Lenovo C100

poruka: 2
|
čitano: 1.508
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Lenovo C100

Laptop mi ima oko 4,5 godina... Lenovo C100
Baterija mu je skroz riknula, pa ga držim stalno na napajanju... (kad se odspojim, izdrži oko 1 min.) Ne znam - isplati li se i treba li kupovati bateriju? Držim ga fiksno, za prijenos imam drugi...
Drugo pitanje je - kod pokretanja (u hladnom stanju) čuje se neki oštri zvuk, kao da nešto 'zaškripi', pa se pitam - nije li u pitanju ventilator ili da nije nešto s HDD-om? Inače, kad se pokrene radi normalno (ne pregrijava se)

Postoji li neka procjena koliko takav laptop još može raditi... Za sad radi 'normalno', osim spomenutih 'sitnica'...

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Lenovo C100

Nitko mi nije odgovorio na ovo pitanje... i dogodilo se ono najgore {#} - više ne radi!

Kasnije sam negdje čitao da sam ga trebao čistiti 1 godišnje - a nisam uopće - preko 4 godine...

Vjerojatno je pun prašine i možda je ventilator zaštekao - pa je procesor izgorio?

Sad ga pokušavam otvoriti - i mislim si - ako je (samo) procesor - dalo bi se nabaviti neki jeftin, rabljeni..

Sad imam taj problem da ga ne mogu otvoriti. Sve vijke sam oslobodio, ali ne mogu odvojiti kućište. Na jednom mjestu ima nešto gdje je naslikan lokot - pa vjerojatno to treba nekako 'otključati' - ali ne znam kako.

I bojim se da ne bih nešto slomio, jer ga nešto još drži. Molio bih nekog tko ima iskustva s tim da mi kaže - kako ga rastaviti - da dođem do procesora?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice