Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.710
|
čitano: 14.703.476
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Trebam preporuku laptopa do 6200 kn, više manje namjena je igranje, preferiram 15'', ali može i 17''. Ja već neko vrijeme gledam Asus N56VZ i Lenovo IdeaPad y580, dali ima kaj bolje od toga za te novce? Hvala! 

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.9.2012 12:42 (Blade18).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
Ja sam uzeo acera v3-771g prije mj dana za 6000....i5, 8 GB rama, ge force 650m 2GB,750 GB HDD, full hd ekran.... Ostalo sve hdmi,bluetooth 4.0...2 usb 3.0,2 usb 2.0.... Nisam bio bas siguran u kvalitetu i rad al trebo mi je novi laptop a ovaj je imo naj omjer cjena\komponente.....i nakom mj dana koristenja samo rijeci hvale....17" je i ima mjesta za jos jedan HDD utor u koji sam stavio 500GB momentus XT hibrid..... Radi perfektno...najbolje mi je sto ostaje hladan i nakon 5 sati diabla 3 na full postavkama.....i nfs run,i witcher 2 i uopce se nezagrijava previse oko 60 stupnjeva pokazuje hw monitor..... Stvarno ugodno iznenadenje sta se tice rashladnog sustava....prije sam imo toshibu a 210 koja me vjerno sluzila 5 godina i odrzavana svaki drugi mj ciscena od prasine i sve...al znala se posteno zagrijavat..... Acer ko frizider naspram nje.... Tipkovnica je super meni odgovara,ekran isto bez zamjerke odlican prilaz....zvuk je odlican samo sto je malo pretih za mene....toshiba je puno bolja bila sto se glasnoce tice..... Jedina zamjerka je lak kucista otisci i prasina se vide jako...ali zanemarivo naspram ostalog s cim sam super zadovoljan....naravno da me sluzi ko toshiba i nikad neizda jer je radila 0/24 i gasila se samo par puta tjedno kad bi putovo na poso ned i petkom s posla a ostalo non stop.....i zato mogu rec toshiba mi je jako pouzdana i kvalitetna.... Ostaje mi vidjet samo hoce li i acer bit takav a daj boze da bude.....ak netko bude imo pitanja jos kakva slobodno nek pita u vezi laptopa za odabir.....
14 godina
neaktivan
ja sam iz BiH. ma nije meni laptop nego rođaku zapeo za ta dva pa kaze da mu odaberem a cijene su znaci oko 2500kn hp
a toshiba 2700 kn. Ja da sebu uzimam nista nego lenovo ne dolazi u obzir
vlastoručni potpis
15 godina
Moze preporuka najboljeg laptopa koji se nudi trenutno 2.5k do 3k kuna
13 godina
neaktivan
karaandrijan kaže...
ja sam iz BiH. ma nije meni laptop nego rođaku zapeo za ta dva pa kaze da mu odaberem a cijene su znaci oko 2500kn hp

Ti znas da kada iz BiH kupujes u HR,mozes uzeti povrat PDV,odnosno 25%.Ja cu to isto uraditi.Samo kada dodjes na nasu carinu reci da si ga nosio na servis(ako ga primjete,ako ne suti) ili ce ti napraltiti carinu i 17% PDV

13 godina
neaktivan
NikBBL kaže...
karaandrijan kaže...

Ti znas da kada iz BiH kupujes u HR,mozes uzeti povrat PDV,odnosno 25%.Ja cu to isto uraditi.Samo kada dodjes na nasu carinu reci da si ga nosio na servis(ako ga primjete,ako ne suti) ili ce ti napraltiti carinu i 17% PDV

Naravno raskopaj kutiju, odlijepi zaštitu sa njega itd. da ne bi dobio blijedi pogled od carinika kao ja kad sam kupio pc u zloveniji {#}

He was a wise man who invented beer.
16 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ma lako ću ja za carinike uvik se sa poštenim čovikon da dogovorit ;D i hvala ti na savjetu
vlastoručni potpis
15 godina
neaktivan

Frend kupuje za fax laptop do 2500kn. Ako ima neko neki prijedlog bio bi zahvalan.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
LOTROwannabe kaže...

Vjerujem da je za taj novac odličan izbor, baci pogled i na ovo, kolega cecenac mi je to preporučio, jači procesor i manja cijena, definitivno best-buy. Opet sve ovisi za koju namjenu ga misliš koristiti. Meni je primarna namjena Illustrator/Photoshop/web-dev. Na kraju sam se odlučio za HP 4530, kojeg sam našao po super ql cijeni u centro.hr, i koji će definitivno zadovoljiti moje apetite, brz procesor, te kasnije namjeravam u nejga ugraditi SSD disk i još 4Gb rama, a ionako na njega dok sam stuck@home vanjski monitor.

15 godina
neaktivan

Pozdrav,

trebao bih preporuku za odabir laptopa kojeg bih koristio prvenstveno za faks, filmove i možda kakva igrica, sve u rasponu od 3500 - 4000 kn.

Prioriteti:

1. procesor, preferiram Intelove ( u obzir dolaze ili možda vaša neka bolja solucija ) :

Sandy Bridge

stariji i3, i5 

2. ne ispod 4 GB RAM-a

Sandy Bridge bi vjerojatno bio i3, jer sumnjam da SB i5 ulazi u ovaj raspon raspoloživih novaca.

Pa molim one koji se razumiju da ujedno i objasne kolike su razlike u perfomansima između Sandy Bridge-ovih i3 i i5 prethodne generacije.

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.9.2012 16:21 (kcrnac).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pozdrav svima,

lijepo molim pomoć pri kupnji jednog laptopa. Naime, potreban mi je "premium ultrabook" i izbor je pao na Asus UX31A (Zenbook Prime). Svjedno mi je da li je riječ o modelu i5 + 128gb SSD ili i7 + 256gb SSD, iako bi mi ovaj posljednji više odgovarao. Problem je u tome što od svih dućana koje sam zvao niti jedan nema taj model na prodaju. Najbolje što su mi mogli ponuditi je da će možda doći kroz par tjedana, a ja računalo moram kupiti do kraja rujna.

Dakle, da li netko možda zna neki dućan koji još uvijek ima jedan komad ovog laptopa na svom lageru? Zvao sam mikronis, protis, superbit, vixus i još neke ali svi su rekli da nemaju.

Ukoliko ne uspijem ništa pronaći, možete li mi preporučiti nešto drugo (ne Macbook Air).

Unaprijed zahvaljujem na trudu, prijedlozima, savjetima.

LP,

I.

0 0 hvala 0
16 godina

Ekipa,pozdrav,trebao bi savjet od iskusnijih forumasa i preporuku laptopa do 5.000 KN.
Laptop ce se koristiti dosta puno za gaming,malo filmovi,glazba i office programi.
Ima sirok repertoar grafickih,ova je uparena sa slabijim procesorom,ova je slabija zato ima snazniji procesor.
Nabava.net ili ako ima negdje nekakvih akcija.
:) 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Za ove laptope od 2500-6000 kn pogledajte 2-3 strane unatrag - ima 5-6 kvalitetnih laptopa, nema smisla da na svakoj strani teme budu isti linkovi i isti laptopi.

0 0 hvala 0
14 godina
TitanArk kaže...

Za ove laptope od 2500-6000 kn pogledajte 2-3 strane unatrag - ima 5-6 kvalitetnih laptopa, nema smisla da na svakoj strani teme budu isti linkovi i isti laptopi.

Bilo bi lijepo kad bi netko napravio laptope od 2500 do jedno 7000kn u razmacima od po 500kn pa da se zalijepi na prvu stranu.

16 godina
doky01akablava kaže...

Ekipa,pozdrav,trebao bi savjet od iskusnijih forumasa i preporuku laptopa do 5.000 KN.
Laptop ce se koristiti dosta puno za gaming,malo filmovi,glazba i office programi.
Ima sirok repertoar grafickih,ova je uparena sa slabijim procesorom,ova je slabija zato ima snazniji procesor.

http://www.links.hr/?naziv=prijenosno-racunalo-acer-aspire-v3-771g-53216g75maii-nx-m1yex-004-core-i5-3210m-dvdrw-6gb-750gb-geforce-gt-630m-17-3-led-lan-kamera-hdmi-usb-3-0-linux-crno&option=artikl&id_artikl=014.650.012 

ili

http://www.links.hr/?naziv=prijenosno-racunalo-dell-inspiron-n5520-core-i3-2370m-dvdrw-dl-4gb-500gb-radeon-hd-7670m-15-6-led-lan-bt-kamera-hdmi-usb-3-0-linux-srebrno&option=artikl&id_kategorija=01464005&id_artikl=014.640.017

ovisi da li ti treba veci ekran i brzi procesor.

16 godina
SHELBY_09 kaže...
doky01akablava kaže...

http://www.links.hr/?naziv=prijenosno-racunalo-acer-aspire-v3-771g-53216g75maii-nx-m1yex-004-core-i5-3210m-dvdrw-6gb-750gb-geforce-gt-630m-17-3-led-lan-kamera-hdmi-usb-3-0-linux-crno&option=artikl&id_artikl=014.650.012 

ili

http://www.links.hr/?naziv=prijenosno-racunalo-dell-inspiron-n5520-core-i3-2370m-dvdrw-dl-4gb-500gb-radeon-hd-7670m-15-6-led-lan-bt-kamera-hdmi-usb-3-0-linux-srebrno&option=artikl&id_kategorija=01464005&id_artikl=014.640.017

Prvog nema po toj cijeni tj.nije dostupan,ekran posto cu ga cesto nositi 15" optimum.
Drugi mi se nekako cini slab,jel GT 630M jaca od 7670 ?
Gledam na notebooktech,7670 ima propusnost od 8 gb a ova od skoro 30gb pa pitam. 

I zbog rezolucije preferiram 15" 

Da li mogu uzeti recimo laptop sa 4 gige rama i kupiti recimo Mushkin Essentials za 95 kn u Linsku,DDR3 i ugraditi iako je preinstalirana memorija slabijeg takta i drugacijeg proizvodjaca ?

Hoce li sama spustiti taktove da funkcioniraju ?

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.9.2012 19:07 (doky01akablava).
13 godina
neaktivan

E ne znam kako stari sad stoje, a pred godinu i pola sam uzimao dodathin 2GB na PC, kupio sam istog takta, samo memorija je bila drugog proizvođača, tako da sam imao problema obično u igrama, doslovno su se zaledile, pa nakon 10-15 sec opet po starom, onda opet nakon 5 min opet zamrzavanje. Tak da sam kupio novu pločicu od 4 GB istog proizvođača i izvadio staru i onda je opet normalno šljakalo.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
skylore kaže...

pozz ljudi...trebo bi laptop oko 3500kn za surfanje, niš posebno...bilo bi poželjno da autocad može bez većih problema radit....

može li iko pomoć dosta je hitno

13 godina
neaktivan

Pozdrav,

Razmisljam izmedu 15" Acer Aspire M3 i M5. Konkretno:

M3:

http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.6f9ef9bbecb349b2b0a941afe67051b6.acer-aspire-timeline-ultra-m3-5800tg-52464g12mnkk-nx-rykex-022.aspx

M5:

http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.a681e2ffa02a45ee9f08a45d303cd724.acer-aspire-m5-581t-53316g52mass-nx-m2hex-007.aspx

ili

http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.3b22968cc53d4c299628ceb144c77680.acer-aspire-m5-581tg-53314g52mass-w7-nx-m2gex-010.aspx

Znam da je M5 noviji i da ima noviji proc. M3 ima 120 GB SSD. a M5 500GB HDD + F20.

To znaci da ima SSD 20GB? Jeli to možda naknap, odnosno premalo?

Jeli koji od ova dva bolje izrađen (materijali i to)?

Šta je bolje uzet?

Ako netko zna za neki drugi 15" ultrabook, dobro došli su prijedlozi. Cijena može nešto i skočiti. Grafička mi nije bitna.

Hvala unaprijed

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.9.2012 21:02 (tesla123).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Koja ja graficka kartica snazija,HD 7670m ili GT 525m  ?
GT 525m mi se cini da je snaznija,gledajuci po notebookcheck stranici i po gpuz dok hd 7670 zaostaje kad ono lik tvrdi da je 40 % ova jaca.
Ko tu koga ? http://malaysia.answers.yahoo.com/question/index?qid=20120714004624AAWcygL

Sta je najbolje od sljedecega GT 525/540 ili GT 630 ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
doky01akablava kaže...

GT 525m mi se cini da je snaznija,gledajuci po notebookcheck stranici i po gpuz dok hd 7670 zaostaje kad ono lik tvrdi da je 40 % ova jaca.
Ko tu koga ? http://malaysia.answers.yahoo.com/question/index?qid=20120714004624AAWcygL

GT 630 je rebrendirana GT540, a 7670m je jača od njih.

13 godina
neaktivan
doky01akablava kaže...

Vjerojatno si nesto krivo vidio. 525m je slabija, sumnjam da je bilo gdje drukciji podatak. 630m ti je rebrandirana 540, znaci potpuno ista kartica. Dobro, ajd, u 95% slucajeva. (ima i druga, malo jaca verzija 630m koja se skoro ni ne koristi, ja mislim)

14 godina
neaktivan

prema http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html ide ti ovako:

HD 7670M - 129. 

GT 630M - 136.

GT 540M - 137.

GT 525M - 161. mjesto

znači, kao što je kolega rekao u prijašnjem tekstu najbolja je HD 7670M

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina

Hvala ekipa sada i ja sam uvidim,vidim da je to dosta snazna graficka,pere Skyrim na High i Battlefield 3 na medium-high.
Izgleda sam ja nesto previdio.
Jel to najsnaznija graficka sto mogu dobiti u 5.000 KN laptopu ili ima nesto jace ?
7690M XT je snaznija,ali dolazi sa AMD dual core procesorom ?
Ova 7670 bi bila uparena sa i3 2370,4 gige rama jel to dosta ? 4,400 kn dell neki ...

ili ima snaznija graficka kartica uparena sa koliko-toliko pristojnim procesorom do 5,000 kn

pozdrav  

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
SHELBY_09 kaže...
doky01akablava kaže...

ili

doky01akablava kaže...

Hvala ekipa sada i ja sam uvidim,vidim da je to dosta snazna graficka,pere Skyrim na High i Battlefield 3 na medium-high.
Jel to najsnaznija graficka sto mogu dobiti u 5.000 KN laptopu ili ima nesto jace ?
Ova 7670 bi bila uparena sa i3 2370,4 gige rama jel to dosta ? 4,400 kn dell neki ...

ili ima snaznija graficka kartica uparena sa koliko-toliko pristojnim procesorom do 5,000 kn

pozdrav  

Isto te muci ko i mene , ja se nikako ne mogu odlucit koji od ova dva. al mislim da se prevagnit dell zbog garancije ,a ujedno i cijene...

16 godina
SHELBY_09 kaže...
SHELBY_09 kaže...
doky01akablava kaže...

ili

doky01akablava kaže...

pozdrav  

Isto te muci ko i mene , ja se nikako ne mogu odlucit koji od ova dva. al mislim da se prevagnit dell zbog garancije ,a ujedno i cijene...

Jel i ti kreces na faks pa gledas sto bolju graficku i procesor ugrabiti hehe ? :D

I ja cu ici na Della sigurno,3 godine garancije i i3,4 gige rama i 7670m je neodoljivo ...

samo ja cu ovdje uzeti :)
http://www.notebookshop.com.hr/Default.aspx?pid=4178 

ove sve jace graficke koje nude cijene su znatno vise laptopima i uparene su sa odvratnim AMD-ovim procesorima :S

bogami izluditi cu od toliko usporedbi,informacija,evo trenutno imam 30 tabova otvorenih,sve usporedjujem,citam,trazim zlatnu sredinu 

16 godina

A e fax, tribalo bi praktički uzet šta lošiji da se više uči ,al eto falit ce mi zaigrat nesto :P

Ma ja mislim da je dell za ove pare više nego dobar izbor. Ajde da ce bar neko uzet ki ja , da se nisan jedini zajeba {#} 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
SHELBY_09 kaže...

A e fax, tribalo bi praktički uzet šta lošiji da se više uči ,al eto falit ce mi zaigrat nesto :P

Ma ja mislim da je dell za ove pare više nego dobar izbor. Ajde da ce bar neko uzet ki ja , da se nisan jedini zajeba {#} 

hahahah *ebote,meni starci isto tupe,imas budzet toliko i toliko,samo za osnovne stvari nemoj mi igre dok ides na faks,uciti i samo uciti ...

onda starom lijepo objasnim,cuj i3 treba radi office programa i ovog onog,graficka za bolji prikaz hehe :D

i ja idem sutra na Della osim ako nesto ne nadjem opet,ali ne vjerujem sve sam pregledao i ne daje mi se 500 kn vise za mrvicu jacu graficku i procesor,a jamstvo 1 godina ( Acera ) ...

eh,kad bi sve mogao kupiti bez Windows preinstaliranog,to bi bilo super :P

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.9.2012 1:03 (doky01akablava).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice