Gaming Laptopi izdvojena tema

poruka: 3.896
|
čitano: 1.786.491
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
7 godina
Re: Gaming Laptopi
Nixx7 kaže...
PESfanCRO kaže...
Nixx7 kaže...

U linku su ti svi podaci o tom modelu Legion,Legion 5 Pro 16ACH6H,Model:82JQ0076SP (lenovo.com)

TGP grafičke je 130W.

U redu, hvala... Jel ima trenutno na trzistu ijedan laptop sa rtx-icom 3060 od 130W TGP, a da je cijena oko 10 milja kuna ili rtx 3070 sa nizim TGP-OM za slicnu cijenu? Ali u normalnom ducanu... Nekako nemam povjerenja u "laptopi.hr"

Odnosno ako tu kombinaciju nebi uspio iskombinirati isao bi na rtx3050ti do recimo 8 milja kuna, ali nijedan primjerak ne mogu naci sa 130W TGP... Svi koje sam nasao su od 75 do 95W...

Ukoliko netko ima neki prijedlog, pucajte 

Rtx 3050ti ne buš ni našel sa 130w tgp-om u laptopima jer im je max. tgp tih 95 w koje si naveo, i to u pravilu u legionim-a (ionako je od tgp-a puno veći problem tih 3050ti/3050 "samo" 4gb vrama). Što se tiče laptopa sa 3070 za 10 soma kuna ili manje, to sam u "normalnim" dućanima vidio do sada samo Acer-ove modele Nitro i Helios. Recimo ovaj model Acer Nitro 5 NH.QBGEX.00B, 17,3 FHD IPS 144Hz, AMD Ryzen 7 5800H, 16GB RAM, 512GB PCIe NVMe SSD, NVIDIA GeForce RTX 3070, FreeDOS, laptop | Gaming laptopi | Laptopi | Laptopi i oprema | Računala | eKupi.hr - Vaša Internet trgovina sam vidio puno puta baš na ekupi na nekoj akciji ispod 10 somova, čak jedno dva/tri puta i ispod 9 somova. Tgp 3070 u tom laptopu je 100w.

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.8.2022 20:39 (PESfanCRO).
17 godina
Nixx7 kaže...
Jel ima trenutno na trzistu ijedan laptop sa rtx-icom 3060 od 130W TGP, a da je cijena oko 10 milja kuna ili rtx 3070 sa nizim TGP-OM za slicnu cijenu? Ali u normalnom ducanu... Nekako nemam povjerenja u "laptopi.hr"

Gotovina ili rate?

Za jednokratno placanje imas ove sa RTX3060 130W, od 9500-10350kn jednokratno: https://www.adm.hr/dell-gaming-laptopi-0313/370/?teh=3547&tg=t4095

Demokracija je sistem u kojem dvije budale mogu preglasati jednog genija.
7 godina
PESfanCRO kaže...
Nixx7 kaže...
PESfanCRO kaže...
Nixx7 kaže...

U linku su ti svi podaci o tom modelu Legion,Legion 5 Pro 16ACH6H,Model:82JQ0076SP (lenovo.com)

TGP grafičke je 130W.

U redu, hvala... Jel ima trenutno na trzistu ijedan laptop sa rtx-icom 3060 od 130W TGP, a da je cijena oko 10 milja kuna ili rtx 3070 sa nizim TGP-OM za slicnu cijenu? Ali u normalnom ducanu... Nekako nemam povjerenja u "laptopi.hr"

Odnosno ako tu kombinaciju nebi uspio iskombinirati isao bi na rtx3050ti do recimo 8 milja kuna, ali nijedan primjerak ne mogu naci sa 130W TGP... Svi koje sam nasao su od 75 do 95W...

Rtx 3050ti ne buš ni našel sa 130w tgp-om u laptopima jer im je max. tgp tih 95 w koje si naveo, i to u pravilu u legionim-a (ionako je od tgp-a puno veći problem tih 3050ti/3050 "samo" 4gb vrama). Što se tiče laptopa sa 3070 za 10 soma kuna ili manje, to sam u "normalnim" dućanima vidio do sada samo Acer-ove modele Nitro i Helios. Recimo ovaj model Acer Nitro 5 NH.QBGEX.00B, 17,3 FHD IPS 144Hz, AMD Ryzen 7 5800H, 16GB RAM, 512GB PCIe NVMe SSD, NVIDIA GeForce RTX 3070, FreeDOS, laptop | Gaming laptopi | Laptopi | Laptopi i oprema | Računala | eKupi.hr - Vaša Internet trgovina sam vidio puno puta baš na ekupi na nekoj akciji ispod 10 somova, čak jedno dva/tri puta i ispod 9 somova. Tgp 3070 u tom laptopu je 100w.

Kao što rekoh u prethodnom postu evo ga Acer Nitro 5 NH.QBGEX.00B, 17,3 FHD IPS 144Hz, AMD Ryzen 7 5800H, 16GB RAM, 512GB PCIe NVMe SSD, NVIDIA GeForce RTX 3070, FreeDOS, laptop | Gaming laptopi | Laptopi | Laptopi i oprema | Računala | eKupi.hr - Vaša Internet trgovina opet za ispod 10 somova (nakon koda i plaćanja visa karticom).

8 godina
neaktivan
Gaming Laptopi

Odlucio sam se ipak za acera, ima jacu graficku, bolji ekran (vide hz-a) i veci ekran sto mi je dosta bitno a razlika u cijeni je neznatna...

1 0 hvala 0
14 godina
Gaming Laptopi

Kakav je uopće ekran na tom Aceru na akciji ispod 10000 kn? ;)

Pucaaaajjjj :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Na odredene laptope sad imate kodove za popust + 10% na visu..dobre cijene ispadnu na kraju
TikTok - daki__92 (Youtube - DAKI92 )
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
bNeo kaže...

Kakav je uopće ekran na tom Aceru na akciji ispod 10000 kn? ;)

Pa ne znam, doci ce sutra pa cemo vidjeti 😄

14 godina
Gaming Laptopi

I kakav je komentar na laptop - ekran?

Pucaaaajjjj :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Gaming Laptopi

Laptop je stigao, ali na putu sam do preksutra pa napisem kratak dojam kad budem doma 

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
PESfanCRO kaže...
PESfanCRO kaže...
Nixx7 kaže...
PESfanCRO kaže...
Nixx7 kaže...

TGP grafičke je 130W.

Kao što rekoh u prethodnom postu evo ga Acer Nitro 5 NH.QBGEX.00B, 17,3 FHD IPS 144Hz, AMD Ryzen 7 5800H, 16GB RAM, 512GB PCIe NVMe SSD, NVIDIA GeForce RTX 3070, FreeDOS, laptop | Gaming laptopi | Laptopi | Laptopi i oprema | Računala | eKupi.hr - Vaša Internet trgovina opet za ispod 10 somova (nakon koda i plaćanja visa karticom).

Kolko para tolko muzike - ekran ima cca. 55% sRGB coverage-a sta je vrlo lose i djelovat ce isprano, graficka je 100W verzija 3070-ke i u rangu je 130W 3060-ki... 

11 godina
neaktivan
wiwiwi:) kaže...
Neki dan uzeo laptop na rate na laptopi.hr (jer nema plaćanja gotovinom), iduće jutro mi šalju kako je taj proizvod nedostupan, iako je stajao na webu jedno 2-3 tjedna. Čini mi se da ću odvojit 1k kuna više i kupit u nekoj legit trgovini.. ako je netko uzimao od njih neka podjeli iskustva, hvala

Laptopi.hr je trgovina koja radi na princip narudžbe. Prvo proda stvar onda tek naručuje od dobavljača. Ja sam kupio HDD i SSD eksterne. Sve uredu prošlo, samo duže se čeka, mislim da je bilo čak 3 tjedna.

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.8.2022 21:03 (jelincav).
8 godina
neaktivan
ansha kaže...
PESfanCRO kaže...
PESfanCRO kaže...
Nixx7 kaže...
PESfanCRO kaže...
Nixx7 kaže...

TGP grafičke je 130W.

Kolko para tolko muzike - ekran ima cca. 55% sRGB coverage-a sta je vrlo lose i djelovat ce isprano, graficka je 100W verzija 3070-ke i u rangu je 130W 3060-ki... 

Mislim da je veceg smisla imalo ovo napisati dok ga ja nisam kupio i predloziti bolju alternativu, ali dobro nema veze

14 godina
neaktivan
Gaming Laptopi

Imao sam priliku igrati na spomenutom laptopu. O grafičkoj ne mogu ništa reći jer sam igrao Fortnite i CS-GO koje su nezahtjevne i normalno da je sve letjelo na max postavkama ali zato mogu o ekranu. Ekran ne izgleda nimalo isprano. Ima nešto glow-a ali boje su odlične čak i u Fortnite-u koji je totalno vibrant. Bi li se slaba pokrivenost sRGB spektra više uočila kod obrade fotografija - sigurno bi. Ali tome ovaj laptop svakako nije namijenjen.

0 0 hvala 0
5 godina
Gaming Laptopi

Ma naše balkansko tržište je smeće po pitanju laptopa. Za sve laptope proizvođači nude opcije s boljim i lošijim ekranima. Na Balkanu dobavljači naručuju gotovo isključivo verzija sa lošim ekranima. Jedina iznimka su možda Legion laptopi. Tako ako kupuješ bilo šta drugo osuđen si na lošiji ekran. Makar nije to neka razlika. Većina neće ni primjetiti neku razliku osim ako imaš ekran do ekrana za usporedbu.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
BlueMax kaže...

Imao sam priliku igrati na spomenutom laptopu. O grafičkoj ne mogu ništa reći jer sam igrao Fortnite i CS-GO koje su nezahtjevne i normalno da je sve letjelo na max postavkama ali zato mogu o ekranu. Ekran ne izgleda nimalo isprano. Ima nešto glow-a ali boje su odlične čak i u Fortnite-u koji je totalno vibrant. Bi li se slaba pokrivenost sRGB spektra više uočila kod obrade fotografija - sigurno bi. Ali tome ovaj laptop svakako nije namijenjen.

Moras imat ekrane side by side pa bi vidio ocitu razliku izmedju 100% sRGB i ovih sa <60%. Ovako kad nemas tu referentnu tocku i igras samu po sebi sarenu igru, cini se ok.

16 godina
protjeran
Nixx7 kaže...
ansha kaže...
PESfanCRO kaže...
PESfanCRO kaže...
Nixx7 kaže...
PESfanCRO kaže...
Nixx7 kaže...

TGP grafičke je 130W.

Mislim da je veceg smisla imalo ovo napisati dok ga ja nisam kupio i predloziti bolju alternativu, ali dobro nema veze

Da sam prije vidio, prije bi napisao. Ako sam ja to nasao za 2 minute na netu, mogao si i ti koji ces iskrcat pare...

14 godina
neaktivan
ansha kaže...
BlueMax kaže...

Moras imat ekrane side by side pa bi vidio ocitu razliku izmedju 100% sRGB i ovih sa <60%. Ovako kad nemas tu referentnu tocku i igras samu po sebi sarenu igru, cini se ok.

Pa pošto nikad nemaš side by side, igraš se, uživaš i to je to. Problem slabe pokrivenosti izražen je kad proizvodiš neki sadržaj. Je li 102,150,255 vjerno prikazan u igri je totalno nebitno a kod gledanja filmova skoro pa neprimjetno.

16 godina
protjeran
BlueMax kaže...
ansha kaže...
BlueMax kaže...

Pa pošto nikad nemaš side by side, igraš se, uživaš i to je to. Problem slabe pokrivenosti izražen je kad proizvodiš neki sadržaj. Je li 102,150,255 vjerno prikazan u igri je totalno nebitno a kod gledanja filmova skoro pa neprimjetno.

Ne mora biti side by side, ako dolazis s boljeg monitora i te kako ces primjetit razliku, sve izgleda nezasiceno i bljedunjavo... De fakto govoris da je nebitno dal ti igra izgleda bolje ili losije, a u filmovima se i te kako primjeti. 

Mislim smijesno je uopce pricat da je to mala i neprimjetna razlika kad to objektivno nije tocno...

14 godina
neaktivan
Gaming Laptopi

Ja govorim iz prakse pošto sam se igrao na navedenom laptopu a inače igram na monitoru kojem je najviše odstupanje boja Δ0.3  na 100% sRGB-u a ti teoretiziraš.

Koliko god mi netočnost i neuniformnost boja u poslu smeta, toliko mi u igri ne smeta.

0 0 hvala 0
6 godina
neaktivan
BinaryJesus kaže...

Ma naše balkansko tržište je smeće po pitanju laptopa. Za sve laptope proizvođači nude opcije s boljim i lošijim ekranima. Na Balkanu dobavljači naručuju gotovo isključivo verzija sa lošim ekranima. Jedina iznimka su možda Legion laptopi. Tako ako kupuješ bilo šta drugo osuđen si na lošiji ekran. Makar nije to neka razlika. Većina neće ni primjetiti neku razliku osim ako imaš ekran do ekrana za usporedbu.

I ASUS. :-)

16 godina
protjeran

Pricamo o laptopima od 10k kn, normalno je ocekivat 100% sRGB-a, a i nije da ce se na njemu samo igrat, nekakve fotke stalno glesas, bilo dok browse-as po portalima, facebook-u, gledas obiteljske fotke itd.... Jednostavno je isprano u odnosu na kako treba izgledat...

To se na laptopu od 5-6-7-8k kn i ocekuje, al iznad toga ne... Isto ko sta ima 3070-ku koja ne moze ostvariti potencijal jer je hladjenje lose...

14 godina
neaktivan
ansha kaže...

Pricamo o laptopima od 10k kn, normalno je ocekivat 100% sRGB-a, a i nije da ce se na njemu samo igrat, nekakve fotke stalno glesas, bilo dok browse-as po portalima, facebook-u, gledas obiteljske fotke itd.... Jednostavno je isprano u odnosu na kako treba izgledat...

To se na laptopu od 5-6-7-8k kn i ocekuje, al iznad toga ne... Isto ko sta ima 3070-ku koja ne moze ostvariti potencijal jer je hladjenje lose...

Kod kupovine bilo čega, pogotovo laptopa, uvijek je riječ o kompromisima. Netko će za 10k kn kupiti laptop s vrhunskim ekranom ali s integriranom grafikom, netko će uzeti s najjačim procesorom a biti zakinut za storage, netko će uzeti ultralagani a popušiti na priključcima... Tako i ovaj laptop pokušava štedjeti na gamerima manje bitnim stvarima a pružiti im one bitne za određenu cijenu. Ono što hoću reči je da bi ovaj laptop prije kupila velika većina gamera nego identičnog s boljim ekranom a 500kn skupljeg. U slučaju da ima 500kn viška opet će gledati dobiti na nekim drugim specifikacijama nego na pokrivenosti boja. Osim toga, nepokrivenost sRGB spektra ne znači samo po sebi ispran izgled nego netočnu reprodukciju.

Recimo OVAJ monitor ima 100% sRGB pa mu boje izgledaju ispranije nego na laptopu o kojem pričamo.

18 godina
ansha kaže...

Isto ko sta ima 3070-ku koja ne moze ostvariti potencijal jer je hladjenje lose...

Maknuo sam stock vrijednosti te sve stavio na minimum, temperature se drastično smanjile. Performanse za ono što igram/radim mi je potpuno isto uz hladan rad laptopa s dodatnim vanjskim coolerom.

LOL: Crobrother
16 godina
protjeran
BlueMax kaže...

Recimo OVAJ monitor ima 100% sRGB pa mu boje izgledaju ispranije nego na laptopu o kojem pričamo.

To je ko da kazes da je taj monitor 350nits-a ali je slabije svijetline od 250 nit monitora. 

Reci da ti ne vidis razliku jer nemas oko za boje i da onima koji dijele tvoj disability su takvi ekrani top i nista losiji od objektivno puno boljih. Sta drugo da ti kazem? 

16 godina
protjeran
Najbrži kaže...
ansha kaže...

Isto ko sta ima 3070-ku koja ne moze ostvariti potencijal jer je hladjenje lose...

Maknuo sam stock vrijednosti te sve stavio na minimum, temperature se drastično smanjile. Performanse za ono što igram/radim mi je potpuno isto uz hladan rad laptopa s dodatnim vanjskim coolerom.

I tvoja poanta je? Tako si mogao uzeti i duplo jeftiniji laptop, imas hardware koji ne koristis, super.

I sta hoces rec sa screenshotom cpu temperatura kad pricamo o gpu-u?

14 godina
neaktivan
ansha kaže...
BlueMax kaže...

To je ko da kazes da je taj monitor 350nits-a ali je slabije svijetline od 250 nit monitora. 

Reci da ti ne vidis razliku jer nemas oko za boje i da onima koji dijele tvoj disability su takvi ekrani top i nista losiji od objektivno puno boljih. Sta drugo da ti kazem? 

Stvar je u tome da ja imam izuzetno dobro oko za boje i da uopče ne mogu raditi na lošem ili loše kalibriranom monitoru a u gamingu me za to nije briga. Naravno da bi za isto novca volio dobiti bolje, to nije sporno. Ali ako biram između 60Hz s vrhunskim prikazom ili 144Hz s lošijim, biram ovo drugo. Ako biram gaming laptop s boljim monitorom ili s boljom grafičkom, biram drugo. Ako odlučim dati još 1000kn za bolji laptop uzet ću onaj s boljom grafičkom a ne onaj s boljim ekranom. U poslu, suprotno. Tamo mi je monitor najbitnija stavka.

Ili da pojednostavnim, koji je gaming laptop od 10 000kn bolji od ovoga?

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.8.2022 14:30 (BlueMax).
18 godina
ansha kaže...

I tvoja poanta je? Tako si mogao uzeti i duplo jeftiniji laptop, imas hardware koji ne koristis, super.

I sta hoces rec sa screenshotom cpu temperatura kad pricamo o gpu-u?

Tražio sam točno ovaj model sa 3070. A zašto imam hardware koji "ne koristim" jer eto ne želim 3060 kojeg ću svejedno limitirati da bi imao niže temperature već ovoga. Imam par NFS instalirano i Crysis remastered koje uopće ni ne igram, em zbog posla em zbog druge igre koju svakodnevno peglam.

LOL: Crobrother
18 godina
Gaming Laptopi

neznam sta se toliko brinete o temeperaturama, pa nije da minate s laptopom ili da radi stalno na 100%

ovih sat dva sta dnevno odigram nesto, neka ide proc na 100c ako mi treba fps, a gpu na 80c.

inace ga drzim s onih cpu boostom iskljucenim, i temp je 20c niza s min fps dropom

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Probaj naci stranicu od lipnja negdje prosle godine.
U ovoj temi je slika prikaza ekrana mog bivseg lenovo legiona y530 i acera 5 ( sa 3060 grafickom )
Jasno je vidljivo kolko je na aceru isprana boja... -_-
TikTok - daki__92 (Youtube - DAKI92 )
16 godina
protjeran
Gemmy kaže...

neznam sta se toliko brinete o temeperaturama, pa nije da minate s laptopom ili da radi stalno na 100%

ovih sat dva sta dnevno odigram nesto, neka ide proc na 100c ako mi treba fps, a gpu na 80c.

inace ga drzim s onih cpu boostom iskljucenim, i temp je 20c niza s min fps dropom

Nisu problem temperature, problem je sta je brzina ventova vezana za temperaturu :)

Za max tisinu, iskljuci se boost plus max undervolt grafe... I naravno, ogranicis fps na nesto razumno...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice