Laptop radi, a nema slike

poruka: 14
|
čitano: 9.358
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Laptop uredno radi, a nema slike

Toshiba laptop star nekih 5 godina,normalno radio te se jedan dan samo ugasio s tim da se prije toga mali plavi prozorcic pokazao na kojem je pisao nez.sta(jer nije moj laptop).
Od tada nema slike na njemu,a uredno se pali.Ventilator radi,lampice svijetle.Tokom paljenja se nekad cuje lagani "kvrc" zvuk...
Spojen je i na drugi monitor te također nije bilo nikakve slike. Ram-i su provjereni i rade.
Da li to može biti hdd(mislim da to nije),graficka(je integrirana) ili maticna?

0 0 hvala 0
16 godina

Crkla grafićka (matična) pošto ne radi na drugom monitoru.

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Re: Laptop radi, a nema slike
plavi08 kaže...

Crkla grafićka (matična) pošto ne radi na drugom monitoru.

Sta mislis(otprilike-srednja vrijednost) koliko ce servis uzet za popravak i jel bolje onda uzet novi laptop nego prihvatiti popravak?

16 godina
moderator
Stux kaže...

Sta mislis(otprilike-srednja vrijednost) koliko ce servis uzet za popravak i jel bolje onda uzet novi laptop nego prihvatiti popravak?

Cijena nove matične sa zamjenom je u rangu cijene novog laptopa. Gotovo ista stvar za grafičku ako nije integrirana.

U tom slučaju očito je bolje uzeti drugi laptop.

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
13 godina

Možda po modelu nađeš neku polovnu matičnu ili te grafičku za laptop,al sve je to malo riskantno!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Kakava maticna ne pricajte gluposti , covjek je ljepo napisao da se cuje kvrc zvuku (ili ti klk) na startu , sto moze znaciti samo jednu stvar , da je HDD napustio ovaj svijet i da ga je potrebno zamjeniti.

brix mo

0 1 hvala 0
17 godina

Da je HDD bilo bi slike, samo ne bi mogao završiti boot odnosno učitati Windowse.

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
brixmo kaže...

Kakava maticna ne pricajte gluposti , covjek je ljepo napisao da se cuje kvrc zvuku (ili ti klk) na startu , sto moze znaciti samo jednu stvar , da je HDD napustio ovaj svijet i da ga je potrebno zamjeniti.

Ti se zezaš?

13 godina
neaktivan
Abra008 kaže...
brixmo kaže...

Ti se zezaš?

Ne mrtav sam ozbiljan , meni se cini da je na ovom forumu vise "strucnjaka" servisera kada racunalo ili ekran ne rade mijenjaju pola kompjutera i naplate ga kao novog , nego ljudi koji zele pomoc...Da je otisla maticna ploca "majstori" ne bi radio ventilator posto procesor ne bi radio , a ne bi niti bilo svijetla ....Otisao je HDD i potrebno ga je zamjeniti.

brix mo
16 godina
moderator
brixmo kaže...

Ne mrtav sam ozbiljan , meni se cini da je na ovom forumu vise "strucnjaka" servisera kada racunalo ili ekran ne rade mijenjaju pola kompjutera i naplate ga kao novog , nego ljudi koji zele pomoc...Da je otisla maticna ploca "majstori" ne bi radio ventilator posto procesor ne bi radio , a ne bi niti bilo svijetla ....Otisao je HDD i potrebno ga je zamjeniti.

Molim te ne tipkaj više ovakve gluposti, još će ti netko naivan i povjerovati.

Kvar tvrdog diska nikako nemože biti povezan sa nestankom slike.

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
13 godina
neaktivan

Daj molim vas ne pricajte gluposti , ako je kvar na pocetnom magnetnom direktoriju biosa-a (zbog cega se i cuje kvrc ili klik na startanju) , moze itekako biti uzrok nestanka slike .... ne da mi se uopce raspravljati o tome - valjda vi znate najbolje , zamjenite maticnu plocu i ostavite isti HDD - pa cete vidjeti sto ce se desiti , ha,ha,ha,ha,ha

brix mo

0 3 hvala 0
16 godina
moderator
brixmo kaže...

Daj molim vas ne pricajte gluposti , ako je kvar na pocetnom magnetnom direktoriju biosa-a (zbog cega se i cuje kvrc ili klik na startanju) , moze itekako biti uzrok nestanka slike .... ne da mi se uopce raspravljati o tome - valjda vi znate najbolje , zamjenite maticnu plocu i ostavite isti HDD - pa cete vidjeti sto ce se desiti , ha,ha,ha,ha,ha

Sad stvarno mislim da trolaš...

Bios je na tvrdom disku i ima magnetne direktorije? {#}

14 godina

Trol ili neznalica.

GPU ili MBO u kvaru, ukoliko je GPU isplati se popraviti, naći polovan GPU.

O kojem se modelu laptopa radi?

iclock2much

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Trol ili neznalica.

GPU ili MBO u kvaru, ukoliko je GPU isplati se popraviti, naći polovan GPU.

O kojem se modelu laptopa radi?

Znam da je samo toshiba, a sad tocno koji model ne znam... odnesen je na servis pa cemo vidit sto ce oni rec. Obavijestiti cu vas.
Hvala.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.1.2014 19:37 (Stux).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice