Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.710
|
čitano: 14.703.651
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

evo ovako da neikma olakšam kupovinu laptopa u rangu 7000kn imam Asusa-a n76vz (i5 3210 Ivy Bridge nVidia gt 650 2gb 4gb rama) naci zvuk savršen dizajn je mrak igram Guid Wars 2 na Ultra/high i i pići na 25 fps zagrije se najviše do 81 stupanja  {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
pepeto123321 kaže...

Molim vas moze li neki laptop za gaming izmedu 4,5k i 5k kuna 

moj odabir za sada ako moze preporucite nesto bolje

http://www.protis.hr/products/details/notebook-hp-pavilion-m61060sm-b9a83ea/62824

kupio sam prosli tjedan ovaj laptop, koji je po meni presavrsen, ergonomija, zavrsna obrada, ma sve sve je na +5.. Igrao sam do sada samo Prototype 2 na njemu, i to sve na full (ne znam koliko je zahtjevna igra i dali je mjerilo ali cisto da spomenem), ne steka niti malo igrica, ni kad izadjem iz nje da pogledam nes na netu i vratim se nije niti jednom zastekala.. 

Obrada video materijala bez zamjerke na najvisem mogucem nivou, nema pregrijavanja, jedino di se laptop zagrije kod igranja igrice je donji lijevi cosak gdje je odvojena grafika, ostatak laptopa je hladan radi metalnog kucista..

U njemu je beats audio sustav, zvuk je perfektan..

Znanstvenici kazu: ''Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi..'' E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
17 godina
neaktivan

bok,kupujem laptop,i neda mi se sad prelistavat svih 180 stranica,pa se ispricavam ako je nesto vec bilo spomenuto.. trazim laptop koji ce biti koristen za po doma,skola etc.,ne trebam nista tipa mb air. ekran sto veci sa sto vecom rezolucijom,i da je mat a ne glossy,jer ce biti koristen za obradu fotografija,igranje,surfanje,i  tako to. desktop replacement,kako bi rekli,ali da nema bas 150 kila :D

lenovo y580 mi se cini super,ali ima glossy ekran,i dizajn mi je malo fuj,ali specifikacije mi se cine spot on. htio bi pravu graficku unutra, i recimo quad core,jer cesto imam otvoren i lightroom i photoshop cs5 i jos u pozadini chrome i torrent...

ova 2 mi se jako svidjaju :

http://www8.hp.com/hr/hr/products/laptops/product-detail.html?oid=5212912

http://www8.hp.com/hr/hr/products/laptops/product-detail.html?oid=5257502

ali ne znam je li ovaj firepro dobar za igranje? koju graficku karticu da gledam,a da nije neki treš?

cijenovni rang je oko 8000kn,give or take a few

hvala,bok

www.vodopija.net
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
majdo kaže...
pepeto123321 kaže...

http://www.protis.hr/products/details/notebook-hp-pavilion-m61060sm-b9a83ea/62824

kupio sam prosli tjedan ovaj laptop, koji je po meni presavrsen, ergonomija, zavrsna obrada, ma sve sve je na +5.. Igrao sam do sada samo Prototype 2 na njemu, i to sve na full (ne znam koliko je zahtjevna igra i dali je mjerilo ali cisto da spomenem), ne steka niti malo igrica, ni kad izadjem iz nje da pogledam nes na netu i vratim se nije niti jednom zastekala.. 

Obrada video materijala bez zamjerke na najvisem mogucem nivou, nema pregrijavanja, jedino di se laptop zagrije kod igranja igrice je donji lijevi cosak gdje je odvojena grafika, ostatak laptopa je hladan radi metalnog kucista..

Djelomicno se slazem s napisanim. Istina je da se ne zagrijava, ali graficke performanse su diskutabilne. Mozda nesto nije bilo u redu s modelom koji sam koristila, ali u par manje zahtjevnih igara, primjetila sam minimalnu razliku u FPSu izmedu integrirane i dedicirane graficke. Tipkovnica je ispod prosjeka, na prakticki novom laptopu par tipaka "skripi" tj. proizvodi cudne zvukove, feeling bas i nije najbolji. Beats audio je inace fake, marketinski trik. Ima detaljno opisana manipulacija zvuka u nekoliko reviewa i youtube videa. A to vrlo lako moze zavarati prosjecnog korisnika. Za sad najbolje od zvuka sto sam cula u laptopu je bang&olufsen u N56 npr.

13 godina
neaktivan
13 godina
TheExaltedOne kaže...
majdo kaže...
pepeto123321 kaže...

Djelomicno se slazem s napisanim. Istina je da se ne zagrijava, ali graficke performanse su diskutabilne. Mozda nesto nije bilo u redu s modelom koji sam koristila, ali u par manje zahtjevnih igara, primjetila sam minimalnu razliku u FPSu izmedu integrirane i dedicirane graficke. Tipkovnica je ispod prosjeka, na prakticki novom laptopu par tipaka "skripi" tj. proizvodi cudne zvukove, feeling bas i nije najbolji. Beats audio je inace fake, marketinski trik. Ima detaljno opisana manipulacija zvuka u nekoliko reviewa i youtube videa. A to vrlo lako moze zavarati prosjecnog korisnika. Za sad najbolje od zvuka sto sam cula u laptopu je bang&olufsen u N56 npr.

Ja moram priznati da s tim nemam nikakvih problema, danas/nocas sam evo instalirao i igrao F1 2012 na full, i u pola igrice izlazio u win, prckao po netu i vracao se, i sve je bez apsolutno ikakvih trzanja odradio.. Sto se tipkovnice tice, takodjer trenutno nemam prigovora, barem sto se tice ovog dijela o skripanju, a dnevno sam na laptopu minimalno +8 sati.. Samo se nadam da za mjesec dva se nece pojaviti slicni problemi..
a sto se tice beats audia, znam ta je sve to navlacenje debelih amerikanaca na "brand", ali meni je on odlican za razliku od onogo sto sam imao na fujitsu siemensu amilo pi 2550.. taj detalj kao mjerilo/usporedbu nisam spomenuo, moj bed..

Znanstvenici kazu: ''Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi..'' E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
14 godina
neaktivan
nick kaže...

bok,kupujem laptop,i neda mi se sad prelistavat svih 180 stranica,pa se ispricavam ako je nesto vec bilo spomenuto.. trazim laptop koji ce biti koristen za po doma,skola etc.,ne trebam nista tipa mb air. ekran sto veci sa sto vecom rezolucijom,i da je mat a ne glossy,jer ce biti koristen za obradu fotografija,igranje,surfanje,i  tako to. desktop replacement,kako bi rekli,ali da nema bas 150 kila :D

lenovo y580 mi se cini super,ali ima glossy ekran,i dizajn mi je malo fuj,ali specifikacije mi se cine spot on. htio bi pravu graficku unutra, i recimo quad core,jer cesto imam otvoren i lightroom i photoshop cs5 i jos u pozadini chrome i torrent...

ova 2 mi se jako svidjaju :

http://www8.hp.com/hr/hr/products/laptops/product-detail.html?oid=5212912

http://www8.hp.com/hr/hr/products/laptops/product-detail.html?oid=5257502

ali ne znam je li ovaj firepro dobar za igranje? koju graficku karticu da gledam,a da nije neki treš?

cijenovni rang je oko 8000kn,give or take a few

hvala,bok

Hmm,

Po meni će ti za elitebook trebati možda ipak malo više novaca jer su najslabiji modeli oko nekih 8-9 soma naravno bez grafičke kartice.

Što se tiče igrica na tom računalu ona su prvenstveno namijenjena poslovnim korisnicima i profićima koji se bave grafikom(autocad 3D, 3ds max, itd. da ti ne nabrajam) , tako da bi osobno prije išao na seriju koja ide prema multimediji, premda češ naravno moći igrat igrice i na elitebook-u.

Npr. ovako nešto imaš za oko 8 somića :) http://hpstore.hr/index.php/component/content/article/28-prijenosna-racunala/hp-pavilion-dv3--dv6--dv7/1013-hp-pavilion-dv7-7001em-b4f37ea-819900-kn.

Ekran nije mat, niti je rezolucija Full HD ali za te novce je dobra konfa ima jaki quad core procesor i super grafiku. Za tvoju namjenu je možda bolje tako nešto :)

17 godina
neaktivan

u medjuvremenu sam nasao ovo:

http://hpstore.hr/index.php/prijenosna-racunala/hp-probook-s/69-prijenosna-racunala/hp-probook-s/1215-hp-probook-4740s-h4r04es-759900-kn

http://hpstore.hr/index.php/prijenosna-racunala/hp-probook-b-m/70-prijenosna-racunala/hp-probook-b-m/1184-hp-probook-6570b-a1l14av-839900-kn

sto mislite o ta 2?

nisam dugo bio u tim komp vodama i kompletno sam izgubljen,ova nomenklatura graf.kartica mi apsolutno nema smisla i u banani sam,vec mis e riga od svih tih laptopa koje sam pogledo u zadnja 2 dana

www.vodopija.net
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.10.2012 13:46 (nick).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
njac87 kaže...

Hmm,

Po meni će ti za elitebook trebati možda ipak malo više novaca jer su najslabiji modeli oko nekih 8-9 soma naravno bez grafičke kartice.

Što se tiče igrica na tom računalu ona su prvenstveno namijenjena poslovnim korisnicima i profićima koji se bave grafikom(autocad 3D, 3ds max, itd. da ti ne nabrajam) , tako da bi osobno prije išao na seriju koja ide prema multimediji, premda češ naravno moći igrat igrice i na elitebook-u.

Npr. ovako nešto imaš za oko 8 somića :) http://hpstore.hr/index.php/coonent/content/article/28-prijenosna-racunala/hp-pavilion-dv3--dv6--dv7/1013-hp-pavilion-dv7-7001em-b4f37ea-819900-kn.

Ekran nije mat, niti je rezolucija Full HD ali za te novce je dobra konfa ima jaki quad core procesor i super grafiku. Za tvoju namjenu je možda bolje tako nešto :)

Apsolutne NE! Ovaj HP je preskup za to što nudi! GT630 je entry level grafička , dakle neki medium/high gaming, nove igre low/medium. Imaš gore ili na prijašnjim stranama laptop sa FullHD rezom, puno puno moćnijom grafikom, GT650M te i7 i 8GB RAM, mislim da je čak i jeftiniji od ovog HP-a!! Ne bacaj novce na ovo ako možeš imat bolji laptop za iste ili čak manju lovu!!!!

http://www.superbit.hr/Prijenosna-racunala/DELL-Inspiron-N7720-N0312/flypage.tpl.html

Evo i link, nije ultrabook - ali puno bolji izbor.

Potpis.
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.10.2012 14:29 (master and commander).
13 godina
odjavljen

GT630 je mid-end grafa,ne entry level.

Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Entry lvl je od 610-630. Med 630-640-7670 (iako se i 7670 može ubrojit također u entry) high od 650 pa do gtx verzija!

Potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
nick kaže...

u medjuvremenu sam nasao ovo:

http://hpstore.hr/index.php/prijenosna-racunala/hp-probook-s/69-prijenosna-racunala/hp-probook-s/1215-hp-probook-4740s-h4r04es-759900-kn

http://hpstore.hr/index.php/prijenosna-racunala/hp-probook-b-m/70-prijenosna-racunala/hp-probook-b-m/1184-hp-probook-6570b-a1l14av-839900-kn

sto mislite o ta 2?

nisam dugo bio u tim komp vodama i kompletno sam izgubljen,ova nomenklatura graf.kartica mi apsolutno nema smisla i u banani sam,vec mis e riga od svih tih laptopa koje sam pogledo u zadnja 2 dana

Ako ti ne treba windows onda definitivno ovaj probook 4740s, za tvoje potrebe će biti super. Što se tiče dell-a ja osobno sam skeptičan prema njima ali svako ima svoje veselje :). Mene HP još zasada nije iznevjerio a nadam se da neće i tebe, već 8 godina koristim njihove laptope.

Iskreno nemoj se ubijat previše što je bolje što lošije, samo češ se još više zbunit. 4740 ti je neka srednja serija i mislim da će te više nego dobro služit.

13 godina
odjavljen
master and commander kaže...

Entry lvl je od 610-630. Med 630-640-7670 (iako se i 7670 može ubrojit također u entry) high od 650 pa do gtx verzija!

I zašto si onda napisao da je entry level kad si sad napisao da nije? {#}

Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle.
13 godina
neaktivan

Definitivno nije entry level grafulja GT 630M

http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GT-630M.63761.0.html

13 godina
neaktivan
Pranja kaže...

Ajde da se ispravim jer mislim na 56 stvari.

Entry lvl je od 610-630. Med 640-7670 (iako se i 7670 može ubrojit također u entry) high od 650 pa do gtx verzija!

Vjerujem da si i ovo mogao sam shvatiti al neka, bit cu ja blesav pa opet napisati. Uostalom kako 630 može biti med ako ima oko 20-30 bolje performanse od 4000 integrirane?????

@posti iznad - onda je cjelokupna klasifikacija grafičkih kartica u hrvatskoj kriva, svi - ali baš svi prodavači u hrv kosriste jednu te istu klasifikaciju koju možete pronaći na repozitoriju za inf. Vama je valjda jasno da ce proizvođač šta više uzdizati svoj proizvod i gurati ga u klase za koje realno nije, to se zove marketing.

Potpis.
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.10.2012 14:54 (master and commander).
13 godina
neaktivan
Pranja kaže...

Ajde da se ispravim jer mislim na 56 stvari.

Entry lvl je od 610-630. Med 640-7670 (iako se i 7670 može ubrojit također u entry) high od 650 pa do gtx verzija!

Vjerujem da si i ovo mogao sam shvatiti al neka, bit cu ja blesav pa opet napisati. Uostalom kako 630 može biti med ako ima oko 20-30 bolje performanse od 4000 integrirane?????

@posti iznad - onda je cjelokupna klasifikacija grafičkih kartica u hrvatskoj kriva, svi - ali baš svi prodavači u hrv kosriste jednu te istu klasifikaciju koju možete pronaći na repozitoriju za inf. Vama je valjda jasno da ce proizvođač šta više uzdizati svoj proizvod i gurati ga u klase za koje realno nije, to se zove marketing.

Razumijem prvi dio posta, al ovo dalje mi niš nije jasno. Jel možeš objasniti ovaj zadnji dio? Ne kužim kak proizvođač može uzdizati svoj proizvod, dobiš samo sirovu specifikaciju šta je unutra i to je to.

14 godina
neaktivan

U prošlom broju BUGa mi se svidio predstavljeni laptop Toshiba Satelilite L850-13R (http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30/toshiba-prijenosno-racunalo-satellite-l850-13r-pskdne-00900dy4__2056471) - međutim nigdje ga ne mogu pronaći. Budući da nema njega, što mi možete preporučiti?

Koristio bih ga ponajviše za OBRADU FOTOGRAFIJA (prof). Raspolažem s oko 5500 do max 6500 kn. Ako bi imao i fire wire bilo bi odlično.

Zahvaljujem!

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Špreha kaže...

Razumijem prvi dio posta, al ovo dalje mi niš nije jasno. Jel možeš objasniti ovaj zadnji dio? Ne kužim kak proizvođač može uzdizati svoj proizvod, dobiš samo sirovu specifikaciju šta je unutra i to je to.

naravno. govorim sada samo za primjer ove 630m (koju sam i sam imao na starom laptopu). Recimo na gore danom linku pise da je: The NVIDIA GeForce GT 630M is a relatively fast middle-class graphics card for laptops.

ona može bit na papiru med, ali u stvarnosti, tj. testovima nije.isto tako kad kupuješ auto, piše da je deklarirana potrošnja npr. 5 litara po gradu. ona je u stvarnosti 6,5-7.

ima samo 96 shadera (ono šta izračunava efekte pa ti vidiš kao sliku), isto kao i 620m te 610m. npr. 640 ima 384, dakle više ali i rade na bržem taktu!

znači, na papiru stoji da je med klasa, ali kad malo dublje proucis vidis da i nije bas tako. ima jos par stvari koje razlikuju i utjecu na performanse.

dobro, i ja se prestrogo drzim te klasifikacije jer mi je to posao, ali recimo reci da je 630m med-end (znaci visa srednja klasa) nije bas korektno. mozda neka granica izmedu entry/low i med. jbg oprostite na litanijama, ak ima jos pitanja slobodno.

da se vratimo na temu - jel ima netko preporuku za boljeg laptopa od dell n7720 u cijenama do 8k?

Potpis.
17 godina
neaktivan
njac87 kaže...

Hmm,

Npr. ovako nešto imaš za oko 8 somića :) http://hpstore.hr/index.php/coonent/content/article/28-prijenosna-racunala/hp-pavilion-dv3--dv6--dv7/1013-hp-pavilion-dv7-7001em-b4f37ea-819900-kn.

Apsolutne NE! Ovaj HP je preskup za to što nudi! GT630 je entry level grafička , dakle neki medium/high gaming, nove igre low/medium. Imaš gore ili na prijašnjim stranama laptop sa FullHD rezom, puno puno moćnijom grafikom, GT650M te i7 i 8GB RAM, mislim da je čak i jeftiniji od ovog HP-a!! Ne bacaj novce na ovo ako možeš imat bolji laptop za iste ili čak manju lovu!!!!

http://www.superbit.hr/Prijenosna-racunala/DELL-Inspiron-N7720-N0312/flypage.tpl.html

svidja mi se spec. al mi je ruzan...eto kad idem u umjetnicku skolu! :/

a ovo? male je skuplji,ali ima ssd.. :/ 

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=9186

www.vodopija.net
14 godina
nick kaže...
njac87 kaže...

Hmm,

svidja mi se spec. al mi je ruzan...eto kad idem u umjetnicku skolu! :/

a ovo? male je skuplji,ali ima ssd.. :/ 

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=9186

Cek dell ti je ruzan a fujitsu nije?? A dobro 100 ljudi 100 cudi. Uglavnom nije nista posebno taj fujitsu, grafa je dosta slaba (640m le je slabija od obicne). Ako bas hoces neki slicni laptop kao taj thosiba (po speckama) pogledaj na sony vaio koji je bio tesitiran u Bugu nedavno. Dode 9400kn ali nema ssd al izgleda lijepse (bar meni), ima odlican ips ekran, odlicnu tipkovnicu...

Edit: evo link, mada je po meni onaj dell definitvno best buy.

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.10.2012 21:19 (gamer34).
17 godina
neaktivan

eto mislit ce ekipa da sam lud u glavu,li preferiram crne laptope,sa sto manje glupavih i lose dizajniranih detalja,ali o tom potom... sutra cu do hp ducana u areni vidjet probooka,pa cu odlucit,jer mi je taj za sad favorit

jel znate di bi mogao ovo nabaviti?

http://www.cnet.com/laptops/dell-precision-m4600/4505-3121_7-34854542.html

i kako idu cijene,jer mi se jaaako svidja?

edit: koje su razlike izmedju 1333mhz i 1600mhz ddr3? velike ili zanemarive? da li da se koncentriram na takt ili na kolicinu?

www.vodopija.net
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.10.2012 21:26 (nick).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
nick kaže...

eto mislit ce ekipa da sam lud u glavu,li preferiram crne laptope,sa sto manje glupavih i lose dizajniranih detalja,ali o tom potom... sutra cu do hp ducana u areni vidjet probooka,pa cu odlucit,jer mi je taj za sad favorit

edit: koje su razlike izmedju 1333mhz i 1600mhz ddr3? velike ili zanemarive? da li da se koncentriram na takt ili na kolicinu?

evo ga 

http://www.outlet.hr/informatika/radne-stanice/dell/dell-precision-m4600,-g0056

tko voli, nek izvoli :)

17 godina
neaktivan

ne mogu shvatiti kako su oni dosli do 17k kuna,a na dell stranici ga konfiguriram takvog za oko1500$. ili se negdje varam?

www.vodopija.net
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
nick kaže...

Molim te ko boga nemoj uzimat probook, nije to za tebe to je cisto poslovni laptop i strasno je skup za ono sto nudi kucnim korisnicima (mada ja nekuzim ni sto to tako posebno nudi biznismenima). Ako se tako palis na crne laptope baci pogled na lenovo thinkpad seriju, odlicni i jako kvalitetni laptopi s solidnim speckama. Evo ti link.

EDIT: sada sam bas gledao te thinkpadove i vidim da nema vise onog najisplatljivijeg modela (e530 nzqajsc), imo ti je i5 i gt630m. Ja da sam na tvom mjestu bih nazavo store i pitao kad im stize jer je stvarno bio solidna kupnja za 5700kn i jos 5 posto dolje na gotovinu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.10.2012 22:09 (gamer34).
17 godina
neaktivan

al kad je tako lijep :(

znaci mislis da je ovo pretjerana cijena za ono sto nudi?

od lenova mi se svidja y580,al ima glossy ekran i to mi se nikako ne dopada

www.vodopija.net
14 godina
Definitivno, taj hardware inače dolazi u laptopima oko 4-5k kuna. Pogle sto inače mozes dobit za 9k, naravno ako ti težina ne smeta previše.

http://www.telebit.hr/NB-Asus-G75VW-T2018V--crna--Intel-Core-i7-3610QM-2-3GHz--750GB-HDD--4GB--17-3--1600x900-sjajni--nVidia-Geforce-GTX-660M-/p/970526376.aspx
17 godina
neaktivan

u principu ne znam jel bi mi smetala tezina,jer ce mi ovo biti prvi laptop,vecinu vremena ce biti doma kao desktop replacement,ili bolje receno desktop sidekick,jer ce mi ova kanta koju sam dosad imao sluziti kao stanica za backup fotografija,a ovaj ce bit za net,igranje,PS i ostalo,a nekad ce ici samnomm i u skolu/faks i na teren etc....steta sto je glossy ekran i sto mu baterija kratko trajer (citam oko 2 sata dok surfas po webu) ;/

mozes preporuciti jos nesto u tom stilu?

www.vodopija.net
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.10.2012 23:49 (nick).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Taj ekran nije glossy vec je mat i stvarno je odličan. Ako ti bas smeta to kratko trajanja baterije ja bi osobno rade nosio punjac sa sobom nego uzeo neki drugi laptop. Ak ti taj ne pase, baci pogled na Asus N76vz, cijena varira o nekih 7k do 9.5k pa si pogledaj koj ti najviše pase.
14 godina

Evo trebam savjet za frenda. Kupuje laptop za cca 4 do 5 soma kuna.

Ono što traži:

-Asus, Acer ili HP (slobodno bude i neki drugi)

-15" ili 17"

-Intel + Nvidia grafika

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Technophreak kaže...

Evo trebam savjet za frenda. Kupuje laptop za cca 4 do 5 soma kuna.

Ono što traži:

-Asus, Acer ili HP (slobodno bude i neki drugi)

-15" ili 17"

-Intel + Nvidia grafika

http://www.telebit.hr/NB-Asus-K55VM-SX033--tamno-sme-a--Intel-Core-i5-3210M-2-5GHz--500GB-HDD--4GB--15-6--1366x768-sjajni--nVidia-Geforce-GT-6/p/268115573.aspx

Svi zahtjevi ispunjeni.

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice