Asus laptop pasword biosa

poruka: 11
|
čitano: 1.493
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Pozdrav

Znam da postoje slične teme al meni je ovo posebni slučaj,dakle u udruzi koristimo racunalo 2 godine,dođe neki virus i lap zavrsi u servisu,oni zovu i traze šifru biosa koju mi nikad nismo stavili niti isli u bios,triput krivo ukucaju sifru i sad trazi sifru od proizvodaca,šaljem originalni racun u servis i oni ga trazili a kad tamo veli proizvođac da mora u ovlašteni servis jer jwdino oni mogu dobit sifru od proizvodaca,uzmem ga iz servisa jer su rekli da moramo mjenjat maticnu plocu a ja nemrem vjerovat da je to istina,laptop malo koristen i skoro ko novi.

Koja bedastoca.

dakle uopce nemogu uc u bios da bi instalirao vindowse a kamoli kaj drugo.

Ima ko kakvo iskustvo sa takvim slucajem.

Navodno je ovlasteni servis u ZG ,nabavio sam broj pa cu probat zvat al nije tak lako jer nisam iz ZG

Hvala svima ak netko zna kaj o ovome

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Asus laptop pasword biosa

Ako izvadi CMOS baterijicu iz maticne ploce i vrati je nazad nakon 10-tak sekundi lozinka bi trebala biti poništena...

15 godina
Stiven kaže...

Ako izvadi CMOS baterijicu iz maticne ploce i vrati je nazad nakon 10-tak sekundi lozinka bi trebala biti poništena...

- Trebala bi, osim ako je onda tamo po "defaultu", da se spriječe "znalaci" koji se sami upuštaju u posao.

koriva

- Zašto se laptop ne pošalje u ovlašteni servis? Onda neće biti problema s lozinkom (neznanjem iste). {#}

---------- Drži se majstore, moje misli su uz tebe. ----------
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.2.2014 22:03 (Valentin17).
17 godina
odjavljen

Točan model laptopa? Asus je širok pojam.

Password se inače miče sa AFUDOS utilityem ali treba znati koji image staviti - bez točnog modela laptopa (bilo bi lijepo i serijski broj da vidimo), ništa.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.2.2014 22:12 (Sum_of_all_fears).
17 godina
neaktivan

ASUS N52N

Kupljen novi bio u servisu INfotim Bj i kao mora u ovlašteni,je star 3 godine al jako malo korišten(pčelarska udruga)imamo originalni racun al su u Infotimu rekli da moramo zamjenit maticnu plocu

Naravno da cu ga poslat ili odnijet u servis u zg ako nebude druge al to iziskuje puno vremena i troskova jer se radi na dobrovoljnoj bazi bez naknade pa je logicno da probavam nac drugo rjesenja i laptop nije ukraden ak si to mislio.

serijski broj   A9N0CH011655365

ak je to serijski broj sa zadnje strane i ovo su nule

ovaj program iziskuje dos a ja kad ga upalim odmah trazi sifru i nemrem u bios a ni dos ma nikud,baterija je tamo negdje di bi trebao cjelu zadnju stranu rastavit ato neznam .

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.2.2014 22:23 (koriva).
17 godina
odjavljen

Za početak, evo par default passworda (probaj sa njima):

A.M.I., AAAMMMIII, AMI?SW , AMI_SW, BIOS, CONDO, HEWITT RAND, LKWPETER, MI i PASSWORD

A djiberima u servisu daj link na ovo. Yebla ih zamjena matične radi BIOSa.

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.2.2014 22:29 (Sum_of_all_fears).
14 godina
neaktivan

ako se ne uspije resetom cmos baterije onda je šifra zapisana u eeprom čip na ploči i jedino je rješenje očitat direktno iz čipa pomoću ručno izrađenog čitača i drugog kompa...

uglavnom ima zaj... oko toga. ja san to na jednom ibm-u davno radija.  treba se ploča izvadit komplet van, napravi se čitač od par žica i serijskog porta i ima neki program na netu šta pomoću njega očitaš kod...žice se zaleme na ploču i onda spojiš na drugi komp koji ima serijski port

to je posa za servis ili za nekog ko se bas razumi...

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
odjavljen

I još par passworda:

ami        amiami        CMOSPWD
amidecod     AMI.KEY     KILLCMOS
amipswd     AMISETUP     589589
AMIPSWD     AMI?SW        ami.kez
AMI        AMI!SW        ami°
A.M.I.        AMI_SW        helgasss
aammii        bios310     HEWITT RAND
AMI~        BIOSPASS

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ma to bi bilo prelako

ah da tri puta upisem krivo i neda vise,moram ga gasit i ponovo palit da bi mogao ponovo probat

nece ni na jedan navedeni

17 godina
odjavljen

Onda bi trebalo flashat sa onim alatom al ne mogu nać image. Ili zamjena čipa (servis...)

17 godina
neaktivan

Izgleda jedino moguce rjesenje je bio servis i promjena cipa sve skupa 300 kn i stvar rjesena i radi bez problema.

Hvala svima

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice