Slike vaseg hardvera-Pitanja & odgovori izdvojena tema

poruka: 11.973
|
čitano: 1.978.425
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Slike vašeg Hardvera
14 godina
neaktivan
Re: Slike vaseg hardwera-Pitanja & odgovori
DamageHigh kaže...
etnes kaže...
DamageHigh kaže...
mar123 kaže...
koji zracni hladnjak je bolji od h100? nemoj bezveze pricat da su zracni bolji od vodenih, jesu od h60 da ali od h80 ili h100 tesko.

Noctua NH-D14. Ne samo da ima bolje rashladne performanse, nego je i tiša.

EDIT: Da ne bi bilo zabune, u odnosu na H100.

Ja se nebi složio. Možda je tiša, no h100 bolje hladi (http://www.overclock3d.net/reviews/cases_cooling/corsair_h100_review/1-treći graf, kad je cpu na 1,45V)

Pa taj graf ti sve pokazuje. Hladniji je, koliko, 3°, 4°C? S tim da se uspoređuje high fan i Noctua, dakle bučniji je duplo od nje, skuplji je od nje, a hladi 3° bolje...

zapravo 7,5 stupnja ako gledamo delu

15 godina
Slike vaseg hardwera-Pitanja & odgovori

@mad_arch

E tako je vec puno bolje{#}

Music As A Weapon !!
16 godina

jel pricamo o rashladnim performansama ili o bucnosti. h100 je bolji od bilo kojeg zracnog hladnjaka po rashladnim mogucnostima a ostalo me ne zanima, i sto ako je 3-4 stupnja hladniji to onda nije bolje?

14 godina
neaktivan

Mislim da se NH-D14 više isplati od H100.
Meni osobno, lijepše izgleda bilokakvo vodeno hlađenje od svih zračnog coolera :)

Watercooled CPU. KUPUJEM 120mm VENTOVE-PROZIRNI, PLAVE LED, 3-pin PRIKLJUČAK, 3 KOMADA, ISTE MARKE
16 godina

h100- zauzima manje mjesta, bolje rashladne mogucnosti.

noctua- manje kosta, manje bucna.

pa sad ako zelimo performanse valjda necemo gledat na cijenu(razlika oko 200 kn) i glasnocu.

16 godina
mar123 kaže...

h100- zauzima manje mjesta, bolje rashladne mogucnosti.

noctua- manje kosta, manje bucna.

pa sad ako zelimo performanse valjda necemo gledat na cijenu(razlika oko 200 kn) i glasnocu.

Ako ćeš to gledati tako uskogrudno, lupišGentleTyphoon 4250rpm na Noctuu, i opet ćeš imati jeftiniji cooler, a boljih performansi...

Druga je stvar što je to realno besmislica, ali ti na stvar ionako ne gledaš tako...

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
15 godina

@Lollik91; I kak si zadovoljan napajanjem (imam isto takvo)? Meni je odlično, full je tiho i stabilno. Kolko si platio?

Origin/Battlelog: Sapko ///// Steam: Sapko111 ///// Xf: shapina
16 godina
Gunner11 kaže...

@Lollik91; I kak si zadovoljan napajanjem (imam isto takvo)? Meni je odlično, full je tiho i stabilno. Kolko si platio?

cijena je bila 520 kn+ moja postarina 50 kn

Mozda imam Alzheimerovu.......ali barem nemam Alzheimerovu xD
14 godina
neaktivan

Nemojte kupovat gotova vodena hlađenja jer ne valjaju, jednom će vam procurit. Ako hoćete nisku temperaturu uzmite NH-D14 (imam je i izvrsno hladi). Ako vam je vodeno potrebno sastavite ga od pravih djelova.

13 godina
odjavljen
Hacker907 kaže...

Nemojte kupovat gotova vodena hlađenja jer ne valjaju, jednom će vam procurit. Ako hoćete nisku temperaturu uzmite NH-D14 (imam je i izvrsno hladi). Ako vam je vodeno potrebno sastavite ga od pravih djelova.

LOL,koji razlog. I custom vodeno ti može jednom procuriti.

Evo ti usporedba: i5 750 @ 3,6 GHz

H70-38 C

Scythe Kabuto-48 C

Razlika 10 C.

A da ne pričam o tome kako hladnjaci zadržavaju toplinu još dugo nakon prestanka opterećenja,dok vodeno spusti temp na idle razinu u 15 sekundi od prestanka opterećenja.

SK crew
14 godina
neaktivan
Pranja kaže:

Slazem se u potpunosti ali kabuto je poprilicno "los" sta se tice usporedbe s h70 trebao si kakav high end testirat uz h70... Osobno meni su se zracni kuleri  zgadili od jucer. Dosla mi je ploca ECS X79R-AX Extreme i stavim thermalright silver arrow gore i skroz se zbediram kad vidim da mi je kuler dosao tocno preko prvog pci express slota. Vodeno mi se svida kaj hladi dosta dobro, a i nemoras se brinut da ce "zakrcit" prostor.. Po meni je ta noctua nh d14 i silver arrow veliki...S tim po specifikacijama noctua je veca.

16 godina
Hacker907 kaže...

Pa nebi ih pravili ako će procuriti...mislim da je H100 odličan izbor za sve koji žele vrhunsko hlađenje

Intel Core i7 980x @4.2 GHZ, Asus P6T, 12 GB DDR3 1600, Radeon 2x6970 CrossFire,Samsung T260, vertex2 60gb + 4x2TB WD BLACK
13 godina
odjavljen
mislavgray kaže...
Pranja kaže:

Slazem se u potpunosti ali kabuto je poprilicno "los" sta se tice usporedbe s h70 trebao si kakav high end testirat uz h70... Osobno meni su se zracni kuleri  zgadili od jucer. Dosla mi je ploca ECS X79R-AX Extreme i stavim thermalright silver arrow gore i skroz se zbediram kad vidim da mi je kuler dosao tocno preko prvog pci express slota. Vodeno mi se svida kaj hladi dosta dobro, a i nemoras se brinut da ce "zakrcit" prostor.. Po meni je ta noctua nh d14 i silver arrow veliki...S tim po specifikacijama noctua je veca.

A Cogage Arrow? Situacija je slična,razlika u idle-u je nekih 7 C. I imao sam isti problem kao ti. Kada sam stavio cooler,bio je naslonjen na grafu,pa sam ga morao usmjeriti prema gore. Moj h70 je otišao,ali da ti i pravo kažem nije mi žao jer su ventovi bili bučni,a ja sam zbog većih rashladnihj performansi stavio i još bučnije. Tako da sad barem uživam u tišini. A i lakše mi je stavljatite coolere nego H70-dugo traje.

SK crew
14 godina
neaktivan
Pranja kaže...

da kada ga okrenem sve odlicno, samo mi se ne svida da zrah ide na straznji pcb od grafe, grafa mi je 3-4c toplija, al opet nije ni 3820 bas hladan... uglavnom kad ga okrenem na procu kakvih 5c vise dobijem... al nadam se popravit to :P

13 godina
odjavljen
mislavgray kaže...

da kada ga okrenem sve odlicno, samo mi se ne svida da zrah ide na straznji pcb od grafe, grafa mi je 3-4c toplija, al opet nije ni 3820 bas hladan... uglavnom kad ga okrenem na procu kakvih 5c vise dobijem... al nadam se popravit to :P

Meni je zrak puhao prema gore,ali kad se grafa ugrije,uf. Treba mu pola sata da se ohladi kad ugasiš komp. To mi je i diglo tlak itad sam rekao neću više.

SK crew
14 godina
neaktivan
Pranja kaže...

ma mislio sam kakav manji kuler probat... al ovaj ostane bar dok ne nadem vremena za 5ghz klub onda cu neki manji stavit... 

15 godina

@mislavgray

Tebe su prevarili kad si kupovao vjevericu {#} pa to je štakor {#}

14 godina
odjavljen

@mislavgray

Nemoj ti da ta ''vjeverica'' u turbinu upadne! Izgubićeš dva prijatelja ;)

14 godina
neaktivan
Intel&ATI kaže...

nisam kupio, na njusaklu imas mislim neku sekciju za udomljavanje ljubimaca, naletio sam na njih i u planu mi je samo 1 bila, nakraju sam s 3 zavrsio jedan frendu a meni 2... makar kolko sam cuo uvijek je dobro da su u paru, jer ak je solo depresivna postane..

14 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...

haha nebu nebu, ne brini

15 godina
Intel&ATI kaže...

@mislavgray

Tebe su prevarili kad si kupovao vjevericu {#} pa to je štakor {#}

Mislim da je to skočimiš !

Music As A Weapon !!
14 godina

mislave care lipo od tebe sta si ih udomija al malo pripazi na ovu sta se mota oko kulera mogla bi se pritvorit u mliveno meso :)

D.P
16 godina
mislavgray kaže...
Pranja kaže...

ma mislio sam kakav manji kuler probat... al ovaj ostane bar dok ne nadem vremena za 5ghz klub onda cu neki manji stavit... 

Stavi si grafu u onaj crni PIC-e slot, mislim da ti je taj brži od bijelog, a cooler je prevelik..šparaj lovu za neki model od corsairovih vodenih hladjenja, preporuka h80 ili h100. vjeverica je zakon samo pazi da ne podleti u cooler od grafičke da nebi bilo sataraša :P

Intel Core i7 980x @4.2 GHZ, Asus P6T, 12 GB DDR3 1600, Radeon 2x6970 CrossFire,Samsung T260, vertex2 60gb + 4x2TB WD BLACK
13 godina
odjavljen

mislave, nisi glodavca naved u MOJ PC. Vidim da je već našao svoj slot na ploči. {#}

SK crew
14 godina
neaktivan

da sad ne citiram vas sve :D znam da je crni brzi al eto to sam tako brzinski slozio, inace se ne motaju oko kompa to je samo danas bilo inace su u donjem djelu sobe trckaraju uglavnom, al veceinom su u terariju jer imam 4 macke (nebi ni jedna u kuci bila ak se mene pita al eto).. nebu zapela za turbinu pazim vec sam rekao. kaj se kulera tice ici cu na h100 samo prvo da rjesim taj silver arrow... glodavci nisu navedeni pod moj pc, jer nisam im nikad nikakva imena dao haha

14 godina
neaktivan
mislavgray kaže...

da sad ne citiram vas sve :D znam da je crni brzi al eto to sam tako brzinski slozio, inace se ne motaju oko kompa to je samo danas bilo inace su u donjem djelu sobe trckaraju uglavnom, al veceinom su u terariju jer imam 4 macke (nebi ni jedna u kuci bila ak se mene pita al eto).. nebu zapela za turbinu pazim vec sam rekao. kaj se kulera tice ici cu na h100 samo prvo da rjesim taj silver arrow... glodavci nisu navedeni pod moj pc, jer nisam im nikad nikakva imena dao haha

jedan neka bude r.a.t. 5 a drugi 7

Ako imate pitanje u vezi case moddinga slobodno pitajte. (sprejanje i rezanje itd.)
14 godina
neaktivan
timmyzg kaže...

dobar {#}

15 godina
neaktivan

mislaveee, te slatke nogice provode struju xd, bit će pec pec mrtva ploča xd

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

jao znam, ovo je bilo samo za sliku haha nebu se ponavljalo :D al morate priznat, worth it :D

15 godina
protjeran

@Mislav - vidiš li grešku u dizajnu ploče? U prvi red se stavlja PCI-E x2 za zvučne i druge kratke kartice - da je tako ploča dizajnirana - nebi bilo problema.

@Pranja - jesam li ja jedini kojem su ti novi Nitroxi ružni? Stari crveno-UV je bar 5x lijepši. Ovaj narančasti sa zadnje slike je, ajde još donekle...

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Slike vašeg Hardvera
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice