HP Pavilion dv6-1350em

poruka: 13
|
čitano: 8.071
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
HP Pavilion dv6-1350em

Da li netko ima ovaj laptop ili neki model Pavilion ? Zanimam se za ovaj laptop, pa čisto da pitam da li je kvalitetan i kako radi pošto baš i nema nekih review-a na netu. Unaprijed, hvala :)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: HP Pavilion dv6-1350em

Ja sam bia prije nekih 6 miseci u doticaju s jednim laptopom iz Pavilion serije (ne sičam se točno modela) i na mene je ostavia jako dobar dojam šta se tiče kvalitete izrade i ugrađenih komponenti, jedino je ima problema sa CMOS baterijom (dotična bi nešto pobucala pa ju je tribalo resetirat jer se Win nisu bootali), šta se tiče ovog iz linka, karakteristike su mu odlične a ni cijena nije velika !

Život me naučio da nikad ne prekidam ženu dok šuti!
16 godina
neaktivan
HP Pavilion dv6-1350em

da li si čuo neku buku pri radu jer sam na netu vidio da se dosta žale radi toga ??? Hvala :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.11.2009 19:44 (Fillip).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Da ti pravo kažem ne sićam se, ali mi nije osta dojam da je bučan !

Život me naučio da nikad ne prekidam ženu dok šuti!
16 godina
neaktivan
HP Pavilion dv6-1350em

OK, hvala Smijeh definitivno kupujem taj laptop

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
HP Pavilion dv6-1350em

sigurno je bučan i sigurno se jako grije -> pogledaj mu hdd! svi koji rade na hdd se jako griju i čuju

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
sasa kaže...

sigurno je bučan i sigurno se jako grije -> pogledaj mu hdd! svi koji rade na hdd se jako griju i čuju

Svi koji rade na HDD? Pa to je trenutno 99% laptopa pošto su SSD diskovi još uvijek neisplativi.

Što se tiče bučnosti sa HHD-ovima, uopće nije istina. Buka je inače specifična za ventilaciju low-end modela prijenosnika, a vrlo rijetko uz njihove diskove te skuplji laptopi generalno imaju kvalitetnije riješena hlađenja pa buka nije toliko primjetna pod normalnim opterećenjima. Ona generalno dolazi do izražaja samo kod nekakvih vršnih opterećenja do kojim mahom dolazi do zahtijevnijih operacija (igre, rendering, enkodiranje videa)

Inače smatram da je taj model odličan u usporedbi uloženo - dobiveno. Evo ja sam si u petak naručio HP Pavilion Dv7-2250 VT328EA laptop iz linksa. Kad stigne slijedeći tjedan vjerovatno ću napisati recenziju dotičnoga modela.

Riječ je o ovoj konfiguraciji.

ne prestajemo se igrati zato što ostarimo, starimo zato što se prestajemo igrati - Flegma
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.11.2009 12:51 (nCh!).
17 godina
neaktivan
HP Pavilion dv6-1350em

pozz, ja cu samo copy paste svoj post koji sam napisao na pcekspert forumu :)

pri kupnji laptopa vjerojatno ce dosta vas prvo uputit na internet pronaci nekakav review.
bacio sam oko na review sa notebookcheck.com (en) gdje je doduse u pitanju model 1211sg a moj odnosno model na nasem trzistu je 1350em.
koliko sam uspio zapaziti, razlika je jedino u procesoru, isti procesor dual core ali T4200 na 2 GHz.
Kod citanja review-a vecina odmah gledamo u one pluseve i minuse nakraju clanka a i vecina odmah prema tim minusima i presudi laptopu,
evo mojih kritika na notebookcheck-ove minuse i to maksimalno objektivno.
ja cu svoj kratki review napraviti na osnovi minusa koje je dobio na notebookcheck,a tamo stoji sljedece:

Contra
- Constantly loud, even without load
- Glossy display with average contrast
- Coated "smeary finger" touchpad
- Short battery life
- Imprecise typing feel
- Average application performance

1.ovo mi stvarno nije jasno, gdje oni cuju neku buku, laptop je tih, ventilator se normalno vrti i uopce nije glasan a
kamoli preglasan. mozda je posrijedi neka razlika u komponentama (mozda intel T4200 ima bucniji hladjenje...?)

2.glossy display ilitiga sjajan ekran nebih stavio pod minus niti pod plus zato jer je ionako prisutan medju 90% laptopa...
led osvijetljenje je necu reci savrseno ali solidno i kontrast je dosta dobar. osim ako namjeravati raditi na laptopu na najvecem suncu
koje direktno bas udara u ekran. kutevi gledanja su prosjecni.

3.touchpad svojim izgledom mozda nece svakoga impresionirati ali primjerice zenama ce se svakako vise svidjeti jer dodje kao malo ogledalce,
moguce ga cak iskoristiti za npr popravljanje sminke meni se svidja, sve skupa djeluje vrlo fancy, a otisci se naravno vide kao i po ostalim dijelovima laptopa (osim tipkovnice)
no to nije tako strasno i nisu toliko primjetni (osim ako imate prljavije ruke...)
p.s. sa laptopom dobijete krpicu za poliranje.

4.baterija - sto reci... ovaj laptop svakako nije idealan za ljude koji ga trebaju na putu ili 'u hodu'. jasna je stvar da laptop trosi poprilicno
struje jer je i takva konfiguracija i nemoze se ocekivati cudo kad je baterija u pitanju. istina, postoje i jace baterije i hp je mogao ugraditi npr
bateriju sa 8 celija. no.. ono sto je mogao i ono sto nije, a i tada laptop nebi kostao koliko kosta i nebi bio tako cjenovno prihvatljiv.
za one kojima treba veca autonomija predlazem naruciti zamjensku bateriju sa ebay-a iz kine ili usa, nije skupa mislim da je cca 250 USD 8 ili cak 12 celija.
inace, prosjecno trajanje baterije je oko 2,5 sata, ugasen wireless, sa surfanjem i winamp-om, kontrast upola smanjen.
mislim da je to pristojno.

5.tipkovnica naravno nije losa, ali evo imam 2 zamjerke: po meni malo predugi hod tipke i tipke strelica koje su jednostavno premale. netko ce se mozda snaci
na tako malim tipkama strelica ja zasada nisam (koristim ga tek par dana). mislim da ce najvise patit gameri jer nekako izostaje taj osjecaj za te 4 tipke.

6.moj dojam je da laptop leti sto i nije cudno, pa ima 4gb ddr3 radne memorije na 1066mhz, ati-ev graficki chip 4650 je na 33. mjestu benchmark liste svih mobilnih grafickih chipova
i pripada u 2. klasu, negdje izmedju pocetka i sredine. ima 160 stream procesora. jasno je da je procesor ovdje najslabija karika (naspram ostalih komponenti) ali dual core procesor svakako nije slab, daleko
od toga, njegov nedostatak cete vjerojatno osjetiti tek kod najzahtijevnijih aplikacija, jako zahtjevnih igra ili primjerice kodiranja video materijala (nece napraviti za 30min kao core2duo nego za 35min...).
konstantno drzim po desetak raznih 'velikih' aplikacija upaljeno + opera sa puno tabova koja guta dosta memorije, i laptop i dalje leti tako da nema brige.

nadam se da sam malo pomogao neodlucnima i malo ih ohrabio za kupnju :-)

ako imate kakva pitanja pitajte

1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
HP Pavilion dv6-1350em

Kak ti se dalo toliko pisat. Mora da si droge jeo...

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
HP Pavilion dv6-1350em

Imaš moju recenziju dv7 modela, vjerujem da se dosta toga preslikava i n dv6

ne prestajemo se igrati zato što ostarimo, starimo zato što se prestajemo igrati - Flegma
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Fillip kaže...

OK, hvala Smijeh definitivno kupujem taj laptop

radije kupi pavilion dv7-2250....stvar je u tipu procesora....kod dv 6-1350,je DUAL CORE,znači prva generacija sa dvostrukom jezgrom,na nešto višem naponu pa se shodno tome i više grije..ako te to ne smeta...uzmi-sve ostalo je za pohvalu..

http://www.prirucnici.com/hp-pavilion-dv6-1350em/

http://www.prirucnici.com/hp-pavilion-dv7-2250em/

16 godina
neaktivan
HP Pavilion dv6-1350em

A jel može netko preporučiti nešto slično od konkurencije?

Ja se trenutno dvoumim između dv6 i dv7. Ne mogu se još odlučiti, mada je veći u maloj prednosti.

Ako netko zna nešto od konkurencije, slobodno neka kaže i još mi oteža odluku Osmijeh. Grafička mi je dosta bitna zbog igranja.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
HP Pavilion dv6-1350em

ciao,

da li je netko radio upgrade memorije? vidim da je moguce max 8gb ddr3. malo me zbunjuju te memorije i ne znam koju da stavim (uzeo bi 2 x 4gb), da li uzimati memoriju vise frekvencije od trenutne, hoce li raditi?

hoce li raditi brza memorija npr PC-10666 1333mHz  a trenutno je u njemu tvornicka PC-6400 1066mHz  {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.12.2011 1:12 (josip7).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice