Pozdrav.Da li je moguće instalirati winse na jednom laptopu pa ubaciti hard u drugi?Imam starog Ibm-a kojem ne radi cd čitać,a nema botabilni usb.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Da ako su ta dva laptopa identična - u protivnom, dočekat će te BSOD zbog drivera.
Imaš dvije alterative - izvuć disk, stavit ga u neku hdd ladicu ili ga spojiti u PC, napraviti 2 particije, na prvu kopirati CD/DVD od windowsa a drugu ostaviti praznu. Boot sa HDDa bi trebao pokrenuti setup. Druga opcija je napraviti PXE server i bootati instalaciju sa mreže (ima hrpa tutova po netu za sve verzije Windowsa). Mrežna od laptopa mora podržavati network (PXE) boot.
Treća opcija je bootati Plop Boot manager sa mreže, napraviti bootabilni USB sa windowsima i sa plopom startati setup.
Hvala ti na brzini.Možeš li mi malo približiti ovo sa Plop Boot managerom dok na nabavim ladicu za ata-ide.
Evo,nabavio sam ladicu,napravio dvije particije i kopirao Winse xp,ali kad krene botanje odmah javi da mu fali neki mgr fajl ili nešto slično i traži restart.Gdje griješim?Jel možda treba neki poseban program za kopiranje Winsa na hard, a ne copy-paste?
Mislim da diskpart naredbom moras tu particiju pretvoriti u active.
http://nighthawk-software.blogspot.com/
Na kraju sam ipak Winse uspio staviti pomoću Plopa i usb sticka,hvala na savjetima!