ASUS F5M stari laptop - problem

poruka: 11
|
čitano: 3.016
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Pozdrav, sjetio sam se na ovaj laptop da bi ga mogao popravit tj instalirat novi windows..

Na njemu je bio XP, pa sam ja sve to formatirao prilikom instalacije windows 7 64bit (stavio sam 64bit jer nisam imao 32bitnu).

I upalim komp, radi neko vrijeme i onda se odjednom slika izmjesa, kao na prve dvije slike. Kad se to pojavi nemam drugog izbora nego

ugasit laptop, jer valjda zasteka, nikako se ne mogu vratit da bude kao prije.

Sta mislite u cemu je problem?

Mozda sam pretjerao s win 7-icom? Jel komp preslab za guranje sedmice?

Ima hard od 80GB, procesor single core 2,20GHz, ram 1,5gb - 1.2GB usable, grafu neznam, ali ako treba pogledam.

Inace mislio sam ga sredit da mogu gledat filmove u HD-u na tom laptopu, ako je to uopce moguce bez stekanja??

I naravno malo surfanja netom i to je to.

Neki savjet ? Sta da radim u vezi tog problema? Dali da probam stavit XP? Ima neka razlika izmedu win7 ultimate i drugih verzija win7? Po zahtjevnosti mislim.

Hvala!

Windows Phone 7 FTW
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Probaj staviti Windows XP.Vidim da podržava Vistu 32 bit,pa probaj instalirat ako već želiš Windows 7 32bit i instaliraj Driver-e za vistu.

0 0 hvala 1
16 godina

Di vidis da podrzava vistu 32bit? Mislis da bi se problem rjesio da stavit XP? Jer ja neznam dali je problem u hardveru ili softveru..?

Mislim da necu komplicirat s driverima, probat cu XP instalirat najvjerovatnije.

Windows Phone 7 FTW
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

To sam vidio na Asus-ovoj stranici,ma stavi ti ipak XP što je sigurno,sigurno!

0 0 hvala 1
16 godina
Re: ASUS F5M stari laptop - problem
Da, al koliko ja znam xp ne skida sam drivere, di cu skinut drivere za laptop?
probat cu ja stavit xp samo ce vjerovatno bit problema s driverima a mozda je taj problem u vezi hardvera a ne softvera:/
Windows Phone 7 FTW
15 godina

Bojim se da to nije do drivera, prije da je grafička otišla. Kažeš da radi neko vrijeme pa onda ode slika, može biti da se pregrijava...provaj ga rastaviti, detaljno očistiti, promjenit pastu pa onda vidi kako će se ponašat

16 godina
bradonja_85 kaže...

Bojim se da to nije do drivera, prije da je grafička otišla. Kažeš da radi neko vrijeme pa onda ode slika, može biti da se pregrijava...provaj ga rastaviti, detaljno očistiti, promjenit pastu pa onda vidi kako će se ponašat

Takoder mislim...

Grije se ko lud na ljevoj strani tipkovnice, mislim da je malo pre vruc, ali neznam.

A rastavit ga neznam, rastavljao sam uspjesno hp compaq 615 i ono nije toliko tesko, ovo nemogu ni pocet rastavljat 

jer nis ne kuzim, nekako je komplicirano sve za razliku od HP-a. Probat cu XP stavit pa cemo vidit kako ce se ponasat.

Windows Phone 7 FTW
13 godina
neaktivan

Ako ti sve bude uredu kad instaliraš windows xp,odnesi ga na čišćenje i Links koštat će te 200kn.Naravno ako ti se bude grijao i budeš ga mislio koristiti.

Skini HWmonitor i provjeri temperature.

0 0 hvala 0
16 godina
tomo4vk kaže...

Ako ti sve bude uredu kad instaliraš windows xp,odnesi ga na čišćenje i Links koštat će te 200kn.Naravno ako ti se bude grijao i budeš ga mislio koristiti.

Skini HWmonitor i provjeri temperature.

Ne bas:D

necu ulagat u njega, ako ga mogu sam rjesit super, ako ne nista:D

Sad sam otisao instalirat xp, ali mi je zastekao tokom instalacije, namucit cu se dok ja to instaliram..

Mozda bi ga uspio rastavit, probat cu nac tutorial na netu pa vidit..

Windows Phone 7 FTW
16 godina

Rastavio sam komp, bilo je malo prasine na ventilatoru i to je to, nista posebno, ocistio sam je i promjenio pastu na procesoru.

Na grafi nisam promjenio jer koliko sam skuzio grafu ne hladi nista.

Cudno mi je malo to?

Onda sam sve sastavio i pokusao inslirat XP ali na 5-6% se slika opet izmjesala..

Šta bi jos mogao probat napravit?

Samo mi nije jasno kako nema hladnjak za grafu, hp compaq 615 ima hladnjak na grafi i procu, jedan ali hladi oboje, dok ovaj ima samo za proc...

Windows Phone 7 FTW
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

nista onda je grafička otišla

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: