Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.654
|
čitano: 14.606.426
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
Miriya kaže...

Našla sam sličnog acera samo sa boljom grafičkom. Onaj kojeg su kolege par stranica ispred kupile. Ne znam meni se svidjelo to što ima dobar proc i dobru grafičku, mislim trojezgreni, sa 500GB HDD, 3GB RAMa pa mi se čini da je to dosta jeftino za takav laptop. Nisam baš stručnjak (trebala bih se sramiti toga pošto ipak na FERu studiram xD) pa gledam samo te neke osnovne stvari pri kupovini.

A voljela bih da mi ima ok grafičku jer se volim i igrati {#}

Ovaj Asus ima baš fini proc =D Ali su mi preporučili ne uzimati s Intelovim grafičkim..

A što mislite o ovome? http://www.telebit.hr/NB-Lenovo-G565A--59-055358--AMD-Athlon-DC-P340-2-2GHz--2GB--500GB--15-6--1366x768--ATI-HD-5470-512MB--WLAN--bt--Webkam--/p/106611520.aspx

I zanima me, ako netko od vas zna, za koliko bih mogla prodati svoj HP6735b. Njemu je grafička otišla, sve ostalo je u jako dobrom stanju. Punjač je novi kupljen pred 15ak dana. Zaslon je super očuvan, a lap je star 2 godine.

Ovo ti je najbolja (najjača stvar u svakom pogledu) za cca 3500kn: http://www.protis.hr/products/details/notebook-acer-aspire-5552gn834g50mnrrlxrc70c001-red/40921

Još je i crvene boje, ko stvoren za tebe (ako voliš crvenu) {#}

Razlike između onog Aspirea 5552 koji si ti našla i ovog gore ti pišu u postu iznad {#}

Kaj se tiče tvog HP-a, ne znam možeš li išta dobiti za to. Ako se ne varam on ima integriranu grafičku i ona se ne da zamijeniti, morala bi se cijela ploča mijenjat.

Jedino ak imaš sreće pa nekom treba neš drugo - memorija, kućište, tipkovnica i sl. A procjenit takve stvari je ipak malo teže...

Lenovo G565A nije tako loš, ali ti je Aspire koji sam ti preporučio dosta jači od  toga i ako ti razlika od 400kn nije prevelika, idi na njega. {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.2.2011 11:15 (VeX7).
14 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

@VeX Hvala ti puno =D

Onda ću probati prodati lap u dijelovima.. valjda ću uspjeti.. =)

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
VeX7 kaže...
Escudo kaže...

Ako kazes da ima boljih od acer aspire 5552g za 3799kn preporuci meni neki, za igranje i sve ostale moguce radnje na kompu (programiranje, multimedia, video/audio obrade i jos)

Ako nisi uočio ovaj model kojeg je ona našla ima intergiranu grafičku HD4250 i samo 2GB memorije. Ono kaj sam tebi preporučio ima HD6470 i 4GB {#}

Acer ti ima hrpu načina imenovanja laptopa. Nakon naziva Aspire 5552G imaš još hrpu slova i brojeva koja označavaju komponente unutra.

Evo, označio sam ti razlike:

Ono kaj sam tebi preporučio: Acer Aspire 5552G-N834G50Mnrr, LX.RC70C.001

Ono kaj je ona našla: Acer Aspire 5552-N834G50Mncc

Znam ja to sve, imam vec god ipo acer aspire 5520g, nego pitam jel ima sta bolje od Acer Aspire 5552G-N834G50Mnrr, LX.RC70C.001? i ako je 200-300kn vise nema veze.

16 godina
neaktivan
Escudo kaže...

Znam ja to sve, imam vec god ipo acer aspire 5520g, nego pitam jel ima sta bolje od Acer Aspire 5552G-N834G50Mnrr, LX.RC70C.001? i ako je 200-300kn vise nema veze.

To je najbolje kaj se može dobit do 4000kn ako ciljaš na igranje.

Kao neka "alternativa" je ovo: http://www.protis.hr/products/details/notebook-toshiba-satellite-c6601cj/41649

Dosta jači procesor i duža garancija, ali -> slabija grafa, manje memorije, manji HDD, skuplji je 400kn.

Moguće da ima neš, al ja nemam volje prekopavat baš sve cjenike trgovina u HR, nadam se da nećeš zamjerit.

Od Protisa, ADM-a, Superbita i Notebookshopa, ovo je najbolje kaj ide do 4000kn.

14 godina
neaktivan

upiši ovdje: 

http://www.nabava.net/

i izbaci ti cijene u svim trgovinama...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ddannijel kaže...

upiši ovdje: 

http://www.nabava.net/

i izbaci ti cijene u svim trgovinama...

Ne izbaci baš u svim {#}

14 godina
neaktivan
wyks kaže...
VeX7 kaže...
lovac82 kaže...

@frankenflowe

Za taj Lenovo što ti je predložio kolega VeX7, trajanje baterije mu je 5 sati, tako barem piše na linku ispod

http://www.bajumbadum.com/detalji_proizvoda.858d530b5c2d4eda90c17f4a76596ba5.laptop_lenovo_ideapad_g550l-2_59-049091.aspx

Ima jedna bitna razlika između tog Acera i Lenova, acer dolazi s predinstaliranim Linuxom, a Lenovo bez OS-a (moraš instalirati sama)

Ako znaš instalirati windowse (ili što već), onda ti je po mom mišljenju bolji izbor Lenovo (razlog: baterija)...

Iskreno, to uopće nisam uočio {#}

Onda ti je Lenovo bolji izbor, ako ti je toliko bitno trajanje baterije. Ali naravno, ne očekuj da će ti durat drito 5h, to je napisano više radi kozmetike i privlačenja kupaca {#}

Lenovo je uvijek bio dobar s baterijama.

Možda još pogledati ovaj model.

Ako joj je bitna prenosivost i trajanje baterije možda Thinkpad od 11,1", nije neka mrcina ali Thinkpad serija ima dosta veliku autonomiju.

zahvaljujem se!

javim što sam odlučila, i mislim da ću si nabaviti još ovaj novi broj buga

pozdrav

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.2.2011 15:27 (frankenflower).
16 godina
neaktivan

trebao bi neki laptop koji moze vrtit wow catu i cod2 mp bez frke...mislio sam nesto ovako http://www.mikronis.hr/shop/item.asp?itemid=15032&catid=184

ili ako ima neko neki bolji prijedlog

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

može li se za lenovo kupit produljeno jamstvo naknadno ili treba odmah kad se kupuje laptop (konkretno: model y560)?

16 godina
neaktivan
apsenth kaže...

trebao bi neki laptop koji moze vrtit wow catu i cod2 mp bez frke...mislio sam nesto ovako http://www.mikronis.hr/shop/item.asp?itemid=15032&catid=184

ili ako ima neko neki bolji prijedlog

Sa 310M se baš i nećeš naigrat, ali svakako prouči ovo: http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-310M.22439.0.html

16 godina
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Planiram kupiti laptop do nekih 5000 kuna i nekak su mi HP i Lenovo najdraži pa vas molim da mi kažete još neke prijedloge osim ovog kojeg sam ja odabrao. Ne mora nužno biti HP ili Lenovo.

Ovaj mi se čini dobrim:

http://www.telebit.hr/NB-HP-G72-b10EM--XF084EA--Intel-Core-i3-350M-2-26GHz--4GB-DDR3--500GB-7200--17-3--1600x900--ATI-5470-1GB--HDMI--Bt--WL--/p/920855444.aspx

HP-G72-b10EM

Intel Core i3 350M

4 GB DDR3

500 GB disk

17.3"

Ati 5470 1 GB

U Telebitu je za 4820 kn

Hvala!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

I još nešto. Zašto je ovakav laptop u Mikronisu 5,600 kn a u telebitu 4,800??

U Mikronisu daju garanciju na 3 godine a u Telebitu je 1 godina. Valjda zbog toga?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
VeX7 kaže...
Escudo kaže...

Ako kazes da ima boljih od acer aspire 5552g za 3799kn preporuci meni neki, za igranje i sve ostale moguce radnje na kompu (programiranje, multimedia, video/audio obrade i jos)

Ako nisi uočio ovaj model kojeg je ona našla ima intergiranu grafičku HD4250 i samo 2GB memorije. Ono kaj sam tebi preporučio ima HD6470 i 4GB {#}

Acer ti ima hrpu načina imenovanja laptopa. Nakon naziva Aspire 5552G imaš još hrpu slova i brojeva koja označavaju komponente unutra.

Evo, označio sam ti razlike:

Ono kaj sam tebi preporučio: Acer Aspire 5552G-N834G50Mnrr, LX.RC70C.001

Ono kaj je ona našla: Acer Aspire 5552-N834G50Mncc

posjedujem ( friško) navedeni acer (ovaj sa 4670), i mogu samo reći da je laptop definitivno "bezobrazno" podcijenjen tj. ispod cijene, za smiješnu cijenu nudi jako puno (čak i jako dobre perfomanse u igrama)  i tko god traži laptop do 4000 kn, neka uzme ovaj, neće pogriješiti {#}

Oce li mjesec ikad shvatit da ga zemlja samo vrti oko svoje osi!?
16 godina
neaktivan
EraserHead kaže...

posjedujem ( friško) navedeni acer (ovaj sa 4670), i mogu samo reći da je laptop definitivno "bezobrazno" podcijenjen tj. ispod cijene, za smiješnu cijenu nudi jako puno (čak i jako dobre perfomanse u igrama)  i tko god traži laptop do 4000 kn, neka uzme ovaj, neće pogriješiti {#}

Misliš 6470 {#}

Al da, u potpunosti se slažem s tobom. Laptop nudi jako puno za taj novac i zato ga uvijek preporučam jer je BB do 4k kuna {#}

15 godina
neaktivan
VeX7 kaže...
EraserHead kaže...

Misliš 6470 {#}

Al da, u potpunosti se slažem s tobom. Laptop nudi jako puno za taj novac i zato ga uvijek preporučam jer je BB do 4k kuna {#}

{#} lapsus calami {#}

jedino što malo driveri zezaju kod xp-a al na win 7 sve radi ko podmazano {#}

14 godina
neaktivan

Acer 5552G

AMD Phenom™ II Quad-Core Mobile CPU N950 2.1GHz, 15.6" 1366x768 Acer CineCrystal technology
4 GB DDR3, HDD 500 GB SATA, ATI Radeon HD 6650M 1 GB VRAM
DVD +/- RW DL
Gigabit LAN, WLAN 802.11 b/g/n, Bluetooth
3D sound system
3x USB 2.0
HDMI
D-Sub
Čitač kartica 2-u-1
Webcam 1.3 Mpix
Linux
Masa: 2.6 kg
Jamstvo 12 mjeseci

Što mislite o ovome ? Cijena mu je 4600, s popustom od 5 % izadje nekih 4370, odprilike..

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.3.2011 2:27 (marin.osijek).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
može mi tko dati neki BB laptop za igranje? samo da ne prelazi 6 i pol k kuna...
tnx
You wanna play rough? I'll play rough!!! Say hello to my little friend!
16 godina
neaktivan
tonchy kaže...
može mi tko dati neki BB laptop za igranje? samo da ne prelazi 6 i pol k kuna...
tnx

Ovak nešto: http://www.magazinrs.hr//artikl.asp?code=59-056042R

Ne vjerujem da možeš dobit ništa puno bolje do 6.5k kuna, a s ovim nećeš pogriješit.

15 godina
neaktivan
a znate možda neki "unknown" marka... prijatelj ima neki emachines (ne znam specs), i pokreće most wanted (samo njega sam igrao) na jako high.... ne može higher... rekao je da ga je platio oko 3500 kn... znači mala cijena, a dobar je lap... ima i win7 64
16 godina
tonchy kaže...
a znate možda neki "unknown" marka... prijatelj ima neki emachines (ne znam specs), i pokreće most wanted (samo njega sam igrao) na jako high.... ne može higher... rekao je da ga je platio oko 3500 kn... znači mala cijena, a dobar je lap... ima i win7 64

Most Wanted nije zahtjevna igra, još je to starija igra tako da nije čudno što mu radi na high

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
14 godina
neaktivan

lepi pozdrav

kupjem laptop s buđetom od nekih 500 600 eura.

sta mi se najvise isplati uzeti dugorocno? pozeljno je da bude brz, bacit neku igricu. da baterija dugo traje, a da nije sklon kvarenju.

te da bude mobilan. dakle lagan i mali ekran.

hvala

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.3.2011 1:32 (joza124).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pozdrav svima!

Tražim laptop do 4000kn (jeftinija opcija) ili do 5000kn (skuplja opcija), pa ću bit zahvalan ako budu dva zasebna prijedloga u tom rangu. Najvažnije mi je da je relativno lagan, po mogućnosti do 14 inča (svakako ne preko 15) i da ima cd/dvd te Windows 7 OS. Baterija nije pretjerano važna, ali bilo bi super da traje 3 sata. Performanse su mi također sekundarna stvar, s obzirom da su najnovije igre koje igram stare 6-7 godina :)

Što preporučuju stručnjaci? :D

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

trebam pomoc..dakle ovako:totaln neznalica trazi savjet za laptop:

cijena max 3000 kn

trba mi za osnovne stvari ,igrice i ostale gluparije ne

a moram ga i spojit bezicno na vec postojeci comp ...i ako moze da ima Win7

..molim bez ismijavanja ,pitanje je ozbiljno i postavljam ga ovdje jer pretpostavljam da ste svi manje-vise poznavatelji tematike..takodjer vas molim da mi date savjet gdje da ga kupim ...

unaprijed hvala svima koji se jave sa konkretnim i korektnim odgovorom

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
magarac82 kaže...

trebam pomoc..dakle ovako:totaln neznalica trazi savjet za laptop:

cijena max 3000 kn

trba mi za osnovne stvari ,igrice i ostale gluparije ne

a moram ga i spojit bezicno na vec postojeci comp ...i ako moze da ima Win7

..molim bez ismijavanja ,pitanje je ozbiljno i postavljam ga ovdje jer pretpostavljam da ste svi manje-vise poznavatelji tematike..takodjer vas molim da mi date savjet gdje da ga kupim ...

unaprijed hvala svima koji se jave sa konkretnim i korektnim odgovorom

brate zašto bi te ko ismijavao {#}

do te cifre moj savjet je HP 625 :

http://www.links.hr/index.php?naziv=Prijenosno+ra%E8unalo+HP+625+WS782EA+%2F+AMD+V120%2C+DVDRW+DL%2C+1GB%2C+160GB%2C+Radeon+HD4200%2C+15.6%27%27+LED%2C+BT%2C+kamera%2C+HDMI%2C+Linux+%2B+torba&option=artikl&id_kategorija=0109&id_artikl=010.900.556

sasvim dovoljno za ugodan rad, a imaš i hdmi pa ga možeš spojiti na tv za neki film ...ako ti disk bude premali uvijek kasnije možeš ubaciti veći

ovo je ponuda iz linksa, a ti malo prošuškaj po netu ako uspiješ naći negdje jeftinije ...

15 godina
neaktivan
tko zna neke computer shopove u italiji??? što bliže trstu, i da u njima prodaju lenovo?
16 godina
neaktivan
EraserHead kaže...

brate zašto bi te ko ismijavao {#}

do te cifre moj savjet je HP 625 :

http://www.links.hr/index.php?naziv=Prijenosno+ra%E8unalo+HP+625+WS782EA+%2F+AMD+V120%2C+DVDRW+DL%2C+1GB%2C+160GB%2C+Radeon+HD4200%2C+15.6%27%27+LED%2C+BT%2C+kamera%2C+HDMI%2C+Linux+%2B+torba&option=artikl&id_kategorija=0109&id_artikl=010.900.556

sasvim dovoljno za ugodan rad, a imaš i hdmi pa ga možeš spojiti na tv za neki film ...ako ti disk bude premali uvijek kasnije možeš ubaciti veći

ovo je ponuda iz linksa, a ti malo prošuškaj po netu ako uspiješ naći negdje jeftinije ...

Joj, ovo definitivno ne!!! Jednojezgreni procesor, samo 1GB memorije, jadni HDD od 160GB... Bacanje novaca, u svakom slučaju!

Do 3k kuna imaš ovo: http://www.superbit.hr/Prijenosna-racunala/DELL/DELL-Inspiron-15-N5030-DNIN5030B-01/Detailed-product-flyer.html

Dobar dvojezgreni procesor, 2GB memorije, 320GB HDD i što je najbolje  -  36mj. jamstvo. Ugl. "do" 3000kn najbolji izbor, prvenstveno zbog duge garancije!

Možeš i ovako nešto: http://www.superbit.hr/Prijenosna-racunala/ACER/ACER-Aspire-5736Z-452G50Mnkk-LX.R820C.001/flypage.tpl.html

Ista stvar, samo ovaj ima veći HDD (500GB), ali manje garancije - samo 12mj.

Zatim ovo: http://www.protis.hr/products/details/notebook-acer-aspire-5736z453g32mnkk-lxr7z0c008/38123

Procesor isti kao u prva dva prijedloga, HDD 320GB, ali 3GB memorije. Garancija 12mj.

Do 3000kn ti je više-manje sve ista stvar i razlike ugl. nisu velike - eventualno HDD, memorija i garancija.

A sa Windowsom ćeš za tu cifru jako teško naći nešto, a da vrijedi uloženog novca.

Rekao si da ne igraš igre pa sam ciljao na integriranu grafu kako ti se laptop ne bi nepotrebno grijao i kako ne bi morao slušati vent od grafe.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.3.2011 19:01 (VeX7).
16 godina
neaktivan
joza124 kaže...

lepi pozdrav

kupjem laptop s buđetom od nekih 500 600 eura.

sta mi se najvise isplati uzeti dugorocno? pozeljno je da bude brz, bacit neku igricu. da baterija dugo traje, a da nije sklon kvarenju.

te da bude mobilan. dakle lagan i mali ekran.

hvala

Daj to malo preciznije. Trebaš laptop do cca 4000kn, ali da se može i nešto odigrat na njemu, znači nije samo za poslove?

E sad, kaj ti to znači mali ekran? Da li ciljaš na netbook ili laptop? Jer netbookovi su u pravilu slabiji i dosta skuplji od baš laptopa.

Ako si mislio na laptop, najjača stvar do 4000kn je ovo: http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_254_198&products_id=9679

U slučaju da ti smeta crvena boja, imaš u Linksu crnu, ali mu je cijena 3800kn.

Dal se isplati samo zbog boje davat 300kn više? Pa baš i ne, al procjeni sam.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice