Laptop za studenta do 8000 kuna!!!

poruka: 16
|
čitano: 7.343
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Kao što i sam naslov kaže!!!!

Cijena do 8000 kuna, manjih dimenzija (ekran 15'' maksimalno), po mogućnosti tanak, a komponente prosječno, jer ipak ga neću koristiti za igranje ili obradu videa, već najviše za uredske alate, internet....

Pogotovo bih želio komentare ako ste vlasnik nekog takvog modela!!!! Hvala!!! I odgovorite!!!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

za jednog studenta ti ni netreba laptop od 8000 kn, za taj novac kupis dva, naravno, ne tako dobra ali za tvoje potrebe i više nego dobra. naravno cjena utječe in na performanse, kako one koje će vrtit sve to tako i one koje će napajati sve to ako ti je mobilnost presudna, tu mislim na bateriju i proc, gledaj da baterija dolazi sa što više ćelija i da je proc mobile i nemaš problema, stvar će radit dosta dugo, na drugu stranu ako laptop dolazi sa slabom baterijo i procom za kućni komp onda zaboravi autonomiju. eto po mojem mišljenju ti netreba ništa više, jer danas i najslabije konfiguracije će za tvoje potrebe biti sasvim dovoljne, ako neko misli da sam šta propustio neka me slobodno nadopuni ili ispravi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Laptop za studenta do 8000 kuna!!!
luigi92 kaže...

Cijena do 8000 kuna, manjih dimenzija (ekran 15'' maksimalno), po mogućnosti tanak, a komponente prosječno, jer ipak ga neću koristiti za igranje ili obradu videa, već najviše za uredske alate, internet....

Pa za 8000 kuna bih mogao bas naprotiv uzati laptop za igranje ili obradu videa :D... znas li ti kakav se laptop moze uzeti za 1000 eura...
Mozes naci dobre Acerove i HP laptope po bas toj svojoj mjeri za nekih 600-700eura... pa cak i van tog prosjeka sto si objasnio..posto nisam iz hrvatske, a ti nisi naveo tacno iz kojeg si grada ne znam koje su ti prodavnice u blizini a nisi ni ti naveo ni jednu niti dao link od njih pa se ne zna ni dobavljivost...ali sve u sustini za te pare sto si rekao 8000 kuna mozes extra laptop uzeti

Sve što možeš sad ostavi za kasnije
17 godina
neaktivan

Hvala na odgovorima!!!

Kao prvo: Cijenu od 8000 kn sam stavio kao gornji maksimum. (zato i piše do 8000 kn, a ne za 8000 kn)!!!

I u prvom postu sam možda napisao premalo detalja... Pa ću ih sada navesti: ekran do 15",  malen, tanak (lijepo dizajniran), mobilni Core 2 procesor, što dulja autonomija, minimalno giga rama.

Primarna namjena bi mu trebala biti uredski rad (office, internet), ali ponekad mi treba i za korištenje nekih aplikacija koje su zahtjevnije što se hardvera tiče (corel, photoshop, autoCAD i slično..)

Samo nastavite dalje s komentarima, prijedlozima, a najviše bih želio komentar za određeni model, od nekog tko ima takav sličan laptop...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Neki faksevi ti imaju onaj neki deal da možeš jeftinije nabaviti ThinkPade. Ja bi uzeo R61. Ima FreeDOS, ali ostalo je ok(osim grafičke koja je bezveze) i ima 3g garancije.

7.380 kn

Intel Core 2 Duo Mobile Technology (Intel Core 2 Duo Processor T7100, 1.8GHz, ThinkPad 802.11 a/b/g/n), 2048 MB, 160GB, 15,4" WXGA TFT (1280x800), Multi-Burner (DVD/RW CD/RW), Intel Graphics Media Accelerator X3100 do 256 MB + Camera, Modem, Gigabit Ethernet, IEEE 1394, Bluetooth, 3 USB, Firewire, S video, 4in1 Card reader, Fingerprint reader, Ultranav, 6 cell battery, Security chip, težina: 2.77 kg, PC DOS 2000 licence, jamstvo: 3 godine

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.3.2008 19:06 (Zoidberg).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Zoidberg kaže...

Neki faksevi ti imaju onaj neki deal da možeš jeftinije nabaviti ThinkPade. Ja bi uzeo R61. Ima FreeDOS, ali ostalo je ok(osim grafičke koja je bezveze) i ima 3g garancije.

7.380 kn

Intel Core 2 Duo Mobile Technology (Intel Core 2 Duo Processor T7100, 1.8GHz, ThinkPad 802.11 a/b/g/n), 2048 MB, 160GB, 15,4" WXGA TFT (1280x800), Multi-Burner (DVD/RW CD/RW), Intel Graphics Media Accelerator X3100 do 256 MB + Camera, Modem, Gigabit Ethernet, IEEE 1394, Bluetooth, 3 USB, Firewire, S video, 4in1 Card reader, Fingerprint reader, Ultranav, 6 cell battery, Security chip, težina: 2.77 kg, PC DOS 2000 licence, jamstvo: 3 godine

A jak im je deal, pogotovo ako usporedjujes s ekvivalentnim HP-om koji je od te cifre za 1500-2000kn jeftiniji, a za tu istu lovu mos dobit brzi lap, finije rezolucije, i sa licencom (XP ili Vista Buisness po izboru).
17 godina
neaktivan
wifi kaže...
Zoidberg kaže...

7.380 kn

A jak im je deal, pogotovo ako usporedjujes s ekvivalentnim HP-om koji je od te cifre za 1500-2000kn jeftiniji, a za tu istu lovu mos dobit brzi lap, finije rezolucije, i sa licencom (XP ili Vista Buisness po izboru).
 Joj ono jel HP ima 3 g garancije? Kada nadoplatiš produljenje garancije javi mi koliko ispadne razlika. Osim toga Thinkpadi su najbolji laptopi ako ti ne treba dobra grafička.
17 godina
neaktivan
Zoidberg kaže...
Joj ono jel HP ima 3 g garancije? Kada nadoplatiš produljenje garancije javi mi koliko ispadne razlika. Osim toga Thinkpadi su najbolji laptopi ako ti ne treba dobra grafička.
 Ne, ali HP ima produljenje na 3 god koje kosta (prvi shop sta sam otvoria) 815kn, tako da ako je tebi nebitna razlika od 700-1200kn koliko je IBM skuplji idi na taj svoj deal (a to je deal, sta bi tek onda bilo da nije deal???).
17 godina
neaktivan

Okej nađi mi negdje ThinkPada za manje love. HP i ThinkPad nisu ista klasa. IMHO naravno.

wifi kaže...
Zoidberg kaže...
 Ne, ali HP ima produljenje na 3 god koje kosta (prvi shop sta sam otvoria) 815kn, tako da ako je tebi nebitna razlika od 700-1200kn koliko je IBM skuplji idi na taj svoj deal (a to je deal, sta bi tek onda bilo da nije deal???).

17 godina
neaktivan
Zoidberg kaže...

Okej nađi mi negdje ThinkPada za manje love. HP i ThinkPad nisu ista klasa. IMHO naravno.

U svim svojim postovima nigdi nisam spomenia ThinkPad za manje love, ali jesam spomenia HP iste/bolje konfiguracije bez/sa licencom za manje/podjednako love. Rec da HP i Thinkpad nisu ista klasa podsjeca me na one auto fanatike koji se samo kunu u precjenjeni VW i Mercedes, i nista drugo ne priznaju, ali dobro, to je tvoje misljenje. Jos da sam reka npr. Gericom i takvu "klasu" laptop slozenaca (ima ih dovoljno i domacih i stranih), pa bi razumia, ali eto, svakom svoje...

17 godina
neaktivan
wifi kaže...
Zoidberg kaže...

U svim svojim postovima nigdi nisam spomenia ThinkPad za manje love, ali jesam spomenia HP iste/bolje konfiguracije bez/sa licencom za manje/podjednako love. Rec da HP i Thinkpad nisu ista klasa podsjeca me na one auto fanatike koji se samo kunu u precjenjeni VW i Mercedes, i nista drugo ne priznaju, ali dobro, to je tvoje misljenje. Jos da sam reka npr. Gericom i takvu "klasu" laptop slozenaca (ima ih dovoljno i domacih i stranih), pa bi razumia, ali eto, svakom svoje...

Svatko ima svoj mišljenje. Ja sam npr pitao dva tipa(ne lokalne genijalce, nego jednog tipa s FERa, drugoga koji je izletio s FERa pa je na TVZu) da mi kažu nešto o HP 6820s i obojica su rekli da je drek. Doduše on je skoro 3000 kn jeftiniji od R61, samo sam htio reći da HP nije nikakav "brand". Za ThinkPade je najgora stvar koju sam čuo je da su ružni. Smijeh
Naravno ovisi i na kojem je faksu autor topica. Jel neki faksevi imaju MSDNAA program(ukratko prodaja duše za besplatne M$ OSove i Visual Studio).
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.3.2008 2:24 (Zoidberg).
17 godina
neaktivan
Zoidberg kaže...
 Svatko ima svoj mišljenje. Ja sam npr pitao dva tipa(ne lokalne genijalce, nego jednog tipa s FERa, drugoga koji je izletio s FERa pa je na TVZu) da mi kažu nešto o HP 6820s i obojica su rekli da je drek. Doduše on je skoro 3000 kn jeftiniji od R61, samo sam htio reći da HP nije nikakav "brand". Za ThinkPade je najgora stvar koju sam čuo je da su ružni. Smijeh
Naravno ovisi i na kojem je faksu autor topica. Jel neki faksevi imaju MSDNAA program(ukratko prodaja duše za besplatne M$ OSove i Visual Studio).
 Nemoj zamirit, ali ti tipovi usporedjuju kruske i jabuke jer 6820s ima 17" ekran, a kod HP-a je kvaliteta obrnuto proporcionalna s dijagonalom ekrana. Jos bi najbolje bilo uzet HP 2510p s 12.1" ekranom, ali ono sto tribas usporedjivat je 6710b ili 6720s serija. Osobnom mislim da je 6820s serija radjena za prodaju po Metro-u, Mercatoneu i ostalim prodajnim centrima tudumima koji samo gledaju na velicinu ekrana, inace kako objasnit nesrazmjerno nisku cijenu. Jedan wannabe kupac laptopa me vec skoro godinu dana zovne svaki put kad u Metro-a izidje "akcija" sa tim istim 6820s lapom, i svaki put mu kazem isto... ako ces to kupovat ne triban ti, ako ces kupis nesto sta vridi, platices 2-3tkn vise sa tocnom oznakom linije i modela. Dosad jos nije uzea laptop, i cisto sumnjam da oce u dogledno vrime... Za ThinkPad ne sumnjam da ces dobit kvalitetan i dobar lap, ali ja se uvik vodim po meni best buy opcijom, a tu IBM ne spada. Za razliku u cijeni mislim da je ipak dobro imat windows licencu, ili ako vec i ne zeli, onda barem solidnu periferiju (canon pixma ip4xxx seriju, externi backup disk, takve stvari).
Neki faksevi bi trebali imat sponzoririrane windoze i office, ali ne znam kako to radi ni koji faksevi su u programu. S obzirom da je taj ThinkPad dio faks-ponude (ili?), onda mi je iznimno cudno kako u cijenu nije uracunat i sponzorski windows? U tom slucaju ove rasprave nebi ni bilo, jer bar su za tu cijenu mogli i XP dodat.
17 godina
neaktivan

Office nije uključen u MSDNAA. A laptopi i MS nemaju veze jedni s drugim. MSDNAA je MSov pokušaj da pridobije studente/developere na svoju stranu, a ova akcija je u biti samo discount na veliku količinu laptopa koje budu studenti uzimali.

http://www.fer.hr/notebook_akcija

17 godina
neaktivan
Zoidberg kaže...

Office nije uključen u MSDNAA. A laptopi i MS nemaju veze jedni s drugim. MSDNAA je MSov pokušaj da pridobije studente/developere na svoju stranu, a ova akcija je u biti samo discount na veliku količinu laptopa koje budu studenti uzimali.

http://www.fer.hr/notebook_akcija

Moj savjet je da dobro proucis sve ducane inf. opreme, jer kad vidim da Koncar Nada GS (prvi na listi) sa popustom kosta vise nego ovo http://www.brrax.hr/DesktopDefault.aspx?tabid=250&categoryID=290&productID=12351 sto je u razini cijene koju si limitira (isto ima licencu), onda se zapitam koliku proviziju ubire fer na sve te laptope.
17 godina
neaktivan

SmijehJa preporučujem ACER ASPIRE 7520G. Košta 7000kn. Ja ga koristim već pola godine i sve super.

KONFIGURACIJA: AMD Turion 64×2 mobile technology

TL-58 (1.9GHz, 2×512KB L2 cache)

NVIDIA GeForce 8400M G 256mb

2GB DDR2

17* WXGA+ Acer CrystalBrite LCD

160 gb HDD

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.3.2008 22:30 (BlackM6).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

www.eurotrade.hr

TOSHIBA Satellite Pro A200-1VB

7.066,00 kn

Intel® Core™2 Duo T7250 CPU 2,0 GHz, L2 Cache 2048K, 800MHz FSB

Intel® Core2 Duo Mobile

Intel PM965 Express chipset

2x512 MB DDR2, 667MHz max 4 GB DDR2

160 GB, S ATA HDD 5400 okr/min.

DVD Super Multi drive (Double Layer)

15.4" WXGA TFT LCD, Toshiba TruBrite® WXGA TFT display Rezolucija 1280x800

Intel® Graphics Media Accelerator X3100 do 358 MB DDR dijeljene sistemske memorije

Toshiba Bass Enhanced Sound System with SRS® TruSurround XT™ System and SRS® WOW

built-in stereo speakers

Integrated microphone for Voice over IP

10/100 Base-TX Ethernet card (LAN)

802.11a/b/g wireless lan, Bluetooth® 2.0

Modem 56k v.92

4 x USB 2.0, 1 x Audio out, 1 x Mic In, 1 x Modem RJ-11, 1 x 4 Pin i.LINK™ (IEEE1394), 400 Mbps, 1 x LAN RJ-45, 1 x S-Video, 1 x VGA (15-pin mini D-Sub)

5-in-1 Bridge Media slot (SD, MS, MS Pro™, MM, Card, xD-Picture), 1 x Express Card™ slot, Integrated 1.3 Megapixels Video Camera for Video over IP

362 x 267.8 x 33.5 (front) / 39.3 (rear) mm

2,72 kg

Microsoft® Windows® Vista™ Business Edition 32, Windows® XP Professional Edition (na DVD-ROM-u)

Jamstvo: 24 mj.

___________________________________________________________________________________________________________

NOTEBOOK ASUSTEK F3SC-AP326

7.787,26 kn

Intel® Core™2 Duo Processor T7500 2.2GHz, 800MHz, 4MB On-Die L2 Cache

Mobile Intel® PM965 Express Chipset + ICH8M

2x1024Mb DDR2 667 MHz , up to 4GB SDRAM

15.4" WXGA

NVIDIA GeForce™ 8400M G, External DDRII 128MB

SATA 160(5400rpm)

DVD Super Multi

MMC/ SD/ Mini-SD/Memory Stick/ MS Pro/ MS-Duo/MS-Pro-Duo

Intel® High Definition audio modem, 10/100/1000 Base T, 802.11a/b/g/n, Bluetooth® V2.0+EDR (Optional)

Camera 1.3M Megabyte Pixels with LED Lighting

x VGA port/Mini D-sub 15-pin, 4x USB 2.0 ports, 2x Audio jack, 1x LAN RJ-45, 1x Phone RJ-11, 1x 1394 Type jack, 1x TV-Out (S-video)

Built-in Intel® High Definition audio compliant audio chip, SoundBlaster Pro Compatible, Built-in stereo speakers (1.5W)

Li-Ion 6 cells 4800mAh, 3S2P, 53.28WHrs

365 x 269.5 x 28-40.5 mm, 2.95kg ( 6 cell battery )

Bundle: Virus & Tool Software Symantec Norton™ Internet Security 2007, Adobe Acrobat Reader 7.0, NERO 7 Essentials, ASUS Utility ASUS WinFlash, Instant Fun, ASUS Live Update, ASUS Power4 Great eXtreme, ASUS NB Probe, ASUS Net4 Switch, ASUS Wireless Console, ASUS LifeFrame2 Virtual Camera, ASUS MultiFrame, ASUS Power For Phone

Miš i torba gratis

Jamstvo: 24 mj.

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.3.2008 22:59 (Styxx).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice