Gaming Laptopi izdvojena tema

poruka: 3.896
|
čitano: 1.713.649
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Gaming Laptopi
A tisina... Na to sam zaboravio s laptopima. Kada se igra bilo sta headset na glavu jer ce se ventovi uvjek cuti. Nije to desktop pa da bude tih kada se igra.

Ali opet zvuk nije los kao ps4 turbina hehe
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Gaming Laptopi

Pozdrav,

Kupio bih laptop,ali ne mogu odluciti koji.

Potrebe su svaki dan 2h igranja World of tanks,tu i tamo nešto nacrtati u CADu. Laptop bi se 95% vremena koristio spojen na struju. 

Gledam ovo,možda je overkill za moje potrebe. 

https://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/201930496_-ideapad-gaming-3-15-82k100kcge-lenovo.html

Možda je bolja varijanta sa Ryzen 5800H?

Zanima me da li mozete predloziti nešto bolje/jeftinije. Moze u RH, ali mislim da je povoljnije u Njemačkoj.

Hvala unaprijed

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.8.2022 20:52 (compgeek).

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Gaming Laptopi

Pozdrav, evo laptop Acer nitro 5 je isproban... nemam losu rijec za sada, sto se tice samog ekrana brutalan je, znaci u odnosu na monitor koji sam imao da sada aoc gaming koji ima 144hz i 1ms, kad se igra na ekranu ovog laptopa ima se dojam da ima 240hz a ne 144hz...
Sto se tice samih boja, mogle bi biti zasicenije, odnosno moglo bi se rijesiti u nvidia control panelu ali ne nudi mi postavke za display, zna netko zasto?
Jos jedna stvar koja me malo zabrinjava recimo u igrici cs:go na nekim mjestima fps mi dropa na 170 iako mi pise da graficka radi na 5% svog kapaciteta jednako kao i procesor... I to mi nije neki preveliki boost u odnosu na ryzen 5 1500X i Asus rog strix rx 570 4gb koji sam koristio do sada u stolnom racunalu. 
I jos jedna velika pohvala za laptop od mene ima bolestan sistem hlađenja

0 0 hvala 2
12 godina

Jel ima konkurencije ovom MSI alder lake gaming lapu u HR cijenovno?

https://www.amazon.com/MSI-Raider-GE67Hx-Gaming-Laptop/dp/B0B2KSX1R9

https://qr.ae/pvgvEp

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.8.2022 20:57 (roby27).
16 godina
protjeran
roby27 kaže...

Jel ima konkurencije ovom MSI alder lake gaming lapu u HR cijenovno?

https://www.amazon.com/MSI-Raider-GE67Hx-Gaming-Laptop/dp/B0B2KSX1R9

https://qr.ae/pvgvEp

Kako ce hr konkurirat americkim cijenama? 

13 godina
neaktivan
Gaming Laptopi

Mislio sam uzeti gaming laptop, gledam cjenovno... Da ima (minimalno) 3060 130W, da ima dobar prikaz na ekranu (većina ih je 45% ntsc pa do 62.5% ntsc), baterija žali bože, ne možeš ispod 15k proći da ga jebeš, a da ima ovo sve kako spada i da nema 5 kila u njemu. Onda bolje uzeti solidan laptop za sve osim gaminga i neku konzolu. 

Gledao sam laptope do nekih 13k, stvarno nema smisla u pm. 

Izlaze li sada i novi laptop CPU-ovi na jesen/zimu? 

No matter how much suffering you went through, you never wanted to let go of those memories.
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Crucifixion kaže...

Mislio sam uzeti gaming laptop, gledam cjenovno... Da ima (minimalno) 3060 130W, da ima dobar prikaz na ekranu (većina ih je 45% ntsc pa do 62.5% ntsc), baterija žali bože, ne možeš ispod 15k proći da ga jebeš, a da ima ovo sve kako spada i da nema 5 kila u njemu. Onda bolje uzeti solidan laptop za sve osim gaminga i neku konzolu. 

Izlaze li sada i novi laptop CPU-ovi na jesen/zimu? "

Cekaj nesto sa e-kupi na popustu, obavezno sa rtx-com 3070 100w pa na dalje, specifikacije ekrana nek te ne zabrinjavaju previse... Za igrice najbitnije ti je da ima 144hz ekran i da je 17.3" (Osim ako neces kesirati minimalno 200 eura vise da bi jedva primjetio neku razliku davanju slike dok igras)
Zapravo ako ti vise pase moze biti i 15.6" ili 16" ali po mom ukusu premaleni su i neigrivo je na njima osim ako neces spajati monitor. Bateriju zanemari, i tako ce ti uvijek biti ukljucen u struju dok igras...

13 godina
neaktivan
Nixx7 kaže...
Crucifixion kaže...

Cekaj nesto sa e-kupi na popustu, obavezno sa rtx-com 3070 100w pa na dalje, specifikacije ekrana nek te ne zabrinjavaju previse... Za igrice najbitnije ti je da ima 144hz ekran i da je 17.3" (Osim ako neces kesirati minimalno 200 eura vise da bi jedva primjetio neku razliku davanju slike dok igras)
Zapravo ako ti vise pase moze biti i 15.6" ili 16" ali po mom ukusu premaleni su i neigrivo je na njima osim ako neces spajati monitor. Bateriju zanemari, i tako ce ti uvijek biti ukljucen u struju dok igras...

Ne bi 17.3, radije bih 15.6 jer ga planiram nositi i vani sa sobom po potrebi, zato mi je bitna baterija. 

Planiram ga svakako u stanu na monitor spojiti. Treba mi nešto za posao (soft. dev., virtualke, itd) i igranje.

No matter how much suffering you went through, you never wanted to let go of those memories.
8 godina
neaktivan
Crucifixion kaže...
Nixx7 kaže...
Crucifixion kaže...

Ne bi 17.3, radije bih 15.6 jer ga planiram nositi i vani sa sobom po potrebi, zato mi je bitna baterija. 

Planiram ga svakako u stanu na monitor spojiti. Treba mi nešto za posao (soft. dev., virtualke, itd) i igranje.

Onda obavezno gledaj da ti laptop ima vga d-sub ili display port (nisam siguran koji od ta dva) jer ti hdmi nece dati vise od 60hz bez obzira ako monitor ima 144 ili vise...
Obrati paznju onda i na bateriju. Sta se tice specifikacija ekrana, zanemari... ovaj Acer nitro 5 koji sam uzeo prije neki dan ima s-RGB 55% a daje jebenu sliku (Pogledaj sliku u prilogu, mrvicu je mutna ispala jer mi je kamera na mobitelu katastrofa ali skuzit ces poantu...)

13 godina
neaktivan
Gaming Laptopi

Da, kužim poantu. Hvala :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.9.2022 12:33 (Crucifixion).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Gaming Laptopi
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.9.2022 12:58 (Crucifixion).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Nixx7 kaže...

Onda obavezno gledaj da ti laptop ima vga d-sub ili display port (nisam siguran koji od ta dva) jer ti hdmi nece dati vise od 60hz bez obzira ako monitor ima 144 ili vise...
Obrati paznju onda i na bateriju. Sta se tice specifikacija ekrana, zanemari... ovaj Acer nitro 5 koji sam uzeo prije neki dan ima s-RGB 55% a daje jebenu sliku (Pogledaj sliku u prilogu, mrvicu je mutna ispala jer mi je kamera na mobitelu katastrofa ali skuzit ces poantu...)

O kakvom vga izlazu ti pricas u 2022. godini?! Naravno da HDMI daje vise od 60hz osim ako je 4k+ u pitanju, ne pricaj gluposti.

Idealan izlaz je usb-c...

13 godina
neaktivan
Crucifixion kaže...

mislim da mi je ovaj tuf najbolja opcija

16 godina
protjeran
Crucifixion kaže...
Crucifixion kaže...

Taj ti je isto vrlo los po tvojim nabrojanim kriterijima, low gamut ekran, 90W graficka, mala baterija.... 

13 godina
neaktivan
ansha kaže...
Crucifixion kaže...
Crucifixion kaže...

Taj ti je isto vrlo los po tvojim nabrojanim kriterijima, low gamut ekran, 90W graficka, mala baterija.... 

koji točno, 3 sam naveo haha

8 godina
neaktivan
ansha kaže...
Nixx7 kaže...

O kakvom vga izlazu ti pricas u 2022. godini?! Naravno da HDMI daje vise od 60hz osim ako je 4k+ u pitanju, ne pricaj gluposti.

Idealan izlaz je usb-c...s

Imao sam problem sa stolnim racunalom, znaci AOC-ov gaming monitor koji ima 144hz sam spojio preko HDMI-a i davao mi je maksimalnih 60hz-a, tek nakon sto sam ga spojio preko display port-a dobio sam 144hz-a... Sad ne znam jel isto vrijedi i za laptop ali bas cu provjeriti kad dodem doma...

16 godina
protjeran
Crucifixion kaže...
ansha kaže...
Crucifixion kaže...
Crucifixion kaže...

Rekao si da mislis da ti je Tuf najbolja opcija pa sam za njega pisao...

13 godina
neaktivan
ansha kaže...
Crucifixion kaže...
ansha kaže...
Crucifixion kaže...
Crucifixion kaže...

Rekao si da mislis da ti je Tuf najbolja opcija pa sam za njega pisao...

ima li išta do 11k da bi se moglo uzeti po tome što meni treba ili da idem na kombinaciju laptop + konzola? 

ma čekat ću opet neku kombinaciju popusta, nema veze

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.9.2022 13:53 (Crucifixion).
16 godina
Nixx7 kaže...
 Imao sam problem sa stolnim racunalom, znaci AOC-ov gaming monitor koji ima 144hz sam spojio preko HDMI-a i davao mi je maksimalnih 60hz-a, tek nakon sto sam ga spojio preko display port-a dobio sam 144hz-a... Sad ne znam jel isto vrijedi i za laptop ali bas cu provjeriti kad dodem doma...

Meni je ljetos na moru laptop bio spojen na AOC 1080p 144hz neki gaming preko HDMI-a i uredno daje 144hz.

HDMI ne ide preko 60hz samo za 4k (nisam siguran za 1440p).

Demokracija je sistem u kojem dvije budale mogu preglasati jednog genija.
17 godina
Meni je lenovo legion 5 bio spojen hdmiem na alienware od 240hz i uredno je radio na 1080p
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Mauro kaže...
Nixx7 kaže...

Meni je ljetos na moru laptop bio spojen na AOC 1080p 144hz neki gaming preko HDMI-a i uredno daje 144hz.

HDMI ne ide preko 60hz samo za 4k (nisam siguran za 1440p).

Onda nema razlike između Pc-a i laptopa sta se toga tice? Jer kazem ti spojio sam Pc i monitor sa hdmi kabelom i davalo mi je naksimalnih 60hz u postavkama zaslona, svi moguci driveri su bili instalirani, tek nakon spajanja na display port otvorila mi se mogucnost u postavkama podesavanje na 144hz...
Radi se o ovom monitoru: https://www.amazon.com/AOC-C24G1-Frameless-DisplayPort-Adjustable/dp/B07GD7H18F 
FHD1080P, po tome je trebalo sljakati, ali nebitno bas super sta smo se dotakli u temu jer monitor jos imam i pod uvjerenjem da sa hdmi-em ne postize tih 144hz-a odlucio sam ga staviti u oglasnik i prodati... Ovo sad mijenja okolnosti 

16 godina
Provjerite dobro te informacije o refresh rate-u... Ja nisam dobio 144Hz preko HDMI-ja na 1440p 34" Xiaomi monitoru.... Tek kad sam spojio DP proslo je....
VenAtoR#2231
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
jocommb kaže...
Provjerite dobro te informacije o refresh rate-u... Ja nisam dobio 144Hz preko HDMI-ja na 1440p 34" Xiaomi monitoru.... Tek kad sam spojio DP proslo je....

Pod 1440p se podrazumijeva 16:9 rezolucija, UW 1440p je dosta vise piksela....

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.9.2022 1:46 (ansha).
17 godina
Gaming Laptopi

Evo nabrzinu što google kaže "HDMI 2.0 can handle up to 240 Hz when using 1080p resolution, 144 Hz when using 1440p resolution, and 60 Hz when using 4K resolution. HDMI 2.1 cables can handle up to 120 Hz when using 4K resolution and 60 Hz when using 8K resolution. Lower resolutions than 4K can all handle up to 240 Hz when using an HDMI 2.1 cable"
Ovisno o rezoluciji i o mogućnostima hardvera koji se međusobno spaja. Nije dovoljno imati 144 (240) Hz monitor nego je potreban adekvatan izlaz iz PC-a/ laptopa ali jako važna stavka je i kabel s kojim se spaja monitor. Mislim da uz neke ne premium monitore ne dolaze 2.0/2.1 HDMI kabeli pa iz tog razloga ispadne da nešto ne radi preko HDMI-ja ali zato radi preko DP koji pretpostavljam dođe s odgovarajućim kabelom.

Ja sam recimo kupio monitor 1440p 144Hz (čekam da stigne) i na stranicama proizvođača je navedeno da je za 144Hz potrebno koristiti DP ali to ne znači da bi skuplji monitori imali takav limit. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Gaming Laptopi

Ne, ovaj HDMI sta imam daje mi maksimalnih 60hz-a i preko ovog laptopa :/
Jel bi recimo sa ovim kabelom uspio dobiti 144hz-a na monitoru? https://www.instar-informatika.hr/kabel-roline-value-usb-c-m-na-hdmi-m-20m-crni-hit-artikl/11.99.5841/product/

0 0 hvala 0
8 godina
Crucifixion kaže...

Ako ti ne smeta njemačka tipkovnica ovo je moja preporuka. Uzea sam ga prije skoro godinu ipo dana preko Amazona.

Ekran 16 incha, ali ti je laptop iste veličine kao 15.6.

Rtx 3070 ti je na 125 W + boost 15 W

Zna ih nekad biti i u našim dućanima, pogledaj po nabava.hr

https://www.amazon.de/-/en/WideView-Display-Anti-Glare-GeForce-Windows/dp/B09DPT9QJ8/ref=sr_1_3?crid=36IJP49K6SJ9Z&keywords=lenovo%2Blegion%2B5%2Bpro&qid=1662193926&sprefix=lenovo%2Blegion%2B5%2Bpro%2Caps%2C102&sr=8-3&th=1

5 godina
Crucifixion kaže...

Da, cijene su otišle nebu pod oblake i sve je teže pronaći laptop s novijim komponentama, a da to nije 14000-15000 kuna. Sigurno se nađe i jeftinijih, u to ne sumnjam, na nekoj akciji, ali to nije opća situacija.

Novi laptopi izlaze stalno.

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.9.2022 10:45 (zelenapaprika).
5 godina
Nixx7 kaže...

VGA u 2022. više nema smisla osim za projektore i prezentacije kojekuda.

HDMI uredno daje više od 60Hz prema monitoru. Vidim da su i drugi pojasnili i dali konkretne podatke. Pa pripazite koju verziju HDMI-a imate u laptopu.

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.9.2022 10:45 (zelenapaprika).
12 godina
Crucifixion kaže...

ima li išta do 11k da bi se moglo uzeti po tome što meni treba ili da idem na kombinaciju laptop + konzola? 

ma čekat ću opet neku kombinaciju popusta, nema veze

imaš ovaj novi tuf - link

mislim da ima povećani tdp grafe do 140w i dosta bolje riješeno hlađenje + novi 6800h proc

naravno, ima i minusa, baci oko na recenziju - link

EDIT

imaš i ovaj strix novi model za 12k, za tu razliku u cijeni dobiješ daleko bolji ekran i 1tb ssd - link

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.9.2022 11:32 (picajzla0707).
16 godina
Pa on je 3440x1440 reze.... I nisam mogao na toj dobit 144 Hz....
VenAtoR#2231
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice