- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nakon sto su mi stigle sve komponente i komp je bio slozen falilo je nesto jer je izgleda pomalo ghetto.
Tako da je bilo vrijeme ugraditi vodeno hladenje koje bi hladilo cpu i graficke. Dijelove sam narucio od EK-a
Slovenci su top u tom svijetu i nakon sto sam narucio sve u srijedu u cetvrtak je vec bilo kod mene.
Za pocetak je trebalo graficke rastaviti i staviti EK-ov back plate i block za hladenje. Njihove su upute
bile li-la i napravio sam par gresaka na prvoj kartici te izgubio skoro dva sata dok sam je doveo u red i montirao
vodeno na nju. Drugu sam uspio sastaviti u roku od pola sata.
Nakon graficki stavio sam cpu block, montirao radijatore i krenuo stavljati cijevi. Nakon sto je cijeli loop bio zatvoren
mixao sam EK pastel plavu tekucinu sa destiliranom vodom i napunio loop. Najgori dio je bio ispustanje zraka iz cijelog sistema
sto je zahtjevalo dva sata paljenja/gasenja pumpe te rotiranja kucista. Nakon sto sam izgurao 99% zraka iz sistema
bilo je vrijeme pustiti pumpu da radi par sati kako bi bio siguran da mi nigdje ne curi iz sistema.
Posto je leak test prosao ok vrijeme je bilo za kablovinu. Narucio sam si bijele kablove od nzxt-a kako bi bolje odgovaralo
"temi". Nakon kablova bilo je vrijeme za prvo paljenje i sve radi ko urica. Za sad mi je problem sto su mi fan-ovi od radijatora
spojeni na hub od kucista koje nema PWM tako da rade 100% i glasni su za poludit. Sad moram jos sacekati zamjenski hub
kako bi se smanjila ta buka.
Sto se tice temperatura sa nekih 35/40 idle sve mi je palo na 26 idle sto je mozda 4 stupnja iznad sobne temperature. Pod
opterecenjem (heaven benchmark nekih 30 minuta) temperatura nije prelazila 40 stupnjeva!
Evo moj kratki osvrt na jedne jeftine "gaming" e-bay slusalice. Na ebayu se mogu nac po cijenama od 20 do 50$, ove moje su kostale 29$.
U biti marka je Each i to je nesta kinesko i ove se zovu Kotion iako to nigdje na ebayu nepise... Sve serije Each G2000 imaju iste 50mm drivere s impedancijom od 32Ω, osjetljivosti ~108db i frekvencijom od 20Hz do 20kHz i sve su over ear.
Slusao sam ih nekih 5-6h i ovo su moji dojmovi.
Niski tonovi nisu previse jaki, no nisu ni preslabi i malo su mutni(u smislu da onak sve jednako zvuci nema izrazenosti u basu),
srednji tonovi su jako izrazeni, cisti i dovoljno jaki te su nekak sweet spot tih drivera
visoki tonovi su, hm, visoki? Nisu bas visoki, fali im cistine i trebaju bit dosta izrazeniji i glasniji.
No nekekak ti niski i visoki tonovi cak i nezvuce previse lose jer ih spasavaju srednji no i dalje treba imat na umu koliko te slusalice zapravo kostaju.
Slusalice su dosta udobne i nisu jako teske no meni osobno nepase velicina kosarica i mal mi je prevelika.
Znaci gore na onome k... koji ide na glavu ima jastucic koji je jako udoban, taj k... je plastican no jako savitljiv
Kosarice su kao kozne, "koza" je malo tvrda no kakva je zapravo ce se vidjet s vremenom, no opet dosta su udobne, unutra se nalazi nekakav malo grublji materijal no iskreno nesmeta jer usi mi nedoticu nj. a imam jako velike usi(nisu klempave, jel) Izvana je glossy plastika koja je pravi mamac za otiske prstiju I onaj tuki kojim se mjenja velicina slusalice izgleda metalno al je zapravo plastican i neradi bas najbolje, no opet obzirom koliko kostaju nista neocekivano Eh sad, najveca mana svih slusalica opcenito su kablovi. Ove imaju kao pleteni kabal, i dosta dobro je osiguran od savijanja na izlazu iz kosarice zatim ima onaj k... za kontrolirat glasnocu, i mikrofon, malo je pre velik no iskreno nesmeta. Velika mana je sto se kotacic veoma lako okrece I na kraju jackovi, imaju standardni za mikrofon i zvuk i oni su mi kriticni i jako lose napravljeni i mislim da ce tamo najbrze se sje.at kabel, jos ima i usb koji upali ledice koje su u slusalicama I to je to, mislim da su slusalice vrh za njihovu cijenu no vrijeme ce reci ;)Do sada sam slikao sa posudenim kamerama, ali nedavno sam si napokon kupio svoju :D
Uzeo sam standard 18-55mm kit ali sa vremenom cu si kupiti dodatne opreme i objektiva. 18-135mm ili 10-18mm. Moram reci da su slike jednostavno fenomenalne
Takoder mi je jedan od ventilatora na grafi poceo proizvoditi neke zvukove.Tako sam uzeo Arctic Accelero Twin turbo 2 sa 92mm ventilatorima
Samsung 840PRO 128GB
Nov nekorišten 400kn njuškalo.
Neotpakiran ;)
Garancija 5g u njemačkoj.
SSD je na Sata II sučelju.
Dali bih se isplatila nabavka PCI Sata III kontrolera?
Ne bih pcie radi toga što grafu stavi na x8 mod.
EDIT
2.5" Disk je tak kak je jer ima kratak kabl na sebi.
Vratija sam u život jedno staro napušteno kućište.
Samo mi pržilica kvari dojam pa bi moga i nju obojit.
svakako i pržilicu obojati! ;D
inaće, lijepa kombinacija boje, sviđa mi se full...
a reci ovo dolje, izgleda poput 5 led diodica u nizu... ili su obične rupe, šminka?
ukoliko jesu ledice, na koji princip rade? :)
Zar je teško komentirat u drugoj temi?
P.S
Moram sakrit ovaj sata kabl koji tu tak stoji.