Paranormalno

poruka: 2.052
|
čitano: 442.908
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran
RE: Paranormalno

@SOS

U vezi ovog sa biljkama, postoji jedna knjiga koja se zove Tajni život biljaka. Nisam čitao, no moji djed i baka jesu, pa su mi ukratko prepričali. Jednu biljku su morali odsjeći i u susjednoj su se prostoriji dogovarali. Kada je jedan došao u prostoriju sa škarama, vidio je kako se biljka tresla.

No ne možeš uspoređivati biljke i vodu, za biljke je dokazano da su živi organizmi, dok za vodu nije. Premda ova teorija to donekle objašnjava... Sjećam se toga u knjizi, ali sam zaboravio kako se taj čovjek, otac te teorije zvao... Potražio bih ali mi knjiga nije pri ruci, ostala mi je kod bake i djeda...

Try not to become a man of success but rather to become a man of value - Albert Einstein
17 godina
moderator
SOS kaže...
Tvrdiš da se ti pokusi protive zakonima fizike tj. zašto se riječima napisanim na papiru utječe na vodu, odgovor je da to nije još objašnjeno, ali to se događa. Voda reagira.
Nije istina - voda ne reagira. Voda ocito reagira samo dok je Emoto podrazuje. A to je jasan znak za uzbunu. I ne tvrdim da se pokusi protive zakonima fizike - odakle ti to? Emotovi pokusi protive se znanstvenoj metodi, etici i zdravom razumu. Njegovi pokusi ne vrijede ni pisiva boba jer fotografi znaju dal je voda "pozitivno ili negativno nabijena". Njegova objasnjenja se protive fizici.

SOS kaže...
Emoto to objašnjuje tvrdnjom da svako tijelo šalje vibracije koje čovjek ne osjeti te da to onda voda oponaša.
Kakve konkretno vibracije? Sto konkretno vibrira? Ako covjek na njih reagira, neki instrument bi trebao, zar ne?

Takodjer, od svih tijela koje su oko case vode, kako voda zna da treba reagirati bas na papiric zaljepljen na casi? Ili bas na odredjenu rijec?

SOS kaže...
Osmislio je više pokusa na to da voda reagira, a jedan je vezan uz biljke. Tako da ako se jednoj biljci (od tri) govore lijepe stvari ona će brže izrasti, za razliku od druge kojoj se govore ružne stvari koja će lošije proći. Treća biljka koja se zanemaruje istrunuti će. Te biljke mogu biti na otvorenom prostoru tako da ih kiša zalijeva (jer bi treća biljka ionako istrunula da se ne zalijeva). Vjerujem da se ovaj pokus malo razlikuje od onog u knjizi jer ga se ne sjećam najbolje, ali i ovaj pokazuje da voda u bićima reagira kao i sama bića jer se sastoje od vode većinom.
LOL! Jel itko ikad osim Emota uspjesno ponovio taj pokus? I one pokuse s rijecima zaljepljenjim na casu vode? O cemu onda pricas? Metodologija mu nema veze sa znanoscu.

SOS kaže...
Imaš li možda još neku kritiku jer si više puta pokazao samo članke na Wikipediji.
Za neznalice - postoji nesto sto se zove "referenca". Uoci da na kraju clanaka na Wikipediji imas reference - znaci, to sto pise na Wikipediji nije palo iz vedra neba nego je preuzeto (bilo izravno, bilo protumaceno) iz referenci.
17 godina
neaktivan
HappyD kaže...

@SOS

U vezi ovog sa biljkama, postoji jedna knjiga koja se zove Tajni život biljaka. Nisam čitao, no moji djed i baka jesu, pa su mi ukratko prepričali. Jednu biljku su morali odsjeći i u susjednoj su se prostoriji dogovarali. Kada je jedan došao u prostoriju sa škarama, vidio je kako se biljka tresla.

No ne možeš uspoređivati biljke i vodu, za biljke je dokazano da su živi organizmi, dok za vodu nije. Premda ova teorija to donekle objašnjava... Sjećam se toga u knjizi, ali sam zaboravio kako se taj čovjek, otac te teorije zvao... Potražio bih ali mi knjiga nije pri ruci, ostala mi je kod bake i djeda...

ja sam isto to čul, to se ljudima u Zagorju često događa, prvo se napiju ko letve, onda idu zalijevati cvijeće (ne uvijek vodom :)  Za vodu još nisu dokazali?! Pa kako vam to nejde u glavu, voda ne može biti živa jer nema nikakve stanice. To su vam osnove osnova. Voda ne može biti živa, to se ne može niti dokazati.
Ako ti nešto smrdi, promjeni čarape.
17 godina
neaktivan
HappyD kaže...

@SOS

WTF?! HAHAHAHA!! LOL!!
Biljka se tresla? Ajde pretpostavimo i tu glupost da je biljka osjetila strah! Ali zasto bi ona na strah reagirala isto kao i ljudi?! Ova tema me sve vise i vise nasmijava!
Nothing is true, everything is permitted... 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
Nije istina - voda ne reagira. Voda ocito reagira samo dok je Emoto podrazuje. A to je jasan znak za uzbunu. I ne tvrdim da se pokusi protive zakonima fizike - odakle ti to? Emotovi pokusi protive se znanstvenoj metodi, etici i zdravom razumu. Njegovi pokusi ne vrijede ni pisiva boba jer fotografi znaju dal je voda "pozitivno ili negativno nabijena". Njegova objasnjenja se protive fizici.

LOL! Jel itko ikad osim Emota uspjesno ponovio taj pokus? I one pokuse s rijecima zaljepljenjim na casu vode? O cemu onda pricas? Metodologija mu nema veze sa znanoscu.
Ja vjerujem da voda reagira te se i sam možeš uvjeriti. Evo citirati ću ti iz knjige: "... Naumio sam zamrznuti vodu i fotografirati kristale... Prvo sam posudio iznimno jak mikroskop i pogledao led zamrznuti u kuhinjskom hladnjaku. Budući da smo led fotografirali na sobnoj temperaturi, ubrzo se rastopio. Trebalo nam je dosta vremena prije no što smo uspijeli snimiti fotografije kristala... Nakon dva mjeseca eksperimentiranja, konačno smo uspijeli snimiti jednu fotografiju. Dobili smo fotografiju prekrasnog heksagonalnog kristala... Sada imam veliki hladnjak u kojemu zbog eksperimenata održavamo ( Emoto ima suradnike) temperaturu na minus pet stupnjeva Celzija (23 stupnja Farenheita)... Kristali su vidljivi samo dvadesetak do tridesetak sekundi, jer temperatura raste i led se počinje topiti... Dopustite mi da objasnim kako snimam fotografije kristala: U 50 Petrijevih posuda sastavim 50 različitih vrsta vode. Tada ih tri sata zamrzavam u hladnjaku na minus 20 stupnjeva Celzijusa. Površinska napetost u Petrijevim posudama oblikuje kapljice leda širine jednog milimetra. Kristal se pojavljuje kad gornji dio ledene kapljice osvijetilm svjetiljkom. Dakako, nikada ne dobijem 50 posve istih kristala, a ponekad se ne oblikuje niti jedan kristal... (Malo ću ovaj dio skratiti.) Najprije smo proučavali kristale od vode iz slavine s različitih lokacija, te su rezultati bili katastrofalni zbog klora za pročiščavanje. Jednog dana je moj kolega rekao nešto posve neočekivano: >> Hajde da vidimo što će se dogoditi ako vodu izložimo glazbi. (Glazba proizvodi vibracije)  Nakon što smo vodu izložili klasičnoj glazbi stvorili su se tanki, elegantni lijepo oblikovani kristali (Tu je nabrojano na koja djela su se stvorili kakvi kristali...)"
Dalje su eksperimentirali s tekstom na papiru, slikama...
Također (vezano uz drugu podebljanu rečenicu): " ... Obitelj koja se pretplatila na naš časopis provela je zanimljiv eksperiment. U dvije su staklenke stavili rižu i mjesec su dana jednoj staklenci govorili >> hvala ti, a drugoj >>budalo,... Rezultati su bili ovakvi: Nakon mjesec dana je riža kojoj su govorili >>hvala ti, počela je fermentirati i od nje se počeo širiti zreli miris nalik mirisu slada, a riža kojoj su govorili >> budalo, počela je trunuti i potamnila je (riža ima visok postotak vode.)" Ne mogu objasniti zašto vibracije bla,bla jer ni u knjizi ni nigdje nije do kraja dokazano zašto voda reagira (što sam već i objasnio).
Ozbiljno...
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.9.2008 20:41 (SOS).
17 godina
odjavljen
Paranormalno

Mbaksa, daj shvati, SOS je u pravu! Tvoje se pretpostavke temelje na ničemu. Reci što misliš o vodi, kada pročitaš knjigu, kao i svi ostali koji nisu pročitali knjigu, a unaprijed su post-ali!

Goodbye
17 godina
neaktivan
Paranormalno

ajde se prestanite svadjat vise! Nitko od vas dvojice ne moze dokazati da je u pravu! Vasi dokazi su potpuno glupi:

SOS: neki tamo covjek je to napravio i uspijelo mu je pa ja sad vjerujem u to! To me podsjeca na ono "Slijedite papucu!", "Ne, slijedite tikvu!"

mbaska: voda ne moze biti ziva ako nema mozak! Ovo je jako velika glupost i vrlo neznanstveno razmisljanje. Zasto bi sve sto je zivo imalo mozak, stanice ili nesto slicno? Zasto bi nesto sto je zivo uopce moralo biti gradjeno kao i ostala ziva bica koja poznajemo? Isto kao sto postoje nakupine bakterija koje mogu biti vece i od kompjutera i budu zelenkaste boje, svaka bakterija je pojedino zivo bice, i svaki dio te nakupine se moze odvojiti i nastaviti samostalno zivjeti, ali se svejedno dok su zajedno krecu sinkronizirano, kao da njima upravlja jedna svijest!

A sad brzo svaki od vas dvojice nek uzme 2 staklenke rize i nek jednu voli, a drugu mrzi pa da vidimo sta  ce bit!Smijeh

Nothing is true, everything is permitted... 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
neaktivan
Assassin kaže...

ajde se prestanite svadjat vise! Nitko od vas dvojice ne moze dokazati da je u pravu! Vasi dokazi su potpuno glupi:

SOS: neki tamo covjek je to napravio i uspijelo mu je pa ja sad vjerujem u to! To me podsjeca na ono "Slijedite papucu!", "Ne, slijedite tikvu!"

mbaska: voda ne moze biti ziva ako nema mozak! Ovo je jako velika glupost i vrlo neznanstveno razmisljanje. Zasto bi sve sto je zivo imalo mozak, stanice ili nesto slicno? Zasto bi nesto sto je zivo uopce moralo biti gradjeno kao i ostala ziva bica koja poznajemo? Isto kao sto postoje nakupine bakterija koje mogu biti vece i od kompjutera i budu zelenkaste boje, svaka bakterija je pojedino zivo bice, i svaki dio te nakupine se moze odvojiti i nastaviti samostalno zivjeti, ali se svejedno dok su zajedno krecu sinkronizirano, kao da njima upravlja jedna svijest!

Ja vjerujem tom čovjeku jer je u toj knjizi (Poruke skrivene u vodi), upozorava da se trebamo popraviti i promijeniti na optimističan način, te da je svemir protkan ljubavlju i zahvalnošću. Nitko nije rekao (koliko ja znam) da je voda živa, nego da je kao zrcalo, odraz od onoga što jest, te upozorava na to da se problemi trebaju riješiti na miran način.
Ozbiljno...
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.9.2008 20:40 (SOS).
17 godina
moderator
SOS kaže...
Ja vjerujem da voda reagira te se i sam možeš uvjeriti.
Kako?
SOS kaže...
Evo citirati ću ti iz knjige:
Kao sto rekoh, svatko u svojoj knjizi moze napisati sto god zeli. Bitan je nacin na koji je provodio svoje "eksperimente" - metodologija mu je neznanstvena, odnosno ono sto on "otkrije" nema apsolutno nikakvu tezinu. Emoto je u znanosti ne cista nula nego ispod nule. Lazov, prevarant, sarlatan.

Commentators have criticized Emoto for insufficient experimental controls,[3] and for not sharing enough details of his approach with the scientific community. [4] In addition, Emoto has been criticized for designing his experiments in ways that leave them open to human error influencing his findings. [5]

In the day-to-day work of his group, the creativity of the photographers rather than the rigor of the experiment is an explicit policy of Emoto.[6][7][8] Emoto freely acknowledges that he is not a scientist, and that photographers are instructed to select the most pleasing photographs.

17 godina
moderator
Axlus kaže...

Mbaksa, daj shvati, SOS je u pravu! Tvoje se pretpostavke temelje na ničemu. Reci što misliš o vodi, kada pročitaš knjigu, kao i svi ostali koji nisu pročitali knjigu, a unaprijed su post-ali!

Kao sto sam vec jednom naglasio, knjiga nije informacija nego nositelj informacije (medij) ili u ovom slucaju dezinformacije. Emotove fotke mozda se mogu uvrstiti u umjetnost, ali sa znanosti nemaju nikakve veze. I kao takve me ne interesiraju ni njegove fotke, a jos manje njegova knjiga, u kojoj jasno otkriva svoju neznanstvenu metodologiju.
17 godina
moderator
Assassin kaže...

mbaska: voda ne moze biti ziva ako nema mozak! Ovo je jako velika glupost i vrlo neznanstveno razmisljanje.

Kao prvo, pogresno si napisao moje ime. Kao drugo, tvrdis nesto sto ja ne tvrdim - da ti se to nije ponovilo.

Assassin kaže...

Zasto bi sve sto je zivo imalo mozak, stanice ili nesto slicno? Zasto bi nesto sto je zivo uopce moralo biti gradjeno kao i ostala ziva bica koja poznajemo? Isto kao sto postoje nakupine bakterija koje mogu biti vece i od kompjutera i budu zelenkaste boje, svaka bakterija je pojedino zivo bice, i svaki dio te nakupine se moze odvojiti i nastaviti samostalno zivjeti, ali se svejedno dok su zajedno krecu sinkronizirano, kao da njima upravlja jedna svijest!

A i ovo ti je zaista "inteligentan" komentar. Svaki dio te nakupine jest zivo bice - bakterija. Rastavi ti bakteriju na "sastavne dijelove" pa da vidimo kako ce ti dijelovi nastaviti samostalno zivjeti. Belji se
17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
Assassin kaže...

mbaska: voda ne moze biti ziva ako nema mozak! Ovo je jako velika glupost i vrlo neznanstveno razmisljanje.

Kao prvo, pogresno si napisao moje ime. Kao drugo, tvrdis nesto sto ja ne tvrdim - da ti se to nije ponovilo.

Assassin kaže...

Zasto bi sve sto je zivo imalo mozak, stanice ili nesto slicno? Zasto bi nesto sto je zivo uopce moralo biti gradjeno kao i ostala ziva bica koja poznajemo? Isto kao sto postoje nakupine bakterija koje mogu biti vece i od kompjutera i budu zelenkaste boje, svaka bakterija je pojedino zivo bice, i svaki dio te nakupine se moze odvojiti i nastaviti samostalno zivjeti, ali se svejedno dok su zajedno krecu sinkronizirano, kao da njima upravlja jedna svijest!

A i ovo ti je zaista "inteligentan" komentar. Svaki dio te nakupine jest zivo bice - bakterija. Rastavi ti bakteriju na "sastavne dijelove" pa da vidimo kako ce ti dijelovi nastaviti samostalno zivjeti. Belji se

Za ovo sa imenom se ispricavam, slucajno sam zamjenio dva slova. Koliko se sjecam, ti si rekao da voda nemoze biti ziva kad nije gradjena od stanica, a netko drugi je rekao ovo za mozak, a te dvije tvrdnje su dosta slicne! Ako ti nisi rekao ovo u vezi stanica onda se ispricavam jos jednom jer mi se vec sve ispromjesalo u zadnjih 5 strana ove teme!Sramim se
A za ovaj drugi dio: ja sam tu nakupinu usporedjivao s vodom, ali nisam mislio reci da se i voda sastoji od malih zivih bica (bakterija) nego sam samo dao primjer te jedne svijesti koju dijeli vise zivih bica!
Ali stvarno vas molim da probate ono s rizom, bas da vidimo kakvi ce bit rezultati!

I da, jos nesto! Sjecam se da je taj Emoto jednoj vodi molio molitvu Mariji i onda su kristali oblikovali lik Marije! E ljudi, svasta mogu povjerovat uz dokaze, ali ovo je stvarno previse!!
17 godina
neaktivan
Paranormalno

hmmmm, znači H2O(jedan atom vodika i 2 atoma kisika) zvan voda ima smisla za glazbu.

Ma bemislica ako se mene pita. Po meni objašnjenje bi moglo biti da možda voda vibrira na nekoj frekvenciji ali ne da je pametna.

17 godina
moderator
Assassin kaže...
Za ovo sa imenom se ispricavam, slucajno sam zamjenio dva slova. Koliko se sjecam, ti si rekao da voda nemoze biti ziva kad nije gradjena od stanica, a netko drugi je rekao ovo za mozak, a te dvije tvrdnje su dosta slicne! Ako ti nisi rekao ovo u vezi stanica onda se ispricavam
Nisam rekao nista sto si napisao u ovom odlomku. Ali da - voda nije ziva (niti moze biti ziva). Osim ako zelis redefinirati rijeci/izraze zivo, zivot, zivo bice.

Assassin kaže...
A za ovaj drugi dio: ja sam tu nakupinu usporedjivao s vodom, ali nisam mislio reci da se i voda sastoji od malih zivih bica (bakterija) nego sam samo dao primjer te jedne svijesti koju dijeli vise zivih bica!
Napisao si rijec "svijest", ali govoris o necem drugom. To nije OK. Cak i kad bi bilo OK, i dalje ti je primjer besmislen, odnosno ne povezuje skupine bakterija s vodom.

Assassin kaže...
I da, jos nesto! Sjecam se da je taj Emoto jednoj vodi molio molitvu Mariji i onda su kristali oblikovali lik Marije! E ljudi, svasta mogu povjerovat uz dokaze, ali ovo je stvarno previse!!
Dokaze? Nema dokaza. Ljudi svasta povjeruju jer su ili naivni ili se samozavaravaju ili zele vjerovati jer im se ne svidja stvarnost.
17 godina
neaktivan
Paranormalno

Ma voda pametna...     Kako onda definiraš pamet?

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
Assassin kaže...
Za ovo sa imenom se ispricavam, slucajno sam zamjenio dva slova. Koliko se sjecam, ti si rekao da voda nemoze biti ziva kad nije gradjena od stanica, a netko drugi je rekao ovo za mozak, a te dvije tvrdnje su dosta slicne! Ako ti nisi rekao ovo u vezi stanica onda se ispricavam
Nisam rekao nista sto si napisao u ovom odlomku. Ali da - voda nije ziva (niti moze biti ziva). Osim ako zelis redefinirati rijeci/izraze zivo, zivot, zivo bice.

Assassin kaže...
Napisao si rijec "svijest", ali govoris o necem drugom. To nije OK. Cak i kad bi bilo OK, i dalje ti je primjer besmislen, odnosno ne povezuje skupine bakterija s vodom.

Assassin kaže...
Dokaze? Nema dokaza. Ljudi svasta povjeruju jer su ili naivni ili se samozavaravaju ili zele vjerovati jer im se ne svidja stvarnost.
 Ma krivo si me shvatio, a ocito sam i ja tebe! Ovo u vezi bakterija sto sam ja mislio si ti krivo protumacio. Dakle, posto svi znamo da niti jedna voda na svijetu nije bas 100% voda, pa cak ni ona destilirana (osim mozda neke specijalne koje koriste znanstvenici), a i da takva voda postoji, ona cim se izlozi zraku prestaje biti 100% jer u nju ulazi prasina i slicno sto se u vodi otapa! Posto vjerojatno u tom trenutku u vodu ulaze i mikroorganizmi, a njih sam ja usporedjivao sa bakterijama koje tvore one nakupine! Znaci vjerojatno ti mikroorganizmi reagiraju na vanjske podrazaje te zbog njih nastaju takvi kristali! Sad tek kuzim da sam ono gore jako glupo sastavio, pa nitko ne moze skuzit sta sam mislio!
A ovo u vezi dokaza, ja sam mislio na one slike tih kristala!
17 godina
moderator
Assassin kaže...
Ma krivo si me shvatio, a ocito sam i ja tebe! Ovo u vezi bakterija sto sam ja mislio si ti krivo protumacio. Dakle, posto svi znamo da niti jedna voda na svijetu nije bas 100% voda, pa cak ni ona destilirana (osim mozda neke specijalne koje koriste znanstvenici), a i da takva voda postoji, ona cim se izlozi zraku prestaje biti 100% jer u nju ulazi prasina i slicno sto se u vodi otapa! Posto vjerojatno u tom trenutku u vodu ulaze i mikroorganizmi, a njih sam ja usporedjivao sa bakterijama koje tvore one nakupine! Znaci vjerojatno ti mikroorganizmi reagiraju na vanjske podrazaje te zbog njih nastaju takvi kristali!
"Mislim" da se bakterije ili neki drugi mikroorganizmi ne igraju oblikovanja skulpturi od leda! Smijeh Nece ici. A osim toga, tu ti je i problem "vanjski podrazaj" - koji je "misao" ili nesto slicno. Misli ne podrazuju.

Assassin kaže...
Slike nisu dokaz za nista. Pa normalno je da se u vodi pod odredjenim uvjetima stvaraju kristali. Kljucna stvar je da li se pod utjecajem odredjenih "rijeci" i "emocija" stvaraju odredjene vrste kristala. Dakle, stvar je u metodologiji. Koja ne valja. Jer fotografi znaju u kojem uzorku moraju fotografirat kakve kristale. Apsurd.
17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
Assassin kaže...
Ma krivo si me shvatio, a ocito sam i ja tebe! Ovo u vezi bakterija sto sam ja mislio si ti krivo protumacio. Dakle, posto svi znamo da niti jedna voda na svijetu nije bas 100% voda, pa cak ni ona destilirana (osim mozda neke specijalne koje koriste znanstvenici), a i da takva voda postoji, ona cim se izlozi zraku prestaje biti 100% jer u nju ulazi prasina i slicno sto se u vodi otapa! Posto vjerojatno u tom trenutku u vodu ulaze i mikroorganizmi, a njih sam ja usporedjivao sa bakterijama koje tvore one nakupine! Znaci vjerojatno ti mikroorganizmi reagiraju na vanjske podrazaje te zbog njih nastaju takvi kristali!
"Mislim" da se bakterije ili neki drugi mikroorganizmi ne igraju oblikovanja skulpturi od leda! Smijeh Nece ici. A osim toga, tu ti je i problem "vanjski podrazaj" - koji je "misao" ili nesto slicno. Misli ne podrazuju.

Assassin kaže...
Slike nisu dokaz za nista. Pa normalno je da se u vodi pod odredjenim uvjetima stvaraju kristali. Kljucna stvar je da li se pod utjecajem odredjenih "rijeci" i "emocija" stvaraju odredjene vrste kristala. Dakle, stvar je u metodologiji. Koja ne valja. Jer fotografi znaju u kojem uzorku moraju fotografirat kakve kristale. Apsurd.
 Ja sam u vezi ovih bakterija mislio na glazbu. A za ove slike sam i ja sam rekao da moraju biti lazne.
17 godina
neaktivan
Assassin kaže...
mbaksa kaže...
Assassin kaže...

Assassin kaže...
 Ja sam u vezi ovih bakterija mislio na glazbu. A za ove slike sam i ja sam rekao da moraju biti lazne.
 bakterije ne mogu čuti, nemaju uši xD
Ako ti nešto smrdi, promjeni čarape.
17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Nevjerojatno koliko pažnje ste posvetili Emotu. Čitajući komentare naletio sam na ovaj komentar. Kažeš da misli ne podražuju, drugim riječima želiš reći da misli nemaju nikakvog efekta (u smislu da utječu na nešto ili nekoga,ostavimo vodu sa strane malo)? Jesi li vjernik? Misliš da molitva nema apsolutno nikakvog efekta?
Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.
17 godina
neaktivan
Paranormalno

Želio bih donekle okončati tj. završiti raspravu o vodi. Ja nisam rekao da je Emoto "pravi" znanstvenik, on samo eksperimentira s vodom i poznaje znanstvene činjenice i termine. On nije prema meni lažljivac , prevarant kako ga je nazvao Mbaksa no to je njegovo (Mbaksino) mišljenje. On je samo počeo fotografirati kristale te ih izložiti glazbi, itd... On je u tim eksperimentima pronašao svoju filozofiju te (kako sam i napisao) upozorava na našu situaciju. Mi se moramo promijeniti, a to nadam se svi znamo. Ne bi trebali to gledati kao depresivni kraj čovječanstva ako ništa ne poduzmemo jer se to vjerojatno neće dogoditi. MI ćemo opstati, ako se ne promijenimo u lošijem okruženju, okolišu ako da, u ovome (donekle) prirodnom okolišu. Voda skoro i nije bitna u ovoj priči. Ona nije pametna (bla, bla, truć, truć...) nego je samo odraz nas samih. Zato vam i preporučam njegovu knjigu (Masaru Emoto, (ovo nije reklamiranje!)) jer je stvarno lijepa, kao takva. Nadam se da se slažete samnom. (?)

Ozbiljno...
17 godina
moderator
PROTECTOR kaže...
Nevjerojatno koliko pažnje ste posvetili Emotu. Čitajući komentare naletio sam na ovaj komentar. Kažeš da misli ne podražuju, drugim riječima želiš reći da misli nemaju nikakvog efekta (u smislu da utječu na nešto ili nekoga,ostavimo vodu sa strane malo)? Jesi li vjernik? Misliš da molitva nema apsolutno nikakvog efekta?
Znam da molitva nema apsolutno nikakvog efekta. Osim psiholoskog, naravno. A i taj efekt ne mora nuzno biti pozitivan. Naime, napravili su istrazivanje u kojem se pokazalo da bolesnik nekad lose reagira na to sto se ljudi mole za njega jer smatra da se ne bi molili za njega da nije zaista tesko bolestan.

Glede toga da molitva nema nikakvog efekta - pogledaj ovaj
, tamo negdje oko sedme minute - to se jasno vidi na cudesnim izljecenjima, odnosno izostanku istih A oko toga da molitva nekome osobno pomogne za njegovu duhovnost ili sto ja znam sve ne - to je sve stvar ljudske psihe i psihologije ili placebo efekta.
17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
, tamo negdje oko sedme minute - to se jasno vidi na cudesnim izljecenjima, odnosno izostanku istih A oko toga da molitva nekome osobno pomogne za njegovu duhovnost ili sto ja znam sve ne - to je sve stvar ljudske psihe i psihologije ili placebo efekta.
 Ako je to stvar psihe onda je nekima psiha stvarno u k...u. Nekima je lakše reći da im je bog pomogao nego shvatiti da su nešto postigli svojom zaslugom. Religija je napravila toliko zla ali neki se to boje vidjeti. Odličan filimić, tj. serija filmića.
Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.
17 godina
Paranormalno

Nije religija napravila nikakvo zlo, niti je ijedna puška ikoga ubila.

Oću reći ljudi čine zlo a ne religija ili društvo ili nešto treće...

Najžešća mi je ona kad kažu "Ma društvo je krivo, nije on jadan ništa kriv"

pa se odmah zapitam tko čini to "društvo", možda lavovi ili zebre? :P

Trenutno najgora gamad na ovoj planeti smo mi (kad kažem "mi", mislim ljudi).

Zato, kako bi moj prijatelj reka, okanite se ćorava posla. Osmijeh

17 godina
moderator
Vakaka kaže...

Nije religija napravila nikakvo zlo, niti je ijedna puška ikoga ubila.

Oću reći ljudi čine zlo a ne religija ili društvo ili nešto treće...

Usporedba religije i puske je apsurd - ne moram ti valjda objasnjavati zasto.
Glede toga tko cini zlo - ti gledas samo tko cini zlo, a ne pitas se zbog cega cini zlo. No - udaljavamo se od teme - tema je Paranormalno.
17 godina
mbaksa kaže...
Usporedba religije i puske je apsurd - ne moram ti valjda objasnjavati zasto.
Glede toga tko cini zlo - ti gledas samo tko cini zlo, a ne pitas se zbog cega cini zlo. No - udaljavamo se od teme - tema je Paranormalno.
 Pa normalno da gledam tko čini, da nije zbog jedne stvari bilo bi zbog druge tako da gledat zbog čega nešto čini nema smisla,
jer na kraju će nać samo novi izgovor za činit zlo. No kako si i sam rekao nećemo se udaljavat od teme.
17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Dawkins kralj!

Ima jedno "istraživanje" koje je provela neka katolička organizacija. Skupili su neke vjernike da se mole za jednu grupu bolesnih ljudi, a za drugu se jednostavno nitko nije molio i naravno nije bilo nikakve razlike.
16 godina
protjeran
Paranormalno

Paranormalno ne postoji to je sve izmišljeno to je ko da misliš da je crtic stvaran.

To je od horora koje gledamo itd.

17 godina
protjeran
Paranormalno

nekad nije bilo ni tv-a, crtica ni horora pa je paranormalno postojalo...

sam sam zivi dokaz paranormalnog (neobjasnjivog)...

kad tri noci zaredom imas cudne snove i hladno ti je dok si ispod 3 deke a nemas temperaturu, i stalno nesta plazi po tebi a ti sam u sobi...

nikad nisma imo takvih problema, nisam plasljiv ni ikaj slicno...al me svejedno ovo muci...tesko mi je vjerovat u to ali znam da me posjetilo nesto izvan nasih osjetila, ono u sto ne vjerujemo

Intel(R) Pentium(R) Dual CPU E2180 @ 2.00GHz (2 CPUs) 2048MB RAM 250 GB Total ASUS EAH3650 Series 1024 MB xFire-->ddoxy
17 godina
neaktivan
doxy kaže...

nekad nije bilo ni tv-a, crtica ni horora pa je paranormalno postojalo...

sam sam zivi dokaz paranormalnog (neobjasnjivog)...

kad tri noci zaredom imas cudne snove i hladno ti je dok si ispod 3 deke a nemas temperaturu, i stalno nesta plazi po tebi a ti sam u sobi...

nikad nisma imo takvih problema, nisam plasljiv ni ikaj slicno...al me svejedno ovo muci...tesko mi je vjerovat u to ali znam da me posjetilo nesto izvan nasih osjetila, ono u sto ne vjerujemo

Snovi su svima čudni!
To sa dekama je apsurdno, ne trebaš imati temperaturu da ti bude hladno.
Ja bi na tvom mjestu posjetio doktora, halucinacije mogu biti produkt trovanja raznim toksičnim proizvodima i povezane su sa velikim brojem bolesti.
We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star. But we can understand the universe. That makes us something very special. - Stephen Hawking
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.11.2008 16:57 (vjeko).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice