Slike vaseg hardvera-Pitanja & odgovori izdvojena tema

poruka: 11.973
|
čitano: 1.980.131
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Slike vašeg Hardvera
15 godina
Slike vaseg hardwera-Pitanja & odgovori

@etnes

Daj mjenjaj taj stock cooler{#}

Music As A Weapon !!
15 godina

@Horned

Zašto nemaš grafičke u 1 i 3 pci-e slotu, to bi ti dalo puni 16x bandwidth umjesto 2 i 4, a i ova ispod  grafa ti se guši jer je do kraja dole{#}

16 godina
Re: Slike vaseg hardwera-Pitanja & odgovori
Intel&ATI kaže...

@Horned

Zašto nemaš grafičke u 1 i 3 pci-e slotu, to bi ti dalo puni 16x bandwidth umjesto 2 i 4, a i ova ispod  grafa ti se guši jer je do kraja dole{#}

pozdrav.. u specifikacijama ploče kaze da su svi slotovi pci-e 16x i da u bilo koja dva slota popunis radi na 16x, ako stavis 4 slota onda radi n 8x, a ovako mi je vizualno bolji raspored , ispod ove donje graficke i napajanja jos uvijek ima oko 5 cm prostora sto smatram  je dovoljno prostora da diše , pogotovo jer ovo asusovo hladjenje na grafi sto zauzima 3 slota radi fenomenalno ! :)

Intel Core i7 980x @4.2 GHZ, Asus P6T, 12 GB DDR3 1600, Radeon 2x6970 CrossFire,Samsung T260, vertex2 60gb + 4x2TB WD BLACK
14 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

@etnes

čekaj, u fazi sam prikupljanja novca. Kad to završi idem po h60 i neki fan kontroler

16 godina
neaktivan
etnes kaže...
Haf932 kaže...

@etnes

čekaj, u fazi sam prikupljanja novca. Kad to završi idem po h60 i neki fan kontroler

radije noctuu riješi

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...

nije da svi klokaju, a jos manje da mogu izdvojit 560kn za hladnjak.

EDIT  ups etnes sad tek vidim da imas 2500k... malo je tuzno da nije klokan :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.3.2012 11:24 (mislavgray).
16 godina
neaktivan
mislavgray kaže...
Mitsuoka kaže...

Pa u linksa je H60 preko 600kn, tako da će za 50kn manje dobit bolji zamrzivač {#}

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
13 godina
odjavljen
Mitsuoka kaže...

Pa u linksa je H60 preko 600kn, tako da će za 50kn manje dobit bolji zamrzivač {#}

U mene H70 za 500 kn. {#}

SK crew
16 godina
neaktivan
Pranja kaže...
Mitsuoka kaže...

Rabljeni? :P 

13 godina
odjavljen
Mitsuoka kaže...

Rabljeni? :P 

Naravno.

SK crew
14 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...
etnes kaže...
Haf932 kaže...

@etnes

radije noctuu riješi

neku zračni hladnjak nebi jer su mi jednosavno nekako preglomazni (jest da su i bolji od ovih zatvorenih vodenih hlađenja), a više volim onaj minimalizam oko cpu-a, tako da ću najverojatnije uzeti h60/70

mislavgray kaže...
Mitsuoka kaže...

trenutno me savršeno služi, i mislim da mu klokanje nije potrebno (iako sam ga već par put stavio na 4GHz). btw, ovaj ću komp imati još dosta dugo tako da ću ga morati "štedjeti". kad cpu dođe u godine, onda će ić na 5GHz :D

Pranja kaže...
Mitsuoka kaže...

ako uspijem naći h70 za manje pare od h60 naravno da ču ga uzeti, no probem je u tome što je sada došao h70 core bez ventova, pa će mi i to predstavljti dodatni trošak :/

15 godina

Moze li mi neko reci koja je maticna u ovom postu. Autor je zakljucao poruke, pa sam primoran da pitam ovako.

Ziv je Moskri, umro nije dok je gudre i murije..
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.3.2012 11:46 (pirat01).
13 godina
odjavljen
etnes kaže...

ako uspijem naći h70 za manje pare od h60 naravno da ču ga uzeti, no probem je u tome što je sada došao h70 core bez ventova, pa će mi i to predstavljti dodatni trošak :/

E,vidiš moj je verzija sa ventovima. {#}

SK crew
16 godina
neaktivan
pirat01 kaže...

Moze li mi neko reci koja je maticna u ovom postu. Autor je zakljucao poruke, pa sam primoran da pitam ovako.

ASRock P4i65G

15 godina
Mitsuoka kaže...
pirat01 kaže...

ASRock P4i65G

To sam i pretpostavio. Moze li se na tu maticnu ugurati radeon x300/x550/x1050?

Skontao.

Ziv je Moskri, umro nije dok je gudre i murije..
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.3.2012 13:24 (pirat01).
16 godina
neaktivan

pozdrav...

na 'slike vaseg hardvera' postavio sam par slika te bih molio odgovor u svezi hladnjaka za proc i napajanja...jednostavno, zanima me dal su okrenuti u dobrom smjeru i ako nisu zašto!?

zahvaljujem...

16 godina
neaktivan

Ne valja, okrenio si ga valjda najgore moguće, hvata topli zrak od grafičke s kojim "hladi procesor" i gura ga nigdje. Okreni ga za 90 stupnjeva u lijevo, tako da ventilator puše kroz cooler i prema stražnjoj stranici gdje će ovaj ventilator izbacivat vrući zrak van, a s prednje strane će cooler dobivat svježi hladniji (pod pretpostavkom da imaš ventilator u prednjem dijelu koji će gurat novi zrak, ako nemaš pokušaj to nekako rješit). S takvim setupom bi trebao vidit nekoliko stupnjeva razlike :) 

14 godina
mad_arch kaže...

pozdrav...

na 'slike vaseg hardvera' postavio sam par slika te bih molio odgovor u svezi hladnjaka za proc i napajanja...jednostavno, zanima me dal su okrenuti u dobrom smjeru i ako nisu zašto!?

zahvaljujem...

Katastrofa ti cable managment u tom zvijerskom kučištu ja ga osobno imam i pogledaj si malo slike moje pa ćete puknuti neš u glavu da bolje to posložiš i slobodno napajanje okreni jer imaš odozdo filtere i neće ti puno prašine ulaziit u napajanje 

15 godina

Napajanje bi trebao okrenut tako da ti hladnjak bude dolje ako imas kakve rupe na donjoj strani kucista !

Music As A Weapon !!
16 godina
neaktivan
SebaOS kaže...

Ne valja, okrenio si ga valjda najgore moguće, hvata topli zrak od grafičke s kojim "hladi procesor" i gura ga nigdje. Okreni ga za 90 stupnjeva u lijevo, tako da ventilator puše kroz cooler i prema stražnjoj stranici gdje će ovaj ventilator izbacivat vrući zrak van, a s prednje strane će cooler dobivat svježi hladniji (pod pretpostavkom da imaš ventilator u prednjem dijelu koji će gurat novi zrak, ako nemaš pokušaj to nekako rješit). S takvim setupom bi trebao vidit nekoliko stupnjeva razlike :)

da...tako sam i pretpostavljao...imam dva venta s prednje strane i jedan za ispuh sa stražnje...sad mi je proc u idle-u 34-35 stupnjeva...

a što s napajanjem? jel to ok?

16 godina
neaktivan

ok....thanks svima...znaci napajanje skroz okrenut a hladnjak za proc za 90...vent bliže memoriji...ok...

za kablove ne znam...kad ih provlačim prekratki su...

15 godina

Bit ce ti duzi kad napajanje okrenes !

Music As A Weapon !!
16 godina
neaktivan

U idle-u moguće da će bit ista temperatura, zato što ti grafička neće davat nikakvu toplinu. Kad se zagrije na 60-70 stupnjeva pa to pošalje u takozvani cooler procesora, onda dobiješ sranje :D Ovako će ti bit puno bolje, a razliku ćeš najveću vidit pod loadom. Eto i napajanje rješiš naopačke, kablove provućeš iza i imaš vrhunski setup! 

14 godina
neaktivan

Imam jedno pitanje. Da li je moguće zamjeniti onaj gonji hladnjak koji je počeo žutjeti na mojom mbo? Ako bi kontaktirao asrock, da li bi mi oni mogli poslat drugi?! Ti hladnjaci su pričvršćeni na mbo preko plastičnih pinova, te čak i kad bi dobio novi hladnjak, nisam siguran dali bi ga mogao zamjeniti. (nemojte mi zamjeriti, no ja sam jedan od onih koji vole imati estetski ljep hardware xD ) 

16 godina
etnes kaže...

neku zračni hladnjak nebi jer su mi jednosavno nekako preglomazni (jest da su i bolji od ovih zatvorenih vodenih hlađenja), a više volim onaj minimalizam oko cpu-a, tako da ću najverojatnije uzeti h60/70

koji zracni hladnjak je bolji od h100? nemoj bezveze pricat da su zracni bolji od vodenih, jesu od h60 da ali od h80 ili h100 tesko.
14 godina
neaktivan
mar123 kaže...
etnes kaže...

koji zracni hladnjak je bolji od h100? nemoj bezveze pricat da su zracni bolji od vodenih, jesu od h60 da ali od h80 ili h100 tesko.

ma ok, znam to. prvenstveno sam mislio h50, h60, h70 te isti modeli samo pod drugim nazovm od anteca (H2O 620 i H2O 920) u usporedbi sa nh-d14 . naravno da vrh drže h80 i h100. :D  

16 godina
mar123 kaže...

Noctua NH-D14. Ne samo da ima bolje rashladne performanse, nego je i tiša.

EDIT: Da ne bi bilo zabune, u odnosu na H100.

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.3.2012 13:40 (DamageHigh).
17 godina

Niti Zalman CNPS10xtremme nije daleko, tu je negdje s NH-D14 no nesto je glasniji.

Ako se moze nabavit igdje - Spire Thermax II Eclipse - vrhunski hladnjak.

Truth in engineering.
14 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...
mar123 kaže...

Ja se nebi složio. Možda je tiša, no h100 bolje hladi (http://www.overclock3d.net/reviews/cases_cooling/corsair_h100_review/1-treći graf, kad je cpu na 1,45V)

16 godina
etnes kaže...
DamageHigh kaže...
mar123 kaže...

Ja se nebi složio. Možda je tiša, no h100 bolje hladi (http://www.overclock3d.net/reviews/cases_cooling/corsair_h100_review/1-treći graf, kad je cpu na 1,45V)

Pa taj graf ti sve pokazuje. Hladniji je, koliko, 3°, 4°C? S tim da se uspoređuje high fan i Noctua, dakle bučniji je duplo od nje, skuplji je od nje, a hladi 3° bolje...

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Slike vašeg Hardvera
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice