Pušite li?

poruka: 1.371
|
čitano: 279.586
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Pušite li?
royalhero kaže...
Hacker002 kaže...
3. nitko nikoga netjera da bude u okolini pušača

Znači ja nemam pravo ući u kafanu gdje su pušači jer eto ne pušim? Mogao bih ući, ali ne želim trovati svoja pluća, tako da ti ta ne stoji.
Boli mene briga što ti sebe truješ, ali nemoj trovati ne pušače, na javnim mjestima pušenje mora biti zabranjeno!

mora se umrt, ostalo je opcionalno.

ja nisam napisao da nemaš pravo ući, već da te ja netjeram da budeš u onom prostoru u kojemu pušenje nije zabranjeno ako neželiš

i uostalom, ako te to smeta, otiđi u drugu gdje je zabranjeno pušenje pa uživaj. a tamo gdje nije, ako ti smeta nemoj biti

13 godina
neaktivan

@Hacker002

Tisi vjerovatno jedan od pušaća, pa ti onda ovo opraštam, ali svejedno ću napisati što ja misamim o tvojem mišljenju.

1.Ti zagađuješ onda i autom i pušenjem

2.Vraga je zdrav

3. kolega je objasnio

4.milim da je jako lao zapaliti vatru sa cigaretom, posebno ovdje uz primorje, gdje dolazi temp. do +40°C, gdje je uz cestu(a to je svugdje) osušena trava, koja je već zagrijana suncem i nije problem zapaliti

5. Pa vjerujem da nas većina na forumu čita BUG, pa svejedno puše

6. Pa da jer današnja omladina se voli praviti kao da su stariji pa puše, hebu uokolo, sve trudne

7.Opet bolje je otići u grad na prošetati se i biti zdraviji

Tražim starije BUG-ove...na PP...Inače gledam samo nedjeljom u kristalnu kuglu(xxx-man ne radi tada), i vidim vaše komponente :D
17 godina
moderator
Hacker002 kaže...
ja nisam napisao da nemaš pravo ući, već da te ja netjeram da budeš u onom prostoru u kojemu pušenje nije zabranjeno ako neželiš

Ima pravo ući, ali nema pravo ne biti trovan, nema pravo ne biti usmrđen. {#} Svašta. Ne razumijem zašto onda WC-i moraju biti odvojeni od ostatka ugostiteljskog objekta - na kraju krajeva, manje smrde od cigaretnog dima, a po štetnosti se ne mogu mjeriti s cigaretnim dimom.

Ti ne kažeš da nema pravo ući, ali se zalažeš za uvjete koji su im teško prihvatljivi. Ti im akcijom govoriš da nemaju pravo ući, ti im zalaganjem za njima neprihvatljive uvjete govoriš da nemaju pravo ući.

17 godina
Pušite li?

ma vi nepusaci ste najpametniji, uzor ste danasnjoj djeci i trebali bi svi dobit nobelovu nagradu za mir jer ste svetci

17 godina
moderator
Hacker002 kaže...

ma vi nepusaci ste najpametniji, uzor ste danasnjoj djeci i trebali bi svi dobit nobelovu nagradu za mir jer ste svetci

Čemu sad takav komentar? Što su tebi nepušači krivi?

OBJEKTIVNO GLEDANO Pušači su štetočine za društvo - kako za tjelesno, tako i za duševno zdravlje ljudi (kako svoje, tako i tuđe), a uzrokuju i probleme samom društvu putem separacije društva na pušače i nepušače.

A ništa od toga ne bi trebalo biti - da pušači svoju ovisnost zadovoljavaju na način da nikome (osim sebi) ne štete, sve bi bilo OK. Kad ja popijem Coca Colu u kafiću, od toga ne strada nitko drugi, osim eventualno mene - ako bih to radio dugi niz godina i redovito, dugoročno gledano mogu mi stradati zubi (kiselina nagriza caklinu), može olakšati debljanje (ili otežati mršavljenje), a tko zna - možda se mogu javiti problemi sa želucem, jetrom, krvožilnim sustavom - tko zna. No poanta je u tome da kad pijem Coca Colu na javnom mjestu ne štetim NIKOME osim samome sebi. Cigarete su totalno drugačija priča.

17 godina
mbaksa kaže...
Hacker002 kaže...

Čemu sad takav komentar? Što su tebi nepušači krivi?

OBJEKTIVNO GLEDANO Pušači su štetočine za društvo - kako za tjelesno, tako i za duševno zdravlje ljudi (kako svoje, tako i tuđe), a uzrokuju i probleme samom društvu putem separacije društva na pušače i nepušače.

A ništa od toga ne bi trebalo biti - da pušači svoju ovisnost zadovoljavaju na način da nikome (osim sebi) ne štete, sve bi bilo OK. Kad ja popijem Coca Colu u kafiću, od toga ne strada nitko drugi, osim eventualno mene - ako bih to radio dugi niz godina i redovito, dugoročno gledano mogu mi stradati zubi (kiselina nagriza caklinu), može olakšati debljanje (ili otežati mršavljenje), a tko zna - možda se mogu javiti problemi sa želucem, jetrom, krvožilnim sustavom - tko zna. No poanta je u tome da kad pijem Coca Colu na javnom mjestu ne štetim NIKOME osim samome sebi. Cigarete su totalno drugačija priča.

ja tu nevidim problem, ako vam smeta ići tamo gdje je dozvoljeno pušenje onda idite tamo gdje je zabranjeno pušenje da bi sačuvali  svoje tjelesno i duševno zdrave ljude.

op.ur pod vi mislim na općenito na nepušače, tj svetce, a ne laskam ti

13 godina

Ali nećeš da shvatiš, pušači izazivaju separaciju društva! Ja, kao ne pušač, želim normalno sjediti u kafani u kojoj hoću, a da ne uništavam svoje zdravlje. Puši kući, u automobilu, bilo gdje kada si sam, ali na javnim mjestima NE!

16 godina
neaktivan

Zapitaj se prvo postoji li uopće takvo mjesto. U Splitu baš i ne.

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
17 godina
moderator
Hacker002 kaže...
ja tu nevidim problem, ako vam smeta ići tamo gdje je dozvoljeno pušenje onda idite tamo gdje je zabranjeno pušenje da bi sačuvali  svoje tjelesno i duševno zdrave ljude.

Ne vidiš problem jer te nije briga za zdravlje drugih ljudi i to što ih usmrđuješ. S ozbirom na to da te nije briga za zdravlje drugih ljudi zapravo ni ne vidim zašto bi itko slušao ono što imaš za reći.

Mjesta o kojima govoriš su javna mjesta, dakle namijenjena su korištenju svih ljudi, a ne samo nekih. U pušionicu neću ulaziti. {#} Nemam ništa protiv toga da si napravite pušačke klubove. No javna mjesta bi trebala biti javna, odnosno namijenjena korištenju svih ljudi.

13 godina
Mitsuoka kaže...

Nema nigdje, niko ne želi manji promet...

17 godina
mbaksa kaže...

Ne vidiš problem jer te nije briga za zdravlje drugih ljudi i to što ih usmrđuješ.

and here's our conclusion!

ne brinu oni za moje, zašto bi ja za njihovo? meni ako nešto smeta, ja to neradim ili neidem tamo.

ja ću sjesti u birtiju a netko pokraj mene će se drogirati, pa zaboli me tuki, radi to sebi. ako mi smeta maknit ću se odatle i otići na neko drugo mjesto. amen.

17 godina
moderator
Hacker002 kaže...
mbaksa kaže...

Ne vidiš problem jer te nije briga za zdravlje drugih ljudi i to što ih usmrđuješ.

and here's our conclusion!

ne brinu oni za moje, zašto bi ja za njihovo? meni ako nešto smeta, ja to neradim ili neidem tamo.

Koji ti je vrag? Jel ti drugi na javnome mjestu ugrožavaju zdravlje, jel te usmrđuju ili što? Koji su to?

Hacker002 kaže...
ja ću sjesti u birtiju a netko pokraj mene će se drogirati, pa zaboli me tuki, radi to sebi.

Pa tak je - radit će to sebi, a neće tebe pikati iglom. S druge strane, ti nemaš nikakvog problema drugima štetiti zdravlju cigaretnim dimom i usmrđivati ih. Zar ti fakat ne vidiš razliku između toga dvojeg?

17 godina
Pušite li?

kao što rekoh, i don't give a fuck. ak vam se nesvida nemojte ici na takva mjesta i bok

16 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...

Hacker002 kaže...

ak vam se nesvida nemojte ici na takva mjesta i bok

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
17 godina

Da ali imam u planu prestat uskoro.

You got to lose to know how to win
17 godina
moderator
Hacker002 kaže...

kao što rekoh, i don't give a fuck. ak vam se nesvida nemojte ici na takva mjesta i bok

1. Neka se broj takvih mjesta prilagodi situaciji u stanovništvu - >99% kafića je pušačkih, a u populaciji je pušača oko 30%.
  2. Neka se zaštite zaposlenici koji rade u takvih objektima - imaju pravo na zaštitu po Ustavu RH i trebali bi imati isto pravo i po zakonu o zaštiti na radu, međutim taj zakon od cigaretnog dima štiti sve, samo ne njih!

Da, znamo da te nije briga i upravo u tome i jest poanta. Pazi - to što ne nije briga, to nije vrlina, to je mana. Bezobzirost nikako ne može biti vrlina.

14 godina
neaktivan
Pušite li?

Aktivni pušači utječu na ostale tako što ih pretvaraju u pasivne pušače. Samo što si u okolini pušača i udišeš dim je isto kao da si na njegovih 20 ti popušio jednu cigaretu. Ljudi koji ne puše ne trebaju raditi ustupke pušačima i sklanjati se njima, već obratno. Nije jedan astmatičar kriv za nečiju ovisnost.

I isto tako, rak pluća se ne dobija na lutriji već u 85% slučajeva riječ je o pušačima. Imam i baku i djeda koji su bili opaki pušači i oboje umrli od raka pluća. To što netko zna nekog susjeda koji je pušač 40-50 godina pa je ok je više iznimka nego pravilo.

Kada lajavci laju onda završe ovako: http://i471.photobucket.com/albums/rr77/toropreto/2012-07-0813_30_07.gif
13 godina
neaktivan

Hacker002 kaže...

op.ur pod vi mislim na općenito na nepušače, tj svetce, a ne laskam ti

ma zašto bi ja išao u drugi kafić ako mi se baš u tome sviđa, prijenos tekme, konobarica itd...po tebi bi mi trebali nositi gas-maske ili GTFO iz kafića...

Tražim starije BUG-ove...na PP...Inače gledam samo nedjeljom u kristalnu kuglu(xxx-man ne radi tada), i vidim vaše komponente :D
16 godina
neaktivan
Pušite li?

Vlasnik kafica nikada nece isterati pusace zato sto mu oni sigurno barem donose 50% profita. 

Zato ja idem u pivnice a ne u neke sminkerske kafice {#}. Tamo niko ne pusi. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.7.2012 19:53 (Arxi).
15 godina
neaktivan
Pušite li?

zanimljivo je kako svi drze neke kampanje protiv pusenja, a protiv alkohola nitko. Nije da pusaci obilno pune drzavni proracun. Ja ne pijem, i ne volim piti, cak i kad moram, pa svejedno ne kenjam po onima koji piju, loču, nažderu se. S time da bas ne vidim da si poslije cigarete pijan, ili nenormalan. a bogami, poslije alkohola vecina ljudi jest. K tome, je alkohol broj 1. ovisnost u Hrvatskoj, samo se o tome ne govori, jer je to sramota.kao.

16 godina
neaktivan
xyan kaže...

zanimljivo je kako svi drze neke kampanje protiv pusenja, a protiv alkohola nitko. Nije da pusaci obilno pune drzavni proracun. Ja ne pijem, i ne volim piti, cak i kad moram, pa svejedno ne kenjam po onima koji piju, loču, nažderu se. S time da bas ne vidim da si poslije cigarete pijan, ili nenormalan. a bogami, poslije alkohola vecina ljudi jest. K tome, je alkohol broj 1. ovisnost u Hrvatskoj, samo se o tome ne govori, jer je to sramota.kao.

Da se alkohol upravo sada "izmislio" bio bi odmah zabranjen. Jer ima dejstva ista kao i sve poznate droge.

17 godina
moderator
xyan kaže...

Brutalno.Zanimljivo je kako si potpuno promašio poantu. Pročitaj barem poruke na ovoj stranici pa bi ti trebalo biti jasnije. Stvar s cigaretnim dimom je što isti izravno negativno utječe na osobe koje se nalaze u istom prostoru kao i osoba koja puši. Ako netko pored mene pije pivu, a ja Coca Colu, ja se neću napiti, niti će njemu Coca Cola pojesti caklinu.

Druga stvar je ta što to što alkohol nije zabranjen, ne znači da bi i pušenje trebalo biti dozvoljeno na javnim mjestima. Alkohol je problem, kako u ovoj državi, tako i u drugima. No to ne znači da bi pušenje trebalo biti dozvoljeno u javnim prostorima. Kako si s jednog došao na drugo? Kakva ti je to logika? Jednom lošom stvari ne možeš opravdati drugu.

15 godina
neaktivan
Pušite li?

samo želim znati zasto tako ofenzivno na pusace? ne zelim uopce nikakve glupe navode stavljati

prvenstveno govorim o pogledu na pusace - na njih se gleda kao da su dno svakog drustva

- pijanci nisu uopce stigmatizirani, dapace, to je normalno

17 godina
moderator
xyan kaže...

samo želim znati zasto tako ofenzivno na pusace? ne zelim uopce nikakve glupe navode stavljati

Kako "intenzivno", ako im ništa ne radimo, a moramo udisati cigaretni dim ako ne želimo biti socijalno izolirani?

xyan kaže...

prvenstveno govorim o pogledu na pusace - na njih se gleda kao da su dno svakog drustva

- pijanci nisu uopce stigmatizirani, dapace, to je normalno

Jadni pušači, kritiziramo na forumu to što nas truju i usmrđuju u javnim prostorima. Jao, oni su žrtve nas verbalnih nasilnika, srce mi se slama, kvocamo protiv toga da nas truju i usmrđuju u javnim prostorima, umjesto da im lijepo s osjećajima zahvalimo što nam uopće dopuštaju da ulazimo u ugostiteljske objekte u kojima je dozvoljeno pušenje.

Ako želiš raspravljati o alkoholu i alkoholičarima otvori odgovarajuću temu - nemam ništa protiv toga. No branjenje jednog zla drugim ovdje ti neće proći. To što u ovoj državi postoje i alkoholičari ne znači da je cigaretni dim išta manje štetan, da izađeš iz kafića sav smrdljiv po cigaretnom dimu, da su pušači i zakoni odgovorni za segregaciju društva, da predstavljaju loš uzor klincima.

15 godina
neaktivan
Pušite li?

OD svih "pravih" uzora u ovom drustvu ti si se na pusenje okomio. Mora da si okorjeli bivsi pusac. Bolje da vidi nekog kako stavlja cigaretu u usta, nego recimo kit* :D Ovisnost o nikotinu se ne stjece tako lako, i svatko ima dovoljno vremena prije nego pocne pusiti da zna zeli li to ili ne. Do prije par godina, prije nego su uveli ovaj suludi zakon, o pusenju se na ovakav nacin nije razgovaralo.

17 godina
moderator
xyan kaže...

OD svih "pravih" uzora u ovom drustvu ti si se na pusenje okomio.

Ima li što loše u kritiziranju pušenja u javnim prostorima?

xyan kaže...

Mora da si okorjeli bivsi pusac.

Mora da ti pričaš bedastoće.

xyan kaže...

Ovisnost o nikotinu se ne stjece tako lako, i svatko ima dovoljno vremena prije nego pocne pusiti da zna zeli li to ili ne. Do prije par godina, prije nego su uveli ovaj suludi zakon, o pusenju se na ovakav nacin nije razgovaralo.

Zar to što se prije nije javno raspravljalo o tome znači da pasivno pušenje nije bio problem? Da pasivno pušenje nije trovalo ljude (pogotovo zaposlenike ugostiteljskih objekata), nije ih usmrđivalo, nije segregiralo društvo? Pušenje u javnim prostorima je zdravstveni i samim tim etički/moralni problem i to će se jednog dana morati riješiti. Šteta je samo što smo kao država tako zaostali i što nama upravlja krupni kapital, dok je briga za ljude na posljednjem mjestu.

14 godina
neaktivan
Pušite li?

Jedino svoju curu svoju mogu podržati u pušenju. Ovo ostalo ne {#}

Kada lajavci laju onda završe ovako: http://i471.photobucket.com/albums/rr77/toropreto/2012-07-0813_30_07.gif
16 godina
Pušite li?

onda treba udarit u glavu (drzava) a ne lupat po tijelu (pusaci/nepusaci).....

iako sam bivsi pusac (prestao nakon 23 godine), uvijek cu drzat stranu pusaca samo zbog jednog razloga....oni koriste LEGALAN proizvod...ako su cigarete stvarno tako stetne onda bi ih zakonom zabranili...govorim na nivou cijelog svijeta, ne samo RH....nisam jos cuo da je neka zemlja zabranila proizvodnju cigareta...samo se zabranjuje pusenje...bez veze...

Remember my friends, God is dead. Marx is also dead. But the market lives. The market must become your new God.
17 godina
neaktivan
TracerCPP kaže...

Jedino svoju curu svoju mogu podržati u pušenju. Ovo ostalo ne {#}

{#}

Ova tema vrišti od samog početka za takvom izjavom{#}

pr0n lesbians Y U NO EXIST IRL?! ლ(ಠ益ಠლ)
15 godina
neaktivan
Pušite li?

nakon sto sam napisao esej, radije cu odgovoriti samo sa - ma...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice