Pozdrav,
Vec dugo pratim BUG-Forum, ali nisam bio član. Sad imam jedan problem i molio bih iskusnu ekipu sa foruma da mi pokusa pomoci...
Potrudit cu se da vam dovoljno detaljno iznesem problem.
Vec 4. godinu sam vlasnik Ace Aspirea 5530, koji me dobro sluzio sve do pocetka proslog ljeta kad se poceo previse zagrijavati (preko 95C!). Uzeo sam odvijac, rastavio ga po uputama, ocistio prasinom nakupljen sistem hladenja te je odmah proradio. Valjda se nisu sjetili implementirati kakav filter, ali dobro, to sam rijesio.
Prije par dana medutim, surfao sam bezicno spojen na internet, ugasio laptop, te nakon kakvih 15 min odlucio jos nesto pogledati i pokusao sam ga upaliti, ali dogada se sljedece.......statusne lampice rade, napajanje laptopa radi, tj sve svijetli, ali se nista ne dogada na ekranu, tj laptop uopce ni prikaziva nista na ekranu, zvucnih signala sa maticne nema, spojen na VGA conn na vanjski ekran opet ne izbaciva nista....pokusao sam ubaciti drugi disk, ista stvar. Imam 2 keksa od 2GB, jedan kingston drugi samsung, i pokusao sam sve kombinacije sa 2 slota i ta 2 keksa, ali ista stvar, onda sam izvadio sve kekse i opet laptop isto reagira na pokusaj paljenja, lampica oko tipke za paljenje rade, indikatori svijetle, tipkice za muziku svijetle ali se nista ne dogada....Sad mi je vec postalo jasno da je rijec o nekom ozbiljnijem problemu, nadao sam se da su crkli rami ili hard, ali cini se da se ne radi o tome...
Danas sam ga odlucio rastaviti, te sam primijetio da kada spojim samo sve kablove u donjem dijelu kucista, cijeli ekran nije spojen, vec samo svi dijelovi u kucistu, i pokusam ga upaliti, ista stvar, ALI ni vent ne radi. Na rad venta nisam obracao pozornost dok je sve bilo spojeno, tj nzn da li radi kad je sve spojeno, ali mislim da ni tad nije radio, to bi vjerojatno znacilo da struja uopce ne dolazi do dijelova na maticnoj ploci. Cudne su mi i nekakve promjene boje na dijelovima tiskane plocice oko slotova za ram, kao i blage deformacije zbog topline (nagorjelost?) jednog dijela koji je isto tu blizu. Uglavnom slike ce uskoro cim instaliram silverlight, jel, pa bacite pogled......hvala