Kupnja laptopa u Njemačkoj

poruka: 141
|
čitano: 52.850
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Kupnja laptopa u Njemačkoj
A da se kupi laptop u rh i rjesi svih ovih problema
https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
11 godina

a i ti malo tares sto se tice tog laptopa...ne kupujes avion.

LoL: SirHectorDeMaris , Origin: cohr23
Moj PC  
8 1 hvala 0
10 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...
Anita P kaže...

Poslala sam upit u Hrvatski Acer servis da li se može produljiti jamstvo u Hrvatskoj i da li jamstvo na laptop kupljen u Njemačkoj vrijedi u Hrvatskoj tj. da li mogu odnjeti popraviti laptop pod jamstvom tu u Zagrebu. I dobila sam slijedeći poražavajući odgovor:

"Ukoliko računalo kupite u Njemačkoj, produženo jamstvo nije moguće kupiti u Hrvatskoj. Jamstvo je u tom slučaju moguće kupiti samo u Njemačkoj i isto se može ostaviti samo na tom području. Najbolje rješenje je da se sve kupi u Hrvatskoj. Ukoliko računalo kupujete vani zbog cijene, iz Acer ureda su preporučili da se u tom slučaju obratite direktno njima."

{#}

Sad sam poslala dalje odgovor da mi daju direktan mail za Acer, ovo mi nema smisla.

Nismo ništa dobili ulaskom u EU, zar je to moguće?

Prodajno - regionalne politike proizvođača i distributera u pravilu nemaju nikakve veze s EU (kao ni s drugim državama / regijama).

Slična stvar je s većinom vendora. Neki omogućuju worldwide support, neki zahtijevaju formalnu migraciju uređaja u drugu zonu s potencijalnim dodatnim troškovima, neki ne daju baš ništa.

K tome, lokalni uredi imaju veću autonomiju odluke, "centrale" ne mogu naložiti nešto što nije pokriveno regionalnim ili distributerskim ugovorima.

Shvaćam. Tako su mi i sada odgovorili iz servisa.

" Acer određuje uvjete jamstva i njegovog korištenja s obzirom da se radi o njihovom proizvodu. Evo i linka gdje možete pronaći kontakte za Acer podršku. http://www.acer.hr/ac/hr/HR/content/service-contact "

Slijedeći upute na tom linku bilo je moguće ići jedino na slijedeće: "Obrazac za podršku – Elektronička pošta" zatim odabrati državu "Croatia" te zatim klik na "Podrška - otkrijte više" i onda se pojavi "Kontaktirajte Acer - Obratite se lokalnom servisnom predstavniku tvrtke Acer za pomoć" i klikom na "otkrijte više" ponovno me vraća na početni link. ???

A klikom na "Servisni centri u Hrvatskoj" me opet vraća na kontakt Hrvatskog Acer servisa koji su me poslali na ovaj link.

17 godina
Anita P kaže...
Old Iggy kaže...

Prodajno - regionalne politike proizvođača i distributera u pravilu nemaju nikakve veze s EU (kao ni s drugim državama / regijama).

Slična stvar je s većinom vendora. Neki omogućuju worldwide support, neki zahtijevaju formalnu migraciju uređaja u drugu zonu s potencijalnim dodatnim troškovima, neki ne daju baš ništa.

K tome, lokalni uredi imaju veću autonomiju odluke, "centrale" ne mogu naložiti nešto što nije pokriveno regionalnim ili distributerskim ugovorima.

Shvaćam. Tako su mi i sada odgovorili iz servisa.

" Acer određuje uvjete jamstva i njegovog korištenja s obzirom da se radi o njihovom proizvodu. Evo i linka gdje možete pronaći kontakte za Acer podršku. http://www.acer.hr/ac/hr/HR/content/service-contact "

Slijedeći upute na tom linku bilo je moguće ići jedino na slijedeće: "Obrazac za podršku – Elektronička pošta" zatim odabrati državu "Croatia" te zatim klik na "Podrška - otkrijte više" i onda se pojavi "Kontaktirajte Acer - Obratite se lokalnom servisnom predstavniku tvrtke Acer za pomoć" i klikom na "otkrijte više" ponovno me vraća na početni link. ???

A klikom na "Servisni centri u Hrvatskoj" me opet vraća na kontakt Hrvatskog Acer servisa koji su me poslali na ovaj link.

Točno. Zato ti je kod kupnje Acer opreme u Njemačkoj očigledno isključivo odgovoran prodavač / servis tamo.

Možda Acer u RH može odraditi neki dio priče, uz punu ili parcijalnu nadoplatu, neovisno o tome što si sve i kako platila u Njemačkoj.

10 godina
neaktivan

Da. Hvala ti Iggy na razumijevanju. Upravo sam dobila odgovor tj. direkt kontakt za Acer Croatia iz Acer servisa u ZG pa mogu proslijediti upit, što i jesam, pa možda odgovore pozitivno. Da je to "gotova priča", ne bi me upućivali dalje na Acer podršku. Mislim da bi sigurno neka vrsta servisa trebala bit moguća.

A isti sam upit poslala i u Lenovo i odmah dobila njihov odgovor i to pozitivan: " Nova Lenovo računala kupljena unutar EU imaju važeće jamstvo i na području Republike Hrvatske. Jamstvo se može produljiti u Hrvatskoj, samo je bitno da se ono produlji prije isteka roka važećeg jamstva. "

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
Anita P kaže...

Da. Hvala ti Iggy na razumijevanju. Upravo sam dobila odgovor tj. direkt kontakt za Acer Croatia iz Acer servisa u ZG pa mogu proslijediti upit, što i jesam, pa možda odgovore pozitivno. Da je to "gotova priča", ne bi me upućivali dalje na Acer podršku. Mislim da bi sigurno neka vrsta servisa trebala bit moguća.

A isti sam upit poslala i u Lenovo i odmah dobila njihov odgovor i to pozitivan: " Nova Lenovo računala kupljena unutar EU imaju važeće jamstvo i na području Republike Hrvatske. Jamstvo se može produljiti u Hrvatskoj, samo je bitno da se ono produlji prije isteka roka važećeg jamstva. "

Servis je moguć, samo je pitanje potencijalne parcijalne ili nadoplate.

Lenovo je radi i takvih stvari skuplji. Da ne govorim da neki modeli imaju worldwide warranty, iliti kupiš u Hong Kongu servisiraš tu.

Sve je stvar politike proizvođača.

13 godina
neaktivan
SimeKZ kaže...

Poštovani kolega, za neke potpuno iste konfiguracijski identične modele laptopoa (izuzev tipkovnice sa Hr grafemima)

prodavači/preprodavači "štrigaju nas" i do 1500-2000Kn razlike u cijeni!

Garancija, zamjena neispravnog proizvoda, rokovi za povrat proizvoda... pročtajte ovdje na forumu (more postova) na kakove sve prpreke kupci nailaze nakon kupnje konzumne elektronike u tuzemnim prodavaonicama,  potom tuzemne WEB-trgovine.. 

tek kad se u praksi sretnemo sa garantnim uvjetimna shvatimo...

Upravo to je nit koja se provlači ovom temom, prije kupnje za svoj novac kvalitetno se informirati!

EDIT: velika većina navedenih modela dolazi sa predinstaliranim OS-om!

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.12.2014 23:47 (Hardwhelper!!!).
14 godina
neaktivan

Izvinjavam se ak je vec neko naveo popis trgovina izvana di se moze kupiti laptop ili pc.

Zamolio bih ako neko zna sto vise trgovina vani di se moze kupiti pc i laptopi.

moze trgovine di je cijena i u dolarima.

i naravno ostale u eurima.

popis trgovina da mi neko napise.

i naravno koliko bi otprilike postarina bila,a carine nema vise posto smo u EU.

zar ne?

unaprijed zahvaljujem

~^iGoR~
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
igor1311 kaže...

Izvinjavam se ak je vec neko naveo popis trgovina izvana di se moze kupiti laptop ili pc.

Zamolio bih ako neko zna sto vise trgovina vani di se moze kupiti pc i laptopi.

moze trgovine di je cijena i u dolarima.

i naravno ostale u eurima.

popis trgovina da mi neko napise.

i naravno koliko bi otprilike postarina bila,a carine nema vise posto smo u EU.

zar ne?

unaprijed zahvaljujem

Odgovori na sva tvoja pitanja se nalaze u ovoj temi.

13 godina
Hardwhelper!!! kaže...
SimeKZ kaže...

Poštovani kolega, za neke potpuno iste konfiguracijski identične modele laptopoa (izuzev tipkovnice sa Hr grafemima)

prodavači/preprodavači "štrigaju nas" i do 1500-2000Kn razlike u cijeni!

Garancija, zamjena neispravnog proizvoda, rokovi za povrat proizvoda... pročtajte ovdje na forumu (more postova) na kakove sve prpreke kupci nailaze nakon kupnje konzumne elektronike u tuzemnim prodavaonicama,  potom tuzemne WEB-trgovine.. 

tek kad se u praksi sretnemo sa garantnim uvjetimna shvatimo...

Upravo to je nit koja se provlači ovom temom, prije kupnje za svoj novac kvalitetno se informirati!

Jeftinije je slati u njemacku na servis, to je sigurno.... nego pricekati 15 dana u RH. Prepirke su vecinom kod eDigitala ( Oni salju u madarsku posto im je tamo sjediste i od tamo dolazi roba pa zato traje vjecno )... ja nisam vidio problem sa garancijom ako ja osobno saljem prema servisnom centru ili cak se dovezem do tamo. 

Tuzno je kako se place i tuli kako u nasoj zemlji nista nevalja a okolo je sve bolje... jako tuzno.

Cijene nisu toliko razlicite, hebiga marze su velike koda nas, ali da je razlika u 2k kuna odavno bi sve kupovao iz njemacke ili okolnih drzava... maksimalna razlika je oko 300-400kn a to je cjena koju sam spreman zrtvovat za garanciju koju imam u svojoj zemlji i servisima koji su mi udaljeni par kilometara. 

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
16 godina
SimeKZ kaže...
..

Jeftinije je slati u njemacku na servis, to je sigurno.... nego pricekati 15 dana u RH. Prepirke su vecinom kod eDigitala ( Oni salju u madarsku posto im je tamo sjediste i od tamo dolazi roba pa zato traje vjecno )... ja nisam vidio problem sa garancijom ako ja osobno saljem prema servisnom centru ili cak se dovezem do tamo. 

Tuzno je kako se place i tuli kako u nasoj zemlji nista nevalja a okolo je sve bolje... jako tuzno.

Cijene nisu toliko razlicite, hebiga marze su velike koda nas, ali da je razlika u 2k kuna odavno bi sve kupovao iz njemacke ili okolnih drzava... maksimalna razlika je oko 300-400kn a to je cjena koju sam spreman zrtvovat za garanciju koju imam u svojoj zemlji i servisima koji su mi udaljeni par kilometara. 

-neobični stavovi...(?)

-prva rečenica može biti sarkazam, ako nije.. trošak slanja je pod garancijom ako pokriva npr EU, na teret trgovca koji će dobiti od distributera/proizvođača troškove. Vidi se razlika Acer-Lenovo.. Ako nije pod garancijom u hr tad nije.. ali tad to nije popravak pod garancijskim uvijetima nego vangarancijski. Čekanje? opet ako je sarkazam, nejasno. Pogotovo kad slabiji distributer/servis ništa nema u hr pa se čeka... (svejedno što je tu kupljeno.. ili se manje čeka ako je tu kupljen?).

-što je tužno? Interes korisnika je njegov interes. Proizvođečev/trgovčev je suprotan, kompromis je 'zajedničko zadovoljstvo' tj reputacija THE-BRANDa, koju opet vidimo u korist Lenovoa...

-Cijene? LOL2, +tužno. Cijene nekih PC stvari su zapravo 'iste' uvijek. HDD, notebook, CPU.. cijene su iste, artikli/generacije se mijenjaju, uvjek na veće/bolje.. tako se za istu cijenu ugl vani dobije noviji model (veće/brže/..) što je povezano s veličinom-značajem tržišta/trgovca. Tome i rabati koje veći trgovac dobije, pošto je naš trgovac manji (čitava hr je jedan veći grad) ima lošiju startnu cijenu, marže su više, porez, ukupno je besmisleno istu stvar platiti 10% više ili za isiti novac dobiti stariju seriju.. Što je interes kupca? O čemu govorimo?

Naravno, nije kupcu jednostavno.. vidi se iz same teme, pa i da je razlika samo char set na tipkama.. ali to je legitimni interes kupca i rezultat slabije ponude kod nas (iz objektivnih razloga).

Ja s garancijama nemam problema, drugi ih imaju (izgleda često, jer se tad piše po temama, ali to je zavaravajući feeling). Radije bi kupio proizvod tu.. ali u ovakvim slučajevima to često nije ni moguće, npr nema u ponudi identičnog modela ili je cijena tad osjetno viša. Primarni interes kupca je cijena, ne ljubav prema domovini jer to nije ni kod trgovca. Sama zarada ionako ide van-proizvođaču ili ima model made in apsurdistan? Nije za LOL.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
10 godina
neaktivan

Danas sam uživo vidjela Acer Aspire VN7 Nitro, naišla na njega u jednoj trgovini u Zagrebu za cijenu: 9499 kn.

17'3'', i7-4710HQ, 12GB DDR3, 1TB SATA + 60GB SSD, nVidia GeForce GTX 860M 2GB, Win 8.1, Jamstvo 2 god.

Nude proširenje jamstva na 5 godina, za dodatnih 1400 kn. Istu stvar u Hrvatskoj se može naći i za 8.864 kn.

To je dosta jači model od onog mog modela kojeg nalazim za 899 € (~6839 kn) u jednoj trgovini u Njemačkoj.

17'3'', i7-4710HQ, 8GB DDR3, 1TB SATA + 8GB SSD, nVidia GeForce GTX 850M 4GB, Win 8.1, Jamstvo: 2 god.

Nude proširenje jamstva na 3 godine za 44,99 € (~340kn).

Razlika je 2025kn: za bolju grafičku, više rama, veći SSD. Pretpostavljam, opet se dolazi do razlike u cijeni i to: u Njemačkoj je za oko ~100€ jeftinije kupiti računalo nego ovdje. No ovdje dobivaš hrvatske tipke i nema frke s jamstvom (konkretno u slučaju Acera). I koliko sam gledala, na Hrvatskom tržištu je manji izbor, mislim da imaju istu verziju računala s 840M i 860M grafičkom no ne i s 850M. I da se osvrnem malo na tipkovnicu, isprobala sam i ok je, tipke mi se ne čine klimave i škripave (kao što piše u mnogim recenzijama). I okrenula sam ga naglavačke i izgledalo mi je kao da nema mrežice za prašinu. Ne znam zašto, ali došla sam tu podjeliti ovo sa svima vama. :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Ha iskreno najveća razlika će ti biti samo SSD. Ništa drugo.

Ljudi kod kupnje laptopa najviše primjete hlađenje/izradu i brzinu bootanja.
A budući da uzimaš SSD, ovi tvoji alati neće imati ogromni profit radilo se o 840M ili 860M
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://skyview.com.hrhttp://500px.com/mihovilm
13 godina
neaktivan

Da se ispravim, gore u postu izostavih, gotovo (ako ne i svi) laptopi navedeni u temi dolaze sa predinstaliranim OS-om, dakle daljnjih 900-1200 Kn uštede!

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Mitch kaže...
Ha iskreno najveća razlika će ti biti samo SSD. Ništa drugo.

Ljudi kod kupnje laptopa najviše primjete hlađenje/izradu i brzinu bootanja.
A budući da uzimaš SSD, ovi tvoji alati neće imati ogromni profit radilo se o 840M ili 860M

{#} svašta, ... sve moderne app koriste GPU/CUDA, pogotovo video soft, CPU nema šanse ni blizu. Ako joj je to osnovni kriterij, tad je 'domaća' (posljednja) ponuda OK + svi stali razlozi.

-Nasuprot SSDu (koji ubrzava rad s fileovima) običan HDD je dovoljno brz osim kad se radi sa zahtijevnijim video materijalima i HD/2k rezolucijama. SSD je beskoristan ako se čeka obrada. Boottime.. zgodno ali beznačajno.

@ Anita, cjenkaj se malo, ugl trgovac može dati popust, na tu cifru je svaki % OK. I jedino nadati se da kvarova neće biti (bar par godina), znajući naše servise...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
10 godina
neaktivan

Napokon sam odlučila kupiti Acer Aspire VN7 Nitro VN7-791G-70M4 i to ovdje: Otto (već sam stavila isti link prije koji dan) i upravo skužim da je za tu cijenu rasprodan, a još jučer ih je bilo. Ponuda je bila posebno primamljiva jer je osim povoljne cijene (899€), nudila i 100€ gratis za iskoristiti u istom dućanu u ožujku 2015 (za te bi novce kupila cooler i ruksak itd.). Što bi kad se oduzme izašlo 799€. Zakasnila sam. Sad mi preostaje jedino iskoristit slijedeću najbolju ponudu istog, a to je za 865€. Ode 65€ (500kn) u vjetar, pa ti čekaj bolju ponudu.

BTW: Ovaj link nije spomenut u temi, zato svima koji kupuju u Njemačkoj, preporuka: www.billiger.de
ˇ
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.12.2014 23:40 (Anita P).
Moj PC  
0 1 hvala 1
16 godina
neaktivan

to ti je ddr3 grafa, ništa samo velim.... (za gejming je nekako uvriježena ddr5 zbog bandwitha, pa valjda i kod video renderinga dobro dođe ddr5)

Ja sam kupio nitra v 17, i7, 860m ddr5, 8GB RAM, 1000+8GB cache za 7718kn tada prije mjesec dana u svijet medija.

Dopuštam si da tih soma kn te razlike sa tim iz njemačke vrijedi ta bolja grafa 860m ddr5 vs. 850m ddr3, naše tipke i valjda nikakav problem što se tiče garancije kod nas jer je i kupljen kod nas.

Pošto naime ne kupujem lap svaki mjesec ili godinu ne da mi se jednostavno zaj... sa njemačkom garancijom u slučaju nečega....

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.12.2014 16:34 (Oldy).

3 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Svjesna sam toga. (imam još jedan dodatan razlog zašto kupujem u Njem) I jbg, i 850M grafa će poslužit, svakako je bolja nego 840M koju sam skoro dobila da sam kupila za iste novce prije 2 tjedna. Rado bih 860M ali to dosta diže cijenu.. Samo mi je sad krivo što sam spušila ovih 500 kn gratis ali eto, ne može sve bit idealno..

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Šta si na kraju kupila?

16 godina
odjavljen

Pola foruma ne spava, kako je prošla kupnja laptopa iz Obećane zemlje, aka Njemačke? Jeli se trud isplatio? Don't be evil {#}

1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Je. Trud se isplatio. Hvala svima na pomoći. Kupila sam Acer Aspire V 17 Nitro (Acer Aspire VN7 Nitro VN7-791G-70M4)

17.3'' Full-HD, IPS ekran

Intel Core i7-4710HQ

1 TB HDD/8 GB SSD/8 GB RAM

NVIDIA GeForce GTX 850M

Windows 8.1 (64 Bit)

Tipkovnica s osvjetljenjem

I dobila sam na poklon i hladnjak s jednim ali jakim ventilatorom. Sve u svemu, jako sam zadovoljna.

Najveći šok mi je bio ekran, jako je high brightness pa sam ga morala dosta smanjiti jer je bilo na 100%, a to blješti ko ludo. Bolile me oči.

Uglavnom sam svime zadovoljna osim web kamerom i zvuk nema neku dubinu ali to mi je nebitno jer imam externe ogromne zvučnike.

Sad imam posla ko u priči, sve mi je na jednoj particiji.. ima hrpa toga instaliranog što je došlo s laptopom, a ne treba mi.

Imam mali problem s kalibracijom ekrana, imam osjećaj kao da mi se ne prima ona kalibracija skinuta s notebookcheck-a. (?)

Već sam postavila upite u drugim temama i dobila poneke odgovore.. sad polako to riješavam. I onda trebam programe instaliravati..

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Španska sapunica je gotova {#}

6 0 hvala 1
11 godina

Je i dosadila,bogu i coviku.

Jadan joj suprug ili koo vec kad bude kupovala nesto ozbiljnije.

LoL: SirHectorDeMaris , Origin: cohr23
Moj PC  
7 0 hvala 0
16 godina

bilo je napeto, skroz od 20.11. :D
i onda moras molit da se pohvali sta i jel uzela :)

2 0 hvala 1
16 godina
odjavljen

Pics or didn't happen.

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Anita P kaže...

Je. Trud se isplatio. Hvala svima na pomoći. Kupila sam Acer Aspire V 17 Nitro (Acer Aspire VN7 Nitro VN7-791G-70M4)

17.3'' Full-HD, IPS ekran

Intel Core i7-4710HQ

1 TB HDD/8 GB SSD/8 GB RAM

NVIDIA GeForce GTX 850M

Windows 8.1 (64 Bit)

Tipkovnica s osvjetljenjem

Koliko si platila?

10 godina
neaktivan

^863 € ali mene je izašlo 5500 kn zbog micanja njememačkog poreza. Sad je cijena istog laptopa na Njem. tržištu porasla.

Valjda su jeftinije ponude tj. prodavači rasprodali svoje zalihe, sada ga se da pronaći za najjeftinijih 950€. Link: billiger.de

Pics nekom drugom prilikom. I čim sam ga otvorila iz kutije napisala sam post u Nitro temu, tako da se jesam pohvalila.

I španska sapunica nije gotova, ostavila sam hrpetinu postova u drugim temama vezano uz sve i svašta.. 

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina

a zaboravila na ovu temu...cccc
zaboravih da sapunice nemaju kraja ;)

super, nek si ti zadovoljna :)

15 godina
neaktivan
Anita P kaže...

^863 € ali mene je izašlo 5500 kn zbog micanja njememačkog poreza. Sad je cijena istog laptopa na Njem. tržištu porasla.

Valjda su jeftinije ponude tj. prodavači rasprodali svoje zalihe, sada ga se da pronaći za najjeftinijih 950€. Link: billiger.de

Pics nekom drugom prilikom. I čim sam ga otvorila iz kutije napisala sam post u Nitro temu, tako da se jesam pohvalila.

I španska sapunica nije gotova, ostavila sam hrpetinu postova u drugim temama vezano uz sve i svašta.. 

a zašto su ti micali njemački porez, zapravo su ti još trebali naplati ovu razliku našeg i njemačkog pa bi bilo još skuplje

Safet je kao himna, ustaneš kad ga spomeneš...
10 godina
neaktivan

Ma to sam ja povukla njemačko-rodbinsku-firma vezu. Da nije bilo toga, možda u prvom redu ne bih nit kupovala u njemačkoj.

BTW: njemačke tipke mi uopće ne smetaju, to mi je tako nebitno. Ionako ne gledam u tipkovnicu dok tipkam, sve je na mjestu.

Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice