Evo sam i ja napokon uspjeo uštedjeti dovoljno da si kupim jedan dobar lap. Iako bi bilo koji bio dobar nakon mog Compaq Presaria 900 iz 2003 :) I tako sam se nakon dosta surfanja i čitanja po forumima skoro pa 100% odlučio za ASUSov G74SX-TY095V http://www.notebook.hr/product_info.php?products_id=16169. Ali evo, želio bih da vidim što vi mislite o njemu, jer ipak nisu male pare u pitanju. I dal možda netko ima neku bolju preporuku za te novce (9,5K)? Također bih zamolio one koji su kupovali laptope u Zagrebu da podjele svoja iskustva što se dućana tiče.
Pozdrav
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ja imam taj laptop i prezadovoljan sam s njim.
Trenutno igram samo Rift i bez ikakvih problema vrti sve na Ultra.
Od baterije nemoj ocekivati cuda, ali odmah je jasno da takav laptop ne moze imati dugo trajanje baterije.
Ja sam osobno isao na taj model najvise zbog 1600*900 rezolucije umjesto FullHD.
Razlog je taj sto ce laptop sluziti najvise za igranje, a na toj ce rezoluciji graficka puno, puno lakse vrtiti igre nego na FullHD rezoluciji.
Jednostavno se bojim da graficka nebi mogla bas najlakse vrtiti zahtjevne igre na jakim postavkama u FullHD rezoluciji - ipak je tu rijec o zapravo desktop GTX550Ti kartici sa smanjenim taktovima (GTX560M).
A za 17,3" je 1600*900 i vise nego dovoljna rezolucija.
Od kada sam uzeo G74SX nisam upalio desktop iako se u njemu nalazi puno jaca graficka (GTX570) jer mi je za sada laptop vise nego dovoljan za sve.
Jedina mana upravo tog modela je sto nema SSD koji dodje u skupljim varijantama, ali kako ima dodatno mjesto za jos jedan HDD uvijek se SSD moze naknadno ubaciti (to je i moj plan).
Da, mene je u pocetku to malo mucilo sto je ovaj 1600*900, ali je velika razlika u cijeni izmedju njega i onog sa FullHD,
tako da cu ovaj model. A ovo ostalo (Hard i RAM) mi je sasvim dovoljno ovakvo kakvo jest za sada, a poslije cemo vidjeti.
Daj mi molim te reci gdje si ga ti kupio i koliko si ga platio? I jesi li mozda produzivao garanciju?
Kako je RAM slozen unutra 3x2GB ili 1x4 i 1x2GB?
Hvala..
Dajte, molim vas, samo podijelite vaša iskustva sa kupnjom laptopa u jednom od ovih dućana:
1. www.notebook.hr
2. www.m-computers.hr
3. www.analogbit.hr
4. www.telebit.hr
5. www.instar-informatika.hr
Što mi predlažete, da uzmem kod onog koji je najjeftiniji ili se isplati platiti malo više iz nekih drugih razloga?
Razlika između cijene istog modela kod ovih dućana je 200kn. Kod 1. je najjeftiniji kod 5. najskuplji.
Također planiram produžiti garanciju s 2 na 3 godine..
Svaki savjet je dobrodošao..
Hvala
Dajte, molim vas, samo podijelite vaša iskustva sa kupnjom laptopa u jednom od ovih dućana:
1. www.notebook.hr
2. www.m-computers.hr
3. www.analogbit.hr
4. www.telebit.hr
5. www.instar-informatika.hr
Što mi predlažete, da uzmem kod onog koji je najjeftiniji ili se isplati platiti malo više iz nekih drugih razloga?
Razlika između cijene istog modela kod ovih dućana je 200kn. Kod 1. je najjeftiniji kod 5. najskuplji.
Također planiram produžiti garanciju s 2 na 3 godine..
Svaki savjet je dobrodošao..
Hvala
Nema apsolutno nikakvog razloga da kupuješ laptop tamo gdje je skuplji (osim ako u obzir ne uzimaš i besplatnu dostavu), ako se radi o identičnom modelu. Nakon kupnje laptopa ti više nemaš nikakve veze s prodavačem, za sve reklamacije se oraćaš direktno servisu.
Što se tiče trgovina, nemam iskustva s ovima koje ti navodiš, ali imam s Prosatom. Cijene su im dosta povoljne, ljubazni su, dostava besplatna i brza.
Kupovao sam svojevremeno kod m-computersa, i imam samo pozitivna iskustva...