Gledam kakva postoje produljena jamstva no nailazim samo na opciju:
PRODULJENJE HARDVERSKE PODRŠKE U SERVISNOM CENTRU
http://www.portio.hr/index.php?page=katList&cat=010211
E sad, meni to ne zvuči ko produljeno jamstvo. Šta je to?
Gledam kakva postoje produljena jamstva no nailazim samo na opciju:
PRODULJENJE HARDVERSKE PODRŠKE U SERVISNOM CENTRU
http://www.portio.hr/index.php?page=katList&cat=010211
E sad, meni to ne zvuči ko produljeno jamstvo. Šta je to?
Moze neko preporucit neki best buy laptop do 3 500 kn samo da dijagonala nije manja od 15 inča.
Preporučujem svima da pročitaju zadnjih 10,15,20 stranica, pošto se mnogi cijenovni pragovi ponavljaju, a tako i odgovori.
Dali znate može li se onaj SonicMaster subwoofer koji dolazi uz Asus N seriju negdje dodatno kupiti?
Kupiti ću ovdje u HR Asus N76, ali taj subwoofer ne prodaju s njim, pa me zanima dali ima to negdje posebno za uzeti?
Znate li možda neki dućan/shop u Austriji (točnije Graz-u), gdje se može kupiti Asus N76?
Kao prvo pozdrav svima :)
Kupujem laptop koj mi prvenstveno treba za Autocad, Solidworks i Adobe paket... ali i kao svojevrsnu zamjenu stolnog racunala.
Biram izmedu ova tri pa me zanima Vase iskustvo, savjeti i prijedlozi.
HP ENVY 17-2099 el 3D
DELL Inspirion 17R Special Edition (N7220)
Toshiba Qosmio X770
Hvala u naprijed
Niko nema nikakvo misljenje??
Trebao bi drugi tjedan to kupit pa ako tko ima sta pametno za rec thnx :)
Ne znam zasto gledas u technomarketu, cijene su im bolesno skupe. Acer mozes dobiti za 5000kn u svakom drugom shopu po zg. Toshiba ima slabije komponente (i5 sandy bridge, znatno losija graficka, manji disk, doduse brzi -7200rpm al eto) tako da zapravo placas vanjski izgled i qosmio brand. I uz to sve koliko vidim, F750-10Z je skoro pa identicna F750-11J, koja dode 5000kn (znaci iste cijene kao acer, a jos slabija nego prethodna)
http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.BAC7E5BB-156B-4633-8FC8-D475D4E293C2.aspx
Definitivna preporuka: http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.BC7BC66A-0190-441B-BF2D-4C81FC2B7935.aspx
Pozdrav ekipa ;)
Tražim laptop za adobe i corel pakete ... znači photoshop i corel draw... Zanima me koje karakteristike trebam gledat? Koji procesor da bude ? Na kolko da se vrti (nekako mi se ovi na 2.2 najviše dopadaju) i svakako nebih ispod 4 gb rama i grafičkom od 1gb ... Ima li netko preporuku za dućan ili možda i model laptopa?
Kao prvo pozdrav svima :)
Kupujem laptop koj mi prvenstveno treba za Autocad, Solidworks i Adobe paket... ali i kao svojevrsnu zamjenu stolnog racunala.
Biram izmedu ova tri pa me zanima Vase iskustvo, savjeti i prijedlozi.
HP ENVY 17-2099 el 3D
DELL Inspirion 17R Special Edition (N7220)
Toshiba Qosmio X770
Hvala u naprijed
Niko nema nikakvo misljenje??
Trebao bi drugi tjedan to kupit pa ako tko ima sta pametno za rec thnx :)
Hm....ako se neces igrati, qosmio bih izbacila. Ne znam, nekako mi je to...atraktivan laptop za nadobudne gamere, koji je po malo toga ispred konkurencije. Envy ne sumnjam da je kvalitetan, ali malo o njemu znam. Sve u svemu, ako ti ne treba 3D i ostale fancy sitnice, preporucam dell, proci ces najjeftinije, ne zaostaje u nicemu (osim nesto slabije graficke) te kvaliteta nije upitna.
..
Hm....ako se neces igrati, qosmio bih izbacila. Ne znam, nekako mi je to...atraktivan laptop za nadobudne gamere, koji je po malo toga ispred konkurencije. Envy ne sumnjam da je kvalitetan, ali malo o njemu znam. Sve u svemu, ako ti ne treba 3D i ostale fancy sitnice, preporucam dell, proci ces najjeftinije, ne zaostaje u nicemu (osim nesto slabije graficke) te kvaliteta nije upitna.
Hvala na odgovoru :)
Sada imam dula core 3.0 (stolni pc) i grafu od 1gb... i mogu rec da za to sta sam do sada igrao...nije bilo nikakvih problema. Svako se malo igra uz posao and stuff, ali da mi je to bitno nije. bitnije mi je da je stabilan i brz posto sam non stop u CAD-u, Solidworks-u i Adobe-u...
Za envy sam citao.. i nisam nasao nikakve zamjerke, kao ni za dell (osim nesto slabije baterije)... tako da se jos uvijek dvoumim izmedu HP-a i DELL-a .
Kad vec kupujem da kupim kako se spada...
Planiram kupit laptop pa mi je za oko zapeo ovaj asus http://www.protis.hr/products/details/notebook-asus-k75vmty027/58936 iz razloga jer je prošla serija bila jako dobra, pa me zanima dali se isplati kupit navedeni model ili neki drugi do 6000 kn
Bez brige ne ljutim se na nikog. Znam da je previse 8K, ali ko kaze da cu se zaliti na prijedlog za manje novaca. Sestra zasluzuje laptop od 15 k, a i ja sam predložio sa SSD-om za 7100 kn. Ne zelim za 3500 nista osim 9"-11" max. I nisam postavio uvjet i7 vec usb 3.0, HDMI, SSD i dobra tipkovnica. Razumijem ja da je 8k previse za word koji mozes vrtit skoro na kalkulatoru, ali trazim sestri uredaj sa vrhunskom izradom, ekranom, tipkovnicom i naravno da bude sto laksi, ljepsi, da baterija drzi sto duze, da je garancija sto duza, uz to sve da neide ispod 15" a ni preko 17". Mislio sam da se ovo podrazumjeva.
Cnys ako mozes naci nesto sto odgovara mojem zahtjevu za 3500 samo postaj link, bicu zahvalan. Ili si se zabunio da kupujem mobitel? :D
Toshiba protege je 13", zenbook također.
Zanimljivi su mi i toshiba tecra i aspire 15". Jel moze onda neki prijedlog sa linkom iz ducana iz Zagreba za konkretni model.
Planiram kupit laptop pa mi je za oko zapeo ovaj asus http://www.protis.hr/products/details/notebook-asus-k75vmty027/58936 iz razloga jer je prošla serija bila jako dobra, pa me zanima dali se isplati kupit navedeni model ili neki drugi do 6000 kn
Provjereno je kvalitetan kao i prethodnik, nemas brige. Direktan konkurent mu je jedino ovaj dell: http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.32B18430-F47F-4542-B564-BC2895A4611E.aspx
Neces pogrijesiti kojeg kod odabrao, sam procjeni koji ti se vise svidja.
Jel se u Hrvatskoj moze kupit MSI notebook. Prvenstveno mislim g-series, znaci za gaming. Hvala!
Refresh.
Jel se u Hrvatskoj moze kupit MSI notebook. Prvenstveno mislim g-series, znaci za gaming. Hvala!
Refresh.
Ne moze. To si mogao i sam saznati uz 30sec googlanja ili jos preciznije, na nabava.net.
Ma naso sam nesto al nije gaming seria...
Ma naso sam nesto al nije gaming seria...
Pa onda očito nema. To nisi pomislio?
Evo ovako zanima me posto nisam neki preveliki maher sta se tice laptopa vise san za komp triban curi preporucit jedan laptop uzima za koji dan pa me zanima vase misljenje.Ono sta je meni zapelo za oko je ovo http://www.elipso.hr/informatika/prijenosna-racunala/ACER-Aspire-5750G_2334G75Mnkk__LX.RMU0C.093/ znaci laptop ce se najvise koristit za surfanje,slusanje muzike,gledanje filmova i igranje igrica priko facea i slicno znaci netriba nikakva masina jer se nece igrat nikakve igrice koje zahtjevaju dobru grafiku ni nista.....cini mi se ovako solidan procesor dovoljno i rama i hdd grafika je bice neki ono osnovni model ali nevirujen da ista bolje triba....ako imate kakvu preporuku za nesto bolje sta se moze dobit za nekih 3900 najveca gornja granica slobodno preporucite ali preferiram samo acer i dell nista ostalo me ne zanima...Hvala
imam jedno pitanje koliko bi trebalo biti normalno fpsa da igra nešteka ili da skroz malo šteka od prlike ako iko zna
Pitanje je samo po sebi krivo postavljeno, pa tako ni odgovor ne moze biti tocan. Mogu ja imati u prosjeku i 50 fpsa, a igra ce "stekati" tj. pojavit ce se lag. A to se dogada ako je neka komponenta preslaba. Znaci FPS (broj kao takav) nema veze sa time koliko "smooth" igra radi. A koliko je fpsa dovoljno da bude nekako oku prihvatljivo, ovisi od igre do igre tj. engine-a. Recimo prastari cod2 iz 2004., nakon sto sam se naviknula, nije mi bilo igrivo bez 250fps lock. - Unatoc tome sto kazu da ljudsko oko ne prepoznaje vise od ~60 slicica u sekundi, osjetilo se itekako. Za ove novije igre, kako koja, ali oko 40-ak mi je prihvatljivo da me ne smeta kod igranja. Subjektivno je to.
koja grafićka je bolja za cod mw3 i sleeping dog nvidia geforce 630m ili amd radeon 7670
koja grafićka je bolja za cod mw3 i sleeping dog nvidia geforce 630m ili amd radeon 7670
Skoro jednako. Seriously, pomalo ga pretjerujes, 6-7 posteva "koje je bolje", dok u stvarnosti pricamo o par FPSa razlike koji nisu ni vrijedni spomena. 540m/630m su jednake, 7670 je mrvicu bolja. Sve do 6000kn ti je tako. Kupi laptop koji ti se vise svidja, umjesto da se zamaras nepotrebnim sitnicama.
Evo ovako zanima me posto nisam neki preveliki maher sta se tice laptopa vise san za komp triban curi preporucit jedan laptop uzima za koji dan pa me zanima vase misljenje.Ono sta je meni zapelo za oko je ovo http://www.elipso.hr/informatika/prijenosna-racunala/ACER-Aspire-5750G_2334G75Mnkk__LX.RMU0C.093/ znaci laptop ce se najvise koristit za surfanje,slusanje muzike,gledanje filmova i igranje igrica priko facea i slicno znaci netriba nikakva masina jer se nece igrat nikakve igrice koje zahtjevaju dobru grafiku ni nista.....cini mi se ovako solidan procesor dovoljno i rama i hdd grafika je bice neki ono osnovni model ali nevirujen da ista bolje triba....ako imate kakvu preporuku za nesto bolje sta se moze dobit za nekih 3900 najveca gornja granica slobodno preporucite ali preferiram samo acer i dell nista ostalo me ne zanima...Hvala
Dell. Bježi od Aspire 57... serije koliko te noge nose...
Da i mene baš zanima kaj to ne šljaka?
Imao sam laptop do pred 2 mjeseca, tada sam ga dao bratu jer ide na faks, i nikad nikakvih problema nisam imao, a nisam laptop ni štedio, 90% mi je služio za igranje, a ostatak vremena rad na AutoCAD-u i nekim složenijim programima za 3D modeliranje, a brat je napravio par montaža u Vegasu i AfterEffects-u, sve šljakalo bez ikakvog problema. Ekran je kvalitetan, zvuk također jer ovaj moj 5755G (koji za razliku od ovog linkanog ima jedino grafu GT 540M) je imao dolby zvuk, točno se vidi razlika kad je uključen i kad nije. Ovaj model možeš nabavit za 4000kn. Ukratko prostojan i pouzdan all-around prijenosnik.
BTW jeste vi sa potrebnih 60 FPS-a spavali na fizici?? Mozak u prosjeku (znači kod 90% ljudi) sve šta oko registrira u 25 ili više sličica u sekundi (FPS) tumači kao glatki neprekinuti pokret. Znači dovoljno ti je 30 FPS, bez lagga. Ove fore od 250 FPS-a su značajne samo kod igranja specifičnih igara, recimo COD4 ili 2, iako je Quake 3 engine na kojem su napravljene te igre ide NAJBOLJE na 125 FPS. Uglavnom ako uhvatiš 30 FPS bez laga, to je sasvim dovoljno
Hornet puno hvala oko odgovora ja isto nevidim neke ogromne probleme oko te serije,dell bi uzea samo iz razloga sta daje vise garancije i to je to al boze moj...btw inace radim u ducanu informaticke opreme(samo na drugom odjelu nisan za laptope) i kolege kazu da koliko god su ih prodali nikad nista problema tako da cu se najvjerovatnije odlucit za njega.LP
Koja je najkvalitetnija marka laptopa. Do sad sam imao iskustva samo s HP i fudzicom.. Ako moze neka preporuka do 6000kn (za gaming i programiranje)