Lenovo Y500

poruka: 7
|
čitano: 8.076
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Lenovo Y500

Pozdrav svima, napravio sam ovo jer sam vidio da nitko drugi nije napravio temu oko ovog laptopa, pa rekoh da napravim ja. Naime, ja trazim neki laptop za skolu, dosta jaka baterija, cvrsta konstrukcija, jake performanse, dobar dizajn i zvuk radi multimedije. Naime, razmisljam o kupnji Lenova Y500 (za 2 mjeseca) pa me zanima je li ga vec netko kupio, i s koliko bi ga ocijenio, ima li bugova, greski, postane li "cudan" nakon nekog vremena itd... Trenutno me najvise znaimaju misljenja i je li laptop vrijedan njegove visoke cijene (9,200kn). Hvala na buducim odgovorima...

Edit: Vidio sam temu za preporuku laptopa, ali mene zanimaju onako... "opsirna" misljenja o laptopu. Vidio sam bugovu recenziju ali je to ono nekako "meh" i gledano iz neutralnog kuta. Mene bas zanima netko tko je imao/ima ovaj laptop...

ZeC1337
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.4.2013 13:43 (Svenos).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Lenovo Y500

Ak dobro razmeš engleski evo ti iskustva s foruma posvecenog iskljucivo prijenosnicima:

Y500 Owners and Questions Thread

Y500 Overclocking Thread

Prema onome sto sam procitao prije par mjeseci prva revizija laptopa je imala problem sa lošom izvedbom touchpada i tipkovnice, ali je to ubrzo riješeno. Navodno radi hladnije od y580, a u slučaju sli-a graficke performanse u igrama koje sli podržavaju su podosta bolje od 660m. Od baterije nemoj previse ocekivat iz razloga sto laptop ne podržava optimus tehonologiju jer ista nija kompatibilna sa SLI-om znaci nekih 2 do 3 sata mozes dobit iz baterije ovisno o tome sto se radi.

S obzirom da se radi o Ideapad liniji kvaliteta izrade je u rangu s ostatkom klase ostalih proizvođaca. Sve u svemu solidan laptop koji nema probleme s throttlanjem.

Samo si fulao za cijenu prema www.nabava.net krece od 7700kn pa nadalje, za fhd + i5 + sli verziju.

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.4.2013 22:40 (darkydark).
13 godina
neaktivan
Lenovo Y500

Hvala, i da, dobar sam s engleskim, ali mi je ta tema samo strah u kosti unijela. Naime, vidim da taj laptop ima puno bugova (ne toliko hardverskih koliko softverskih) pa me stoga zanima mogu li ja staviti W7, a ne imati vec pre-instalirani W8 (koji je, moramo priznati, za non-touch platforme apsolutno grozan).

Da, bateriju za bateriju sam znao koliko bi mi trajala vise manje, ali me zanimalo ovako... Znaci, 2-3 sata? Pa, to je dosta dobro, s obzirom da ima 2 grafe i i7 procesor...

Solidan laptop? Pa, bi li mi netko mogao, u tom slucaju, predloziti neki bolji za istu cijenu? Takodjer vidio sam da ste napisali da je laptop u nekim poslovnicama puno jeftiniji. Naime, ja kupujem i Instar informatici model sa ovim karakteristkama: Intel Core i7 3630QM 2,40 GHz, 8192 MB, 15,6 1920x1080, SATA 1000 GB, Windows 8, 2 x NVIDIA GeForce GT 650M 2GB, DVDRW DL, 1x 10/100/1000, 802.11b/g/n, BT, HDMI 1, USB 2.0 1, USB 3.0 2, 2,7 kg, Boja siva

Jedino sto mi je nekako zao je da nema SSD ukljucen, i ta glupa cinjenica sa windows 8, zasto ga stavljaju pobogu kada i sami znaju da je glupost i da je pun bugova... :@

Pa eto, ako mislite da taj laptop ipak nije dovoljno dobar za njegovu cijenu, otvoren sam za prijedloge. Naravno, posto ovaj moze pokrenuty crysis 3, idemo reci da bi i onaj drugi preporuceni trebao imati iste ili bolje performanse od ovog...

ZeC1337

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Lenovo Y500

Uvjek su vam oni kojima nesto ne radi glasniji od onih kojima sve radi - pogotovo na internetu. Mozete bez brige gore koristiti w7, makar nista ne fali niti osmici nakon sto se naviknete na nju.

Prije kupnje svog dell-a m6600 sam prerovao sve što sam na notebookreview.com mogao vezano uz isti - citanje me splašilo dok nisam isto tako isao prošvrljat po ostaim podforumima za modele laptopa koje sam imao ili ljudi bliski meni ih koriste bez ikakvih problema godinama. Situacija je bila isto kao i u vašoj temi veznaoj uz y500.

Jedino sto kod nas do nekih 10 000kn ima a da bi topla srca mogao preporuciti - znaci da nema probleme s throtlanje kao y580 u kombinaciji s i7 quadovima je Asus g55vw - Kolega koristi isti nekih 6 mjeseci, dok jos jedan koristi nejgvog veceg brata g75vw (ako možete preko buđeta). Oba rade ko zmajevi, nemaju problema s pregrijavanjem, ali ne radi optimus na nijednom.

Sto se tice SSD diska - imate uvijek mogucnost kupiti mSata SSD te ugraditi istu u y500 ili predloženi asus. Naravno 120gb se krece od 1000kn na više.

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.4.2013 1:01 (darkydark).
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Lenovo Y500

Haha, to je vrlo dobra recenica ("Uvjek su vam oni kojima nesto ne radi glasniji od onih kojima sve radi - pogotovo na internetu"). Da, mislim da cu osmici dati priliku, pa ako ne radi ili ako zafrkava sa piratskim sadrzajima (iskreno da kazem, jedino sto ce biti legalno na tom laptopu je windows 8, hahaha). Nazalost, vec sam preko budzeta, ali meni se y500 svidja vise nego G75, jer nekako mi je... Hmm, atraktivniji? Jos mi je drago od tog SLI i sve za sto se molim je hladjenje koje je jako kao i ostatak laptopa. Ako nema dobro hladjenje, hladnog srca ga bacam kroz prozor, haha (sala mala :p ). Hmm, neka, meni je ipak drazi onda HDD, malo sam razmisljao i shvatio sam da ce taj 1 terabajt biti potrosen u roku od par tjedana, stoga ako uzmem 120gb SSD, sve sto mogu na njega staviti je nekih 5-6 igrica, windows i par programa, dok ja bih radje iskoristio te jbl zvucnike do maksimuma, jer bi koristio taj laptop i za multimediju, sto znaci puno filmova, kokice i zvucnici na 100%, pa neka me ubiju susjedi, haha... :)
Kao sto sam vec rekao, idem za tier 2 model (http://www.instar-informatika.hr/notebook-lenovo-y500-gaming-i78g1tgt66015fhdw8-2x-pc-igre-gratis/len-nb-59356552)

Razmisljam jos lupit lijepo Razerov Ouroboros ili tako nesto slicno, poput roccatovog XTD-a... Malo mi je glupa tipkovnica i onaj cudni enter, lupit cu 50 puta krivu tipku u pocetku prije nego sto se naviknem na enter, haha... isto tako i sa arrow keysima, malo degensko, ali opet uz takve performanse su morali ustedjeti na prostoru...

Nego, zanima me jos nesto zbog cega ce me vecinja ljudi sprdati, a to je OCanje na laptopu... Ima neki tut ili neki walktrough (haha lol) o tome kako to radi, i koliko hladjenja koristi... Ali opet, mozda se zaletim pa kupim stolnu konfu... Nisam siguran koliko zelim biti mobilan, i koliko veliku cijenu cu platiti (u performansama) za tu mobilnost. Jos cu ja razbit glavu par puta dok budem mislio, pa onda se javim vama sto sam uzeo i koje imam probleme... :D

ZeC1337

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Lenovo Y500

Cinjenica je da za 5k kn kupite stolno racunalo jace od tog laptopa, a za ostatak mozete kupiti jos neki dovoljno jak laptop za mobilno igranje (par kolega je uzelo prije par mjeseci dell n5520 (i3, radeon 7670m). taman dodjete na 9500 :)

Nego sto se tice oc-a, da uzimate neku 17" gaming pilu odnosno jedino dostupno kod nas a da razumno kosta g75 reko bi vam samo stisnite malo tu graficku ovak u y500 budite jako oprezni s maksimalnim temperaturama. Imate cijeli topic na notebookreview o oc-u baš y500 modela.

Sto se tice miševa i ostale periferije otkad mi je crko (prije nekih 5-6 godina) desni klik na Microsoft Intellimouse Explorer 3.0 (prokleti diablo 2) koristim iskljucivo bezicne logitech miseve i tu vam nemogu puno pomoći.

Sto se tice ugradnje ssd diska, kolko ja znam y500 uz normalni 2.5" disk ima utor za msata disk (skroz desno na slici) tak da se nemorate odreći kapaciteta standardnog mehanickog diska.

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.4.2013 22:01 (darkydark).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Lenovo Y500

Pozdrav,

Evo ja sam ponosni vlasnik lenova y500, i5 verzija.

Za ono sto je meni trebao laptop jako sam zadovoljan... vrtim skyrim na max bez problema, dota2 isto tako (ali moras disableat SLI jer ne radi na 2 graficke...). ustvari sve sto je trenutno na trzistu vrti jako dobro...

Win8 je pain dok se ne ushemis ali ima svojih prednosti... da sam mogao birati vjerojatno bi isao na sedmicu ali sto je tu je...

Touch pad je po meni los za laptop ove cijene, ali nista tragicno (ionako koristim razera)... problem po meni je sto je dno touchpada koje ujedno sluzi kao tipke, osjetljivo na dodir... tako kad pomaknes mis tamo gdje zelis i odlucis kliknit, vrlo vjerojatno ces pomaknit mis zajedno sa klikom i fail-at...

Ekran je odlican, detaljan, a prikaz boja je stvarno dobar....

Problem grijanja kod igranja nije bog zna sto... laptop se grije ali za sad ventilatori odradjuju dobar posao... mozda za koju god kad prasina sve zacepi bude problem... za sada nije.... grije se ali nista strasno.

Da novci nisu problem kupio bi G75, ali ovko sam dobio isto zvjer koja je 2.5kg laksa od ASUSa...

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice