina
roby27 kaže...
Vuk15 kaže...

Za školu, nije za igre a za ekran mi je svejedno

Work hard play harder
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.4.2013 7:49 (Vuk15).
14 godina
neaktivan

Lijep pozdrav,

kupujem vrlo skoro laptop, prvenstveno za surfanje, rad u officeu i gledanje filmova. Treba mi nesto vrlo lagano, prenosivo, malo 13"-14", a nebi bilo na odmet i da baterija potraje. cjenovno sam možda vise u kategoriji do 3000kn, ali izdvojit cu extra 500 kn ukoliko prestavlja znacajno poboljsanje.

razmisljao sam od lenovo ideapad s300/s400 2800kn i Asus S300CA-C1007 3200kn. Malo me brinu procesori, dal ce bit dovoljni za to sto mi treba? Znam da za te pare nemogu traziti neke super performanse ali ukoliko ce bit sranje onda mi je bolje sacuvat pare nego dat na nesto sta mi nece uopce koristit.

takoder s300 ima 32WH 4 cell bateriju dok asus ima 44 Wh 3 cell bateriju. Ukoliko mi mozete pomoci i oko toga, koja duze traje, koliko itd? na sajtu za 4-5h trajanje. takoder asus ima touchscreen, zvuci zanimljivo ali nisam siguran koliko prakticno i potrebno, ima netko kakvog iskustva?

svi ostali prjedlozi i komentari su naravno vise nego dobrodosli

Hvala na pomoci

0 0 hvala 0
12 godina
Vuk15 kaže...
roby27 kaže...
Vuk15 kaže...

Za školu, nije za igre a za ekran mi je svejedno

Onda ovako nešto premda ti netreba toliko jak HW ali neka se iskoristi buđet http://www.notebookshop.com.hr/default.aspx?pid=4642 matt ekran tako da ne umaraš oči, vrlo dobra tipkovnica i imaš grafičku ako odlučiš zaigrat koju igru, dobiješ i HP torbu u paketu...

12 godina
manky123 kaže...

Lijep pozdrav,

kupujem vrlo skoro laptop, prvenstveno za surfanje, rad u officeu i gledanje filmova. Treba mi nesto vrlo lagano, prenosivo, malo 13"-14", a nebi bilo na odmet i da baterija potraje. cjenovno sam možda vise u kategoriji do 3000kn, ali izdvojit cu extra 500 kn ukoliko prestavlja znacajno poboljsanje.

razmisljao sam od lenovo ideapad s300/s400 2800kn i Asus S300CA-C1007 3200kn. Malo me brinu procesori, dal ce bit dovoljni za to sto mi treba? Znam da za te pare nemogu traziti neke super performanse ali ukoliko ce bit sranje onda mi je bolje sacuvat pare nego dat na nesto sta mi nece uopce koristit.

takoder s300 ima 32WH 4 cell bateriju dok asus ima 44 Wh 3 cell bateriju. Ukoliko mi mozete pomoci i oko toga, koja duze traje, koliko itd? na sajtu za 4-5h trajanje. takoder asus ima touchscreen, zvuci zanimljivo ali nisam siguran koliko prakticno i potrebno, ima netko kakvog iskustva?

svi ostali prjedlozi i komentari su naravno vise nego dobrodosli

Hvala na pomoci

Definitivno bi tu išao na Asus, atraktivniji dizajn, metalik konstrukcija, dobra tipkovnica, touchscreen što dobro dođe ako ces staviti win8, nisu nešto jaki procesori ali biti ce dovoljni za tvoje potrebe i imaš 2 god, jamstvo u startu, fer deal.

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.4.2013 15:15 (roby27).
14 godina
neaktivan

dal mi je mozda isplativije uzet lenovo s400 sa i3 1.5 procesorom za 3200 umjesto asusa? tj dal cu osjetit razliku u procesoru naustrp ostatka asusovih prednosti (aluminijsko kuciste, touchscreen... itd)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Je li netko ima prijedlog za neki best buy laptop do 4000kn.

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.4.2013 23:18 (digital.zero).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Ima li sto za mene?

- Max. 5000 kuna
- 15.4" ekran (sto bolje kvalitete)
- kvalitetna tipkovnica s pozadinskim osvjetljenjem
- touchpad na sredini, a ne sa strane
- jak procesor
- bar 4 sata autonomije
- solidna graficka (ne za najnovije igre)

Hvala :)
14 godina

Evo idem slijedeći tjedan po laptop i molio bi neki laptop do 4000Kn evo ja sam našao ovaj

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=254_372&products_id=12741

http://www.protis.hr/products/details/notebook-samsung-np350exs02rs/64354

http://valid.canardpc.com/2749994
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.4.2013 13:10 (Ivanjino96).

0 0 hvala 0
14 godina
Ivanjino96 kaže...

Mislim da ću uzeti ovaj laptop

http://www.ekupi.hr/Lenovo-prijenosno-racunalo-Z585-59-367224-266672.aspx

http://valid.canardpc.com/2749994
12 godina
neaktivan

Planiram uskoro uzeti laptop na kojem cu prvenstveno igrati
Dao bih do 6000kn za njega(može biti i mrvicu više)
- 17.3 ekran
- tipke sa osvjetljenem
- da bude tih ako je moguce :)
Eh sada pošto ja imam roccat kave slušalice 5.1,trebala bi mi zvučna kartica 5.1 na njemu
Možda bi mi se više isplatilo da uzmem vanjsku zvučnu karticu za laptop?
Evo linka pa mi pomozite
http://www.amazon.com/Creative-Soundblaster-Surround-System-SB1095/dp/B0044DEDCA
Hvala

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.4.2013 18:59 (Indigo OO).

0 0 hvala 0
13 godina

Netom sam si kupio notebook Lenovo G780.

Spec pod moj PC dakle novi u Linksu.

Dual core na 2.4 GHz, grafička GT635M 2GB DDR3, 4GB DDR3 RAM, 1TB HDD 5400RPM,... 17,3 inčni LED ekran

Any ideas?

Kakav je općenito, igranje, shooters, HD rezolucija, mišljenja?

Htio bi znati dojmove, kvalitetu, o modelu, o Lenovo, any ideas? Plaćeno 3900 kuna u gotovini. Garancija 24 mjes na proizvod i 24 mjes na bateriju.. Netom prije isteka jamstva imam pravo uplatiti 250 kuna i rok garancije je još 2 godine na cijeli proizvod. To daje sam Links.

{#}

Vote poll: otvoreno glasanje!

10 Učinkovit laptop za igranje
1 Laptop za multimediju
0 Notebook za internet, facebook
1 Dobar izbor
1 Loš proizvod
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Hajd evo da i ovdje stavim (napravio sam temu "Lenovo Y500"). Naime, ja znam prakticki sve o tom laptopu osim recenzija. Pa bih ovdje pitao misljenja o tom laptopu, recenzije osobnih korisnika (ako su imali ili imaju taj laptop), i par savjeta (jer ce to biti MOJ prvi laptop u zivotu). Prakticki, trebam ga za skolu (da je lagan, dobar dizajn i tih), trebam ga za malo zahtjevnije programe i za igranje novih igrica. Stoga me zanima stara bugova statistika; Display, tipkovnica, performanse, baterija i tezina. I naravno kao sto sam vec rekao, odgovor na pitanje je li tih... Hvala...

Edit: znam dosta toga o informatici, tako da recenzije za naprednije korisnike nisu na odmet...

ZeC1337
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.4.2013 15:40 (Svenos).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ovako imam dva pitanja. Vec duze vrijeme zelim kupiti gamerski laptop i nasao sam nesto. E sad ima li velike razlike izmedu ova dva laptopa i za koliko trenutno mogu prodati ovaj

0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
infinityslayer03 kaže...

Ovako imam dva pitanja. Vec duze vrijeme zelim kupiti gamerski laptop i nasao sam nesto. E sad ima li velike razlike izmedu ova dva laptopa i za koliko trenutno mogu prodati ovaj

Ne znamo koje laptope uspoređuješ, a što se tiče prodaje toga, jako malo, ne isplati ti se prodavat, u nas slabo idu polovni laptopi.

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
12 godina
neaktivan
cecenac kaže...
infinityslayer03 kaže...

Ne znamo koje laptope uspoređuješ, a što se tiče prodaje toga, jako malo, ne isplati ti se prodavat, u nas slabo idu polovni laptopi.

Evo ova dva: http://www.instar-informatika.hr/notebook-lenovo-y500-i56g1tgt66015fhdw8-2x-pc-igre-gratis-akcija/len-nb-59356571

http://www.instar-informatika.hr/notebook-lenovo-y500-gaming-i78g1tgt66015fhdw8-2x-pc-igre-gratis/len-nb-59356552

I znam da bi bilo malo, ali pitam otprilike koliko kad bi uopce nasao kupca. Ispricavam se za greske.

13 godina
darkydark kaže...
Kelam kaže...

Nemojte refubrished i prejako je ovo za potrebe

Ovo kupuju baka i djed sad imaju komp star vec 8-9 godina ono tragedija teza i sad treba nesto sa sto vecim ekranom al samo da je brzo netreba imat prejaku grafu

Do 1000$ newegg sta manje to bolje

Da ja  za baku i đeda uzimam uzeo bi im ovako nešto: Dell Inspirion 17r te odmah nadokupio 3 godišnje jamstvo direktno od Dell-a.

Alternativno bi uzeo ovaj Lenovo G780 koji ima jacu graficku karticu, ako đed ili baka igraju neke igrice ista stvar što se tiče jamstva - dokupio odmah 3 godine jamstva od Lenova.

Da se razumijemo graficka kartica u prvom i drugom ce biti vise nego dostatne za gledanje filmova, igrice koje se igraju preko web browsera te office i ostale stvari. Pogotovo ako su trenutno na 7-8 godina starom laptopu.

Namjerno sam išao na 17" laptop sa 1600x900 rezolucijom da je đedu i baki lakše.

Baka radi malo u autoCAD-u pa bi valjda bila pozeljna malo jaca grafa zar ne?

Jel imate jos koji prijedlog?

[URL=http://www.neobux.com/?r=Kelster][IMG]http://images.neobux.com/imagens/banner9.gif[/IMG][/URL]
13 godina
neaktivan

E, i ja se pitam je li taj laptop (Lenovo Y500) vrijedan svoje cijene, jer sam i ja zaintrigiran da ga kupim. I, infinityslayer, razlika je samo u 600injak kuna, onda bolje kupi Y500 a ne Y500A jer prvi ima i7 procesor...

ZeC1337

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Svenos kaže...

E, i ja se pitam je li taj laptop (Lenovo Y500) vrijedan svoje cijene, jer sam i ja zaintrigiran da ga kupim. I, infinityslayer, razlika je samo u 600injak kuna, onda bolje kupi Y500 a ne Y500A jer prvi ima i7 procesor...

To sam i ja mislio, ali nisam znao kolika je razlika. Jos me samo zanima za koliko mogu prodati ovaj ako uopce nadem kupca.

12 godina
infinityslayer03 kaže...
cecenac kaže...
infinityslayer03 kaže...

Evo ova dva: http://www.instar-informatika.hr/notebook-lenovo-y500-i56g1tgt66015fhdw8-2x-pc-igre-gratis-akcija/len-nb-59356571

http://www.instar-informatika.hr/notebook-lenovo-y500-gaming-i78g1tgt66015fhdw8-2x-pc-igre-gratis/len-nb-59356552

I znam da bi bilo malo, ali pitam otprilike koliko kad bi uopce nasao kupca. Ispricavam se za greske.

Imaš i jeftinije ako hočeš model sa i7 http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=59-356552 ako trazis gaming laptop ovo je top izbor ispod 10tk.

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.4.2013 21:45 (roby27).
14 godina

ako pričamo o cifri do 10 000 kn nerazumijem kako itko može staviti ponudu na kojoj nema asus g75vx-t4043h...svi se pale na lenovo 2xgt650m uuuu ja imam sli u laptopu najjači sam...a gtx670mx je jedna grafa koja je u konačnici jača od toga wnbe sli-a

Battlelog : Dom1natoRRR | Xfire : dgrubesa14 | YouTube : dgrubesa1990 | Facebook : p4wner
Moj PC  
1 2 hvala 0
12 godina

Da malo bolje pratiš vidio bi da pričamo o 15,6" laptopu.

13 godina
neaktivan

Hmm, P4wner, ja nisam se namjeravao, niti se namjeravam hvalisati sa tim laptopom, ako se ipak odlucim za njega i kupim ga. Meni taj SLI predstavlja samo funkcionalnu dobit, a ne hvalisavacku... I da, mi smo pricali o 15,6" laptopima jer bi bilo malo glupo imati nesto vece, a da je i dalje otom potom mobilno... Iako, moram pohvaliti taj asusov model (G75)... To ce mi sigurno biti jedan od izbora ako budem se odlucio za kupnju laptopa... Nego, mene i dalje zanima, je li moguce dogovoriti se sa poslovnicom da se ne dobije windows 8 uz laptop, jer mi se (meni osobno) taj windows ne svidja. Radje bih htio FreeDOS... Je li moguce takav neki dogovor sa poslovnicom, ili je to bas do Asusa? Takodjer, malo OT-a, imate li vi problema sa windows 8, i sa onim ne tako... Khm, legalnim sadrzajem koji je potekao s torrenta?

Edit: i da, ako mi netko ipak bude predlozio neki laptop do 10000 kuna, ne zanima me dizajn. Moze osvjetljenje tipki ali ne mora. Performanse, baterija sukladna s performansama, dobar ekran, 15,6"-17,3", kvalitetna izrada i da je bez w8, tj. da je freeDOS... Ne bi bilo lose ni da ima SSD uz HDD...

ZeC1337
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.4.2013 0:09 (Svenos).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Kelam kaže...
darkydark kaže...
Kelam kaže...

Nemojte refubrished i prejako je ovo za potrebe

Ovo kupuju baka i djed sad imaju komp star vec 8-9 godina ono tragedija teza i sad treba nesto sa sto vecim ekranom al samo da je brzo netreba imat prejaku grafu

Do 1000$ newegg sta manje to bolje

Da ja  za baku i đeda uzimam uzeo bi im ovako nešto: Dell Inspirion 17r te odmah nadokupio 3 godišnje jamstvo direktno od Dell-a.

Alternativno bi uzeo ovaj Lenovo G780 koji ima jacu graficku karticu, ako đed ili baka igraju neke igrice ista stvar što se tiče jamstva - dokupio odmah 3 godine jamstva od Lenova.

Da se razumijemo graficka kartica u prvom i drugom ce biti vise nego dostatne za gledanje filmova, igrice koje se igraju preko web browsera te office i ostale stvari. Pogotovo ako su trenutno na 7-8 godina starom laptopu.

Namjerno sam išao na 17" laptop sa 1600x900 rezolucijom da je đedu i baki lakše.

Baka radi malo u autoCAD-u pa bi valjda bila pozeljna malo jaca grafa zar ne?

Jel imate jos koji prijedlog?

Za Autocad vam je dovoljna i integrirana graficka. Ako zelite ozbiljnije i puno kvalitetnije racunalo za ozbiljniji rad morate posegnuti prema business klasi - tu se polako bližimo cifri od 800 dolara za 15.6" modele sa 1920x1080 rezolucijom - sto je jako korisno za rad u Autocadu.

Stvar kod business klase racunala je podosta visa cijena od "obicnih" odnosno consumer linije, ali itekako vrijedi platiti više s obzirom na kvalitetu i pouzdanost koja je u pravilu puno veca nego kod standardne "consumer/multimedia" klase u koju spadaju gore dva navedena modela.

Ako mora bit novo racunalo i koristilo bi se za autocad preporucio bi:

Dell Latitude E5530 - na linku odaberete najjeftiniji te ga customizirate na nacim da uzmete sljedece stavke 

Processor: 3rd gen Intel® Core™ i3-3110M Processor (2.4GHz, 3M cache),

Memory: 4.0GB, DDR3-1600MHz SDRAM, 1 DIMM, 

LCDs: 15.6" FHD (1920x1080) Wide View Anti-Glare WLED-backlit

te ono najbitnije za svaki notebook bezobzira na proizvodjaca:

Warranty & Services: 3 Year Basic Hardware Service with 3 Year NBD Onsite Service after Remote Diagnosis

cca: 775$

HP Probook 6570b 900$, mozda malo previse za moj ukus s obzirom na ponuđeno, ali definitivno jedno od najčvrščih kućišta u toj klasi. Stvarno kvalitetno odrađeno, iznimno ugoddna tikovnica za rad i sveukupni dojam nikoga ne ostavlja ravnodušnim. 

Lenovo nazalost nemogu nijedan linkati, otvaranje njihove stranice mi iz nekog razloga sruši Chrome. Ali cijenom je tu negdje kao HP i Dell.

Znam da ste rekli da nezelite refurbished ali da vam navedem nekoliko primjera ako vašem djedu i baki ne bi smetalo kupiti "refurbished" racunalo mozete dobiti puno više, a ako bi gledali Probook ili Latitude seriju ustediti puno vise. Kod Dell-a i HP-a na business klasu racunala dobivate jednako jamstvo kao i na nove modele. Dell nudi nesto vece popuste na svoja refurbished racunala od HP-a. Makar s nijednom proizvodjacom necete pogrijesiti ako odaberete njihovu Business ili Workstation klasu. (refurbished ne bi niti preporucio da nisam sam narucio jedan laptop od Dell-a)

Evo navest cu nekoliko primjera:

HP Elitebook 8570p W7P-64 i5 3320M 2.6GHz 500GB 4GB DVD 15.6HD+ WLAN BT AMD HD 7570M Cam $849.00

Po meni idealan ako vam je buđet do 1000$

Dell Precision M6600 i5, 1920x1080, 4gb, AMD FirePro M5950, 500gb

Dell ima nesto vecu cijenu u startu ali ako putem "chata" ili telefonskog poziva narucujete laptop samo morate reci da želite popust i 15-30% djele šakom i kapom. 

Ako vam sve ovo navedeno odgovara, vratite se na gore predlozeni Lenovo G780 s obzirom da vas interesira dediciran graficka. Za autocad i da ga se baš stalno ne nosi bi trebao biti i vise nego adekvatan.

Ako trebate jos nesto budite malo detaljniji.

1) Veličina ekran i rezolucija, nude se 15.6" i 17.3" - dostupne rezolucije: 1366x768, 1600x900, 1920x1080

sto se tice autocada i rezolucije - vise je bolje

2) koliko cesto ga se misli nositi - ako bi u pravilu stajao doma na stolu i nebi se precesto nosio uokolo, odnosno prilikom prenosenja bi se dosta pazilo na isti nema potrebe za business klasom ako je autocad te osnovno surfanje glavna namjena, u slucaju da ga se bi dosta seljakalo uokolo s pomanjkanjem nježnosti onda svakako uzeti business klasu. Odnosno ako taj Autocad donosi nekakve nofce baki odna bez razmisljanja gledati iskljucivo biznis klasu zbog pouzdanosti.

3) željeno trajanje baterije

4) konkretno sto od autocada se koristi - ako samo 2d moduli dovolja je integrirana graficka kartica, u slucaju da se koriste neki 3d moduli, a želite da vam graficka akrtica ubrza rad s istima onda vam je potrebno nesto iz workstation segmenta, jer "obicne" kartice nemaju potrebne optimizacije i jednostavno ih nema smisla uzimat - dižu cijenu a vama razlike nikakve nema.

@ Svenos - U pravilu svi novi modeli notebooka ti dolaze sa win7 i to nije do nasih poslovnica nego iskljucivo do proizvodjaca i njihovog ugovora sa microsoftom - koji forsira windows8 te ne izdaje nove licence za windows 7. I svi novi pogotovo klasa iznad 500e ce dolaziti iskljucivo sa win8.

LP,

Hrvoje

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.4.2013 0:41 (darkydark).
16 godina
Svenos kaže...

... Nego, mene i dalje zanima, je li moguce dogovoriti se sa poslovnicom da se ne dobije windows 8 uz laptop, jer mi se (meni osobno) taj windows ne svidja. Radje bih htio FreeDOS... 

99% sam uvjeren da takav dogovor nije moguc.

Windowsi su instalirani u samoj tvornici, a ne kod prodavaca, pa ti niti prodavac ne moze "skinuti" Windowse i za taj iznos smanjiti cijenu.

Mozes naci i Asus G75 koji ima Windowse 7, a ne Windowse 8, ali to su "starije verzije" koje imaju i7 3610QM umjesto i7 3630QM i sto je jos vaznije - GTX660M/670M umjesto GTX670MX.

Mislim da se kod nas niti ne prodaje verzija bez Windowsa uopce.

Sto se tice SSD+HDD - malo ce teze biti dobiti laptop sa SSD+HDD kombinacijom (Asus G75 definitivno ne) do 10k kn. Ali gotovo svi 17,3' laptopi imaju mjesta za 2 diska, pa se SSD moze naknadno ubaciti.

Imam G74SX sa SSD+HDD kombinacijom i takvo nesto je brutalno brzo i dobro. Asus G75 bi bio jos brzi {#}

Inace za kupnju gaming laptopa je Asus G75 jedno od najboljih rijesenja pod uvjetim da se zeli/moze dati 9,5-10k kn za laptop. Jer osim sto ima jake komponente potrebne za gaming ima i hladjenje koje je prilagodjeno hladjenju tako jakih komponenti pod visokim opterecenjem. G74SX provjereno bez problema izdrzava ganjanje BF3 i slicnih zahtjevnih igara kada su vanjske temperature 35+'C bez ikakvog pretjeranog zagrijavanja komponenti (a kuciste pri tome ostaje potpuno "normalne" temperature), pa ce isto izdrzati i G75. A to je kod gaming laptopoa izuzetno bitno jer badava jake komponente unutra ako hladjenje nije dovoljno efikasno da ih ohladi pod visokim opterecenjem dok je vani vruci ljetni dan.

If you're not paranoid, you're not paying attention
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.4.2013 7:55 (Mauro).
15 godina
Možete li mi preporučiti neki povoljan netbook?
Po mogućnosti da je dobavljiv u crvenoj boji (očito nije za mene).
Netbook služio za ono što je i predviđen: surfanje, pisanje te gledanje videa i slično.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Koliki ti je buđet?

15 godina
Pa ono - što manje to bolje, ali mogu računati s do 2000 kn (do 2500 kn ako je zaista nešto posebno).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice