Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.709
|
čitano: 14.693.616
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Šogor planira sestri uzet OVAJ laptop.
Ako netko može reći dali je dobar izbor i to, ako ne, zašto.
Kakav je Dell kao brand laptopa. Jedino što znam da proizvode odlične monitore. 

EDIT: Zaboravio na link. {#} 

Watercooled CPU. Bubni PP, ako te nešto zanima :)
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.7.2012 10:00 (dombak1608).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
dombak1608 kaže...

Šogor planira sestri uzet OVAJ laptop.
Ako netko može reći dali je dobar izbor i to, ako ne, zašto.
Kakav je Dell kao brand laptopa. Jedino što znam da proizvode odlične monitore. 

stavi link,dell je jako dobar brand

16 godina
Ocu danas instaliram win i to sve a battlefield neam....picim diabla 3, i mass effect imam...al skinio sam i ungine heaven pa javim kak je proso :D
16 godina
NikBBL kaže...
E ako ti nije problem probaj malo igre prvenstveno battlefield na ultra ako ga imas

Asus G74SX sa i7 2630QM, 16GB RAM i GTX560M sa 3GB RAM BF3 na Ultra sa 1600*900 vrti jedva. Taman da je igrivo.

Ne trza i to, ali frejmovi nisu neki previsoki. Cesto iznad 50 FPS, ali uglavnom se krecu negdje 30-40. Kada je neka suma i slicno znaju frejmovi pasti i izmedju 20-25.

Pretpostavljam da je FullHD rezolucija da BF3 na Ultra nebi isao glatko.

Eto, cisto kao orijentir za nekoga koga zanima kako ce gaming laptop vrtiti BF3 na Ultra.

Mjerio sam i potrosnju RAM-a i koliko se sjecam za vrijeme igranja BF3 na gornjim settinzima maximalna potrosnja RAM-a je bila nekih 1,3GB GPU RAM i oko 6GB sistemskog RAM-a.

If you're not paranoid, you're not paying attention
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.7.2012 13:21 (Mauro).
13 godina
neaktivan
Ajde kad vidis battlefield posalji.Mauro 560 je slabija od 650 i ima 8 GB rama sto je po meni dovoljno,a niko nije rekao da moram na full hd igrat
16 godina

pa nez dal cu moc nabavit da osobno probam al eo usporedba tih grafa pa sami vidite sta kazu GTX 560M i GT 650M ..... imate dole rezultate testova......

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ja bih uzeo lenovo,jer je jako kvalitetan brand i vise mi se izgledom svidja,ali to je moje misljenje ipak sa tim budzetom nemas puno izbora
14 godina
neaktivan

Pozz

MOze preporuka laptopa do 5500 Kn , koristio bih ga za sve , igrao bih na njemu , surfao , koristio za glazbu , filmove , itd.

Brand mi nije bitan , ali svida mi se ovaj Asus-ov K55 laptop , pa sto vi mislite

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
K55 Je super laptop mada se mogu naci bolji.K55 ima Sandy bridge i stari 555m.Pogledaj Acer 771g kosta 500kn vise ali vrijedi svake.Imas link par posrova iznad i imas misljenje forumasa koji ga je kupio takodje iznad.Ovaj acer ti ima ivy bridge i 650m kepler grafiku i 17 inca ekran tako da je super i za igre i za filmove.A ako nemozes naci jos 500kn K55 je dobar izbor.
13 godina

poZz imam par pitanja zanima me dali je  bolji i3 na 2.2 ili a6 na 2.4 i tako nesto, isto tako mucim muku neznam kakav je snaga ovih intel hd kartica moze li mi neko reci jel moze intel hd 3000 gurat f1 2011 na bilo kakvim detaljima al bez stekanja..??

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Odustajem od trazenja fancy laptopa u boji :D Ne mogu nist naci tj. ne postoji to sto trebam. I konacno sam se odlucila za 15.6".

Acer V3-571G i dalje best buy? (do 6000-6500kn moze inace, ali nisam nasla nista bolje od tog)

EDIT: Jel zna netko sa sigurnoscu podatak o refresh rateu na laptopima? Na onoj toshibi qosmio sam vidjela da je 100hz, sto mi je malo cudno. Kako imaju ostali? Jel barem 75hz moguce na native rezoluciji?

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.7.2012 23:26 (TheExaltedOne).

0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Tomislave ja mislim da je i3 bolji,ali ne drzi me za to. Sto se tice integrisane moce pokrenuti na low detaljima i sa 768 rezolucijom,tada ce ici super ali ako dignes detalje bice malo stucanja.
EXALTED: Uzmi 771g iz hg spota jer je on best buy za 6000 KN puno je bolji od 571
14 godina
neaktivan
NikBBL kaže...
K55 Je super laptop mada se mogu naci bolji.K55 ima Sandy bridge i stari 555m.Pogledaj Acer 771g kosta 500kn vise ali vrijedi svake.Imas link par posrova iznad i imas misljenje forumasa koji ga je kupio takodje iznad.Ovaj acer ti ima ivy bridge i 650m kepler grafiku i 17 inca ekran tako da je super i za igre i za filmove.A ako nemozes naci jos 500kn K55 je dobar izbor.

Ma znam , ali sam ogranicen na 5500 Kn i rekao sam da zelim 15 inch laptop

13 godina
neaktivan
Onda ganjaj K55
13 godina
neaktivan

17" mi jednostavno nije zgodan za svakodnevno prenosenje. Inace, ako se mene pita, izjava da je "puno bolji" pomalo je nespretna. - Bio je onaj s i7 i ssd kojeg su inicijalno stavili pa korigirali description zbog "zabune".  U tom slucaju bi presla preko toga sto ne zelim 17" jer je stvarno zvijer za te novce, ali gledajuci trenutnu situaciju i usporedbu, ja vidim sljedece:

- identican proc (i5 ivy)

- oboje imaju 8gb rama

- jednak hard

Koliko vidim jedina osjetna razlika je grafa, 650M je ipak dosta bolja od 640M. No opet, najnovije naslove poput bf3, skyrim i sl. bas i nemam u planu igrati. Naravno, full hd reza i veci ekran su cool za filmove i to, ali ionako planiram uzeti ili malu plazmu ili monitor sa sobom, pa mi je svejedno. A za svakodnevno koristenje i potrebe faksa mi je manji puno zgodniji. Razmislit cu jos u toku dana, mozda se i predomislim dok vidim uzivo :P

13 godina
neaktivan
Ako trazias kompaktnost pogledaj acer timeline ultra m3.Promovisu ga kao prvi ultrabook sa grafickom.Ima 640m i 15 inca,a opet je tanak i lagan.Mislim da bi ti posluzio
14 godina
neaktivan
NikBBL kaže...

DA ali ja ne mislim na taj , k55 nego na ovaj s i7 ivy bridge i 630m

13 godina
neaktivan
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.7.2012 16:39 (omicito).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Mišljenje o laptopu http://www.ldsoft.biz/Acer-prijenosno-racunalo-Aspire-5755G-LXRPW0C014-crna-71926.aspx ?
Htio bi ga uzeti po cijeni od  3.387,94 kn. Dobar laptop za te novce ? Ima li netko neki bolji prijedlog ?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Lol, definitivno ne vrijedi te novce, kod nas mozes naci nesto vrlo slicno i proci povoljnije. Konkretno nema taj isti model toshibe, nego drukciji, sa ati grafom koja je prakticki jednako dobra ko i ta nvidija. (u nekim igrama bolja, nekim losija)

http://www.telebit.hr/NB-Toshiba-Satellite-L855-10U--Intel-Core-i7-3610QM-2-3GHz--4GB--640GB--15-6--1366x768--AMD-HD-7670M-1GB--WLAN--HDMI--We/p/1032767232.aspx

Pa sad, ako mislis da 4gb rama vrijedi 1400kn koliko je razlika, go ahead ^^

13 godina
neaktivan

@Jurs ; Super omjer cijene i kvalitete, mozes se na njemu i fino poigrati (ne bas najnovije igre :p)

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.7.2012 23:02 (TheExaltedOne).
14 godina
neaktivan
@jurs Ja bi na tvom mjestu uzeo ovaj dell: http://www.superbit.hr/Prijenosna-racunala/DELL-Inspiron-N5110-N0289-switch/flypage.tpl.html , ima malo slabiju grafičku, ali ima 3 godine garanciju.
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.7.2012 18:13 (cedevita od limuna).
14 godina
neaktivan

sto mislite o ovom laptopu  dali se isplati za faks autocad 2007,  http://www.hgshop.hr/shop.aspx?q=&pid=74532    dali bi mi moga potrajatio koju god dvije 

“Kadgod te neko pita možeš li to učiniti, odgovori: ‘Da, mogu!’ Nakon toga se baci na posao i otkrij kako ćeš to učiniti.”
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.7.2012 7:24 (Gamerxrxx).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Koji je najisplativiji laptop do 5500 Kn

Sluzio bih za sve .

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
NeZnam kaže...

Koji je najisplativiji laptop do 5500 Kn

Sluzio bih za 

Onaj koji si vec spomenuo, Asus K55VM, i7 ivy verzija. Naravno da u tom cjenovnom rangu ne moze bas sve biti savrseno na njima, kao primjerice u N seriji. Iako su odlicne performanse, K55 ti ima nesto losiju tipkovnicu, ekran relativno male rezolucije 1366x768 koji je uz to sve glossy (dosta losija kvaliteta i vidljivost s razlicitih kuteva za razliku od matte led ekrana), baterija je solidna, plastika oke.... Sve u svemu super za te novce (konkretno ta verzija se najjeftinije nade za 5600kn).

Alternativa ti je Acer v3 571G za 5000kn, sa malo boljom grafom ali losijim i5 procesorom. Eto, odaberi jednog od tih.

14 godina
neaktivan
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.7.2012 23:52 (cedevita od limuna).
16 godina
neaktivan
TheExaltedOne kaže...

Onaj koji si vec spomenuo, Asus K55VM, i7 ivy verzija. Naravno da u tom cjenovnom rangu ne moze bas sve biti savrseno na njima, kao primjerice u N seriji. Iako su odlicne performanse, K55 ti ima nesto losiju tipkovnicu, ekran relativno male rezolucije 1366x768 koji je uz to sve glossy (dosta losija kvaliteta i vidljivost s razlicitih kuteva za razliku od matte led ekrana), baterija je solidna, plastika oke.... Sve u svemu super za te novce (konkretno ta verzija se najjeftinije nade za 5600kn).

Alternativa ti je Acer v3 571G za 5000kn, sa malo boljom grafom ali losijim i5 procesorom. Eto, odaberi jednog od tih.

Htio bih napomenuti da je 1366*768 još uvijek neki standard za dijagonalu 15.6", i nema toliko problema s oštrinom, jer je gustoća piksela prilično zadovljavajuća (laptopi koji imaju 1600*900 ili Full HD su obično još skuplji).

Vidljivost pri raznim kutevima nema toliko veze sa premazom ekrana, koliko sa matricom, a TN matrica, kojoj je glavni nedostatak što ima jako uske kuteve vidljivosti, je također standard među laptopima. Štoviše, nisam siguran ima li uopće IPS matrice među prijenosnicima. Još jedan nedostatak glossy premaza je to što je - glossy, pa je problem refleksija pri jakoj svjetlosti/na otvorenom, ali zato daje "življu" i bogatiju sliku nego ekrani s mat premazom.

14 godina
neaktivan

Pozdrav, trebao bih laptop do 2500 kn, sve umjereno , nije za igrice ali je za programe sa vizualnim alatima i surfanje po webu

našao sam ovakvo nesto:

ACER

ACER

pa sam pogledao i vidio da Acer nije bas neka marka...

dajte svoje prijedloge

ako je moguće da bude u Zg. bilo koja trgovina, samo do 2500 kn , hvala!

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.7.2012 15:38 (golatificon).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
golatificon kaže...

Pozdrav, trebao bih laptop do 2500 kn, sve umjereno , nije za igrice ali je za programe sa vizualnim alatima i surfanje po webu

našao sam ovakvo nesto:

ACER

ACER

pa sam pogledao i vidio da Acer nije bas neka marka...

dajte svoje prijedloge

ako je moguće da bude u Zg. bilo koja trgovina, samo do 2500 kn , hvala!

Neznam kakav je ovaj HP po kvaliteti, ali ima jači procesor: http://www.svijet-medija.hr/p/630-A1E20EA/34876/ , jedino bi još trebalo dodati rama, ali mislim da bi ti i ovo trebalo biti dosta.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice