Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.710
|
čitano: 14.705.147
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
markoal kaže...
dado16 kaže...

Huh 8200 kn {#}
Za tu cjenu se moze uzeti mnogo bolji laptop.

Evo ja već par dana gledam u detalje laptope, neznam jos koliko bih izdvoio za laptop, ima razlicitih, neki od 4500 kn su mnogo bolji od ovih skupljih poput onog Acera, sad pitanje je kvalitete, izrade, baterije.
Osobno trazim neki kvalitetan laptop koji bi se drzao bar 4-5 godina s novijim igrama i programima (da je igrivo).

Koliko sam vidio Lenovo Y560p izgleda vrlo dobar laptop (7500 kn u ADM) pokreće sve(medium-high), izgled savršen, baterija moze do 4 sata, jedina zamjerka mu je sto nema "swichable" grafičku, to bi produzilo bar 1 sat bateriju pri surfanju(ostalo super).
HP Pavilion dv6-6170em ima malo jaču grafu, lošiji izgled i proc, manje RAM, ali je i jeftiniji (6300 kn u ADM) sad pitanje je kvalitete i izdrzljivosti, u Lenovo i Dell sam poprilično uvjeren da su tu dobri.

Sad ima tu dosta još dobrih laptopa, ima mnogo jeftinih koji su dosta dobri, samo me malo muči 15" ili 17", upotreba za faks, gledanje filmova, igri, rad u programima vezanim za video obradu (After Effects, Photoshop), programiranje, web stranice i slično, a ima par dobrih laptopa sa većom rezom.

Očito treba jos istrazivati :)

Ako se ne varam taj model je koštao u prodaji oko 5900-6000kn bez Windowsa. Sjećam se te K serije sa i7 procom. Odlična konfa za tu lovu. Ova cijena gore je kriva 100%

15 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

ultimatno pravilo za odabir prijenosnika :D

što veća garancija, to bolji prijenosnik :D

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pozdrav dragim ljudima.

Koji od ova 4:

HP Pavilion G7

Hp Pavilion G6

HP ProBook 4720s

Lenovo G770A

Mislim da je lenovo najisplativiji ali nisam baš siguran i volio bi čuti još koje mišljenje. Hvala!

When all else fails - crowbar the fucker
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.8.2011 12:44 (username).

0 0 hvala 0
16 godina
Hero of the day kaže...
markoal kaže...
dado16 kaže...

Huh 8200 kn {#}

Evo ja već par dana gledam u detalje laptope, neznam jos koliko bih izdvoio za laptop, ima razlicitih, neki od 4500 kn su mnogo bolji od ovih skupljih poput onog Acera, sad pitanje je kvalitete, izrade, baterije.
Osobno trazim neki kvalitetan laptop koji bi se drzao bar 4-5 godina s novijim igrama i programima (da je igrivo).

Koliko sam vidio Lenovo Y560p izgleda vrlo dobar laptop (7500 kn u ADM) pokreće sve(medium-high), izgled savršen, baterija moze do 4 sata, jedina zamjerka mu je sto nema "swichable" grafičku, to bi produzilo bar 1 sat bateriju pri surfanju(ostalo super).
HP Pavilion dv6-6170em ima malo jaču grafu, lošiji izgled i proc, manje RAM, ali je i jeftiniji (6300 kn u ADM) sad pitanje je kvalitete i izdrzljivosti, u Lenovo i Dell sam poprilično uvjeren da su tu dobri.

Sad ima tu dosta još dobrih laptopa, ima mnogo jeftinih koji su dosta dobri, samo me malo muči 15" ili 17", upotreba za faks, gledanje filmova, igri, rad u programima vezanim za video obradu (After Effects, Photoshop), programiranje, web stranice i slično, a ima par dobrih laptopa sa većom rezom.

Ako se ne varam taj model je koštao u prodaji oko 5900-6000kn bez Windowsa. Sjećam se te K serije sa i7 procom. Odlična konfa za tu lovu. Ova cijena gore je kriva 100%

nisam kupio s tog oglasa decki jao....kupio sam novi novcat za 4000 kn

Iz dana u dan ( ( ( msn: dj_djdado@hotmail.com ) ) )
17 godina
-Super potpis.Mora da je nov! -Ma ne,opran je s Perwollom.
16 godina
dado16 kaže...
Hero of the day kaže...
markoal kaže...
dado16 kaže...

Huh 8200 kn {#}

nisam kupio s tog oglasa decki jao....kupio sam novi novcat za 4000 kn

rođo deder rec mi, di ima takovih i ja trebam nesto dobro a jeftino?!

16 godina
neznam di,ja sam uzeo u iconu u požegi...
16 godina
neaktivan

Sorry za {#}, ali ovo mi je važno.

Vi koji imate laptop sa Sandy Bridge procesorom možete li vidjeti koju reviziju chipseta imate. Naime moj Dell Inspiron ima B2 reviziju, poznatu po greški na sata kontroleru, pa da vidim jeli to politika samo Della da škart šalje u HRV ili su i drugi takvi. U svakom slučaju zaslužuju {#}

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
bruno11 kaže...

Sorry za {#}, ali ovo mi je važno.

Vi koji imate laptop sa Sandy Bridge procesorom možete li vidjeti koju reviziju chipseta imate. Naime moj Dell Inspiron ima B2 reviziju, poznatu po greški na sata kontroleru, pa da vidim jeli to politika samo Della da škart šalje u HRV ili su i drugi takvi. U svakom slučaju zaslužuju {#}

B3, imam HM 65.

Uzmi macolu i napravi im reda u QA odjelu.

Early adopter
16 godina
neaktivan

Ništa, lagano će sutra nazad u ADM pa nek se oni misle.

16 godina
neaktivan

Jesi siguran da si dobro pročitao? Dell nije naveo taj model među pogođenima.

Four Dell computers launched in January with this new technology. The following Sandy Bridge platforms have been removed from Dell's websites for purchase:
  • XPS 8300 desktop
  • Vostro 460 desktop
  • Alienware Aurora R3 desktop
  • Alienware M17x R3 notebook

Early adopter
Moj PC  
0 1 hvala 1
16 godina
neaktivan

CPU_Z i HWiNFO su isto očitali-slika.

A i meni je sumnjivo jer koliko znam ovaj model se na tržištu pojavio dosta nakon one afere,

Probat ću još BIOS nadogradit pa vidit.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Da, čudno je. Jel imao onu naljepnicu?

Early adopter
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

cao,
s obzirom da mi starom laptopu nema pomoci bacam se u potraguu za novim
dakle primam sve prijedloge do 5000 kn,
igre mi nisu tolko bitne..
trazim samo da se ne pregrijava i da nije bucan (znaci preporuke ekipe koja je vidjela i cula laptop).
i volio bih neke malo bolje zvucnike da ima (naravno kolko je to moguce za laptop) :D 

0 0 hvala 0
17 godina
-Super potpis.Mora da je nov! -Ma ne,opran je s Perwollom.
17 godina
P3T4R kaže...

cao,
s obzirom da mi starom laptopu nema pomoci bacam se u potraguu za novim
dakle primam sve prijedloge do 5000 kn,
igre mi nisu tolko bitne..
trazim samo da se ne pregrijava i da nije bucan (znaci preporuke ekipe koja je vidjela i cula laptop).
i volio bih neke malo bolje zvucnike da ima (naravno kolko je to moguce za laptop) :D 

Evo jedan 4488,99 kn, jedina mana mozda sto je i3, bilo bi super da ima i5.
Također ima i onaj Acer (mislim da je 5750G) o kojem svi govore, al vidim da se Acer nazalost najviše kvari tako da tko zeli baš kvalitetu mozda se bolje maknit xD

"Give a man a fish; you have fed him for today. Teach a man how to fish; and you have fed him for a lifetime" "No metter how deep i search, humans are big fools"
16 godina
isuse sta je dobar ovaj i7 ...sam neznam zaceg mi pokazuje da imam 8 jezgri,zar nema to 4 jezgre?
17 godina
dado16 kaže...
isuse sta je dobar ovaj i7 ...sam neznam zaceg mi pokazuje da imam 8 jezgri,zar nema to 4 jezgre?

Hyper Threading  4, odnosno 8 logičkih valjda xD

"Give a man a fish; you have fed him for today. Teach a man how to fish; and you have fed him for a lifetime" "No metter how deep i search, humans are big fools"
14 godina
neaktivan

hvala, ali u prvom postu nisam naglasio BEZ windowsa pa ako moze preporuka laptopa bez windowsa

14 godina
neaktivan
max1919 kaže...
ace0 kaže...

Pozdrav,

trazim laptop do nekih 6000 kn. sluzio bi svacemu, igre nisu u prvom planu, ali nek se nadje neka ne losa grafulja.

Za sad sam nasao ova tri:

hp 4530s lh306ea

http://www.notebookshop.com.hr/Default.aspx?pid=2546

dell inspirion N5110 (s i5)

http://www.magazinrs.hr/product.asp?product=notebook-dell-inspiron-n5110-156-led-backlight-1366x768-tft-core-i5-mobile-2410m-ddr3-4gb-dvd&code=DI5110HMCTW11HF5WC6S

lenovo thinkpad edge e520 NZ337SC

http://www.protis.hr/products/details/notebook-lenovo-thinkpad-edge-e520-nz337sc/45100

molio bih pomoc oko odabira. naravno moze i preporuka nekog laptopa osim ova tri, ali da nije acer, lose iskustvo.

HP dv6 6006 cca 6000 nađe se i malo manje za gotovinu.

hvala, ali u prvom postu nisam naglasio BEZ windowsa pa ako moze preporuka laptopa bez windowsa

17 godina
ace0 kaže...

Evo naletio Dell N7110, 17" bez Windowsa i7 2630, 6GB ram, Nvidia 525M za 5857 kn
Mozda negdi ima i jeftinije.

Btw ovaj Dell XPS 15 (L502x) nema VGA priključak, sad neznam baš točno kako se spajaju ovi lcd montori na laptop, mogu li se preko nečeg drugo ako nema VGA na laptopu ??
Vidio sam da je sličan laptop kao Lenovo 560p, jer je jeftiniji za 500 kn(bez Windowsa) a ima brži hdd, jedino ima manje radne memorije i malo lošiju memoriju.

A vidio sam da skoro svi laptopi imaju veliki minus što se tiče reflekcije na laptopu, što je veliki minus ako ga koristite u prirodi.

14 godina
neaktivan
markoal kaže...
ace0 kaže...

Evo naletio Dell N7110, 17" bez Windowsa i7 2630, 6GB ram, Nvidia 525M za 5857 kn
Mozda negdi ima i jeftinije.

Btw ovaj Dell XPS 15 (L502x) nema VGA priključak, sad neznam baš točno kako se spajaju ovi lcd montori na laptop, mogu li se preko nečeg drugo ako nema VGA na laptopu ??
Vidio sam da je sličan laptop kao Lenovo 560p, jer je jeftiniji za 500 kn(bez Windowsa) a ima brži hdd, jedino ima manje radne memorije i malo lošiju memoriju.

A vidio sam da skoro svi laptopi imaju veliki minus što se tiče reflekcije na laptopu, što je veliki minus ako ga koristite u prirodi.

Naravno da mogu, preko HDMI-a ukoliko monitor ima HDMI sučelje, u suprotnom preko HDMI to VGA konvertera (adaptera), HDMI to DVI adaptera...

Da bi se priznala tuđa vrijednost, treba imati vlastitu.
17 godina

Evo gledajući po netu najbolji Laptop do 7000(donja)- 8000 kn (gornja granica) za multimediju bili bi ova dva zasad sto ima na našem tržištu:
1.
Dell XPS L502x (7200 kn prosjek, kako koja trgovina)
Evo na ovoj stranici ima Review sa je i5 procesorom.
Specifikacije:
CPU: Core i7 Mobile 2630QM RAM: DDR3 6GB (1333)
GPU: GeForce GT 540M 2GB
Ostalo:Wi-Fi, BT, 500GB HDD (7200 rpm), Web Cam (2mp, 720p), HDMI, 6 cells, Free DOS, Croatian Keyboard, Aluminium,
Jamstvo : 3 godine
  +           +
Naime, radi se od vrlo kvalitetnoj izradi, izrađen je od aluminija. Dosta dobro je sređen pogled sa strana, a ima vrlo dobre zvučnike u sebi, dečki s notebookcheck-a bi rekli "You can confidently forget about external speakers in the case of the XPS 15".
Ima dosta dobru bateriju, mada je ovi na reviewu ima 9cell bateriju pa nemozemo uzeti njihove rezultate i za ovaj.
Što se tiče same tipkovnice, ima dobru tipkovnicu koja ima i osvjetljenje.
Laptop podrzava Full HD, što je rjetkost za 15,3", a ima i USB 3.0, i HD kamericu i te sitnice.
Lijep izgled
   -            -
Temperature su ok, no mogu doseći malo više u nekim trenutcima, a u tim trenutcima moze biti malo bučniji. No to nije toliko strasno(Vidi slike)
Reflekcije od pozadine mogu biti problem na ekranu laptopa, no u dosta manjim količinama nego drugima, no opet mana.
Nema Windowse (no zato je jeftiniji)

2. Lenovo Y560p (oko 7500 kn)
Review istog modela.
Specifikacije:
CPU: Core i7 Mobile 2630QM, RAM: DDR3 8GB (1333)
GPU: AMD Radeon HD 6570M 1GB,
Ostalo: DVD Super Multi, Wi-Fi, BT, 750GB HDD (5400rpm), Web Cam, HDMI, 6 cells, Win7 Home Premium 64-bit, Black/Gray
Jamstvo: neznam to se i ja pitam
  +           +
Također kvalitetetan laptop, ima vrlo dobru tipkovnicu, kao i jedne od najboljih zvučnika na laptopima, ima nešto malo jaču grafu od Della i više prostora, a dobiju se i orginal Windowsi.
Lijep izgled
Temperature, u full loadu maksimalno CPU 93, grafa 81 (nema slika).
Dosta tih, za razliku od della koji u nekim trenutcima moze biti bucniji, ovaj nema te trenutke.
  -            -
Veoma reflektivan, cjeli laptop je glossy, sjajan, ostavlja tragove prstiju, i tesko je na otvorenome viditi dobro sliku.
Nedostatak USB 3.0, mozda i  veće rezolucije i vrlo vazno nedostatak "swichable " grafe koja bi produzila duljinu trajanja baterije barem 1 sat.
Trajanje baterije, u loadu 58 min, surfanje 3h 08 min, idle 4h 21min.
Loši pogledi sa strana, iz kutova,  i mala svjetlost
Zaslon se zna tresti pri micanju

Mišljenje:
Uglavnom oba su vrlo dobra laptopa, ja trenutno se mislim između ova dva, Dellov ima već od 7000 kn, no dolazi bez windowsa, oba laptopa su vrlo lijepi, dellov nešto bolje konstrukcije i izrade, i boljeg zaslona, no malo slabije grafe i malko viših temperatura i bučnosti.
Uz Dell dolazi malo veća garancija(za Lenovo nepiše), no obje marke su vrlo dobre i nebi trebalo biti nikakvih problema.

Sad koji od ova dva još nisam odlučio, bacit ću par slika tu, nešto zeza trenutno, i evo jedno pitanje:
Koji Windowsi su najbolji za Laptop(Ultimate, Home, Prof.)? Koji najmanje koriste resursa i baterije?

Dell u Idle Dell u Idle
Dell u full Loadu Dell u full Loadu
Dell Dell
Dell Dell
Dell Dell
Lenovo Y560(Reflekcija) Lenovo Y560(Reflekcija)
Lenovo Lenovo
Lenovo (Speakers) Lenovo (Speakers)
Lenovo Pogledi iz kutova Lenovo Pogledi iz kutova
Dell pogledi iz kutova Dell pogledi iz kutova
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.8.2011 21:55 (markoal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

vidio sam da je netko stavio ovaj Dell N7110

pa me zanima zasto je konfiguracija sa i7 procesorom tako jeftina? valja li dell (jer ja sam do sada imao samo hp)?
ima li nekakvih slicnih preporuka?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
P3T4R kaže...

pa me zanima zasto je konfiguracija sa i7 procesorom tako jeftina? valja li dell (jer ja sam do sada imao samo hp)?

hmm ne vidim neku foru, cini mi se da je super laptop za tu cijenu.

markoal kaže...

Evo gledajući po netu najbolji Laptop do 7000(donja)- 8000 kn (gornja granica) za multimediju bili bi ova dva zasad sto ima na našem tržištu...

za multimediju DA, za igranje NE.

ako trebate igranje ovo mislim da je najjače što se nađe:

http://www.hipermarket.hr/prikaz-proizvoda/notebook-asus-g73jw-ty150d-173-led-backlight-1600x900-tft-core-i5-mobile-460m-ddr3-4gb-dvd-8827.aspx

e sada, ako ste malo pažljivije pogledali vidjeli ste da je to i5 proc i da jos uz to nije sandy bridge. ali to postaje totalno nevažno kada unutra imate nvidia geforce 460M koja ima strašnu snagu.

Ustanite kao lavovi iz drijemeža, stresite lance ko rosu sa vas, vas je mnogo a njih je - malo.
17 godina
P3T4R kaže...

Valjda Dell, jeftiniji je vjerojatno jer nema Windowse, grafa mu je nešto slabija ali opet dobra(slična je ovoj GT 540 samo je ova na jačem taktu), ja sam razmišljao i od tom.
Sad vidio sam da su neki imali problema sa "sličnim" modelima ovdje na Bug forumu (loša revicija procesora, mislim B2 koliko se sjećam), no sumnjam da ćeš ti imati s tim problema, to sam samo čuo, a inače Dell je "ako se nevaram" vodeća marka kod Laptopa. (Dell, HP, Lenovo, Toshiba, mada vidim lenovo je sve bolji i bolji)

EDIT:
@max1919
Pa da, zato sam napisao multimediju, jer sto se tiče tih "Gamerskih" računala oni nemogu ni 2 h s baterijom pri nekom radu, odlični su za one koji bi igrali, a ovo su više za one koji zele zaigrati (mada većinu mogu na high) uz to imati vrlo kvalitetan laptop za faks, posao, filmove, video ili neku drugu zahtjevnu obradu gdje je potreban jak procesor, a ona dva gore navedena to imaju.

A osobno gledam da mi je jači procesor od grafe, da je kvaliteta velika, ne da se mučim s njim.
Otac mi ima Lenovo Thinkpad, već 7 godina skoro, nije nikada imao niti 1 kvar, ni ništa slično, a eno i sada je upaljen uvjek netko po njemu :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.8.2011 22:10 (markoal).
14 godina
neaktivan
markoal kaže...
P3T4R kaže...

Valjda Dell, jeftiniji je vjerojatno jer nema Windowse, grafa mu je nešto slabija ali opet dobra(slična je ovoj GT 540 samo je ova na jačem taktu), ja sam razmišljao i od tom.
Sad vidio sam da su neki imali problema sa "sličnim" modelima ovdje na Bug forumu (loša revicija procesora, mislim B2 koliko se sjećam), no sumnjam da ćeš ti imati s tim problema, to sam samo čuo, a inače Dell je "ako se nevaram" vodeća marka kod Laptopa. (Dell, HP, Lenovo, Toshiba, mada vidim lenovo je sve bolji i bolji)

EDIT:
@max1919
Pa da, zato sam napisao multimediju, jer sto se tiče tih "Gamerskih" računala oni nemogu ni 2 h s baterijom pri nekom radu, odlični su za one koji bi igrali, a ovo su više za one koji zele zaigrati (mada većinu mogu na high) uz to imati vrlo kvalitetan laptop za faks, posao, filmove, video ili neku drugu zahtjevnu obradu gdje je potreban jak procesor, a ona dva gore navedena to imaju.

A osobno gledam da mi je jači procesor od grafe, da je kvaliteta velika, ne da se mučim s njim.
Otac mi ima Lenovo Thinkpad, već 7 godina skoro, nije nikada imao niti 1 kvar, ni ništa slično, a eno i sada je upaljen uvjek netko po njemu :)

Gdje je to Dell vodeća marka kod laptopa baš me zanima? :D

16 godina
neaktivan
markoal kaže...

Sad vidio sam da su neki imali problema sa "sličnim" modelima ovdje na Bug forumu (loša revicija procesora, mislim B2 koliko se sjećam),

To je riješeno, problem je bio u BIOS-u, stariji je prepoznava matičnu kao B2 reviziju, tek sa novim se vidi B3 :)

Moj ima i5 2410m i ne grije se puno, tek sa linxom dođe do 90- slika

U idleu ventilator uopće ne radi pa bude na 45o C.

17 godina
Hero of the day kaže...

Gdje je to Dell vodeća marka kod laptopa baš me zanima? :D

Ma stavio sam pod navodnike, al Dell je uvjek bio jedna od najboljih brandova kod laptopa, čitao sam najviše se kvare Aceri, zatim Asusi i drugi, Dell nudi odličnu kvalitetu, iako sam gledao neku statistiku za ovu godinu, i Asus se dosta popravio.
Pa sam na to mislio xD

Nego ima li itko neki komentar na ona gore dva laptopa, koji bi vi odabrali, i jeli Windows 7 Ultimate( i drugi) trose previše resursa i baterije za razliku od Home editiona (oni najslabiji)?

16 godina
neaktivan

Ne znam gdje si to čitao, Dell je jedna od osramoćenijih firmi po tom pitanju, s trendom prema pogoršanju.

Između Home Premiuma i Ultimate nema razlike u kategorijama koje i naveo. Međutim, ima razlike u cijeni. Što to Ultimate ima što tebi treba?

Early adopter
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.8.2011 1:21 (Teerex).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice