Pomoć oko IBM R50/R51e

poruka: 4
|
čitano: 2.195
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Pomoć oko IBM R50/R51e

Imam kod sebe IBM R51e kod kojeg sam isprva mislio da je problem u matičnoj ploči (nije bootao) što izgleda da na kraju ipak nije problem jer je problematičan u cijeloj priči bio izgleda monitor.

Uglavnom ako netko ima jedan od gore dva navedena laptopa molio bih ga da mi napiše kako mogu ući u BIOS i postaviti da mu primary output VGA izlaz - dakle nešto tipa slijedeće:

PWR

Blue tipka

F1

dole

dole

Enter

itd.

Uglavnom naslijepo moram promijeniti postavku u BIOS da koristi VGA out kao primary display.

Unaprijed se zahvaljujem!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Pomoć oko IBM R50/R51e

Jesi probao spojiti neki monitor na vga izlaz i onda upaliti laptop? mislim da bi tako trebalo upaliti i da bi ti na tom vanjskom ekranu, bez ikakvih postavki, trebao prikazivat kloniranu sliku. tako je npr na projektorima i slično, dovoljno da je spojen i upaljen pri paljenu...

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Re: Pomoć oko IBM R50/R51e
dajstadas kaže...

..

Uglavnom naslijepo moram promijeniti postavku u BIOS da koristi VGA out kao primary display.

..

- imaš fn+(neka tipka), gledaj oznake (pravokutnik).

- ili spoji vanjski monitor.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan
Re: Pomoć oko IBM R50/R51e

Ovo sa spajanjem vanjskog monitora mi nije palo na pamet no koliko me sjećanje služi (obzirom da sam jednom upgradeo memoriju u tom laptopu koji je od susjeda) sam postavio da je primary display - LCD display.

Obzirom da laptop nema disk (susjed ga je uzeo i stavio u eksternu ladicu a laptop ostavio meni da se igram sa otkrivanjem što mu je) nema ni mogućnost da boota windows u kojem bi 100% radio clone glavnog displaya - ovako na suho samo sa RAM ne vjerujem da će radit pogotovo jer sam skoro pa sigurno tako nariktao u BIOSu.

Eto malo više detalja pa ako može neko pomoći bio bi vrlo zahvalan.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice