Kontrola ventilatora na HP laptopu

poruka: 5
|
čitano: 5.959
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Imam HP-ov laptop iz ove najnovije serije, HP 4710S, no čudna stvar kod njega je da se ventilator skoro nikada ne gasi!

I prije sam imao HP pa je većinu vremena bio potpuno nečujan, uglavnom dal mogu na neki način kontrolirati brzinu ventilatora

na ovom novom HP-u?

Probao sam Speedfan, ali ne radi s (ovim) HP-ovim laptopima.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Kontrola ventilatora na HP laptopu

SpeedFan ne može kontrolirati ni moj laptop. Vjerojatno je tako na većini laptopa. Ne znam da li se ikako može softverski kontrolirati brzina, ali hadverski preporučam da ga očistiš od prašine i da ga držiš na nekakvom stalku tako da lakše hvata zrak.

17 godina
neaktivan

Možda u BIOSU postoji opcija (?).

Na nekim računalima postoji mogućnost prilagodbe da se ventilator okreće ovisno o opterećenju/temperaturi procesora.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

U mojem BIOSu nema. Ventilator se inače uspori kada se ništa ne radi, a ubrza tijekom igranja. Ali da se baš može bilo što podesiti, nisam našao.

Imam i ja problem sa ventilatorom, baš sam ga moloprije napisao na Nespavalicama pa ću ga kopirati:

andy0101 kaže...

Kad stavim laptop na sleep on se normalno stavi i ugasi ventilator. Ali kad ga ponovno uključim ventilator se više ne pokreće i nakon nekog vremena se ugasi zbog prevelike temperature! Jel zna netko u čemu je problem?

17 godina
neaktivan
macak kaže...

Možda u BIOSU postoji opcija (?).

Na nekim računalima postoji mogućnost prilagodbe da se ventilator okreće ovisno o opterećenju/temperaturi procesora.

Da, ima 1 opcija koja je vezana uz to da ventilator ne radi stalno kad je samo na bateriji, također se brzina vrtnje smanjuje ovisno

o opterećenju, ali na najsporijoj vrtnji radi samo par sekundi i onda se opet dosta ubrza... Temeperaturu sam provjerio i procesor

je konstantno na oko 35 stupnjeva (osim u igrama i zahtjevnijim app).

Zar se nikako ne može kontrolirati ventilator na HP-ovima?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice