Gaming Laptopi izdvojena tema

poruka: 3.896
|
čitano: 1.786.623
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
6 godina
neaktivan
Re: Gaming Laptopi
jocommb kaže...

Pozdrav... Mislim mijenjati laptop.. vidim da su cijene malo pale sad... gledam nesta sa rtx 3070... pci 4.0 da ima za ssd (vjerovatno imaju sad svi al nisam siguran jer nisam dugo pratio temu)... i nez dal je bitno sad vec ddr5? ili je 4 sasvim dovoljno za iducih 5 6 godina?

Dobro pogledaj što nudi oji model jer kod nas na tržištu ima dosta starih modela. Pa pogledaj imaju li pci 4.0. Ako ima ddr5 tim bolje. I minimalno 16GB RAM-a uz mogućnosti proširenja. Kada vidim ove laptope sa zalemljenim RAM-om, pozlije mi.

6 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...
jocommb kaže...

Pozdrav... Mislim mijenjati laptop.. vidim da su cijene malo pale sad... gledam nesta sa rtx 3070... pci 4.0 da ima za ssd (vjerovatno imaju sad svi al nisam siguran jer nisam dugo pratio temu)... i nez dal je bitno sad vec ddr5? ili je 4 sasvim dovoljno za iducih 5 6 godina?

evo ti usporedbe pet top laptopa - 

pa vidi što ti je bitnije kod kojeg

e da, ddr5 je zasad truba, odnosno nije skoro ništa bolji od ddr4 u gejmanju

a teško da će ti biti isplativo nadograđivati čak i kad izađu bolji modeli

Eh, Jarrod. Neki dan je simio video od sat i pol s odgovorima na pitanja gledatelja i opet se žalio da mu proizvođači šalju to modele, a ljudi pitaju za "normalne" modele koji koštaju manje (3060) - pogledati video na 5. minute, a i u drugim videima govori to isto. Pa onda ovakvi video ura(d)ci hvale gotovo samo top modele koji na vanjskim tržištima nerijetko koštaju debelo previše, a kod nas nezamislivo puno, jednom kada se uopće pojave (ako se pojave). Tako da je Jarrod ok za pogledat kao što ja u Radničkoj u Zagrebu kroz izlog gledam Aston Martine.

13 godina
zelenapaprika kaže...

Eh, Jarrod. Neki dan je simio video od sat i pol s odgovorima na pitanja gledatelja i opet se žalio da mu proizvođači šalju to modele, a ljudi pitaju za "normalne" modele koji koštaju manje (3060) - pogledati video na 5. minute, a i u drugim videima govori to isto. Pa onda ovakvi video ura(d)ci hvale gotovo samo top modele koji na vanjskim tržištima nerijetko koštaju debelo previše, a kod nas nezamislivo puno, jednom kada se uopće pojave (ako se pojave). Tako da je Jarrod ok za pogledat kao što ja u Radničkoj u Zagrebu kroz izlog gledam Aston Martine.

kolega je pitao za neki laptop sa 3070 i pitao je za najbolje, znači da puca na takve modele 

ovi sa 3080 su takvi kakve traži, rezultati su minimalno različiti 

16 godina
Pa da gledam najvise nesta sa 3070 ali ako se trefi nesta i sa 3060 da je super cijena necu pametariti puno... Sad imam 1060 i jos uvijek je ok za ovo sto igram i radim.... U santi sam nesta gledao i tako i ima Omena i sa 3070 da je 1000 kina skuplji sto mi ne ok cijena.... A 3080 je ipak prevelika razlika i te pare nedam....
VenAtoR#2231
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
jocommb kaže...
... U santi sam nesta gledao i tako i ima Omena i sa 3070 da je 1000 kina skuplji sto mi ne ok cijena...

Ukoliko ciljas na RTX 3070 iskljucivo zbog vecih performansi u odnosu na RTX 3060 onda pripazi na TDP graficke koja je ugradjena u laptop.

Jer ukoliko laptop ima ugradjenu RTX 3070 sa TDP 85W ona je tu negdje podjednaka kao RTX 3060 130W (negdje malo brza, negdje malo sporija) koja se ugradjuje u npr. Lenovo Legion5Pro, Dell G15 i slicne laptope sve dok igra ne zatreba vise od 6GB RAM-a.

Prednost takve RTX 3070 je sto bi pravilu trebala biti hladnija zbog manjeg TDP-a, te u situcaiji gdje 6GB RAM-a nije dovoljno. Na gornjim linkovima mozes vidjeti da u Watch Dogs Legion tih extra 2GB radi veliku razliku.

Ukoliko ces igrati iskljucivo na laptop ekranu i neki je 1080p onda bi 6GB u pravilu trebalo biti dovoljno, ali ako ces laptop spojiti na vanjski ekran vise rezolucije (1440p/4K) onda bi tih dodatnih 2GB GPU RAM-a moglo jako dobro doci.

Mana je sto je laptop sa takvom RTX3070 u pravilu skuplji od slicnog sa RTX3060 130W.

Tako da ukoliko gledas na laptop sa RTX 3070 iskljucivo zato jer ima bolje performanse u odnosu na RTX 3060 pokusaj na internetu saznati koji je TDP graficke i ciljaj na one sa vecim TDP-om.

Mislim da RTX 3070 TDP ide u verzijama od 85W do 130W, ali nisam 100% siguran

Ukoliko ciljas na PCI-E 4.0 onda moras gledati ili sa Intel procesorom (11th gen+) ili Ryzen 7 6xxx. Ryzen 7 5xxx modeli ne podrzavaju PCI-E 4.0

Demokracija je sistem u kojem dvije budale mogu preglasati jednog genija.
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.7.2022 9:34 (Mauro).
16 godina
Ufff... Nekad je bilo puno lakse kupit laptop... A danas kad supci od proizvodaca gledaju na koje sve nacine sakrit informacije i podvaljivat postaje katastrofa nesta normalno nac... Hvala puno na objasnjenjima....
VenAtoR#2231
3 godine
neaktivan

Pozdrav svima,

Trebao bih pomoć oko kupnje novog laptopa. Cijena oko 10 000 kn i koristio bih ga osim za surafanje i multimediju, ponekad za gejmanje i dizajniranje Promo materijala. Izbor mi je pao na Asus Rog Strix G17 koji bi kupio preko frenda u njem jer je očito znatno jeftiniji.

https://www.mediamarkt.de/de/product...y-2781494.html

Zanima me vaše mišljenje o tome, imate li možda kakvu drugu preporuku i koliko je ovaj laptop bolji od lenova koji trenutno imam?

https://www.amazon.com/Lenovo-ideaPa.../dp/B01MF73E3E

Svaki savjet je dobrodošao, hvala lijepa

18 godina
CompLaik kaže...

Bolje nemoj jer je 3050 grafa, neka ti pogleda oglase u njemačkoj ili ako imaš nekoga u Austriji -> willhaben.at jer za 10k možeš kupiti sa RTX3070 kao što ja imam, s tog oglasnika sam ja našao svoga s kojeg i pišem upravo.

Ako ćeš s njuškala, imaš https://www.njuskalo.hr/asus-prijenosnici/asus-rog-strix-g17-360hz-2022-oglas-37510329

EDIT: laptopi u beču

https://www.willhaben.at/iad/kaufen-und-verkaufen/d/asus-rog-strix-g15-39-6cm-15-6-zoll-fhd-ips-level-300-hz-matt-gaming-notebook-amd-r7-5800h-16gb-ram-1tb-ssd-nvidia-geforce-rtx3070-8gb-windows-10-eclipse-gray-585329459/

https://www.willhaben.at/iad/kaufen-und-verkaufen/d/asus-rog-strix-g17-g713-g713qr-hg106t-gaming-notebook-laptop-585153378/

LOL: Crobrother
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.7.2022 13:50 (Najbrži).
6 godina
neaktivan
jocommb kaže...
Ufff... Nekad je bilo puno lakse kupit laptop... A danas kad supci od proizvodaca gledaju na koje sve nacine sakrit informacije i podvaljivat postaje katastrofa nesta normalno nac... Hvala puno na objasnjenjima....

Danas moraš jako puno toga istražiti sam. Druge nema. Nemoj očekivati od studenta koji radi za honorar u trgovini opremom da će znati sve detalje. Zato imaš na Webu i YT-u dovoljno izvora da sam prikupiš informacije i doneseš zaključak ali ti treba i dosta predznanja da bi mogao neše stvari zaključiti. Što meni posebno smeta jer ne mogu i ne želim potrošiti život kako bih o svemu znao sve. Zato trebaju postojati informirani trgovci.

Ali da ćeš platiti novi laptop poprilično - budeš. Takva ja sadašnja situacija.

7 godina

Previše za nekaj sa 3050 unutra. Za 1000 - 1100 € se kod nas kad je neka akcija nađe laptop sa 3060 unutra.

BTW vidim u prethodnim postovima da bi laptop koristio i za dizajniranje promo materijala što znači da ti je bitna stavka ekran (osim ako ne misliš spajat vanjski monitor na laptop), tak da bi i prema specifikacijama ekrana 2021 ROG Strix G17 G713 | Gaming Laptops|ROG - Republic of Gamers|ROG Global (asus.com) taj ASUS izbjegnul.

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.7.2022 18:39 (PESfanCRO).
3 godine
neaktivan
Gaming Laptopi

pozdrav ekipa

može pomoć i preporuka za kupnju novog laptopa

laptop koristim za gledanje filmova, surfanje i od igara igram football manager i Company of Heroes 2 koje nisu neke zahtjevne igre, ali sad u 11 mjesec izazi COH3 koji ima preporučenu knfiguraciju i moj lenovo y520 nije dovoljno dobar za to:

Company of Heroes 3 Recommended Requirements

CPU: Intel i7 8th-gen or AMD Ryzen desktop processor with 8 cores @ 3GHz or equivalent performance
RAM: 16 GB
VIDEO CARD: NVIDIA GeForce GTX 1660, AMD Radeon RX 5600, or equivalent performance
PIXEL SHADER: 5.1
VERTEX SHADER: 5.1
FREE DISK SPACE: 40 GB
DEDICATED VIDEO RAM: 6144 MB

Dosad sam koristio Lenovo legion laptope i jako sam zadovoljan s njima i rado bi nastavio s lenovom ali ako neko ima nešto drugo pametnije rado ću prihvatit savjet, budžet nije striktan, planira sam dat do 12000 al ako ću za koju tisucu vise ulozenih dobit puno bolji laptop nije problem i do 15000

dosad sam koristio 15.6 ekran pa ne znam jel mozda bolje 17 i kako cu se priviknit na tu promjenu, bitno mi je da ekran en zamara oči, nekako okvirno gledam da grafika bude bar 3060 ili  3070, al pošto se ne razumim baš naj bolje može vaša preporuka koliko mi je bitna razlika u grafickim karticama i koju preporucate za ono sta mi treba

gledao sam ove acere nitro i predator sa 3080 grafikom pa ako može mišljenje o njima i šta ima naj bolje od lenova u nas za uzet u tom cjenovnom rangu. da napomenem laptop mi treba tek u 11 mjesec al ako ima prilika uzeo bi ga odma pa ne znam oće do tad cijene padat? jel se isplati čekat black friday kad bi mozda moga uzet i nesto bolje za manje novaca?

hvala svima na odgovorima i savjetima

ccc

0 0 hvala 0
7 godina
Taliban1981 kaže...

pozdrav ekipa

može pomoć i preporuka za kupnju novog laptopa

laptop koristim za gledanje filmova, surfanje i od igara igram football manager i Company of Heroes 2 koje nisu neke zahtjevne igre, ali sad u 11 mjesec izazi COH3 koji ima preporučenu knfiguraciju i moj lenovo y520 nije dovoljno dobar za to:

Company of Heroes 3 Recommended Requirements

CPU: Intel i7 8th-gen or AMD Ryzen desktop processor with 8 cores @ 3GHz or equivalent performance
RAM: 16 GB
VIDEO CARD: NVIDIA GeForce GTX 1660, AMD Radeon RX 5600, or equivalent performance
PIXEL SHADER: 5.1
VERTEX SHADER: 5.1
FREE DISK SPACE: 40 GB
DEDICATED VIDEO RAM: 6144 MB

Dosad sam koristio Lenovo legion laptope i jako sam zadovoljan s njima i rado bi nastavio s lenovom ali ako neko ima nešto drugo pametnije rado ću prihvatit savjet, budžet nije striktan, planira sam dat do 12000 al ako ću za koju tisucu vise ulozenih dobit puno bolji laptop nije problem i do 15000

dosad sam koristio 15.6 ekran pa ne znam jel mozda bolje 17 i kako cu se priviknit na tu promjenu, bitno mi je da ekran en zamara oči, nekako okvirno gledam da grafika bude bar 3060 ili  3070, al pošto se ne razumim baš naj bolje može vaša preporuka koliko mi je bitna razlika u grafickim karticama i koju preporucate za ono sta mi treba

gledao sam ove acere nitro i predator sa 3080 grafikom pa ako može mišljenje o njima i šta ima naj bolje od lenova u nas za uzet u tom cjenovnom rangu. da napomenem laptop mi treba tek u 11 mjesec al ako ima prilika uzeo bi ga odma pa ne znam oće do tad cijene padat? jel se isplati čekat black friday kad bi mozda moga uzet i nesto bolje za manje novaca?

hvala svima na odgovorima i savjetima

Ako će ti laptop većinu vremena bit spojen na struju (ako ga ne buš ga nanašal okolo/držal u krilu i radit će na bateriji više) onda ti je bolje veći ekran. Eh sad, kad već misliš dat tolko para onda bi gledao da uzmem nešto sa 3070. Legioni jesu odlični, ali ih je teško pronać trenutno (kolko vidim laptopi.hr imaju hrpu modela (uglavnom outlet ponuda po povoljnim cijenama), međutim sa njima nemam nikakvih iskustva tako da ti ih ja osobno ne mogu preporučit).

Novi modeli 2022, pogotovo legiona 5 izgledaju odlično, ali pojma nemam kad stižu na naše tržište i prema BUG-u (koji je testirao jedan primjerak) početna cijena kod nas će za model sa i5 12500h i rtx 3060 bit 13 000 kn. 

Sancta Domenica ima akciju 10%/12 rata sutra do ponoći i imaju dva modela 16" HP Omena sa rtx 3070 koji spadaju u cjenovni rang do 12 000, jedan sa i7 11800h Laptop HP Omen 4L9X1EA, 16/i7/16/512/RTX3070 (sancta-domenica.hr) i jedan sa r7 5800h Laptop HP OMEN 16-c0005nm, 4J8E8EA 16/R7/16/512/RTX3070 (sancta-domenica.hr), pa ako ti nije bitno da laptop ima numeričku tipkovnicu mislim da ti je to dobar izbor.

Ta 3080 grafika u Nitro-ima i predatorima je okljaštrena ("mali" TDP - 100W), tako da recimo 3060 (sa TDP-om od 130 -140W) u većini igara neznatno zaostaje za njom (čak je u nekima i šije).
Općenito mislim da se ne isplati uzimat 3080 kod laptopa (osim ako nekom ne treba verzija sa 16 gb vrama jer mu je ta količina potrebna za ono čim se bavi).

Poruka je uređivana zadnji put ned 31.7.2022 10:09 (PESfanCRO).
3 godine
neaktivan

koji je bolji od ta 2? koliko vidim razlika je samo u procesoru? razlika u cijeni nije prevelika ako je ovi drugi puno bolji? kakvi su inace hp laptopi? 

ccc
Poruka je uređivana zadnji put ned 31.7.2022 12:04 (Taliban1981).
7 godina
Taliban1981 kaže...

koji je bolji od ta 2? koliko vidim razlika je samo u procesoru? razlika u cijeni nije prevelika ako je ovi drugi puno bolji? kakvi su inace hp laptopi? 

U nekim aplikacijama će ti intelov bit nešto brži, u nekim ryzen. U igrama ti je u pravilu intel nešto brži. Ako ti je trajanje baterije i performanse prilikom rada na bateriji bitno, tu su ryzeni bolji, kad je laptop spojen na struju intel će u pravilu imat prednost...itd. U pravilu razlike ti nisu toliko značajne jer su ta oba procesora 8-jezgrena. Ako će ti laptop bit većinu vremena doma spojen na struju uzmi ovaj s intelovim procesorom (900 kn manje (nakon popusta) nije malo).
Kolko ja znam dobri. Omeni su ti HP-ova viša klasa gaming laptopa u odnosu na Pavilione/Victuse.

Poruka je uređivana zadnji put ned 31.7.2022 12:53 (PESfanCRO).
3 godine
neaktivan

super, hvala na pomoci, laptop mi je stalno na punjacu pa cu uzet prvi

ccc
13 godina
PESfanCRO kaže...

Sancta Domenica ima akciju 10%/12 rata sutra do ponoći i imaju dva modela 16" HP Omena sa rtx 3070 koji spadaju u cjenovni rang do 12 000, jedan sa i7 11800h Laptop HP Omen 4L9X1EA, 16/i7/16/512/RTX3070 (sancta-domenica.hr) i jedan sa r7 5800h Laptop HP OMEN 16-c0005nm, 4J8E8EA 16/R7/16/512/RTX3070 (sancta-domenica.hr), pa ako ti nije bitno da laptop ima numeričku tipkovnicu mislim da ti je to dobar izbor.

Ta 3080 grafika u Nitro-ima i predatorima je okljaštrena ("mali" TDP - 100W), tako da recimo 3060 (sa TDP-om od 130 -140W) u većini igara neznatno zaostaje za njom (čak je u nekima i šije).
Općenito mislim da se ne isplati uzimat 3080 kod laptopa (osim ako nekom ne treba verzija sa 16 gb vrama jer mu je ta količina potrebna za ono čim se bavi).

pričaš o tdp-u 3080 grafe, a preporučaš mu hp omen koji ima 3070 ograničenu na 115w, a legion pro ima tdp za nazivno slabiju grafu 115-130w

niđe veze

7 godina
picajzla0707 kaže...
PESfanCRO kaže...

pričaš o tdp-u 3080 grafe, a preporučaš mu hp omen koji ima 3070 ograničenu na 115w, a legion pro ima tdp za nazivno slabiju grafu 115-130w

niđe veze

Čovjek je pito za 3080 grafe u Nitru, Predatoru. Da, ta 3070 u Omenu je 115w, to je opet više od 100w u Nitru i Predatoru. Unatoč tome što ta grafa (rtx 3060) u legionu pro ima tdp 130w, opet je ova 3070 u Omenu bolja i brža (ako zbog ničeg drugog zbog ovih dva gb vrama više u 3070 će mu laptop bit duže "future proof", da ne pričam sad o broju cuda/rt/tensor jezgri, memory bandwith-u itd). Osim toga ekran u legion-u pro je puno više rezolucije (2560*1600) znači puno prije će morat spuštat detalje u igrama (i/ili rezoluciju). Ako nađe legion 5 pro negdje sa 3070 slične cijene ili do 1000 kn skuplji (sretno s time) od ovog Omena Laptop HP Omen 4L9X1EA, 16/i7/16/512/RTX3070 (sancta-domenica.hr), samo naprijed neka uzme njega (i ja bih isto u tom slučaju).

Poruka je uređivana zadnji put ned 31.7.2022 14:45 (PESfanCRO).
13 godina
PESfanCRO kaže...

Čovjek je pito za 3080 grafe u Nitru, Predatoru. Da, ta 3070 u Omenu je 115w, to je opet više od 100w u Nitru i Predatoru. Unatoč tome što ta grafa (rtx 3060) u legionu pro ima tdp 130w, opet je ova 3070 u Omenu bolja i brža (ako zbog ničeg drugog zbog ovih dva gb vrama više u 3070 će mu laptop bit duže "future proof", da ne pričam sad o broju cuda/rt/tensor jezgri, memory bandwith-u itd). Osim toga ekran u legion-u pro je puno više rezolucije (2560*1600) znači puno prije će morat spuštat detalje u igrama (i/ili rezoluciju). Ako nađe legion 5 pro negdje sa 3070 slične cijene ili do 1000 kn skuplji (sretno s time) od ovog Omena Laptop HP Omen 4L9X1EA, 16/i7/16/512/RTX3070 (sancta-domenica.hr), samo naprijed neka uzme njega (i ja bih isto u tom slučaju).

je 3070 na 115w jača od 3060 na 130w, ali ne baš puno, baš kao što kažeš da niti 3080 nije puno jača kad joj ograničiš tdp

ako sam kažeš da je 3080 na 100w neznatno jača od 3060 na 130w, onda niti 3070 s malo jačim tdp-om (15w+ nije bozna što) neće biti puno bolja od te 3080, a iszto tako niti od 3060 na 130w

samim time nema velike koristi od značajno skupljeg laptopa, sam si obrazložio zašto je tdp bitan kod mobilnih gpu

7 godina
picajzla0707 kaže...
PESfanCRO kaže...

je 3070 na 115w jača od 3060 na 130w, ali ne baš puno, baš kao što kažeš da niti 3080 nije puno jača kad joj ograničiš tdp

ako sam kažeš da je 3080 na 100w neznatno jača od 3060 na 130w, onda niti 3070 s malo jačim tdp-om (15w+ nije bozna što) neće biti puno bolja od te 3080, a iszto tako niti od 3060 na 130w

samim time nema velike koristi od značajno skupljeg laptopa, sam si obrazložio zašto je tdp bitan kod mobilnih gpu

Sve to stoji, ali htio sam reć da 3070 još ima smisla u odnosu na 3060 za razliku u cijeni, dok 3080 u odnosu na 3070 i pogotovo 3060 nema (osim u situaciji koju sam naveo - da se uzima laptop sa 3080 u verziji sa 16 gb vrama jer čovjeku treba zbog posla/aplikacija u kojima radi).

Čovjek je odredio lijep budžet za laptop tak da mislim da mu najviše smisla ima uzet nekaj sa 3070 (naravno i kvaliteta izrade, ekran, hlađenje i ostale stvari su bitne), a taj Omen mi se čini trenutno da ima najbolji omjer cijena/kvaliteta/ugrađene komponente.

Kao što je i naveo može pričekat do 11. mjeseca da vidi kaj će se pojavit na tržištu, ali s obzirom na inflaciju i još uvijek nestašicu čipova mislim da će cijene bit samo više (a nekak ne vjerujem da će naši trgovci pojavom novih modela spustit cijenu prošlogodišnjim).

17 godina
Gaming Laptopi

Meni brat ima ovaj. Odličan je, nema što. Kupljen je u Sancta Domenici za oko 15k kn. Na sniženju je bio, sa 18k kn.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
PESfanCRO kaže...

Sve to stoji, ali htio sam reć da 3070 još ima smisla u odnosu na 3060 za razliku u cijeni...

pa stvar je u tome da se ne isplati dodavat tri soma kuna za 3070 s ograničenim tdp-om

ajde da je tdp full otključan, još nekako, makar i tada razlika 3k kuna je za razmišljanje

legion pro je fantastičan laptop za cca 9k kuna, taj hp omen sa kriplanom 3070 jednostavno ne vrijedi 3k više novaca

7 godina
picajzla0707 kaže...
PESfanCRO kaže...

Sve to stoji, ali htio sam reć da 3070 još ima smisla u odnosu na 3060 za razliku u cijeni...

pa stvar je u tome da se ne isplati dodavat tri soma kuna za 3070 s ograničenim tdp-om

ajde da je tdp full otključan, još nekako, makar i tada razlika 3k kuna je za razmišljanje

legion pro je fantastičan laptop za cca 9k kuna, taj hp omen sa kriplanom 3070 jednostavno ne vrijedi 3k više novaca

Nemam pojma o ćem ti pričaš, nigdje nisam spomenuo da se isplati dat 3 soma kuna više za laptop sa 3070 u odnosu na laptop sa 3060. 
Di ima kod nas legion pro sa rtx 3060 za 9k kuna???
Osim toga, taj HP omen sa kriplanom 3070 kak ju ti zoveš nije 3k kuna više od tih 9k nego 1.8k više trenutno.
12 000 mu je cijena bez popusta, s popustom je 10 800 i zato sam mu ga preporučio.

13 godina
PESfanCRO kaže...

Nemam pojma o ćem ti pričaš, nigdje nisam spomenuo da se isplati dat 3 soma kuna više za laptop sa 3070 u odnosu na laptop sa 3060. 
Di ima kod nas legion pro sa rtx 3060 za 9k kuna???
Osim toga, taj HP omen sa kriplanom 3070 kak ju ti zoveš nije 3k kuna više od tih 9k nego 1.8k više trenutno.
12 000 mu je cijena bez popusta, s popustom je 10 800 i zato sam mu ga preporučio.

ja sam rekao da se ne isplati, nisam vidio popust

legione sa 3060 imaš u laptopi.hr, zadnja poruka na paralelnoj temi o prijenosnicima - link

3 godine
neaktivan

uzea san ovog sa i7 za 10800, super je laptop samo san navika na osvijetljenje tipkovnice i vece tipke ka sta mi je ima stari legion, jebe me i uski enter pa cesto lupim slovo ž umisto entera, nije mi jasno zasto stede na velicini te tipke kad se naj cesce koristi, proba san s vanjskom

tipkovnicom i nije mi dobro, nisam neki gamer pa san smotan, valjda cu se navknit, svakako hvala na preporuci

ccc
7 godina
Taliban1981 kaže...

uzea san ovog sa i7 za 10800, super je laptop samo san navika na osvijetljenje tipkovnice i vece tipke ka sta mi je ima stari legion, jebe me i uski enter pa cesto lupim slovo ž umisto entera, nije mi jasno zasto stede na velicini te tipke kad se naj cesce koristi, proba san s vanjskom

tipkovnicom i nije mi dobro, nisam neki gamer pa san smotan, valjda cu se navknit, svakako hvala na preporuci

Nema na čemu. Ne znam dal ima veze sa štednjom, ali znam da ovisi o proizvođaču i tržištu na koje se plasira, s time da neki proizvođači ne prave razliku između tržišta. Pa će ti tako npr HP, ASUS...i na američkom i na hrvatskom tržištu imat tipkovnicu sa ANSI (QWERTY) rasporedom tipki ("slomljeni enter"), dok će ti drugi prilagođavat, npr. ACER, LENOVO će ti za hrv.tržište stavit ISO (QWERTZ) raspored tipki ("veliki enter"). U krajnjem slučaju, ak ne buš se nikak mogel naviknut i/ili ne buš zadovoljan laptopom imaš ga pravo vratit u roku 14 dana. 

6 godina
Gaming Laptopi

Samo jedna konstatacija za sve :

pratim već mjesec dana neki laptop da si uzmem i vjerujte mi - čekajte akcije na eKupi sa diners i visa karticama bilo koji laptop da kupujete. Najjeftiniji su daleko. Ove akcije u sancta domenici, linksu su njihove normalne cijene. Svi osim njih imaju daleko više cijene.. nek me netko ispravi ako grješim , ali po meni je tako..

1 0 hvala 0
18 godina
Gaming Laptopi

yep ja sam isto primjetio kada sam kupovao

na ekupi se naci dobrih dealova s 3060/3070

cudi me da ovaj sta sam ja uzeo ima jos istu cijenu i nije pala nista u pol godine

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Gaming Laptopi

Pozdrav!

Trebam preporuku za laptop za arhitekturu (AutoCAD), sugestija je bila da bude sa što jačom grafičkom karticom tj. gaming laptop.

Budžet je cca. 10k Kn, tj. tražim neki best-buy u rasponu ±20%.

Poželjno je i što bolji ekran (IPS), više memorije (16 GB min. s mogućnosti nadogradnje), procesor i SSD što brži. Ostalo nije toliko bitno.

Ako netko prati i zna za trenutne akcije ili ako ima informacije kada bi mogle biti, do 1.10. mi nije hitno.

Hvala i pozdrav,

D.

0 0 hvala 0
6 godina

Na laptopi.hr legion 5 sa rtx 3060 i 5600h procesorom imas za oko 8k kuna Best buy trenutno. Ako oces jos malo ustedit cekaj na ekupi akciju te takodjer onda legion 5 kupi. Sve ostalo je bacanje para za taj budzet.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice