Koja je najbolja marka laptopa ?

poruka: 124
|
čitano: 98.693
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
neaktivan

Ovisi za što ti treba laptop, ako ti je najvažnija kvaliteta i konstrukcija onda: Apple, Lenovo i Sony

Alienware ima najače komponente

Acer bi stavio kao bestbuy (po meni u većini slučajeva)

Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't stand one bit of competition Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali balkan nikako iz čovjeka.

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: Koja je najbolja marka laptopa ?

definitivno dell, ali to uredno naplaćuje

17 godina
neaktivan

Dell je najbolji i treba naplatiti kvalitetu i 99% je sigurno da nece biti ni najmanje greske na tom laptopu osim ako ga kupujes u Hrvatskoj jer mi ovdje imamo sve srot robu.

Kućište: Coolermaster CosmosS/ PSU: Corsair TX650W/ MB: Asus P5Q Pro/ CPU: Intel C2D E8500/ GPU: XFX Nvidia GTX 260 black edition/ Memorija: 3X 1GB KINGMAX PC6400/ Monitor: Samsung T200/ HDD 1. WD 120 GB, 2. Seagate 320 GB, 3. Samsung 1 TB
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Asus je isto odličan, bar po moje noobovskom iskustvu,dizajn mi se sviđa, čvrstoča matrjala, preformanse itd!

Sve u  svemu opet bi ga kupio.Belji se

Ponosni vlasnik PS3 i nekoliko desetaka original igara / http://www.accredo.hr/
17 godina
neaktivan
hellraiser1110 kaže...

Dell je najbolji i treba naplatiti kvalitetu i 99% je sigurno da nece biti ni najmanje greske na tom laptopu osim ako ga kupujes u Hrvatskoj jer mi ovdje imamo sve srot robu.

Ne bih se baš složio s tim.
Do prije godinu dana sam radio u američkoj kompaniji i tamo smo svi imali IBM/Lenovo laptope na osobnoj upotrebi - nismo imali previše problema s njima. Sad trenutno radim za drugu, kanadsku kompaniju i kod njih je standardni laptop u upotrebi Dell (razni modeli). Mogu reći da ima s Dellom više problema i manje je pouzdan što baš i nije zgodno ako ti se dogode problemi kad si negdje van grada na izdvojenoj lokaciji.
Moj osobni izbor je Lenovo - nabavio sam prije 6 mjeseci T400 i zadovoljan sam s njim. Složio sam si dual boot i imam kompletan poslovni dio na njemu, a usput mi je i dovoljan za odigrati nešto kad usred pustinje imam viška slobodnog vremena.
Kad sam nabavljao laptop, odredio sam okvirnu cijenu i pregledao kompletnu ponudu u tom rangu (Acer, Lenovo, HP, Dell, Sony, Toshiba i ost.) i po mojoj procjeni s Lenovom T400 sam dobio najviše za uloženu lovu.
17 godina
protjeran

ma samo dell

17 godina
neaktivan

Svacije misljenje se cijeni, a naravno treba poslusati i iskustva, ali ja sam i dalje za Dell prvotno sto se tice gaming laptopa.

Kućište: Coolermaster CosmosS/ PSU: Corsair TX650W/ MB: Asus P5Q Pro/ CPU: Intel C2D E8500/ GPU: XFX Nvidia GTX 260 black edition/ Memorija: 3X 1GB KINGMAX PC6400/ Monitor: Samsung T200/ HDD 1. WD 120 GB, 2. Seagate 320 GB, 3. Samsung 1 TB
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Wiz3m4n kaže...
Independent kaže...
Wiz3m4n kaže...

Alienware, Voodoo, Getaway, Dell XPS....mada je Voodoo navodno pred gašenjem od strane HP-a...u nas dobavljivi a kvalitetni/gamerski....Toshiba i Asus, može i Acer, ali da se razumijemo....vrh ponude....HP i Lenovo jesu kvalitetni, ali ne rade laptope za gaming, već su više za poslovni segment!

Tema je koja je najbolja marka laptopa, a ne koji je gamerski laptop najbolji. Laptopovi nisu za gaming, eventualno nabaciti pokoju igru tu i tamo na nekim osrednjim detaljima, ali ako mislite kupovati laptop od 15k kuna, rade dajte upola manje novca i imate gaming ring koji vrti sve na max i jos si mozete kupiti pristojan laptop. To sta se neki proizvodaci reklamiraju kao ''Gaming ready laptop'' i te spike, to je iskljucivo kako bi budale trosile novac na to.
 Najbolje u svijetu računala u most slučajeva bude baš ono namjenjeno igranju, jer ono i izvlači (najnoviji grafički engini) max iz svake komponente, alienware i ostali, uz samu unutarnju kvalitetu sve je to u večini slučajeva upakirano u kvalitetna kučišta sa dobrom izolacijom i kvalitetnim materijalima. Kako ne bi ispalo da samo podupirem skupe "gaming" sustave  napomenuo sam HP i Lenovo koji ne spadaju u "gaming računala" a jedna su od kvalitetnijih i tu nema govora.

Zar si ti jedan od onih koji dolazi/dolazit če u trgovinu sa spikom..."ma netreba meni za malog neko skupo računalo.....ma on bi se samo igrao"....ljudi ne zavaravajte se, naravno da ne treba svima igraće računalo/laptop, no priznajte kako su ona igraća u najvećem broju slučajeva i najkvalitetnija!

Ako jos nisi shvatio tema je najbolja marka laptopa, a ne ona koja marka ima najvece performanse ili najskuplja. Sada da su igraca racunala najkvalitetnija nebih se slozio, postoje kvalitetni igraci laptopi, ali ponavljam ti dajes vise novca jer su za ''gaming''... budimo realni tko ce kupovati laptop ako namjerava koristiti maximum njegovih sposobnosti... Eventualno profesionalci (iako oni uglavnom rade na PC-u) a ovdje je tema kvaliteta laptopa, znaci nema veze sa gamingom, tebi netreba neka bolesna grafa u laptopu da bis imao kvalitetan laptop. Mozes proci sa puno manje novca uz jednaku kvalitetu...

@Bukva: Neznam sto ti smatras pod ''jace'' racunalo, vjerojatno asociras na skupo, ali danas sa 4000kn covijek si nabavi pristojan komp, posto su cijene smijesno niske, dakle ne treba se potrositi ni priblizno toliko koliko za ''gaming'' laptop. A sto se tice kvalitetnih laptopa, tu su svakako kao sto je rekaoWiz3m4n Lenovo i HP, no nema smisla trositi veliku lovu na to samo kako bi imali nesto cime cemo igrati igrice...
16 godina
neaktivan
Sphynx kaže...
Logitech Gaming kaže...

Po meni najbolji laptopi su acer,toshiba,lenovo pa onda tek hp i ovi ostali(msi,asus)premda i asus nije los.....

Hehehe....kak smo licemjerni....prije par dana si nas par napadao kak su acer toshiba i slicni obicno plasticno smece i predlagao alienware kao nesto super duper, a danas su ti dobri... :)

Presmijesno...

Pozdraf....
 Koda on zna sto je alienware Belji sePoljubac
Kada se kunem majkom možda lažem, ali kada se kunem ocem govorim istinu, majke mi!
17 godina

Tesko je laptope toliko izgeneralizirat pa reci koja je marka najbolja. Po meni je najbolji laptop onaj koji tebi, kao krajnjem korisniku, daje najvise uz najmanju cijenu, a da ne izgubi na pouzdanosti.

E sad, ovisi samo o tebi kaj mislis raditi na laptopu. Ako se mislis igrati, onda je nesto tipa alienwarea, dell xps i slicnih marki definitivno tvoj izbor. Ako mislis ozbiljno raditi onda je tu jedan lenovo, toshibina tecra ili recimo hp-ova performance serija, ali opet ne sve iz njihove ponude.

Vidim da je dosta ljudi spomenulo lenovo, hp, dell i to su sve odlicna racunala. Ta tri branda, uz dodatak toshibe ipak cine malo kvalitetniji izbor kaj se mainstream sekcije prijenosnika tiče.

No, činjenica ostaje da nitko, recimo, nije spomenuo panasonic. Njihovi laptopi pojedu lenovo t seriju za dorucak. Neunistivi su, lagani, brzi, ali zato malo zastupljeni na trzistu (svjetskom, kod nas ih, koliko znam, nema),a o cijeni da ne pricam...

Sve u svemu jako je tesko odrediti koja je marka najbolja. Po meni (naglasak na meni, cisto moje osobno misljenje i ne treba puno polemizirati sada oko toga) to je Toshiba, jer nudi najbolju all around ponudu.

Na kraju ti je to kao da si pitao koja je marka automobila najbolja? Ja bih odmah rekao da je to moja alfa romeo i sto ljudi bi me u dva dana popljuvalo :)

Pozdraf.....

Zed's dead baby, Zed's dead...
18 godina
neaktivan

auuuu, ja bih MacBook Pro, cak je i vista na njima najbrza... ironicno stvarno hahah

Intel C2D 2,66 GHz, 4 Gb RAM, HD 3850, SB 320 Gb + WD 250 Gb, Philips 200ws, 850 W RMS panasonic 5.1 sound system
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Independent kaže...

@Bukva: Neznam sto ti smatras pod ''jace'' racunalo, vjerojatno asociras na skupo, ali danas sa 4000kn covijek si nabavi pristojan komp, posto su cijene smijesno niske, dakle ne treba se potrositi ni priblizno toliko koliko za ''gaming'' laptop. A sto se tice kvalitetnih laptopa, tu su svakako kao sto je rekaoWiz3m4n Lenovo i HP, no nema smisla trositi veliku lovu na to samo kako bi imali nesto cime cemo igrati igrice...
 Ma to je samo bila reakcija na dio kako ti kupuješ gaming računalo po Wiz3m4nu.
Ja se igram na laptopu koji se vodi kao poslovni :]

Nekada je skupo računalo bilo ono od 12 000 kuna. Danas bih rekao da je skupo računalo od pola te cijene. Ugl i ukratko, više manje slažem se s tobom, a post je bio reakcija na Wiz3m4n reply na tvoj prijašnji post.
Ona je zauzeta? Ma i Knin je bio zauzet...
17 godina
neaktivan
Triple X kaže...

Alienware, barem tako mislim, ispravite me ak grijesim...Šutim

ne grijesis, slazem se poptuno

i ako mora se priznati da ima jos stvarno vrhunskih..
Battlefield 2 Master Sergeant
17 godina
Independent kaže...

Ako jos nisi shvatio tema je najbolja marka laptopa, a ne ona koja marka ima najvece performanse ili najskuplja. Sada da su igraca racunala najkvalitetnija nebih se slozio, postoje kvalitetni igraci laptopi, ali ponavljam ti dajes vise novca jer su za ''gaming''... budimo realni tko ce kupovati laptop ako namjerava koristiti maximum njegovih sposobnosti... Eventualno profesionalci (iako oni uglavnom rade na PC-u) a ovdje je tema kvaliteta laptopa, znaci nema veze sa gamingom, tebi netreba neka bolesna grafa u laptopu da bis imao kvalitetan laptop. Mozes proci sa puno manje novca uz jednaku kvalitetu...

Ajde probaj koji puta pročitat šta ljudi pišu....naglasio sam samo kako su gaming, ali oni stvarni gaming ujedno i najkvalitetniji, jer jednostavno kvaliteta materijala, rješenje hlađenja, brand ime, centar 0-24 za korisnike, individualni pristup, velika garancija i još gro stvari daju ulog u povjerenje. Pri tome mislim na Alianware, Voodoo PC Dell XPS i sl. nikako ne na Flybook, Forcebook, Asus seriju G i sl. Ako sam stekao krivi dojam volim se igrati da, ali sa svojim iskustvom sigurno znam kako je bacanje suma od +10kkn glupost. Konkretno imam 2 Laptopa....službeni HP, i privat Asus, pri tome niti jeedan nije skuplji od 5kkn i  mogu reči kako je HP za 2 koplja bolji/kvalitetniji, dok mi je stari IMB/Lenovo još po kvaliteti ispred oboje....ako ne razumiješ šta sam opet htio reći odustajem, jer nema smisla.....
-Never argue with an idiot, he'll drag you down to his level and beat you with experience -
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.4.2009 7:49 (Wiz3m4n).
17 godina

Mislim da je Lenovo najbolje.

Kod laptopa i nisu najvaznije performanse, jer obicno sto su performanse i komponente laptopa bjesnije, to krace traje baterija.

Džabe igrati Crysis na very high kad to mozete nekih 10 minuta, jelda? xD

Cvrstoca kucista laptopa je takodjer vazna jer ne zelimo igrati Crysis na high pa onda kad se negdje trkne laptop da sve ode u 73 3,14zde materine, jelda?

Uz Lenovo i Macbook neki, cujem da su oni kvalitetni.

AMD Athlon X2 6000+ @3.25Ghz, 2MB cache, Windsor GTX 260 896 MB 2GB DDR2 Dual Channel 800 Mhz HDD Seagate Barracuda 120 GB+500 GB Windows Vista Ultimate x64 Service Pack 1
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

što će sljedeća tema biti

"koji je vaš najbolji wc papir" ja mislim da će i tamo biti svađe

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Da imam neki veliki budžet kupio bih MacBook Air ili neki malo jači tablet. Pa da mašem njime kao Pavuna (onaj lik kod Stankovića na Nedjeljom u 2) Namigiva

There's no business like showbusiness
17 godina
neaktivan

Mene čudi da od svih "kriterija" za odabir najboljeg laptopa ili proizvođača nitko ne spominje glavne - prenosivost i funkcionalnost u pokretu. Izgleda da svi ili većina zamišljaju korištenje laptopa kao desktop replacement.

Većina tzv "gaming" laptopa su teške cigle s autonomijom na bateriji manjom od 2 sata.

Ja osobno sam radije kupio lagan laptop (2.1 kg) s velikom autonomijom (4,5-5 sati rada "unplugged"), zadovoljavajućom funkcionalnosti (Windows experience index base score iz Viste je 4,8) kojeg ako i kad treba bez ikakvog problema ubacim u torbu ili ruksak i nosim sa sobom cijeli dan.

17 godina
neaktivan

Ja imam jedan desktop laptop od SAMSUNGA koji je neprenosiv totalno, omanji laptop od MSI-a koji je prenosiv i praktican, al mu baterija nije bog zna sto i notebook od SAMSUNGA koji je ultra malen i baterija mu traje 9 sati.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Wiz3m4n kaže...
 Ajde probaj koji puta pročitat šta ljudi pišu....naglasio sam samo kako su gaming, ali oni stvarni gaming ujedno i najkvalitetniji, jer jednostavno kvaliteta materijala, rješenje hlađenja, brand ime, centar 0-24 za korisnike, individualni pristup, velika garancija i još gro stvari daju ulog u povjerenje. Pri tome mislim na Alianware, Voodoo PC Dell XPS i sl. nikako ne na Flybook, Forcebook, Asus seriju G i sl. Ako sam stekao krivi dojam volim se igrati da, ali sa svojim iskustvom sigurno znam kako je bacanje suma od +10kkn glupost. Konkretno imam 2 Laptopa....službeni HP, i privat Asus, pri tome niti jeedan nije skuplji od 5kkn i  mogu reči kako je HP za 2 koplja bolji/kvalitetniji, dok mi je stari IMB/Lenovo još po kvaliteti ispred oboje....ako ne razumiješ šta sam opet htio reći odustajem, jer nema smisla.....

Neznam tko ne cita ja ili ti zato sto ti si napisao da su gaming laptopi najkvalitetniji a ja sam u prijasnjem postu napisao da se sa time ne slazem pa bis i ti malo mogao procitati postove... Ako mi jos uvijek nevjerujes da su gaming laptopi najkvalitetniji reci cu ti samo ovo:
Dali je Appleov macbook pro gaming laptop? Ne
Dali je medu najkvalitetnijima? Da

Mogao bih ti naci jos primjera iako je Apple prica za sebe ali dokazuje da nisi u pravu u vezi toga da su gaming laptopi najkvalitetniji.

17 godina

Slažem se sa tobom....apple...svaka čast, 11/10 a nije gamerski....naravno, ne mora to biti uvjet da je kvalitetan, zato sam i napomenuo HP i Lenovo, no hočeš li ti reći kako jedan Woodoo PC i Alienware nisu u konkurenciji najboljih, odnosno u samom vrhu....razmisli malo...uostalom ova tema je glupa kao i ona ATI vs Nv i sl. tako da se pozivam na potpis i odustajem Smijeh

-Never argue with an idiot, he'll drag you down to his level and beat you with experience -
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Tema jest pomalo glupa, ali tebi se isto neda dokazati da nemoras pljunuti toliko soma kuna na Alienware i Woodoo laptope kad imas i za manje novca kvalitetne laptope, ovdje placas plus i ime tako da to je cisto bacanje para, a sto se tice tvog potpisa, prije bih rekao da sam se ja spustio na tvoj level, jer tebi je ocito u glavi, citaj: najskuplje je najbolje, sto nije uvijek tako...

16 godina
neaktivan

Končar

Meni osobno Alienware i HP

Intel E6600, Intel DG965WH, 2x 2GB PQI 800MHz, Gainward HD4870 Golden Sample, Seagate 320 i 500GB, Coolermaster CM-690, Raptoxx 750W Windows Vista Ultimate SP1 32-bit Intel Celeron D330 @ 3.82GHz, Asrock 775S61, Sapphire HD3650 512MB AGP, 2.25GB 286MHz, WD 80GB,
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
gamer2400 kaže...

što će sljedeća tema biti

"koji je vaš najbolji wc papir" ja mislim da će i tamo biti svađe

Pa ja osobno koristim Zewu deluxe jer je njezna i klizi mi kroz guzu SmijehSmijehSmijehSmijeh
Konfa:Intel Celeron 2.4Ghz@3.02Ghz/ATI Radeon 9550 128MB/NO-name napajanje 400W/MBO:Asrock P4V88+/HDD:80GB/1.5 GB ram/
17 godina

Toshiba me je ugodno iznenadila jer moja 2 prijatelja je imaju i nikad problema s njima, a kad bi ja kupova laptop onda bih uzeo ili toshibu ili lenovo. Acer mi i nije baš nekako dobar, hp je isto dobar ali mi nije po ukusu nekako... 

Ništa ne ostavljaj nedvrš

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ne znam što to uopće nekog pitaš, imaš brate testove u Bug-u i eto, koliko para toliko........

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Vi nemate pametnijeg posla ne go se tu svađat po forumima, a ako ja pitam nešto i ako mi neko ima nešto preporučit, nek kaže a ti ako te ne zanima tema nemoj ju gledat Šutim

17 godina
neaktivan

ja nebi uzeo macbook ni obicni ni pro.

isprobao sam oba....cine mi se jako spori.

o cijeni da ni negovorim.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Asus je po statistici najkvalitetniji.

Kako vidiš gori li svitlo u živideru ?
17 godina
neaktivan

Jedan i jedini TOSHIBA ( ko ludo ) xD

Nova poruka