Pušite li?

poruka: 1.371
|
čitano: 279.584
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
moderator
Re: Da li pušite?
overhaul kaže...

Jesam li postao netolerantan? Valjda jesam.

Nisi, to nema veze s (ne)tolerancijom. Da dopuštaš da puše kod tebe, time bi bio popustljiv, a ne tolerantan. {#} Nije od drugih u redu da te tjeraju na nešto što ti jako smeta - zašto bi tebi nečija ovisnost uzrokovala nelagodu, trovala te, usmrđivala te? Nitko ti nema pravo to raditi (tjerati te da se žrtvuješ radi tuđe ovisnosti, tuđeg "gušta") i ako ti ne dopuštaš da ti to rade to znači da si nepopustljiv (čitaj: odbijaš biti mazohist), a ne netolerantan.

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.2.2012 2:49 (mbaksa).
16 godina

Nepušač sam, i primjetio sam da se u zadnje vrijeme diže graja oko cigareta. Najednom svima smeta. Valjda zato što su im u dali vjetar u leđa. Postalo je in. Kao ne u eu u svoje vrijeme.

Da je pušenje zdravo, nije. Da miriše, ne miriše.

Ali ne mirišu ni automobili.

Nepušači nemaju smisla za tumor.

17 godina
moderator
DaffyDuck kaže...

Nepušač sam, i primjetio sam da se u zadnje vrijeme diže graja oko cigareta. Najednom svima smeta. Valjda zato što su im u dali vjetar u leđa. Postalo je in. Kao ne u eu u svoje vrijeme.

Preporučio bih pogledati Dennetove videozapise o slobodnoj volji, npr. ovaj:

Poanta je u tome da slobodna volja evoluira, dakle i čovjek psihički, isto kao i čovjek fizički, isto i kao društvo u cjelini. Nepušači prije nisu bili svjesni toga da se imaju puno pravo obraniti od cigaretnog dima, nisu bili svjesni te svoje slobode (zapravo je nisu ni imali - od nepušača se očekivalo da šute i trpe ako im smeta). No, kad su se stvari pokrenule, kad su nepušači dobili slobodu da cigaretnom dimu kažu ne, kad je društvo malo evoluiralo i postalo slobodnije i spremnije boriti se za svoja prava, jasno je da sad izgleda da "najednom svima smeta". Smetalo im je i prije, ali nisu imali slobodu buniti se.

Drugim riječima, "duh je pušten iz boce" i nema natrag - pušenje danas mnogi ljudi smatraju kao neprihvatljivim ponašanjam, barem što se tiče pušenja u javnom prostoru. Još se samo trebaju donijeti odgovarajući zakoni i konačno će se za zdravlje, za psihu, za društvo (i iz psihološkog i iz sociološkog stajališta) štetna navika izbaciti na margine. Društvo srećom evoluira i to u pravom smjeru - počinje se boriti za svoju slobodu. To vidiš i na drugim poljima, recimo akcije protiv SOPA/PIPA-e i sad ACTA-e - ljudi konačno reagiraju i dosta im je sra*a i kršenja njihovih temeljnih ljudskih sloboda (u to spada i čovjekovo pravo da ga se ne truje).

DaffyDuck kaže...
Da je pušenje zdravo, nije. Da miriše, ne miriše.

Ali ne mirišu ni automobili.

Kakve veze automobili imaju s pušenjem? Jel te pušenje može prevesti s jednog mjesta na drugo? Jel imaš ikakve koristi od toga? Nemaš, imaš samo štetu. Osim nije da ljudi puše umjesto da se voze automobilma - kad bi to bilo tako, onda bi imalo smisla postavljati analogiju između cigareta i automobila. Ovako nema.

DaffyDuck kaže...

Nepušači nemaju smisla za tumor.

Hehehe! {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.2.2012 3:44 (mbaksa).
16 godina

Što se tiče videa, TLDW.

Činjenica je da se na pušenje u zapadanjačkim zemljama trenutačno gleda kao na mother of all cancers, harbinger of death and end of the world as we know it. U istim tim zemljama prije 50 godina pušenje je bilo classy. Pušenje je samo nešto što ljudi rade, kao što i piju. A ni od pića nikakve koristi. Ljudi vole sjesti i popiti ili popušiti i to je tako. Problem je što neki puše i piju i kad ne trebaju.

I automobili su nezdravi, a za prevoženje sa jednog mjesta na drugo je dovoljan i javni prijevoz (električni) i bicikli. Predlažem hitne prosvjede za zabranu automobila dok svi ne kupe električne.

I Sigmund Freud je strašno volio zapaliti dok je razmišljao o falusima i vaginama.

A onda je dobio rak jezika.

Eto, pušenje pomaže pušačima da se koncentriraju. {#}

A što se tiče prosvjedovanja, i to je prešlo u kewl sferu. I polako postaje kontraefektno. Prosvjedovanje je kewl, prosvjeduje se zbog svake gluposti, tako da nitko jednom neće shvatiti ozbiljno prosvjed zbog STVARNO ozbiljne stvari. Ali o tom neću više elaborirati jer je offtopic.

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.2.2012 4:11 (DaffyDuck).
17 godina
moderator
DaffyDuck kaže...

Što se tiče videa, TLDW.

Stigneš pogledati jednog dana. Riječ je o za intelektualce bitnoj materiji.

DaffyDuck kaže...
 I automobili su nezdravi, a za prevoženje sa jednog mjesta na drugo je dovoljan i javni prijevoz (električni) i bicikli.

Naravno da nije dovoljan. No, to je ionako irelevantno za ovu priču. To što se ljudi voze motornim vozilima nije niti može biti ikakvo opravdanje za trovanje i usmrđivanje ljudi na javnim mjestima cigaretnim dimom. Jedno s drugim nema veze. Ako išta, trebalo bi nešto napraviti s motornim vozilima, a ne da motorna vozila budu izgovor za dopuštanje pušenja. Logika ti ne štima.

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.2.2012 10:08 (mbaksa).
17 godina
Da li pušite?

Ja pušim aktivno 20 godina i pušim doma, u autu, u svom uredu na poslu, u kafićima, bla bla uopće ne razmišljam o prestanku pušenja kao ni o nepušačima...

Ali kako vidim biti nekakav moderni borac za svoja prava je in pa vama nepušačima želim sretno u istjerivanju pravde :D

clock2much
16 godina
neaktivan
Da li pušite?

Pušim i ja kolega, ali biti gad prema drugima je druga stvar, pres*ravanja ne volim, ali trovati druge opet nije u redu.

The world belongs to the enthusiast who keeps cool.
15 godina
Da li pušite?

Nikad nisam pusio,nikad nisam imao zelju za tim,niti bi kad volio,ne znam kako ljudi mogu bacati pare na to,bolje mi je to pojesti ili kupiti sebi nesto,smrdi odjeca,auto,kosa dalje da i ne pricam.

Ne dam da mi se pusi u sobi za kompom nikako,u auto ne dam da se pusi,sretan sam sto ne pusim pokusavam svoje roditelje odgovoriti od pusenje ali mi ne uspjeva.

Networking Admin,nemam 15 godina takav mi je nick :)
13 godina
neaktivan
Da li pušite?

Pušim, i mogu reći da sad kad sam zbrojio, 12 godina se čini jako puno O.o Jebo** što se stari...Prestajao sam više puta, pa imam iskustva. Zaboravite na žvakače gume, flastere, postepeno smanjivanje, self-help knjige/sranja. Jedini učinkovit, dokazano djelotvoran način je jednostavno odlučiti da prestajete. To je sva mudrost. Prva tri dana ste nervozni, jedete sve što dođe pod ruku (treba se okupirati nečim obavezno), a poslije toga ide skroz lako. Jednostavno ne palite.

Ima kvaka, ne smijete si niti jednom dopustiti ono "ma zapalit ću samo jednu, znam da neću početi ponovo, pa već tri mjeseca ne pušim". Jedna cigareta i ode sve kvragu. Uskoro bude jedna dnevno, pa jedna iza jela, jedna pred spavanje... Dobar dan. - Dobar dan, izvolite. - Molim vas kutiju bijelog Waltera.

Izgurao sam pola godine bez problema, navikao se na činjenicu da ne pušim, nije mi smetalo bez cigare uz kavu kući, kavu u gradu, poslije sexa, poslije jela, ujutro, prije spavanja, ništa. Svi oko mene su pušili, uopće me nije vuklo (kažem opet, neopisiva želja je samo prva tri dana). 

Naravno da me vrag natjerao da zapalim i opet sve na staro. Sada nemam namjeru prestati, niti prestajati. Vidjet ćemo šta će vrijeme donijet.

12 godina jeb***.

★ Regionalni portal posvećen Linuxu i otvorenim sustavima - www.linuxzasve.com
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.2.2012 0:24 (drexcya).
15 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
Omalovažavam? Gdje?

Pa upravo je problem u tome što pušači pušenjem u javnom prostoru zadiru u slobodu nepušača. Javni prostor nije rezerviran samo za pušače i cigaretni dim, nego je namijenjen svima. Zato i je JAVNI. Stoga pušenjem u javnom prostoru zadireš u slobodu ljudi (kako nepušača, tako i pušača - tko kaže da baš svaki ili povremeni pušač u tom trenutku želi udisati tvoj dim?), a ponajviše zadireš u radnička prava osoblja ugostiteljskih objekata. Licemjeran zakon štiti od cigaretnog dima druge zaposlenike, ali ne i zaposlenike u ugostiteljskim objektima.

PS pušači ne bi zadirali u slobodu nepušača da si otvore privatni klub. Ja se u njega ne bih učlanio niti bih tamo išao. {#} Razlikuj JAVNI i PRIVATNI prostor.

gdje ne? gle uhvatio si se toga ko pijan plota... smeta i meni kad je neko ružan i smrdi pored mene (mislim na smrad ne vezan za pušenje) pa mu sigurno neću reć da ide smrdit i bit ružan negdje drugdje, svako ima pravo  biti gdje želi tako i taj neko... pa ću se ja maknuti od mjesta gdje se ne osječam ugodno, zar je to toliko teško?
oke kafići jesu problem ali postoji ventilacija i vi tu pretjerujete s tom forom s udisanjem dima znam jer u kafićima kad se uključi to gotovo se i ne osjeti dim (znam jer manje dolazim u napast da zapalim i ja jednu). eto ko što je i kolega rekao niko vas ne tera da budete u društvu pušača... uglavnom nemam namjeru više o ovome raspravljati, pametniji popušta, tako ću i ja lagano izaći iz ove teme {#} 

17 godina
moderator
uber_low kaže...
mbaksa kaže...
Omalovažavam? Gdje?

gdje ne?

Retoričko pitanje nije odgovor. Neopravdano me optužuješ za nešto što ne radim i svjestan si toga. Drugim riječima - lažeš. To ti nije OK.

uber_low kaže...
oke kafići jesu problem ali postoji ventilacija i vi tu pretjerujete s tom forom s udisanjem dima znam jer u kafićima kad se uključi to gotovo se i ne osjeti dim (znam jer manje dolazim u napast da zapalim i ja jednu).

Ventilacija je neodgovarajuća. "Gotovo se i ne osjeti dim" ne znači da se dim ne osjeti. Zašto bi se uopće morao "osjećati"?

uber_low kaže...
eto ko što je i kolega rekao niko vas ne tera da budete u društvu pušača...

Pušači nas tjeraju u JAVNOM prostoru tjeraju da budemo u društvu dima. Pušače nitko ne tjera da puše u javnom prostoru, da stvaraju nelagodu nepušačima, da ih truju i usmrđuju i da zaposlenicima ugostiteljskih objekata izazivaju teške bolesti. Riječ je o čistoj bezobzirosti za tuđe zdravlje, za ugodan boravak na javnom mjestu, ali i svugdje drugdje (jer ljudi iz javnih mjesta izlaze smrdljivi, a cigaretni dim se na tijelu i odjeći počne posebno jako osjećati kad se čovjek makne iz zadimljenog prostora).

13 godina
neaktivan
Da li pušite?

Pijem, pušim i komade rušim :)

15 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Retoričko pitanje nije odgovor. Neopravdano me optužuješ za nešto što ne radim i svjestan si toga. Drugim riječima - lažeš. To ti nije OK.

to što si mod ne znači da možeš radit šta želiš, nazivati drugoga lažovom odnosno da laže nije prihvatljivo... ako to već želiš istaknuti onda napišeš da govorim ne istinu :)
ostalo, nemam više ni snage ni volje pokušat objasnit, a ni dokazat takvima kao što si ti... 

17 godina
moderator
uber_low kaže...
mbaksa kaže...

to što si mod ne znači da možeš radit šta želiš, nazivati drugoga lažovom odnosno da laže nije prihvatljivo... ako to već želiš istaknuti onda napišeš da govorim ne istinu :)

Laganje je svjesno iznošenje neistine. Dakle, nisam ništa pogrešno rekao. {#} To nema nikakve veze s tim jesam li ili nisam moderator, to je posve opravdana opservacija. Ne možeš me optuživati za nešto za što znaš da nije istina i onda još svoje lažne optužbe ne potkrijepiti dokazima (naravno, to ni ne možeš, kad dokazi za to ne postoje, kad se to nije dogodilo).

13 godina
odjavljen
Da li pušite?

Danas je vrlo ružno za čuti činjenicu da dečki / cure stari 20 godina puše več 8 godina.... Evo baš sam gledao, svaki put dođem u kafić, nema pušaća, meni super. 
Sjednem, naručim si Žuju i uživam u tekmi malo, onda dođe par mojih " omiljenih " frendova, koji sjednu kraj mene, naruče si piće, i zapale si jednu kutiju
cigareta u razdoblju jedne rukometne utakmice.

Probao sam zapaliti koju,  i nije da mi je smetalo, ali trošiti 20 + kn za cigarete, ili se trovati cigaretama švercanim iz Bosne, koje se dolje kupe za nekih 5 kn za kutiju - NE !

Pogotovo u današnje razdoblje. Najjači su mi klinci osmi razred osnovne, prvi / drugi razred srednje, puše, a starci im neznaju, a da im saznaju nebi vidjeli kafića dobar dio svoje mladosti.

Još ono, svi se žale neka recesija je.... Recesije nema dok je nekome važnija kutija cigareta / piva dvije nego kruh u kući ! 

16 godina
mbaksa kaže...
DaffyDuck kaže...

Što se tiče videa, TLDW.

Stigneš pogledati jednog dana. Riječ je o za intelektualce bitnoj materiji.

DaffyDuck kaže...
  I automobili su nezdravi, a za prevoženje sa jednog mjesta na drugo je dovoljan i javni prijevoz (električni) i bicikli.

Naravno da nije dovoljan. No, to je ionako irelevantno za ovu priču. To što se ljudi voze motornim vozilima nije niti može biti ikakvo opravdanje za trovanje i usmrđivanje ljudi na javnim mjestima cigaretnim dimom. Jedno s drugim nema veze. Ako išta, trebalo bi nešto napraviti s motornim vozilima, a ne da motorna vozila budu izgovor za dopuštanje pušenja. Logika ti ne štima.

Drago mi je što si ti intelektualac.

Najednom su youtube linkovi raznoraznih ppt predavanja postali općeprihvaćeno oružje u raspravama.

Tako je, trebalo bi nešto napraviti sa motornim vozilima. A ne da me kada prolazim ulicom ujutro vozači truju i usmrđuju.

Ali stvarno, tvoj križarski stav protiv pušenja me tjera da se zapitam. Ima tu nešto dublje od brige za zdravlje i miris naše civilizacije, je li tako?

I jope, ako zabrane pušenje skroz naskroz, neka zabrane i alkohol.

A nakon toga bi mogli i kakao. Jer klinci često doručkuju samo čašu kakaa. To nije zdravo. Zabranite kakao.

Pušenje smrdi. Pušenje je nezdravo. Pušiti se ne bi smjelo u blizini djece i ljudi sa respiratornim problemima. Pušač bi trebao pitati osobu u svojoj blizini smeta li joj cigaretni dim prije nego što zapali cigaretu.

Ali brate mili, indirektno prozivati pušače ubojicama i trovačima i raditi flash igrice u kojima se ubijaju pušači je blago rečeno bolesno.

Odite na pivo.

17 godina
moderator
DaffyDuck kaže...
Pušenje smrdi. Pušenje je nezdravo. Pušiti se ne bi smjelo u blizini djece i ljudi sa respiratornim problemima. Pušač bi trebao pitati osobu u svojoj blizini smeta li joj cigaretni dim prije nego što zapali cigaretu.

Kao prvo - u pravilu ne pita ili ako pita to radi reda radi i jako će negodovati ako mu druga osoba kaže ne.

Kao drugo - ne bi trebao pitati nekoga želi li da ga se truje i usmrđuje. Umjesto toga, puno bi svrsishodnije bilo da jednostavno ne puši u zatvorenim javnim prostorima - može skočiti van, popušiti i vratiti se - i vuk sit i koza cijela.

DaffyDuck kaže...
Ali brate mili, indirektno prozivati pušače ubojicama i trovačima

Činjenica je da pušači cigaretnim dimom truju ljude u svojoj blizini, činjenica je da im izazivaju nelagodu (nadražuju respiratorni sustav, oči), da im usmrđuju tijela i odjeću. Činjenica je da ima nepušača koji su pobolijevali zbog pasivnog pušenja i onih koji su zapravo i umrli od posljedica bolesti prouzrokovanih cigaretnim dimom. Znači li to da su pušači ubojice? To si TI rekao, ne ja. Ja sam samo iznio činjenice.

DaffyDuck kaže...
i raditi flash igrice u kojima se ubijaju pušači je blago rečeno bolesno.

LOL ne znaš prihvatiti šalu na vlastiti račun (EDIT: sad vidim da zapravo tvrdiš da nisi pušač - što te onda ta igrica uopće opterećuje?)? Bolesno je svjesno namjerno intepretirati tu igricu kao nešto što ona nije. {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.2.2012 16:18 (mbaksa).
16 godina
mbaksa kaže...
DaffyDuck kaže...

Kao prvo - u pravilu ne pita ili ako pita to radi reda radi i jako će negodovati ako mu druga osoba kaže ne.

Kao drugo - ne bi trebao pitati nekoga želi li da ga se truje i usmrđuje. Umjesto toga, puno bi svrsishodnije bilo da jednostavno ne puši u zatvorenim javnim prostorima - može skočiti van, popušiti i vratiti se - i vuk sit i koza cijela.

DaffyDuck kaže...
Ali brate mili, indirektno prozivati pušače ubojicama i trovačima

Činjenica je da pušači cigaretnim dimom truju ljude u svojoj blizini, činjenica je da im izazivaju nelagodu (nadražuju respiratorni sustav, oči), da im usmrđuju tijela i odjeću. Činjenica je da ima nepušača koji su pobolijevali zbog pasivnog pušenja i onih koji su zapravo i umrli od posljedica bolesti prouzrokovanih cigaretnim dimom. Znači li to da su pušači ubojice? To si TI rekao, ne ja. Ja sam samo iznio činjenice.

DaffyDuck kaže...
i raditi flash igrice u kojima se ubijaju pušači je blago rečeno bolesno.

LOL ne znaš prihvatiti šalu na vlastiti račun (EDIT: sad vidim da zapravo tvrdiš da nisi pušač - što te onda ta igrica uopće opterećuje?)? Bolesno je svjesno namjerno intepretirati tu igricu kao nešto što ona nije. {#}

Igrica me opterećuje zato što je suluda. Ubij pušače. UBIJ pušače. Opterećuje me zato što nikada zapravo nisam shvatio mržnju. Mržnju prema bilo kome. Nisam sposoban mrziti.

Družiš se sa nepristojnim pušačima. Fali im empatije. Ali fali i tebi. Svakome po zasluzi.

Ponavljam, nisam pušač. 

U obitelji mi je pušio djed. Prestao je kada je dobio rak. Stari zapali lulu jednom u mjesec dana. Ne doživljavam ga zbog toga kao trovača i usmrđivača obitelj. Da puši svaki dan, smetalo bi mi. I da pije svaki dan, smetalo bi mi.

Poanta cijele rasprave je da tebi užasno smeta dim u javnim prostorima, posebno u ugostiteljskim objektima. A ja pitam zašto nikome ne smeta i alkohol. Mrzim kada prolazim kroz birtiju a neka pijandura me "slučajno" zakači u traženju kavge.

Cigarete je in mrziti. Alkohol nije. I to je cijela priča.

Jesi gledao "Hvala što pušite?". Podsjećaš me na tipa koji otme glavnog lika i oblijepi ga nikotinskim flasterima.

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.2.2012 16:41 (DaffyDuck).
17 godina
moderator
DaffyDuck kaže...

Igrica me opterećuje zato što je suluda. Ubij pušače. UBIJ pušače.

Shvaćaš li ti razliku između igrica/igara i stvarnosti? Što kažeš na sve ostale igre u kojima ima virtualnog "ubijanja" i koje su neusporedivo realnije od ove igrice, u kojoj se napucavaju jednobojne štapićaste figure? Ovo je jedina igra protiv koje ovako javno protestiraš ili, u skladu sa svojim stavovima, izlaziš na ulicu s transparentima zbog igara poput Call of Duty, Half Life ili koje već ne - ima ih gomila.

DaffyDuck kaže...

Opterećuje me zato što nikada zapravo nisam shvatio mržnju. Mržnju prema bilo kome. Nisam sposoban mrziti.

Maloprije sam na ovoj temi napisao: Meni jedino nije jasno, kad ćeš konačno shvatiti da nepušači ne mrze pušače nego mrze pušenje u svojoj blizini?

DaffyDuck kaže...
Poanta cijele rasprave je da tebi užasno smeta dim u javnim prostorima, posebno u ugostiteljskim objektima. A ja pitam zašto nikome ne smeta i alkohol.

Pitaš nešto na što znaš odgovor, stoga mi nije jasno zašto pitaš - misliš da ćeš s tim skupiti kakve retoričke poene? Alkohol mi nitko silom ne ulijeva u usta, niti ga polijeva po meni pa da smrdim po njemu. No, to je irelevantno - jedna loša stvar ne može biti opravdanje za drugu.

DaffyDuck kaže...
Cigarete je in mrziti. Alkohol nije. I to je cijela priča.

Ne, to nije priča i uopće je apsurdno tako je predstavljati. "Mrziti cigarete" - WTF? Je*e mi se za cigarete, želim samo da mogu boraviti u kafiću, a da me se ne usmrdi, da me se ne truje i da mi se ne iziritira respiratorni sustav. Zar zaista tražim previše? Priča je o tome da pušači pušenjem u javnim prostorima krše prava i slobode svih ostalih, a ponajviše radnička prava zaposlenika ugostiteljskih objekata. To je cijela priča.

17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
DaffyDuck kaže...

Shvaćaš li ti razliku između igrica/igara i stvarnosti? Što kažeš na sve ostale igre u kojima ima virtualnog "ubijanja" i koje su neusporedivo realnije od ove igrice, u kojoj se napucavaju jednobojne štapićaste figure? Ovo je jedina igra protiv koje ovako javno protestiraš ili, u skladu sa svojim stavovima, izlaziš na ulicu s transparentima zbog igara poput Call of Duty, Half Life ili koje već ne - ima ih gomila.

Mislim da shvaćam DaffyDucka i mene isto zbunila ta igra. Ja sam protiv pušenja i to zbilja izrazito, ali imati toliko mržnje da moraš zadovoljiti s napucavanjem pušača u igri (ili bilo kod drugog, iako pušenje nije doslovno ubijanje nekog oružjem ili nečim) je jednostavno bolesna.

17 godina
moderator
SOS kaže...
mbaksa kaže...
DaffyDuck kaže...

Mislim da shvaćam DaffyDucka i mene isto zbunila ta igra.

Citiraš moju reakciju na DaffyDuckov komentar, ali ne reagiraš na nju. Reagiraj. Što je sa svim drugim neusporedivo realnijim igrama od ove? Kod njih te ne smeta "ubijanje"? Po čemu je napucavanje dvodimenzionalnih crnih štapićastih figura toliko strašnije od svih tih drugih igara?

SOS kaže...

ali imati toliko mržnje da moraš zadovoljiti s napucavanjem pušača u igri (ili bilo kod drugog, iako pušenje nije doslovno ubijanje nekog oružjem ili nečim) je jednostavno bolesna.

Ajde molim te objasni nam koji su to ljudi koji "imaju toliko mržnje da se moraju zadovoljiti s napucavanjem pušača u igri". Uopće je apsurd da bi netko danas zaista igrao tu igru (osim toliko da vidi o čemu se radi), a kamoli s takvim motivima koje ti spominješ. Stvaraš ljude kakvi u stvarnosti ne postoje. Uopće mi je nemoguće zamisliti neku osobu kakvu si opisao i nije mi jasno odakle ti takve ideje. Imaš u svojoj blizini ljude koji bi takvo nešto radili? Ja zaista ne znam nikog tko bi tako nešto radio.

17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
...

Ja sam samo izrekao moje mišljenje na tu igru, a citirao sam vašu reakciju jer mislim da je vezana uz to da ste vi ipak linkali tu igru. Ja ne kažem da postoje takvi ljudi (možda i postoje, to ne znam), nego govorim o općenitom smislu takve jedne flash igrice. A za ove ostale "realnije igre" bih rekao da je više diskusija o nasilju nego o pušenju.

PS: Chill out man!

srsly srsly
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.2.2012 18:37 (SOS).
15 godina
neaktivan
Da li pušite?

ali stvarno je čudno to što u kafićima gdje ima ventilacija i sve ti taj dim toliko smeta, a recimo ne smeta ti smog iz automobila koji se u zagrebu doslovno ljepi za kožu, što misliš onda šta radi dišnim organima?

tu stvarno radite od toga neku veliku zbrku, dok je alkoholizam daleko veći problem gdje je idiot u stanju uć u auto, navest se 200 po gradu i pokupit skupinu pješaka?!

17 godina
neaktivan
uber_low kaže...

ali stvarno je čudno to što u kafićima gdje ima ventilacija i sve ti taj dim toliko smeta, a recimo ne smeta ti smog iz automobila koji se u zagrebu doslovno ljepi za kožu, što misliš onda šta radi dišnim organima?

tu stvarno radite od toga neku veliku zbrku, dok je alkoholizam daleko veći problem gdje je idiot u stanju uć u auto, navest se 200 po gradu i pokupit skupinu pješaka?!

Ne, ne. Pušenje je štetno i nadasve priglupo i nema veze sa smogom.

Samo da se nadovezem na prijašnji post: flash igrica o ubijanju pušača je apsolutno nepotrebna, ali pušenje je loše u svakom slučaju.

13 godina
neaktivan

Najgore mi je kad prolazim gradom i djeca (doslovno djeca 12-13 godina) puše . Zapitaš se kuda sve ide ? 

I sam sam pušač , ali nisam sigurno pušio sa 12 godina . :$

17 godina
Da li pušite?

@uber

Prvo, ako su neka zagađenja neizbežni deo života u savremenom gradu, to nije opravdanje nametanja trpljenja drugih koja to nisu.

Drugo, baš zato se ljudi i bore za očuvanje životne sredine.

Treće, ne postoji društvo koje nije represivno prema nekim svojim članovima. Osnovno načelo kojim se rukovodimo pri određivanju prava i sloboda je da se nečija prava protežu dotle dok ne ugrožavaju prava drugih. To je malo "zaslađena" formulacija, a u praksi znači da u situacijama u kojima dolazi do sukoba između različitih interesa društvo odlučuje čije je pravo preče. Konkretno, da li dati za pravo pušačima koji žele da svoju naviku zadovoljavaju u bilo koje vreme, na (manje ili više) bilo kom mestu, ili kao preče priznati pravo nepušača da ne budu izloženi tuđem duvanskom dimu, što nije ni zdravo, ni prijatno.

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.2.2012 18:21 (Ivan(4)).
17 godina
moderator
SOS kaže...
mbaksa kaže...
...

Ja sam samo izrekao moje mišljenje na tu igru, a komentirao sam vašu reakciju

Koju konkretno moju reakciju? Moju sigurno nisi, jer nemam ubijanje NIKOGA ni u primisli - upravo suprotno, čak sam i protiv smrtne kazne.

Ako nisi shvatio foru, za*ebanciju, onda tako reci, a ne da od mene praviš "mrzitelja pušača" i killer-wanna-beja, što je totalni apsurd.

uber_low kaže...

1. Kako ti znaš da meni smog ne smeta?

2. Zašto ponovno odlaziš u off-topic? Zar to što u gradu postoji smog znači da cigaretni dim ne truje i ne usmrđuje ljude? Zar je to izlika da trovanje cigaretnim dimom bude dopušteno?

uber_low kaže...

Zašto ponovno odlaziš u off-topic? Zar to što neki alkoholizirani vozači pogaze ljude znači da cigaretni dim ne truje i ne usmrđuje ljude? Zar je to izlika da trovanje cigaretnim dimom bude dopušteno?

15 godina
neaktivan
Da li pušite?

Ja nemam nista protiv toga da netko pusi dok ne steti drugima. Ja inace ne pusim niti ikada planiram, ali tko pusi tko sam ja da mu sada filozofiram jeli pusenje za njega dobro ili lose.

Puno veci problem od samog pusenja vidim u, da se izrazim tako seljačinama i idiotima koji nemaju obzira za nepusace pa puse cak i na nepusackm mjestima..

Ja sam u Nizozemskoj, naprimjer, usao u pusacki kafic, i kada su ljudi oko mene vidjeli da ne pusim pitali jel treba da ugase cigaru..eto, tako je to negdje drugdje..

Na mnogim mjestima u inozemstvu ako pusis, građanin si drugog reda..kod nas je obrnuto.

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.2.2012 20:10 (Dragon23288).
15 godina
neaktivan
Da li pušite?

Da nadodam, imam problema i sa starim, koji pusi, i pusi u kuci. Umjesto da bude sretan sto mu je sin nepusac, roba mi uvijek smrdi po dimu, pa cak i ona cista, taj dim se uvuce svugdje, pusi i u kuhinji i tako dalje.

Pitam se samo koliko je opasno pasivno pusenje i koliko imam ja stete od toga..

17 godina
Da li pušite?

Španija je imala neku računicu da im od raka pluća dobijenog zbog pasivnog pušenja umre nekoliko hiljada konobara godišnje (pa su posle toga uveli strožije zabrane). U tvom slučaju, mislim da ipak nisi u nekoj realnoj zdravstvenoj opasnosti, osim ako nemaš astmu ili nešto slično. Sa svake druge strane, gadna situacija (imam pušača u kući koji svaki dan popuši jednu i po do dve pakle, puši u svim prostorijama, redovno ostavlja po stanu pune pepeljare sa po 7-8 opušaka... pa mi makar čista odeća ne smrdi).

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice