HP- negasi se logo, ?

poruka: 13
|
čitano: 3.078
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
HP- negasi se logo, ?

Pozz,

Imam HP pavilion i jučer sam bio na putu, danas sam doso doma i upalio laptop, prvo se svako malo gasio (20min cca), i onda sam vratio računalo u prijašnje stanje, i to se sredilo... ALI javio se novi problem:

naime na poleđini monitora nalazi se HP logo koji je osvijetljen,, i to svijetlo se sada više nikako ne gasi,,, niti kada je isključen, samo kad izvadim bateriju.

A najgora stvar je to što sam laptop kupio tokom 11 mj, 2011...(relativno nov laptop). 

Molio bih neki prijedlog kako da potpuno resetiram laptop... ili nešto kako da isključim to glupo svijetlo......

možda nešto tipa restor na iPhone-u

Hvala!

Ispravak: Najkorisnije bi mi bilo saznati način kako da potpuno resetiram računalo na tvorničke postavke.

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.1.2012 16:07 (Apple or Alien).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
HP- negasi se logo, ?

ako ima garanciju, nemoj se previse zaj*bavat s time, radije ga nosi na servis.

Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: HP- negasi se logo, ?
Suddenly Psychotic kaže...

ako ima garanciju, nemoj se previse zaj*bavat s time, radije ga nosi na servis.

ma ima garanciju, ali kupio sam ga preko webshopa u zadru, a živim u zgb.. pa volio bih to izbječ...

14 godina
neaktivan
HP- negasi se logo, ?

probaj guglat svoj problem. mozda i kojim slucajem treba resetirat BIOS. na Hirens boot cd-u ima alat ili dva upravo za to.

http://www.hiren.info/pages/bootcd

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

probaj guglat svoj problem. mozda i kojim slucajem treba resetirat BIOS. na Hirens boot cd-u ima alat ili dva upravo za to.

http://www.hiren.info/pages/bootcd

možeš li mi malo pojasniti što da skinem sa te stranice, i kako da to upotrijebim... zbilja mi je ovo sve nepoznato :(

14 godina
neaktivan
HP- negasi se logo, ?

http://www.hirensbootcd.org/download/

zapeci na cd/dvd i bootaj s njega(namjesti u bios-u da se boota s cd-a)

odaberi mini windows xp, pokreni HBCD menu(siva ikonica s alatom), otvori programs(padajuci izbornik) i odi pod bios/cmos tools(pretpostavljam da se tako zove) i odaberi progam Kill CMOS. Ovo zna biti mozda opasno. Probaj se ipak jos malo prije toga raspitati. Ako si siguran, napravi to. 

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

http://www.hirensbootcd.org/download/

zapeci na cd/dvd i bootaj s njega(namjesti u bios-u da se boota s cd-a)

odaberi mini windows xp, pokreni HBCD menu(siva ikonica s alatom), otvori programs(padajuci izbornik) i odi pod bios/cmos tools(pretpostavljam da se tako zove) i odaberi progam Kill CMOS. Ovo zna biti mozda opasno. Probaj se ipak jos malo prije toga raspitati. Ako si siguran, napravi to. 

pričekati ću još koju alternativu

14 godina
neaktivan
Apple or Alien kaže...

Pozz,

Imam HP pavilion i jučer sam bio na putu, danas sam doso doma i upalio laptop, prvo se svako malo gasio (20min cca), i onda sam vratio računalo u prijašnje stanje, i to se sredilo... ALI javio se novi problem:

naime na poleđini monitora nalazi se HP logo koji je osvijetljen,, i to svijetlo se sada više nikako ne gasi,,, niti kada je isključen, samo kad izvadim bateriju.

A najgora stvar je to što sam laptop kupio tokom 11 mj, 2011...(relativno nov laptop). 

Molio bih neki prijedlog kako da potpuno resetiram laptop... ili nešto kako da isključim to glupo svijetlo......

Hvala!

Ispravak: Najkorisnije bi mi bilo saznati način kako da potpuno resetiram računalo na tvorničke postavke.

trebao bi reinstalirati OS sa recovery particije(sigurno pise u prirucniku od laptopa) i resetirati CMOS kako sam ti rekao

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.1.2012 17:31 (Suddenly Psychotic).
17 godina
Apple or Alien kaže...

Pozz,

Hvala!

trebao bi reinstalirati OS sa recovery particije(sigurno pise u prirucniku od laptopa) i resetirati CMOS kako sam ti rekao

- sad je uobičajeno da korisnik mora napraviti reinstall medije (nekoliko CD-DVDa..) kao dio hp-toolsa...

- pošto su vjerojatno samo software problemi, to (za sad) nije za reklamaciju. ... još manje za nekakav reset CMOSa ili kill (??). Što s BIOSom, postavkama i koji bi bio smisao? Dali je BIOS neispravan?

- gašenje lampice, vjerojatno neka od opcija utilsa, powerseting itd. Korisnik bi to morao znati ili pročitati u uputama bar nebi trebala biti neka 'opskurna' (skrivena) stvar, RTFM ili nazovi trgovinu-servis, ponekad (kad su dobre volje) i pomognu, pa i direktno HP hrv ili google zataj model i taj fičer.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan
HP- negasi se logo, ?

Ljudi, ovo je sve gore i gore.... sad se ugasio HP logo, ali i laptop s njime, i nemogu ga upaliti.... pokušao sam sve varjante (bez/sa baterijom, punjač, bez punjača) i kad stisnem tipku za upaliti komp,,, nečuje se ništa samo blicnu sve ledice i to je to...?

Kako bi mogao upaliti laptop silom?

Pomagajte.. nema ni 2 mj.. platio sam ga 6000 kuna{#}

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
HP- negasi se logo, ?

Bojim se da ti nema druge nego u Zadar na servis. Jedino ako imaju podruznicu u Zagrebu...

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
ako imam garanciju iz tog ducana u zadru jel mogu s tom garancijom u neki ovlasteni servis u zagrebu? Ili nekako izbjec Zadar. Imam 16,, trebo bi s busom onda
17 godina
Apple or Alien kaže...
ako imam garanciju iz tog ducana u zadru jel mogu s tom garancijom u neki ovlasteni servis u zagrebu? Ili nekako izbjec Zadar. Imam 16,, trebo bi s busom onda

-distributer ima svoje ovlaštene servise, trebalo bi i pisati u garanciji, provjeri ili nazovi. MS-servis je u ZG (kao i svi ostali servisi..., garanciju ne daje trgovac nego distributer, vjerojatno Msan).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice