Punjac za laptop toshiba L300

poruka: 5
|
čitano: 7.850
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Punjac za laptop toshiba L300

Posto mi je riknuo punjac za laptop ( izlazne snage 75 W, voltage 19V i amperaza od 3,95 A) pa sam trenutno na punjacu sa izlaznom snagom od 65W. Sad me zanima jel to imam kakve veze posto mi laptop normalo radi, (znaci valjda laptop koristi manje snage od 75W cin ga ja mogu upalit sa 65W)?

Hvala! I jel se isplati kupovat univerzalni punjac ili originalni punjac?

roko

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Punjac za laptop toshiba L300
olovnj kaže...

Posto mi je riknuo punjac za laptop ( izlazne snage 75 W, voltage 19V i amperaza od 3,95 A) pa sam trenutno na punjacu sa izlaznom snagom od 65W. Sad me zanima jel to imam kakve veze posto mi laptop normalo radi, (znaci valjda laptop koristi manje snage od 75W cin ga ja mogu upalit sa 65W)?

Prije nego što kupiš, ponesi sa sobom laptop i prije kupnje neka ti provjere i dali radi punjač na laptopu i ako radi pa tek onda kupiš na sigurno. Moj prijatelj je kupio punjač i probao ga i neće radit ali punjač je ispravna, tako da je platio oko 800 kn i vidiš da je kune bačen u vjetar zato jer laptop nije poneo sa sobom.  Svaki punjač neodgovara svaki laptop jer kod punjača bitno razlikuje u naponu i u amperima.Cool

Nenad
17 godina
neaktivan
Nello kaže...
olovnj kaže...

Prije nego što kupiš, ponesi sa sobom laptop i prije kupnje neka ti provjere i dali radi punjač na laptopu i ako radi pa tek onda kupiš na sigurno. Moj prijatelj je kupio punjač i probao ga i neće radit ali punjač je ispravna, tako da je platio oko 800 kn i vidiš da je kune bačen u vjetar zato jer laptop nije poneo sa sobom.  Svaki punjač neodgovara svaki laptop jer kod punjača bitno razlikuje u naponu i u amperima.Cool

kao sto sam i napisao da sam trenutno na punjacu snage od 65W i da se normalno puni baterija i laptop fino sljaka(znaci da je do punjaca, jer mi je izvorni punjac deklariran na 75W), nego mene zanima manja snaga punjaca ima kakav utjecaj na sam laptop ?

roko
16 godina
neaktivan
olovnj kaže...

kao sto sam i napisao da sam trenutno na punjacu snage od 65W i da se normalno puni baterija i laptop fino sljaka(znaci da je do punjaca, jer mi je izvorni punjac deklariran na 75W), nego mene zanima manja snaga punjaca ima kakav utjecaj na sam laptop ?

Okej, ako se kod punjenja puni bateriju to je uredu. E sad kad se upališ laptop i digne windowsima, vrlo je važno da kad se oslabi bateriju i ideš ukopčat punjač da li se javlja indikator punjenja da ti napuni bateriju? Ako da, onda je sve uredu i nema opasnost od utjecaja. Ako je punjač deklariran snage do 75W i nikako više jer ako je više od npr 85W se može oštetit  bateriju i može pregorit senzor punjenja u laptopu.  Tvoj punjač koji je ima snagu od 65W nimalo nesmeta u radu i u punjenju ali ti malo dulje puni inače to mala razlika. OsmijehNevinašceCool

Nenad
16 godina
neaktivan
olovnj kaže...
Nello kaže...
olovnj kaže...

Nema nikakvih problema osim što će ti se baterija nešto duže puniti i što je malo veće opterećenje na punjaču od 65w pa bi se mogao malo više zagrijavati i u konačnici prije riknuti kako je to obično na hp serijama prijenosnika gdije se isporučuju pretežno 65w punjači koji dosta brzo umiru, a u ponudi imaju i za kupiti 90w koji je istih karakteristika ali on traje :D

Y.P.F.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice