Daj baci koju sliku kućišta iznutra, ali slikaj sa kraće udaljenosti, malo da bacimo pogled.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
@ Najbrži
Vidim kutiju od Darkglidera, je to čudo još živo?
Naravno 'lega, podloga je ispod G500s, a miš kod tate Franje za laptopom. Kako R.A.T 5?
R.A.T. je prodan prije više od godine dana, otišao za Dalmaciju :) Bila je ona akcija G700 za 350 kn pa sam ga uzeo jer mi po ergonomiji bolje paše. Mislio sam zadržati R.A.T.-a ali ga na kraju prodao, šteta bi bila da sakuplja prašinu.
R.A.T. je prodan prije više od godine dana, otišao za Dalmaciju :) Bila je ona akcija G700 za 350 kn pa sam ga uzeo jer mi po ergonomiji bolje paše. Mislio sam zadržati R.A.T.-a ali ga na kraju prodao, šteta bi bila da sakuplja prašinu.
Frend ima G700 i G700s i veoma su dobri! Meni sada G500 skuplja prašinu dok G500s i DarkGlider se koriste.
Daj baci koju sliku kućišta iznutra, ali slikaj sa kraće udaljenosti, malo da bacimo pogled.
Budem 'lega tokom dana.
I dok budeš slikao, okreni ventilator na hladnjaku procesora da puše prema stražnjem ventilatoru, a ne od njega.
Kako uspiješ to sve pogoniti sa tim napajanjem? Živo me interesira.
Budem 'lega tokom dana.
Isprike, žena bila na par dana kod mene te nisam stigao od "obaveza"
Pa ovako cx430m na full opterecenju daje maximalnih 350w,moj setup s r9 280x uzima oko 200w, ovaj i7 cca 65w,+ pumpa, ssd, hard i to jw oko 300w ne?! Vecinu stvari je undervoltano, inace zna se tu i tamo ugasiti kad nije i dok je sve po oc-om, napajanje bez obzira na load niti se cuje niti zagrijava! Tko zna sta je unutra:-)) ovo sve vrijedi za najveci load gpu+cpu!! u normalnom radu,heavy gamingu nikakvih musica;)lp

Ne znam, ja te specifikacije ne bih smio staviti na napojnu ispod 600w pa kako god. Ok vjerujem da dobro radi, ali gledam na raznim benchevima da hd7970/r9 280x piče oko 370w u full loadu, a taj procesor pošto je na 3.9ghz 24/7ne bi bio 65w već nešto više(ali na idle-u!!!). Pa gdje je još ram, fan-ovi, hard disk. Čudno mi, sve bi to izišlo na oko 550w. Eto ja sam imao i7 2600 oc na 4ghz i r9 270 na kvalitetnoj be quiet napojnoj od 500w i znao mi se dešavati onaj clicking noise iz hdd-a kad mu fali struje. Poslije stavio 620w napojnu i zvuk prestao.
Ne znam, ja te specifikacije ne bih smio staviti na napojnu ispod 600w pa kako god. Ok vjerujem da dobro radi, ali gledam na raznim benchevima da hd7970/r9 280x piče oko 370w u full loadu, a taj procesor pošto je na 3.9ghz 24/7ne bi bio 65w već nešto više(ali na idle-u!!!). Pa gdje je još ram, fan-ovi, hard disk. Čudno mi, sve bi to izišlo na oko 550w. Eto ja sam imao i7 2600 oc na 4ghz i r9 270 na kvalitetnoj be quiet napojnoj od 500w i znao mi se dešavati onaj clicking noise iz hdd-a kad mu fali struje. Poslije stavio 620w napojnu i zvuk prestao.
Kaj da ti velim krivo si gledao i citao neke stvari ocigledno! Ono sto citas po netu su uglavnom neka okvirna potrosnja, rijetko koji test je napravljen bas iz uticnice! Kaj se tice potrosnje imao sam i jaca napajanja, grafe cpu-i na 5ghz sve klokano do daske svako 500w 80+ napajanje to drzi bez beda, sto se tice klikanja harda to se desava ako su power opcije u windowsima pre niske..uzivaj!lp

Vrlo je neozbiljno imat napajanje na knap!!

Na videu Corsair RM450 pogoni:
Specifications
- Intel 4670K
- Asus Maximus VI Gene
Asus ROG Front Base - Corsair Vengeance Pro 16GB 2400MHz
- Corsair H100i
- Asus GTX 780 Ti DirectCU II
- 240GB Corsair Neutron SSD
- 1TB Western Digital Green
- Corsair RM450
4670K i GTX 780 Ti na RM450? :O :O :O
Bolesno.

4670K i GTX 780 Ti na RM450? :O :O :O
Bolesno.
A čuj i nije, ipak taj Corsair RM spada ako ne u sam vrh ponude, ali je blizu.
Vidiš na čemu sve ljudi (Stjepanj) iznad "voze" svoje strojeve.

Dok ti se dogodi kuršljus onda će ti znanje malo značiti. Nadam se da ti se neće ali opasno plešeš po rubu.
Imaš i7 4770S i HD 7970 pa ti je bio problem dati malo više sitniša za 500-600W? Jer si fakat na limitu, grdo je to...

Najbrži, jel možeš okrenuti hladnjak da ventilator, kada je montiran, gleda prema gore?
I trebao si uzeti "lošiju" memoriju niskih hladnjaka.
Razlika nikakva, osim što ti ne smeta.
Imaš i7 4770S i HD 7970 pa ti je bio problem dati malo više sitniša za 500-600W? Jer si fakat na limitu, grdo je to...
gle mjerio sam i uvijek imam barem cca 50w viška...sto je cisto dovoljno! nije da vrtim prime95+furmark od 0-24...
I dok budeš slikao, okreni ventilator na hladnjaku procesora da puše prema stražnjem ventilatoru, a ne od njega.
Najbrži, jel možeš okrenuti hladnjak da ventilator, kada je montiran, gleda prema gore?
I trebao si uzeti "lošiju" memoriju niskih hladnjaka.
Razlika nikakva, osim što ti ne smeta.
Sada me 'lega zafrkavaš. Što se tiče viskoih RAM-a, bio sam na sezoni radio i sve komponente sam kupovao na slijepo. Nisam znao da je RAM visok dok ga nisam danas otvario, a tek tjedan dana sam doma od toga 2-3 za kompom.
EDIT: izgleda da se ne može okrenuti - link
anarchyST koliko si novaca dao za 4790K? inace rekao sam ti da se ne brines kupio nekupio...lp
...ma znam, ali rekao sam ti se javiti pa da nebi ispalo da sam te zayeba.
A dao sam 2475 Kn, Uzi Shop.
anarchyST koliko si novaca dao za 4790K? inace rekao sam ti da se ne brines kupio nekupio...lp
ja sam prije tjedan dana dao 1900kn za taj procesor :D samo što je garancija u njemačkoj ali nema veze imam rođaka u njemačkoj tak da to nije neki problem,i da kupio sam ga bez kutije i hladnjaka znaci cisti procesor
a i pošto se ti procesori uopče ne kvare tak da sam ja jako zadovoljan s cijenom
LP
ah dobro, ja ga imam za 1999kn...lp
gle mjerio sam i uvijek imam barem cca 50w viška...sto je cisto dovoljno! nije da vrtim prime95+furmark od 0-24...
Pa gledaj to ovako,imaš i sasvim nepotreban proc pa si isto piknuo i7 a ne i5,i sam si rekao da se zna izgasit,ne vidim potrebu štednje na napajanju!!
Vrlo bitna komponenta u konfiguraciji i dobar zalog za budučnost,nikad ne znaš gdje češ završit!!!!
Pa gledaj to ovako,imaš i sasvim nepotreban proc pa si isto piknuo i7 a ne i5,i sam si rekao da se zna izgasit,ne vidim potrebu štednje na napajanju!!
Vrlo bitna komponenta u konfiguraciji i dobar zalog za budučnost,nikad ne znaš gdje češ završit!!!!
slazem se da trebam jace napajanje i budem uskoro bez brige, ide ponovno corsair/m unutra! kaj se tice i7 od prve probane pa dok sam ziv i radim nista slabije neide unutra! primjer: gledati i5 kako mi se przi u bf4 itd na cca75% mi je pre odbojno! volim toliki multitasking navikao sam se tako raditi i amen!
A da vidiš kak se pentium tek prži u bf4... Ali daje 50-60 fps-a.
A da vidiš kak se pentium tek prži u bf4... Ali daje 50-60 fps-a.
Ne zelim se toga sjecati, daleko je to iza mene:-)