Latitude 5410 laptop driveri

poruka: 16
|
čitano: 1.360
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
3 godine

Pozdrav svima

Molim za pomoć.!

dobio sam laptop Dell latitude 5410 trebam sada za njega drivere koji su potrebni za taj model a neznam koje sve trebam i gdje ih skinuti.Nešto sam probao skidati ali neki ne odgovaraju a neki nemaju instalacije pa ne znam kako se to instalira...zanima me gdje ima za njega i koje sve trebam ..u naprijed zahvaljujem..

mipa

0 0 hvala 0
12 godina

Mogao si to pitati u temi gdje smo ti pomagali oko usb boot-a ;) (pošto je isti lap u pitanju, a nisi niš rekao tamo dal' smo ti pomogli ili ne)

Dell ima app za takve stvari koji ti poskenira lap i nađe kaj od drivera fali ili kaj treba update (pa i bios ako ima noviji)

"Dell support assist" se zove app - imaš ga na službenim Dell stranicama za skinut.

ps: Windowsi 10 i 11 u pravilu kroz Windows update to i sami sve nađu (možda ne najnovije nekad, ali dovoljno recentne) - samo pogledaj pod aditional\dodatni update kaj je našao pa označi da skine s ostalim

ps 2: nisi ni napisao za koji OS trebaš drivere, al pretpostavljam da nije ništa starije od Win10...

ps 3: ne skidaj drivere s nepoznatih izvora te nemoj koristiti one "glupave" aplikacije koje same traže drivere (jer mogu napraviti više štete nego koristi)

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.5.2026 17:53 (60nine).
Moj PC  
0 0 hvala 1
3 godine
Re: Latitude 5410 laptop driveri

Pozdrav..ako pratiš a vidim da pratiš onda si mogao vidjeti da sam se zahvalio čovjeku koji mi je pomogao...hvala i tebi i nadam se da se neće nači neko tko će isto tako reči da se nisam zahvalio..ne želim napraviti update direkt već skinuti drivere da ih imam..ta aplikacija prikazuje grešku te aplikacije i ne otvara je..na niti jednoj stranici nema da se skine koju sam našao..

Ove sam skinuo sa službene stranice ali neznam što sve to da indtaliram ili ne..? ..  https://postimg.cc/XGV9Jqx2

mipa
Poruka je uređivana zadnji put jučer u 4:18 (zagytesla).
12 godina

iskreno, nisam vidio da si pisao na onoj temi nakon prvog posta - my bad ako jesi...

kao što sam rekao - ne trebaju ti driveri zasebno ako ih Windowsi sami ionako skinu po potrebi kroz Windows update (znači, čim instaliraš ganc nove Windowse i pokreneš update na tom laptopu - driveri će se instalirati sami od sebe)... prošla su vremena kad se čuvalo drivere na disku za "nedajbože" :)

ono što možeš probati je - ući u bios, pogledati da li tamo negdje imaš "service number" od tog laptopa i po tom broju na Dell stranicama potražiti uređaj i same drivere...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

dodatno:

https://www.dell.com/support/product-details/en-us/product/latitude-14-5410-laptop/drivers

ovdje su prikazani svi driveri koji postoje za taj laptop, ali fora je u tome kaj će ti stranica prikazati i drivere za komponente koje možda i ne postoje u tvom laptopu - jer ne dolaze svi isto konfigurirani iako imaju istu oznaku (5410 u ovom slučaju)

ono što preporučam:

- "Dell Command | Update Windows Universal Application" i/ili "Dell Command | Update Application" (ako prva ne radi)

to je sve što ti treba glede drivera - Dell program koji nakon instalacije sam prepozna sve drivere koji fale i/ili trebaju update

a kaj se iče prve teme gdje si pitao za USB boot:

https://forum.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/dell-laptop-altitude-5410-problem-botanja-usb/312481.aspx

koliko vidim - nisi pisao ništa nakon prvog posta... još smo se i pitali da li si uspio napraviti kaj jer se nisi javljao

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 13:54 (60nine).
Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine

pobrisano je sve što sam pisao da jednim kolegom ..očito je od strane administratora to maknuto..ne znam zašto..?

mipa
3 godine

žao mi je..pobrisano je očito..

mipa
Poruka je uređivana zadnji put jučer u 16:59 (zagytesla).
3 godine

stavio sam link sa slikom drivera koje zam izvukao sve ostalo je samo na update direkt na komp a to ne želim..samo sam pitao koji od tih navedenih mi trebaju da ih instaliram i to je to..

mipa
12 godina
zagytesla kaže...

stavio sam link sa slikom drivera koje zam izvukao sve ostalo je samo na update direkt na komp a to ne želim..samo sam pitao koji od tih navedenih mi trebaju da ih instaliram i to je to..

ne može se ovak znati koji ti točno trebaju jer:

- ne znamo koja je konfigiracija laptopa (hardware unutra)

- ne znamo koja verzija Windowsa

- ne znamo koji su driveri već predinstalirani

upravo zato postoji službeni software ili Windows update koji to prepozna (ili osoba koja se razumije u to pa to može uživo napraviti jer pogleda iz prve ruke što je ovak preko foruma nemoguća misija)

12 godina
zagytesla kaže...

žao mi je..pobrisano je očito..

mislim da ništa nije tamo pobrisano jer sam pratio temu i nije bilo uopće tvojih postova nakon prvog (moguće da si pisao post i zaboravio ga poslati i\ili je forum zaštekao kod slanja posta - i to se dešavalo)

sve 5

btw zašto ne želiš direktan update na komp? (ak nije tajna) ja ne vidim neki poseban razlog...

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 17:16 (60nine).
15 godina
zagytesla kaže...

Skini i instaliraj Dell i support assist da ti pronađe i instalira drivere. Upišeš u google, skineš i instaliraš.

12 godina
Valentin17 kaže...
zagytesla kaže...

Skini i instaliraj Dell i support assist da ti pronađe i instalira drivere. Upišeš u google, skineš i instaliraš.

rečeno mu je to par puta već, ali ne želi to iz nekog razloga

15 godina
60nine kaže...

rečeno mu je to par puta već, ali ne želi to iz nekog razloga

A u redu, idemo dalje.  Pomogli smo koliko smo mogli. 

3 godine

pa naglasio sam već da mi kaže neki error 9505 i da ne mogu to koristiti...ako i to nije pobrisano kao poruka..

mipa
Poruka je uređivana zadnji put jučer u 22:31 (zagytesla).
3 godine

windowsi su 10 pro

instalacija ne nova i nema drivera jer ih nemam

AMD A4 5300 APU with Radeon HF Graphics 3.40 GHz

Instalirana memrija (RAM) 8,00 GB

Sustav 64-bitni procesor x64

ovo je što mogu dati..no očito mnogi neznaju kao ja jer kompliciraju..nađe se tu i tamo netko rko u par riječi pojasni i pomogne jer to želi i ne pametuje previše....ovdje što god piam radi se buka i pametuje se previše..ne tražim pametovanje ili vrijeđanje kako to treba netko tko zna..jer ..da znam ne vih tražio pomoć onoga tko zna..pametovanje i vrijeđanje mi ne pomaže..hvala na pomoći nekima koji više odmažu nego pomažu...naglasio sam da trebam pomoć jer ne znam...samo mi treba gdje mofu skinuti i koje a ostalo oko insatlacije mogu i sam...molim da se uvaži moj problem i pitanje MOUM ZA POMOĆ OKO DRIVERA ZA OVAJ MODEL LAPTOPA I KOJI MI TREBAJU..

mipa
16 godina

ne znam koji je vrag s ovim forumom da ne mogu link ubaciti, evo ti slika sto sam ti htio napisat.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice