Problem - između hladnjaka i GPU pola cm lufta

poruka: 4
|
čitano: 1.682
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Imam vrlo čudan problem s laptopom.
Između heatsinka laptopovog hladnjaka (dijela koji sjeda na GPU) i samog GPU ima preko pola centimetra razmaka. Tvornički su tu bila mala 4 kvadra od nekog materijala sličnog gumi pošto sama termalna pasta nije dostatna. Mislim, oni su još tu ali u užasno lošem stanju (jednostavno se s vremenom stvrdnulo, razmrvilo, stanjilo, ...) i sanacija termalnom pastom više ne pomaže.

Znate li možda gdje bih mogao nabaviti zamjenu za to ili neki materijal koji bi mogao iskoristiti kao zamjenu?

Događa mi se gašenje laptopa pod velikim grafičkim opterećenjem nakon nekog vremena (baš se GPU pregrije) ako laptop ne držim otvoren. CPU temperature normalne (hladnjak fino sjeda).

Edit:

U ovoj temi imate i sliku kako je to izgledalo kad su ti "thermal pad"-ovi bili relativno novi.

http://www.bug.hr/forum/topic/prijenosna-racunala/laptop-se-pregrijava--nesto-cudno-grafi/26751.aspx

Ako sam ikako pomogao, nešto pojasnio il se barem trudio - kliknite na HVALA; kao znak zahvalnosti. Hvala.
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.2.2011 1:42 (191x7).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
Re: Problem - između hladnjaka i GPU pola cm lufta
mislim da toga nema kod nas, najbolje ti je naručit sa ebay-a
TROLLBUSTER /// ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///
17 godina
neaktivan
Re: Problem - između hladnjaka i GPU pola cm lufta

Kao sto XXX-Man kaze, eBay ti je jedina opcija.

Nego, daj malo poslikaj kako izgleda heatsink (pogotovo taj dio koji najijeze na GPU). Mozda se da kako modificirati da legne kako treba...

Could it be, nothing that you learned from ash and debris?
17 godina

Odgovara li da stavim thermal pad s stock hladnjaka od HD 4850?

Tanji su no mislim da bi popunilo prostor...

213.202.106.145:28960 TDM PROMOD 211 Tarrget Rush Team server
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice