Lenovo prijenosna računala

poruka: 16
|
čitano: 12.390
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
pitanje

Sljedeći tjedan konačno sjedaju pare, imati ću oko 4500 kn. Malo sam tražio po netu i naišao sam u Ve Milu na prijenosno računalo Lenovo N500 NS759CD. Cijena mu je 4399 kn. Najbliži je onome što meni treba (surfanje internetom, gledanje filmova, slušanje glazbe, povremeno igranje igara ali s time da lap treba moći pokrenuti i novije naslova na barem low postavkama). Opremljen je s Intel Pentium Dual Core T3200 procesorom, 2 GB RAM-a, grafičkom karticom NVidia G9300 GS 256 MB i tvrdim diskom od 250 GB.

Meni zanimaju vaša iskustva općenito s Lenovo modelima i konkretno s ovim modelom ako ga netko ima ili koristi. Navediti probleme na koje ste naišli kod ovog lapa i prednosti ovog lapa.

Domoljublje poticaj, profesionalizam strategija, za Hrvatsku kao Tigar!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ha gle ja imam SL500 model.

Dijelovi:

T5670 (2x1.8ghz 2mb cache)

2x2gb ram

320gb hard

Geforce 9300gs

Uglavnom zasad sam igrao F.E.A.R. i F.E.A.R. 2 demo, COD4 i sve je bilo igrivo.

FEAR 2 cak na max postavkama.

Dakle može se.

Ak ništ drugo smanje se detalji i igra beba.

Inace lenovo nije loš.

Lenovo Thinkpad SL500 OSTAVITE SE PM-ova NISAM JA PRIVATNA OC ŠKOLA
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Lenovo prijenosna računala
autorov komentar

Kakav je touch pad? Da li se isplati ubaciti još 2 gige rama u ovaj lap?

17 godina
neaktivan
Legionar kaže...

IMHO za to što tebi treba, 2GB je sasvim dosta.

Ovo ti je domaći review tog laptopa. I ja ga u skorije vrijeme mislim uzeti ;).
17 godina
neaktivan
Legionar kaže...

touchpad ne koristim.
G5 mišonja mi je puno bolji ;)
Uglavnom jasam ga kupio sa 2x2gb meme.
Po meni se isplati
17 godina
neaktivan
autorov komentar

I ja ću koristiti miš. Da li je dovoljno jaka konfa da pokrene GTA IV?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

e sad ti lenovo laptopi su kvalitetni ali su kvalitetniji HP,Acer,Toshiba tako da........ a vidi u Hgspota ima ti dosta dobrih ponuda do 4.500kn

npr da sam ja na tvome mjestu,ja bih uzeo forcebook,nije losa kvaliteta nije skupo a na njega se moze igrat igre......ti vjerojatno trazis gamerski laptop do 4.500kn

Moj savjet:Skupi jos malo novaca i onda trazi laptope gamerske od 5500+++++++ pa nadalje........

A i bilo bi ti bolje da uzmes stolno racunalo,ako vec imas odlicno gamersko onda skupljas jos 1.000kn :D

edit:Za GTA IV ona gori navedena konfa ti nebi moglo primiti gta zbog......

*2 gige rama(to je solidno ali bar da je jos jedna giga)

*Graficka ti je GS...imaju ti dvije razlicite vrste GS i GT..svi znamo da je GT bolja ...... ti imas gs 256mb,a da imas gs 512 mb ne bi ti ni ona pomogla oko GTA

*Core 2 Duo procesor ti treba to imas ali 3200mHz ne vjerujem bas......da ti ne trza igrica bilo bi najbolje Core 2 Duo od 4600mHz pa nadalje....

Hajduk zivi vjecno!
Poruka je uređivana zadnji put sub 31.1.2009 11:25 (hacker1993).
16 godina
neaktivan

...ne bih rekao da su gore nabrojeni lapi kvalitetniji a posebno acer....to što si nabrojao niti imaš argumente neke
osim da su povoljniji jer su manje kvalitete.

Private
16 godina
neaktivan

Acer je jedan od najkvalitetnijih laptopa na trzistu,aj molim te reci mi sto ne valja s acerom???

Hajduk zivi vjecno!
17 godina
neaktivan
hacker1993 kaže...

e sad ti lenovo laptopi su kvalitetni ali su kvalitetniji HP,Acer,Toshiba tako da........ a vidi u Hgspota ima ti dosta dobrih ponuda do 4.500kn

npr da sam ja na tvome mjestu,ja bih uzeo forcebook,nije losa kvaliteta nije skupo a na njega se moze igrat igre......ti vjerojatno trazis gamerski laptop do 4.500kn

Moj savjet:Skupi jos malo novaca i onda trazi laptope gamerske od 5500+++++++ pa nadalje........

A i bilo bi ti bolje da uzmes stolno racunalo,ako vec imas odlicno gamersko onda skupljas jos 1.000kn :D

edit:Za GTA IV ona gori navedena konfa ti nebi mogla primiti gta zbog......

*2 gige rama(to je solidno ali bar da je jos jedna giga)

*Graficka ti je GS...imaju ti dvije razlicite vrste GS i GT..svi znamo da je GT bolja ...... ti imas gs 256mb,a da imas gs 512 mb ne bi ti ni ona pomogla oko GTA

*Core 2 Duo procesor ti treba to imas ali 3200mHz ne vjerujem bas......da ti ne trza igrica bilo bi najbolje Core 2 Duo od 4600mHz pa nadalje....

Od lenova teško da su HP,Acer i Toshiba kvalitetniji(bar ne kad su u istom cjenovnom rangu)
Forcebook i dobar?
Molim te ne spajaj ta dva pojma.
Imam frenda koji je imao 2 i obadva su teško sranje.
I tip iz HG-a mi je rekao da Forcebook samo najskuplji valjaju.
Ovi ostali jeftini su zadnje smece
Ovo markirano žutim neznam kak da komentiram.
Jesi ti to zbrojio frekvencije dvije jezgre ili ti se malo pomutilo?
4,6ghz teško da ceš dobit i na stolnom kompu nabrijanom do neba a kamoli na laptopu.
Nemoj miješat pojmove ako ih ne razumiješ.
Ako piše na primjer da proc ima 2x1.8 ghz onda i ima 2x1.8ghz a ne 3.6ghz.

Poruka je uređivana zadnji put sub 31.1.2009 11:30 (LUXX).
16 godina
neaktivan

Bože sačuvaj s time lapom(acer-om)...ja sam imao same probleme od tipkovnice pa do otkazivanja
DVD pržilice...a Toshiba s ekranom banana...hp je tu jer ga sve firme zbog dostupnosti uzimaju,a acer
sigurno nije najkvalitetniji a po mom mišljenju ja ga ne bih nikada kupio!Lenovo osim što
ima svoju liniju radi i thinkpad seriju i naravno da spada u profi lape ,acer je samo lap koji
je omogućio konkurentnost po cijeni da ga mogu svi kupiti ...a niti mi se ne ulazi u raspravu ...godinama
koristim laptope a Lenovo su dosad bili najpouzdaniji i najbolji.

Ako piše na primjer da proc ima 2x1.8 ghz onda i ima 2x1.8ghz a ne 3.6ghz.--
točno tako ...
..a ne 3.6 ...stavrno odakle mu 3.6?Samo je zbrojio.

Private
Poruka je uređivana zadnji put sub 31.1.2009 11:39 (Private).
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Ne treba mi gamerski lap ili stolno računalo za igrice. Samo sam okvirno pitao da li bi ta konfa mogla pokrenuti GTA IV. Ne planiram igrati Crysis Warhead na high postavkama. Pročitajte moj prvi post pa ćete vidjeti za što mi lap treba.Cool

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
prihvaćeno rješenje
hacker1993 kaže...

Očito je da samo pričaš bez uma i razuma, te da nikad nisi imao niti jedan od tih laptopa.

HP, Acer, Toshiba kvaliteta?
Na svakom HP-u do 7000kn se napajanje razj*** nakon godine dana korištenja, monitor je živi očaj, a o temperaturama da ne govorim.
Acer? Kućišta su živi šrot, barem kod jeftinijih modela. Touchpad također. Grijanje je na visokom nivou.
Toshiba? Kućišta šrot, monitor šrot.
Jao, mozda i ne bi ispao tolika neznalica da nisi spomenuo Forcebook. Jedino za što on može služiti je za zagrijavanje prostorija tijekom zime. Kućište se raspadne nakon kojih 1000 zatvaranja :D. O TouchPadu da ne pričam, pomicanje registrira kao klik.

Tako da neke priče o kvaliteti možeš slobodno zaboraviti.

Kvalitetni laptopi danas su Dell, IBM/Lenovo i skuplji HP. Zato cijena i je takva kakva je. Sve ostalo je namijenjeno nezahtjevnim korisnicima plićeg džepa.
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Uglavnom preporuka je da uzmem taj lap?!?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

samo uzmi lenovo...

ovi gore postovi sve kažu!

HP zaobiđi u ogromnom luku... monitor užas, napajanja crkavaju kao od šale, a o tipkovnici neću niti početi...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Evo ja upravo ubo SL500, ali verziju s Intel Core 2 Duo T5870 procesorom i 4 GB RAM-a jer gore ide 64 bit Vista za sada. Ovaj jedini podrzava hardversku virtualizaciju, sto je meni jako bitno. Dolazi nadam se ovaj tjedan pa javim prve dojmove.

UPDATE: Nazalost Lenovo je iz nekog razloga onemogucio Intel VPro u ovom modelu procesora. Inace, gore sam stavio Windows 7 i prakticno sve radi. Imao sam stanovitih problema s BT i fingerprint readerom ali o tome vise tu http://tinyurl.com/b63g2e.

Opinion is like an asshole, everybody has one! - Inspector Callahan AKA Dirty Harry
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.2.2009 12:08 (mfrankovic).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice