Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.638
|
čitano: 14.588.473
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Trebao bi preporuku za novi laptop. Glavna namjena je video i foto obrada (Photoshop, Premiere Pro, After Effects). Veličina ekrana nije toliko bitna, jer je većinu vremena spojen na monitor. Isto tako, nije potreban neki velik HDD, jer imam 2 prijenosna harda. Poželjna što bolja baterija. Cilj je da laptop izdrži bar 3-4 godine. Budžet je 7000-8000kn.

Unaprijed hvala! :)

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
moreikopno kaže...

Poštovani,

Do 2011 sam koristila privatni HP 6735b u školi za predavanje i rad. Onda je otišla matična ploća, tj. potrebno je napraviti reballing (tako nekako). Rekli su mi da se to ne isplati jer neće dugo izdržati. Tako da sam dugo bez laptopa i posuđujem od kolega. Sad bi počela štediti za novi, ali ne želim pogriješiti pa molim za savjet. Kolega je sebi nabavio novi HP, ne znam koji model, ali kaže mi da ako upali par stvari istovremeno sve se uspori. Meni ne treba za igrice i tako to, već čisto maksimalno iskorištavanje Office paketa - dakle više word, excell i PPT dokumenata i Paint otvorenih istovremeno da mogu na predavanju prebacivati po potrebi. Isto tako bitno mi je da ima dosta USB utora sa svih strana jer koristim prezenter i podatke sa externog backup diska kad predajem jer su mi tu svi video/DVD zapisi potrebni za edukaciju, a za brži rad i perifernog miša. Često izrađujem "teške" prezentacije sa efektima i gif-ovima jer je tema predavanja takva da je slikom uvijek bolje objasniti nego riječima. Sada koristim Toshibu mislim da je sattelite i ona mi se smrzne nakon par slajdova, ali moram naglasiti da je VISTA na njoj i Della ali ne znam koji je model i ne mogu pogledati (kod kolege je trenutno). Kako sam se specijalizirala za dosta različitih programa imam trenutno oko 100GB prezentacija i skripti koje koristim za predavanja tako da mi je važna memorija. A isto tako koristim dosta malih programa za sve uredske sitnice koje radim (kad kliknem start all programs cijeli ekran mi je pun, i fali ih još na listi... redovito brišem koje ne koristim godinu dana ali uvijek zatreba nešto...). Cijena 4000 do 5000 ali ako ima za manje dobar, još bolje jer u biti odgađam laptop zbog GoproHD3. Nikakve WOW igre Callof Duty i slično neće doći u kontakt sa laptopom. Ako igram, igram Sveerz, Pegle, Brain train, spider solitaire i sve što je besplatno sa kelwbox, ali rijetko se igram na kompu ili laptopu. Poželjno je da je izdržljiviji (terenski rad), ako to znaći i ružniji, nema veze.

Unaprijed zahvaljujem!

Evo jedan HP Probook, nema windowse.

http://notebookshop.com.hr/Default.aspx?pid=4417

izdrzljiv, odlican za sve. 500 gb dosta ili treba vise?

12 godina
neaktivan

Za te pare radije uzmeš onaj koji su meni preporučili :P

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

ma i ovaj koji ja imam je vrhunski. ulovio akciju i naso ga za 4600. (pogledaj pod moj pc) mislim da jos uvijek traje akcija.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

evo i ja sam nesto slicno uzeo u eurotrade-u za 4460 acer aspire v3-571

i5-3210M 2,5Ghz-3,1Ghz

geforce GT 630M 2gb vram

6gb ddr3

750gb hdd

baterija oko 4-5sati za surfanje

15,6 ekran

bio je na popustu nekih 300kuna mislim da je super ponuda i za sad nema nikakvih problema

14 godina
neaktivan
moreikopno kaže...

Poštovani,

Do 2011 sam koristila privatni HP 6735b u školi za predavanje i rad. Onda je otišla matična ploća, tj. potrebno je napraviti reballing (tako nekako). Rekli su mi da se to ne isplati jer neće dugo izdržati. Tako da sam dugo bez laptopa i posuđujem od kolega. Sad bi počela štediti za novi, ali ne želim pogriješiti pa molim za savjet. Kolega je sebi nabavio novi HP, ne znam koji model, ali kaže mi da ako upali par stvari istovremeno sve se uspori. Meni ne treba za igrice i tako to, već čisto maksimalno iskorištavanje Office paketa - dakle više word, excell i PPT dokumenata i Paint otvorenih istovremeno da mogu na predavanju prebacivati po potrebi. Isto tako bitno mi je da ima dosta USB utora sa svih strana jer koristim prezenter i podatke sa externog backup diska kad predajem jer su mi tu svi video/DVD zapisi potrebni za edukaciju, a za brži rad i perifernog miša. Često izrađujem "teške" prezentacije sa efektima i gif-ovima jer je tema predavanja takva da je slikom uvijek bolje objasniti nego riječima. Sada koristim Toshibu mislim da je sattelite i ona mi se smrzne nakon par slajdova, ali moram naglasiti da je VISTA na njoj i Della ali ne znam koji je model i ne mogu pogledati (kod kolege je trenutno). Kako sam se specijalizirala za dosta različitih programa imam trenutno oko 100GB prezentacija i skripti koje koristim za predavanja tako da mi je važna memorija. A isto tako koristim dosta malih programa za sve uredske sitnice koje radim (kad kliknem start all programs cijeli ekran mi je pun, i fali ih još na listi... redovito brišem koje ne koristim godinu dana ali uvijek zatreba nešto...). Cijena 4000 do 5000 ali ako ima za manje dobar, još bolje jer u biti odgađam laptop zbog GoproHD3. Nikakve WOW igre Callof Duty i slično neće doći u kontakt sa laptopom. Ako igram, igram Sveerz, Pegle, Brain train, spider solitaire i sve što je besplatno sa kelwbox, ali rijetko se igram na kompu ili laptopu. Poželjno je da je izdržljiviji (terenski rad), ako to znaći i ružniji, nema veze.

Unaprijed zahvaljujem!

Pogledaj si ovaj

HP Probook 4540s (i3,AMD HD 7650M,4GB RAM,750GB Hard Disk,Windows 7 PRO)

Ako se odlučiš za ovaj i bilo koji HP ,bilo bi poželjno uzeti produljeno jamstvo,jer se većinom dobije samo 12 mjeseci jamstva.

14 godina
neaktivan

Hello,

kupujem laptop i dvoumim se oko izbora pa ako ima netko iskusan da mi pomogne izabrat.

http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30/acer-prijenosno-racunalo-aspire-v3-731g-b9604g75maii-nxm33ex013-173__2791481

ili

http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30/acer-prijenosno-racunalo-aspire-v3-771g-53216g75maii-nxm1yex006-173__2814671

Da li je i5 i 2 gigabajta rama vrijedno tih dodatnih 1000 kuna. Ako mislite da ima neki bolji laptop u slicnoj cjenovnoj kategoriji molim vas da preporucite. 

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
tahoe kaže...
moreikopno kaže...

Poštovani,

Unaprijed zahvaljujem!

Pogledaj si ovaj

HP Probook 4540s (i3,AMD HD 7650M,4GB RAM,750GB Hard Disk,Windows 7 PRO)

Ako se odlučiš za ovaj i bilo koji HP ,bilo bi poželjno uzeti produljeno jamstvo,jer se većinom dobije samo 12 mjeseci jamstva.

Potpuno se slazem, ja sam isti preporucio. Jedino je jeftiniji u ovom prosat notebookshopu.

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.1.2013 19:25 (mxselotejp).
13 godina
neaktivan
Drobilo kaže...

Hello,

kupujem laptop i dvoumim se oko izbora pa ako ima netko iskusan da mi pomogne izabrat.

http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30/acer-prijenosno-racunalo-aspire-v3-731g-b9604g75maii-nxm33ex013-173__2791481

ili

http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30/acer-prijenosno-racunalo-aspire-v3-771g-53216g75maii-nxm1yex006-173__2814671

Da li je i5 i 2 gigabajta rama vrijedno tih dodatnih 1000 kuna. Ako mislite da ima neki bolji laptop u slicnoj cjenovnoj kategoriji molim vas da preporucite. 

Pogledaj ovo:

http://notebookshop.com.hr/Default.aspx?pid=5092

Jeftiniji od ovog acera s i5, vec je netko naveo razliku između i3 i i5, jaca graficka

onda za 4600kn ima i ovaj http://www.notebookshop.com.hr/Default.aspx?pid=4655 (pogledaj pod moj pc kupio bas taj model na toj akciji :) )

a ako hoces nesto jos jeftinije (-4000kn) pogledaj ovo

http://notebookshop.com.hr/Default.aspx?pid=4368

http://notebookshop.com.hr/Default.aspx?pid=4638

a za sta namjeravas koristit laptop? pa da znam jel ti treba jaca graficka, jaci procesor, koliki hdd i koliko rama. 

13 godina
neaktivan
Showballs kaže...

Trebao bi preporuku za novi laptop. Glavna namjena je video i foto obrada (Photoshop, Premiere Pro, After Effects). Veličina ekrana nije toliko bitna, jer je većinu vremena spojen na monitor. Isto tako, nije potreban neki velik HDD, jer imam 2 prijenosna harda. Poželjna što bolja baterija. Cilj je da laptop izdrži bar 3-4 godine. Budžet je 7000-8000kn.

Unaprijed hva

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.1.2013 19:38 (mxselotejp).
14 godina
neaktivan
mxselotejp kaže...

Potpuno se slazem, ja sam isti preporucio. Jedino je jeftiniji u ovom prosat notebookshopu.

Ovaj ima 750 GB hard disk,original Windows 7 pa je zato cijena malo veća.

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.1.2013 22:45 (XXX-Man).
14 godina
neaktivan
Pozdrav!

Može preporuka laptopa do 5000kn za igranje?

Dali mi se isplati prodat PC na Moj PC i kupit laptop?

I dali se može grafička kartica nadogradit na prijenosniku?
Gaming is Life!
12 godina
neaktivan
PCGamerX kaže...
Pozdrav!

Može preporuka laptopa do 5000kn za igranje?

Dali mi se isplati prodat PC na Moj PC i kupit laptop?

I dali se može grafička kartica nadogradit na prijenosniku?

Ne,ne isplati se bar po mom mišljenju,PC je uvijek u prednosti... Nova grafulja se može ugradit samo ako postojeća nije integrirana

13 godina
neaktivan
tahoe kaže...
mxselotejp kaže...

Ovaj ima 750 GB hard disk,original Windows 7 pa je zato cijena malo veća.

Tek sam poslije vidio {#}

15 godina

Ladies, gentlemen and Smizmars,

Tražim laptop do 4000 Kn.

Uvjet je 1600x900 i kolko tolko kvalitetan ekran i konstrukcija. Imao sam prilike zagledati par low end laptopa oko 3500 kn i to je tragedija što se tiče kuteva gledanja. Gore zeleno, dole ljubičasto a sve skupa bljedunjavo.

Koristit će se za posao, web, office, malo obrade fotki, tako da procesor nije osobito bitan a i grafika može bit intelova integrirana.

Kolike su uopće razlike između procesora B-nešto i i-nešto serija?

Ako tko ima koju pametnu, unaprijed zahvaljujem.

s.f. - s.n.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
mxselotejp kaže...
Showballs kaže...

Unaprijed hva

Mislim da bi malo previše "uredio" svoj post :)

16 godina
neaktivan

da priupitam i ovdje, zanima me jedna stvar oko odabira procesora za matičnu koju imam, ovjde sam postavi pitanje pa da ne spojlam i na ovoj temi, nadam se da ima znalaca s iskustvom oko toga pa bio bih zahvalan oko odgovora. 

Đuro#2155,
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Laptop mi treba dijelomicno za ured, al bi svjedno htio da moze pokretat par igrica u slobodno vrijeme. Preferirao bih 17 inčni ekran, vjerojatno cu ga nosit okolo dosta. Ovaj HP mi se cini solidan, al brat nije imao najbolja iskustva s HP-ovima pa sam malo skeptican sto se njih tice.

16 godina

Pozdrav...molio bih pomoc oko kupnje laptopa do 4000 +-300 kn. Izbor mi spao na lenovo g580 ah i na lenovo g780G. Ima li koji bolji za tu cijenu. Prednost dajem 17 incnom ali ovaj 780 G ne mogu naci s zasebnom grafikom.

Frka85
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Prvi put u životu kupujem laptop, kao zamjenu za prastari PC, i trebala bi mi preporuka koji da uzmem.

Treba mi prvenstveno za posao (prevodim za TV) i da bude što bolje u stanju pokretati FL Studio 10 (program za produkciju glazbe). Što se tiče prevođenja, zahtjevi nisu veliki, ali za FL Studio bi bilo bitno da ima što jači procesor i što više RAM-a. Također, zbog jednog i drugog bih se najvjerojatnije odlučio za ekran od 17.3" (15.6" bi eventualno došlo u obzir ako bi sam laptop bolje odgovarao onome što tražim od svih dostupnih s većim ekranom).

Zatim, htio bih da laptop ima instalirane Windows 7 i da ima što dulju garanciju (ili bar da se ona može dodatno produljiti). Budžet mi je 5-6 tisuća.

Nemam favorita što se tiče proizvođača, ali htio bih da laptop sveukupno bude što kvalitetniji. Vjerojatno bi isto važno bilo da ima što bolju i ugodniju tipkovnicu budući da ću mnogo tipkati.

Što još? Iz Zagreba sam i laptop mi ne treba za nikakve igrice. Aha, zaboravio sam napomenuti da bih htio na njemu moći gledati filmove u kvalitetnom formatu (no ne mora baš biti full HD).

Svaki savjet je dobrodošao!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
EternalGlow kaže...

Prvi put u životu kupujem laptop, kao zamjenu za prastari PC, i trebala bi mi preporuka koji da uzmem.

Treba mi prvenstveno za posao (prevodim za TV) i da bude što bolje u stanju pokretati FL Studio 10 (program za produkciju glazbe). Što se tiče prevođenja, zahtjevi nisu veliki, ali za FL Studio bi bilo bitno da ima što jači procesor i što više RAM-a. Također, zbog jednog i drugog bih se najvjerojatnije odlučio za ekran od 17.3" (15.6" bi eventualno došlo u obzir ako bi sam laptop bolje odgovarao onome što tražim od svih dostupnih s većim ekranom).

Zatim, htio bih da laptop ima instalirane Windows 7 i da ima što dulju garanciju (ili bar da se ona može dodatno produljiti). Budžet mi je 5-6 tisuća.

Nemam favorita što se tiče proizvođača, ali htio bih da laptop sveukupno bude što kvalitetniji. Vjerojatno bi isto važno bilo da ima što bolju i ugodniju tipkovnicu budući da ću mnogo tipkati.

Što još? Iz Zagreba sam i laptop mi ne treba za nikakve igrice. Aha, zaboravio sam napomenuti da bih htio na njemu moći gledati filmove u kvalitetnom formatu (no ne mora baš biti full HD).

Svaki savjet je dobrodošao!

Pogledaj ove:

Hp Probook 4740s (i5 ,AMD HD 7650 2GB,750GB HDD,Windows 7,...) + produljene garancije jer ovako ima samo 12 mjeseci.

DELL Inspiron 5720 (i5,Nvidia GeForce GT 630M 1GB , 500GB HDD,Windows 8,...) 36 mjeseci jamstva

12 godina
neaktivan

zanima me preporuka za laptop sa dobrim performansama(procesor min. dual core) i memorijom, sa manje HDD-a(nekih 300tinjak GB) cijene do 3000 ili 3500.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pozdrav,

Nemogu se odluciti u odabiru laptopa pa dali bi mi mogao neko predloziti laptop do 5000kn.
Laptop bi bio namjenjen vecinom za gameing, te surfanje po internetu...
Ugradeni Windows u laptopu nije potreban jer samo povecava cijenu.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
mxselotejp kaže...
Drobilo kaže...

Hello,

ili

Pogledaj ovo:

http://notebookshop.com.hr/Default.aspx?pid=5092

Jeftiniji od ovog acera s i5, vec je netko naveo razliku između i3 i i5, jaca graficka

onda za 4600kn ima i ovaj http://www.notebookshop.com.hr/Default.aspx?pid=4655 (pogledaj pod moj pc kupio bas taj model na toj akciji :) )

a ako hoces nesto jos jeftinije (-4000kn) pogledaj ovo

http://notebookshop.com.hr/Default.aspx?pid=4368

http://notebookshop.com.hr/Default.aspx?pid=4638

a za sta namjeravas koristit laptop? pa da znam jel ti treba jaca graficka, jaci procesor, koliki hdd i koliko rama. 

Laptop mi treba djelomicno za ured, al bi svejedno htio da moze pokretat par igrica u slobodno vrijeme. Preferirao bih 17 inčni ekran, vjerojatno cu ga nosit okolo dosta. Ovaj HP mi se cini soldian, al brat nije imao najbiolja iskustva s HP-ovima pa sam malo skeptičan sto se njih tice

16 godina
neaktivan

Trebao bih preporuku laptopa treba imat: 15,6" veći mi neteba, i5, bar 1GB grafičku (moze i vise) i 4gb rama, HARD nije prioritet i 500GB je previse (do max 5.500 kn + stotinjak kuna više nije problem ).

Previše toga ima trenutno na tržištu da uspijem pratit koji su best-buy modeli, pa ako netko ima koju preporuku dobro bi dosla. 

Hvala na preporukama unaprijed :)

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
MStimac kaže...

Trebao bih preporuku laptopa treba imat: 15,6" veći mi neteba, i5, bar 1GB grafičku (moze i vise) i 4gb rama, HARD nije prioritet i 500GB je previse (do max 5.500 kn + stotinjak kuna više nije problem ).

Previše toga ima trenutno na tržištu da uspijem pratit koji su best-buy modeli, pa ako netko ima koju preporuku dobro bi dosla. 

Hvala na preporukama unaprijed :)

HP Probook 4540s + produljenje jamstva jer ovako imas samo 12 mjeseci.

16 godina
neaktivan

Malo sam pogledao po netu što se nudi, i sad me zanima usporedba ova 2 modela, prvenstveno usporedba ova dva proca i3 i i5, graficke vidim da su u istom rangu.

1. http://www.notebook.hr/product_info.php?products_id=16608
  2. http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.2c7c67c2df584e7a8020d6931d470851.hp-prijenosno-racunalo-probook-4540s-c4z18ea-jamstvo-24-mj.aspx

Također zna da je Lenovo po kvaliteti uvijek bio ispred ostalih (bar kaj se tiče plastike i tipkovnice), al HP se nekako uspio probiti najvise, pa me zanima vaše mišljenje koji se od ova 2 više isplati.

Hvala unaprijed :)

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
MStimac kaže...

Malo sam pogledao po netu što se nudi, i sad me zanima usporedba ova 2 modela, prvenstveno usporedba ova dva proca i3 i i5, graficke vidim da su u istom rangu.

1. http://www.notebook.hr/product_info.php?products_id=16608
  2. http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.2c7c67c2df584e7a8020d6931d470851.hp-prijenosno-racunalo-probook-4540s-c4z18ea-jamstvo-24-mj.aspx

Također zna da je Lenovo po kvaliteti uvijek bio ispred ostalih (bar kaj se tiče plastike i tipkovnice), al HP se nekako uspio probiti najvise, pa me zanima vaše mišljenje koji se od ova 2 više isplati.

635m je dosta jača od 7650m. i3 3110m i i5 3210m su isti proc, samo i5 ima turbo boost. neces osjetit razliku. Idi na Z580. Po kvaliteti ekrana, zvuka, izrada metalna, tipkovnica. ma sve savrseno ;). Uzivaj.

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
16 godina
neaktivan

Naisao sam na jos jedan model koji mi se svida:

1. http://www.notebookshop.com.hr/Default.aspx?pid=4848
  2. http://www.notebookshop.com.hr/Default.aspx?pid=4682

Sad se dvoumim izmedu ova dva modela, koji je bolji, kvalitetniji posto su im performanse tu negdje :)

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice