Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.746
|
čitano: 14.761.935
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
Charandon kaže...
Asus N53JF-SX116 Intel Core i3-370M (2.40 GHz); 4 GB DDR3; 500 GB HDD (7200 rpm); DVD RW DL; 15.6˝ LED HD; nVidia GeForce GT 425M (1 GB); HDMI; Webcam 2 MPix; USB 3.0; Free DOS; Jamstvo: 24 mjeseca
cca 5.500 kn u Prosatu, može li se ovakva konfiguracija naći za manje novaca?

Ne možeš nigdje kolko ja vidim na netu, jedino polovni..  {#}

Svi smo mi haxeri u očima nooba.
16 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Koja bi bila namjena laptopa? Imas ovog Asusa koji ima 3 - jezgreni procesor i jacu graficku od toga tvoga. Ako ti je vaznije da imas 4 - jezgreni procesor onda imas ovog Asusa sa i5.

Low life ! Alat ne cini majstora!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Gman kaže...

Koja bi bila namjena laptopa? Imas ovog Asusa koji ima 3 - jezgreni procesor i jacu graficku od toga tvoga. Ako ti je vaznije da imas 4 - jezgreni procesor onda imas ovog Asusa sa i5.

Namjena mu je idućih 3-4 godine biti jedino računalo (iako sumnjam da će razvoj tehnologije to dozvoliti); HD filmovi na telki, obrada videa i zvuka, igre i ok mi je što ima USB 3.0 zbog brzine prijenosa, dakle zapravo želim snažno računalo. U biti sam u dilemi uzeti ovako nešto ili možda neki jeftini za filmove, pa iduće godine možda novi i jači, odnosno bolje opremljen jer mislim da će za 6 - 12 mjeseci USB 3.0 i blu ray biti standard i na srednjoj klasi a možda padne i cijena i7 procesorima.

I, zaboravih pripomenuti, uzet ću ga na firmu inače bi limit bio oko 4.500 kn.

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.1.2011 17:08 (Charandon).
16 godina
neaktivan

Sto mislite o ASUS K52JT-SX114
Trebao bi laptop za tu cijenu, a da je sto bolji za igre

p.s. hitno mi treba odgovor jer bi ga trebo sutra kupit

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
NeoN kaže...

Sto mislite o ASUS K52JT-SX114
Trebao bi laptop za tu cijenu, a da je sto bolji za igre

p.s. hitno mi treba odgovor jer bi ga trebo sutra kupit

Ova grafa ti i nije baš nešto...Uzmi si rađe Asus N52-EX009 ako se ne varam...jeftiniji ti je 500 kn negdje otprilike i ima bolju grafu..jacu...

Guns don`t kill people ... I kill people with guns .
16 godina
neaktivan

ali procesor je dosta slabiji

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
NeoN kaže...

ali procesor je dosta slabiji

Definitivno ne idi na N52, onaj Athlon na 2.1GHz je preslab, tak da ne znam kaj ti 5730 na njemu znači...

Pogle na tojem je mjestu na ovoj listi P320, a na kojoj i5: http://www.notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist.2436.0.html

Mislim da ti to sve govori {#}

Iako ne znam koji debil je točno slagao konfu za N52 - stavit takvu grafu i 4GB memorije sa Athlonon P320 - svaka čast...

16 godina
neaktivan

neka druga preporuka možda?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
NeoN kaže...

neka druga preporuka možda?

Tražio sam, ali do cca 5000kn nemaš niš bolje od ovoga kaj si našo, tak da go4it {#}

15 godina
protjeran

tražim laptop 15 i više " za jednostavne zadatke tipa net, multimedija.

bitno mi je:

- tišina (bešumnost), hladnoća

- robusnost, kvaliteta izrade/trajnost, čvrstina kućišta

- dobar monitor je bonus, ne uvjet, jer lošiji od trenutnog ne može biti, a i on mi je dobar.

- garancija 2-3 god, ili barem mogućnost produženja

nije mi bitno:

- snaga procesora i grafike (igre se neće igrati na njemu, a svaki CPU će zadovoljiti namjenu)

- brand (laptopa, CPU-a/GPU-a)

- vrijeme autonomije (neće se puno prenositi)

- RAM, snašao bih se i s 1GB

- masa

- kamera

konačnu cijenu nisam odredio jer ću odvojiti koliko će biti potrebno za mir i tišinu uz malo zagrijavanje. jasno je da je poželjna što manja cijena i da neću davati 8k kn, ako to mogu dobiti za 3k kn.

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.1.2011 2:04 (RaNzO).

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

odlična stranica za sve koji kupuju laptop.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
16 godina
14 godina
neaktivan

pozdrav

ovako, koji je best buy laptop od 3500 - 4000kn, ali ne za gaming... znači, veći HDD, solidan dvojezgreni procesor, dovoljno radne memorije, ušteda baterije, većina priključaka, i pouzdanost !

hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
15 godina

Imam i ja dvojbu izmedu ova dva modela:

http://www.notebookshop.com.hr/Default.aspx?pid=1526

http://informatika.segar.hr/acer-prijenosno-racunalo-emachines-e727-lxnak0c009-47105.aspx

također mozete preporuciti bilo koji drugi model za koji mislite da je bolje od ovih do 3000 KN!

Respect the Raise...!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
definho kaže...

Imam i ja dvojbu izmedu ova dva modela:

http://www.notebookshop.com.hr/Default.aspx?pid=1526

http://informatika.segar.hr/acer-prijenosno-racunalo-emachines-e727-lxnak0c009-47105.aspx

također mozete preporuciti bilo koji drugi model za koji mislite da je bolje od ovih do 3000 KN!

HP. Jaca firma iza, ima HDMI ostalo manje vise isto.

:)
17 godina
neaktivan

Odluci se jel ti treba veca radna povrsina tj reza ili prenosivost jer ovdje imas i 15 i 17" laptopa.

16 godina
neaktivan

Nije mi o bitno, mislim rade da je 17¨ makar mi je bitnije da je lap jaci nego velicina ekrana

17 godina
neaktivan

JAci u cemu? Sta konkretno radis na njemu? Nekad ti treba veci disk, nekad vise rama nekad veca radna povrsina, jaca baterija, manja masa. SVe zavisi sta radis.

16 godina
neaktivan

hard nije tolko bitan sva 4 imaju dovoljno prostora za mene, zaniima me koji se vise isplati gledajuci procesor + graficka, u tom pitanju koji je jaci, velicina ekrana moze bit ili 15 ili 17

17 godina
neaktivan

Kod laptopa ti je bitnija reza. Bolje 1680 x 1050 na 15" nego 1366 x 768 na 17". Moj ti je savjet idi na sto vecu rezoluciju.

16 godina
neaktivan

Nakon malo boljeg pregleda, odabir je ipak pao na ove modele:

1) http://www.superbit.hr/Prijenosna-racunala/HP-COMPAQ/HP-ProBook-4720s-Notebook-PC-XX835EA/Detailed-product-flyer.html

2) http://www.ldsoft.biz/hp-prijenosno-racunalo-g72-b30sm-xf070ea-50334.aspx

3) http://www.links.hr/index.php?option=artikl&id_kategorija=0131&id_artikl=013.100.442

2 su 17˝ a ovaj jedan 15˝, sva tri podrzavaju max. rezoluciju 1600x900, pitanje sad, prema vasem mišljenju koji se od ova 3 najviše isplati pošto su cijene tu negdje. kod kojeg dobijem najbolje perfomanse

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Kupujem gamerski laptop do 9000 kn pa bi molio prijedloge.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

A da ti malo pronjuskas i das par modela pa trazis misljenje? Nema ovdje besposlanih da sad rove po stotinama modela a tebi se neda traziti a sebi kupujes.

15 godina
neaktivan

evo mu jedan da padne na dupe cijenom pa će onda malo specificirat upit.

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
kamilica.jak kaže...

skrenuo si s tračnica, čovjek je naveo do 9.000 kn

@logic

očito traži best buy za tu cijenu, kao i svatko razuman tko je odvojio određenu svotu novaca za neku stvar, pa ako znaš koji je za tu cijenu BB, predloži čovjeku, ako ne znaš nema smisla bahato pristupati i vrijeđati.

17 godina
neaktivan
RaNzO kaže...
kamilica.jak kaže...

@logic

očito traži best buy za tu cijenu, kao i svatko razuman tko je odvojio određenu svotu novaca za neku stvar, pa ako znaš koji je za tu cijenu BB, predloži čovjeku, ako ne znaš nema smisla bahato pristupati i vrijeđati.

Sta je bahato kad mu kazem da nadje par modela i da linkove i onda mu mi damo misljenje? Zar nije bahato sa njegove strane reci ocu lap do te cifre i onda on ode na pivo a od mene, tebe i ostalih forumasa ocekuje da rovimo po cjenovnicima i predlazemo mu laptope? Ja necu. Ako ti imas volje i vremena samo naprijed.

15 godina
protjeran
logic kaže...
RaNzO kaže...
kamilica.jak kaže...

@logic

Sta je bahato kad mu kazem da nadje par modela i da linkove i onda mu mi damo misljenje? Zar nije bahato sa njegove strane reci ocu lap do te cifre i onda on ode na pivo a od mene, tebe i ostalih forumasa ocekuje da rovimo po cjenovnicima i predlazemo mu laptope? Ja necu. Ako ti imas volje i vremena samo naprijed.

ja smatram onaj dio "...nitko ovdje nije besposlen..." bahat jer ispada da si mu dužan pomoći i sad ga okrivljuješ što se on sam ne potrudi i pronađe najbolji laptop za tu cijenu. forum bi (po meni) trebao biti mjesto gdje se dobivaju korisne informacije, razmjenjuju mišljenja, dobivaju/daju savjeti (od iskusnijih, ili stručnih ljudi, kojih se uvijek na svakom forumu nađe). čovjek kojemu je to struka i prati redovito tržište će znati što je najbolje za navedenu cijenu.

kako će se netko tko se niti malo ne kuži u hardver uopće moći dvoumiti između nekih modela, ako mu sve to izgleda slično, jer je, recimo, profesor engleskog i nije se zamarao specifikacijama računala više od onoga koje su boje?

slažem se da je trebao navesti više zahtjeva, tipa veličinu ekrana. ako ništa drugo nije naveo, treba pretpostaviti da mu nije bitna veličina diska, kamera i sl.

14 godina
protjeran

Frendu bi trebao laptop koji bi trebo imat :

-15 incni ekran

-min. 3 gb rama

-min 320 gb hdd

-free dos

-dobar cpu

-dobru grafu

Do nekih 6 tisuča

Guns don`t kill people ... I kill people with guns .
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice