Da se malo pohvalim s novim monitorom. Konačno umirovljen stari, dobri Philips, i stigao novi Dell U2312HM. Eto konačno da sve bude uravnoteženo, a i da dobijem malo ekstra prostora sa IPS panelom za malo novaca :)
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Evo jučer sam kupio Prestigio PMP 5080B tablet. Za cijenu od 1200kn u Linksu je odlican. Ima 1GHz procesor, 512MB RAM 8" ekran i jedini je Prestigio koji ima nadogradnju na ICS. Stvarno je dobar za svakodnevni rad, nista se ne trza, sve je glatko, lijepo se surfa internetom i ima dojam da vrijedi puno više. Ako netko nema para za iPad ili Transformer Prime, ovo je stvarno odlican izbor. Jedini minus je rezolucija (800x600) i kut gledanja ekrana, ali se zato poprilično brzo odaziva na prste.
Kako sam pribacia 2TB wd green-a u externo kuciste pocea mi se grijat vise nego mislim da je zdravo. (Do 42 C) pa sam malo improvizira s hladenjem. Uzea turbinski vent od laptopa ,jedan prekidač i usb kabel od neke stare tipkovnice. Pa je krenilo igranje s lemilicom. U usb kabelu postoje crvena i crna zica (naponske) i crvena daje 5V (idealno), crnu sam slemia sa crnom od ventilatora a crvena ide iz kabela na prekidač,sa prekidača na ventilator i eto ga :). Slika bi vam detaljnije al omota sam sve izolirkom pa mi se neda...
Prije dva tjedna sam uzeo Creative Aurvana Live slušalice pa sam ih odlučio malo poslikat :)
Platio sam ih 500kn, i ne znam kako sam do sad živio sa "gaming" slušalicama i ostalim overpriced smećem. Počeo sam cijenit muziku i čujem najsuptilnije zvukove u pjesmi koju sam do sad preslušao 500 puta ^^ Usto ove slušalice su uspoređivane s 3-4 puta skupljim audiofilskim modelima i imaju odlične ocjene. Također su odlične za filmove, gaming i sve ostalo jer imaju ogroman soundstage i pozicioniranje. Da ne trubim više evo slika ;)
prekjuce' stigla nova maticna i rami, iduci tjedan dolazi SSD, nije nista posebno ali eto
Evo još malo slikica,došao novi cooler kupljen od kolege taco080( btw sve pohvale),i upa u novu rasvjetu!! :D
sorry na lošim slikama,trebam pod hitno kupit novi foto-apatar!!
Nisam dugo slikice stavljao ovamo
OVDJE možete vidjeti moj cijeli projekt.
Malo sam se igrao sa slikanjem.
Poneka slikica SSD-a i kablovlja.
Planiram još odnesti kumu da mi izgravira ASUS ROG logo.
Ispričavam se na puno slika.
par slika novog napajanja koje sam zaboravio stavit prije...
Sandy Bridge has entered the building
nakon 3 godine intel je opet dosao u kucu. slozio novu konfu za starog, da ima za posao i net. jos fali hard za kojeg sam u procesu nabavke. sveukupno me izaslo manje od 1600 kn, sa hardom ce bit oko 1700 kn.
komponente na slikama:
proc - intel pentium g620 sckt. 1155
maticna - msi h61m-p22
rami - kingmax ddr3 2x2 gb 1333 mhz
napajanje - lc 500w office series
przilica - lg dvd citac
kuciste - cooler master elite 370
hladnjak - cooler master hyper 212+ (trenutno bez venta)
kablovi su mozda mogli jos malo bolje, al mi se nije dalo previse zafrkavat jer napajanje ima relativno kratke kablove. kuciste me definitivno iznenadilo sto se tice opcija. za 270 kn se dobije mogucnost ugradnje 7 ventilatora, rupa na pozadini tray-a za cooler, filteri na prednjem dijelu, ispod napajanja, i na gornjem dijelu kucista te relativno elegantan izgled. sve u svemu, nije lose.
na procesor sam stavio stari hyper 212+ koji je bio u mom kompu prije v8, no odlucio sam ne stavljati ventilator na njega da bude sto manje bucan. takoder zbog maticnih ogranicenosti, nisam imao gdje ukljuciti straznji ventilator , eventualno da ga direktno ukopcam u napajanje, ali onda ce raditi na max okretajima a to ne zelim. ako bude problema s temperaturama, lako spojim 2 zice da ga ukljucim.
da bi sto vise ustedio, graficka je morala otpasti s popisa za kupnju..mislim da ce integrirana solidno odradivati posao. nece biti gejminga na ovom racunalu, samo rad u wordu i internet.a i ako slucajno budem trebao graficku, lako se nadoda/kupi.
napajanje nije high end, ali dostatno za ovu konfiguraciju. za 200 kn, mislim da je ovo best buy. review-ovi kazu da moze drzat stosta tako da mislim da ovo nece biti nikakav problem.iznenadila me tezina samog napajanja, nisam ocekivao da ce bit relativno tesko. kolko sam uspio skicnut kroz ventilator, cini se da su solidni dijelovi ugradeni, ima relativno velike pasivne hladnjake i tih ventilator tako da hladenje napajanja nece bit problem. jedina mana je sto nije dosao nikakav kabel za prikljucit ga u zid. sva sreca pa sam imao od starog cx 400 w napajanja kabel.
bonus slike: eyefiniti s 2 monitora, cisto probno da vidim na sta to izgleda..i bome dobro izgleda
Evo kupio sam Logitech Z623 2.1. Mogu samo pohvaliti zvučnike, zvuk je čist, jako su glasni, kada se pojača na 30% više se ništa ne čuje u sobi(naravno ovisi o veličini sobe), woofer je jak i ne pojačavam ga preko pola(ako stavim do kraja, počnu mi vrata vibrirati )Za te novce odlični zvučnici, SVE preporuke. Btw. razlika između njih i Z2300 ipak nije tolika koliko neki pričaju, Z2300 je samo na papiru "daleko" bolji, ali u realnosti su skoro isti.
Malo sam se obnovio (H60 i ploča)...
Usput, ASRockica 870 Extreme3 i Spinpoint F3 500 GB su na prodaju...
Znam da ovdje ima večih, boljih, jačih i skupljih artikala ali baš sam ponosan na novu tipkalicu:
Ps: nije mi se dalo puno fotkat - preuzbuđen (dobro je znati da ima stvari koje me još mogu razveseliti)