Lenovo S10e?

poruka: 20
|
čitano: 6.825
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Lenovo S10e??

Pozdrav!!

U fazi sam kupnje netbooka i zasada mi je najviše zapeo za oko S10e pa me zanima iz orve ruke da li je ok?? Ili ima nesto bolje za te nofce? ili mozda čekati S12 makar mislim da će on biti skuplji... granica mi je 2700 na kratice.

hvala na savjetima

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Lenovo S10e??

evo kupio sam ga prije dva tjedna - super je netbook i za te novce nista bolje neces naci

i ako budes kupovao kupi bijeli, na crni se previse otisci hvataju

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.8.2009 19:22 (AmD).
16 godina

super hvala na odg. ! meni je crni baš ljepši od bijelog...a kolko sam čitao bijeli dolazi sa 6cell baterijom....

16 godina
neaktivan

Solidna stvar. Sva netbook računala su tu negdje, po cijeni, performansama i kvaliteti izrade.

Pripazi samo na bateriju. Nije pravilo da bijeli S10 ima 6-cell bateriju.

Zgodna alternativa sa 6-cell baterijom je http://www.mikronis.hr/shop/item.asp?itemid=10258&catid=23.

Pozdrav.

16 godina

ma na kraju sam uzel s10e crni...al još ga nisam stigel iz kutije izvaditi :(

16 godina
Lenovo S10e??

ajd mi još recite koji linux bi bilo najbolje stavit na s10e?

Hvala!!!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

sto linux kad s njim dobijes win xp?

16 godina
Lenovo S10e??

ma linux tako iz zafrkancije. stavio sam i win 7 starter i radi odlično.... moćna mala spravica

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Lenovo S10e??

Stavi Windows i Linux u dual boot. Ja bih ti preporučio Linux Mint. Zasnovan na Ubuntuu i idealan za početnike.

When power leads men towards arrogance, poetry reminds him of his limitations...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Lenovo S10e?

Kupio sam Lenovo s10e, pustio da se updata i SSD disk mi se popunio. Ne mogu Office instalirat! Kako to riješiti?

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Lenovo S10e?

Za početak instaliraj ccleaner i počisti C: particiju (uključi SVE opcije za brisanje)

17 godina
neaktivan
Otam kaže...

Kupio sam Lenovo s10e, pustio da se updata i SSD disk mi se popunio. Ne mogu Office instalirat! Kako to riješiti?

Koji OS i koliki je kapacitet diska?

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -
17 godina
macak kaže...
Otam kaže...

Koji OS i koliki je kapacitet diska?

Pa pošto instalira Office vjerojatno je WinXP u pitanju (jer ionako dolazi predinstaliran), a disk je velik 4GB

17 godina
neaktivan
segregator kaže...

Pa pošto instalira Office vjerojatno je WinXP u pitanju (jer ionako dolazi predinstaliran)

Ovaj dio mi baš i nije jasan. Kako se iz instalacije Officea može zaključiti da je u pitanju XP? Ostali Windowsi ga ne podržavaju? Osobno poznajem ljude koji su predinstalirani XP odlučili zamijeniti Sedmicom.

17 godina
moderator
Otam kaže...

Lenovo s10e se na našem tržištu većinom prodavao u varijantama sa 4GB+80GB i 4GB+160GB, od kojih je 4GB bio "SSD" a drugo su hard-diskovi. Pretpostavljam da si i ti kupio S10e sa 80 ili 160 GB hardom.

Kod prvog startanja vidljivo je  samo prvih 4GB dok se hard treba formatirati jednim Lenovo utility-em koji je već gore na stroju (na onih 4GB) ali sam zaboravio kako se zove. Uglavnom, potraži malo po stroju, sigurno ima neki "lenovo format" ili "disc manager" ili tako nešto, pa  njime formatiraj hard disk. Potom probaj preseliti na hard što više podataka sa "SSD-a" kako bi ostalo mjesta za swap i temp fajlove, te  kod instalacije Officea (i ostalog softvera) pazi da se instalira na hard disk (pretpostavljam da će biti D:)

17 godina
macak kaže...
segregator kaže...

Pa pošto instalira Office vjerojatno je WinXP u pitanju (jer ionako dolazi predinstaliran)

Ovaj dio mi baš i nije jasan. Kako se iz instalacije Officea može zaključiti da je u pitanju XP? Ostali Windowsi ga ne podržavaju? Osobno poznajem ljude koji su predinstalirani XP odlučili zamijeniti Sedmicom.

Pa može se zaključiti da nije Linux, a predinstalirani XP se ne može zamijeniti sedmicom...iz banalnog razloga...ne stane u 4GB

If you want to run Windows 7 on your PC, here's what it takes:
  • 1 gigahertz (GHz) or faster 32-bit (x86) or 64-bit (x64) processor

• 1 gigabyte (GB) RAM (32-bit) or 2 GB RAM (64-bit)

• 16 GB available hard disk space (32-bit) or 20 GB (64-bit)

kao što vidiš, daleko, daleko je od 4GB do 16GB

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.12.2009 11:05 (segregator).
17 godina
neaktivan
segregator kaže...
Pa može se zaključiti da nije Linux, a predinstalirani XP se ne može zamijeniti sedmicom...iz banalnog razloga...ne stane u 4GB

Vjerojatno to nisi znao, ali postoji više verzija Windowsa 7. Sve verzije ne sadrže sve značajke. Pa tako konkretno u Home Basic (koju sam uspio instalirati na Compact Flash Kingstonovu memorijsku karticu od 4GB) ne postoji primjerice Multi-Touch podrška, igre, Media Center, Media Player, Group Policy, XP mode, podrška za Aero sučelje i još mnogo toga, što u drugim verzijama svakako uzima određeni kapacitet diska. Osim toga, u Control panelu, pod Programs postoji funkcija Turn Windows features on or off, kojom je moguće dodatno deinstalirati nepotrebne funkcije.

Uz to, postoji i program vLite, kojim je također moguće reducirati nepotrebne opcije.

15 godina
neaktivan

Može mi netko reći kako da instaliram XP pro na drugi HDD a da SDD izbacim. imam problem i sa external dvd rom-om. pc ga uopće ne vidi.probao sam instalaciju preko flash-a i ništa.

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.12.2009 2:03 (dkapitan).
15 godina
neaktivan

Zdravo,

Ja imam isti problem sa glupim SSD diskom. Ne kontam sto su uopste ga stavljali. Pokusavao sam na razne nacine da instaliram i boot-ujem sa SATA diska i nisam uspio...

Bas bi volio da rijesim taj problem. Na laptopu je sve super, samo disk stvara uzasne probleme!

Otvorio sam poklopac gdje su disk i ram, ali nigdje nema tog SSD diska. Znaci, ne moze se ni fizicki skloniti. Mislim da je ovo jedna velika greska kod dizajna ovog laptopa!

Ukoliko ne uspijem, laptop ide na prodaju!

17 godina
incognito kaže...

Zdravo,

Ja imam isti problem sa glupim SSD diskom. Ne kontam sto su uopste ga stavljali. Pokusavao sam na razne nacine da instaliram i boot-ujem sa SATA diska i nisam uspio...

Bas bi volio da rijesim taj problem. Na laptopu je sve super, samo disk stvara uzasne probleme!

Otvorio sam poklopac gdje su disk i ram, ali nigdje nema tog SSD diska. Znaci, ne moze se ni fizicki skloniti. Mislim da je ovo jedna velika greska kod dizajna ovog laptopa!

Ukoliko ne uspijem, laptop ide na prodaju!

Ma ima njega, al nažalost je zalemljen na ploču. Da je bar standardni SSD pa d se recimo može zamijeniti sa većim modelom, ili da su bar stavili 8gb što bi bilo više nego dovoljno

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice