Paranormalno

poruka: 2.052
|
čitano: 439.690
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran
RE: Paranormalno
@mbaksa
Daj samo pročitaj knjigu, pa se javi. Inače ne želim uopće razgovarati o knjizi jer su te rečenice koje si gore napisao pretpostavke.
Try not to become a man of success but rather to become a man of value - Albert Einstein
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.8.2008 12:12 (HappyD).
17 godina
moderator
HappyD kaže...
Daj samo pročitaj knjigu, pa se javi. Inače ne želim uopće razgovarati o knjizi jer su te rečenice koje si gore napisao pretpostavke.
Ta knjiga je reklamni materijal, marketinsko sredstvo - ne pada mi na pamet gubiti vrijeme na takvo nesto. Ljudi poput doticnog Emotoa su majstori u tome da izmisljotine i pseudoznanost prezentiraju kao cinjenice i znanost. Daj nadji jednog relevantnog znanstvenika koji je ponovio pokuse Emotoa i dobio iste rezultate - onda mozemo razgovarati. Namigiva Ako se njegovi pokusi ne mogu reproducirati to znaci samo jedno - da su rezultati falsificirani.
17 godina
neaktivan
Paranormalno

JA po noci radim cudne stvari covece. Tako ja jednu noc nikok nije bilo kod kuce samo ja. I iso ja spavat oko 2h ujutro ali nisa komp ugasio probudim se ujutro vidim crysis se skida na torentima ono wtf. Tako sam jednu noc iso igrati wii dok sam spavao jebote. Samo ujutro vidim na mesiđ bordu da sam igral raymane 30min.

01101 01111 10010 00100 10011 01000 01001 00111 01001-LordShigi AMD Athlon 6000+ BOX, 4gb DDR 2 kingmax RAM, Sapphire Radeon HD4850,MB GB AM2 s940 GA-M56S-S3, 1tb disk, 550W napajanje
17 godina
protjeran
LordShgi kaže...

JA po noci radim cudne stvari covece. Tako ja jednu noc nikok nije bilo kod kuce samo ja. I iso ja spavat oko 2h ujutro ali nisa komp ugasio probudim se ujutro vidim crysis se skida na torentima ono wtf. Tako sam jednu noc iso igrati wii dok sam spavao jebote. Samo ujutro vidim na mesiđ bordu da sam igral raymane 30min.

Jbt!
Plasis me!
Mama hocu 4870!
17 godina
protjeran
natan13 kaže...
LordShgi kaže...

Jbt!
Plasis me!
 F! OMDG! Don't do that again! I'm scared...
Try not to become a man of success but rather to become a man of value - Albert Einstein
17 godina
neaktivan
HappyD kaže...
mbaksa kaže...
HappyD kaže...

Ljudi, upravo sam se vratio sa odmora i ondje sam pročitao jednu super knjigu koja može objasniti podosta paranormalnih pojava (npr. čudni zvukovi...). Meni je dala puuuuuno toga za razmišljati i jedna mi je od najboljih knjiga koje sam pročitao. Nekima bi mogla biti malo teška.

Pisac: Masaru Emoto

Naziv: Poruke skrivene u vodi

Obavezno pročitati!

Preporucujem ne trositi vrijeme na gluposti. Namigiva
 Da, radi se o kristalima, no, jesi li uopće pročitao knjigu? Ako nisi, preporučujem da zašutiš. Kristali su se oblikovali od raznih voda u svijetu, ali i od glazbe, pa i samih riječi. Čovjek je stavio papir sa riječima napisanim okrenuvši ga prema vodi, a najljepši kristali su se oblikovali od pozitivnih riječi (ljubav, zahvalnost...), a najružniji od negativnih riječi (sotona, budalo...), nema veze na kom jeziku te riječi bile napisane. Kako bi ovo objasnio, on priča o nastanku svijeta, vremenu i načinom na koji cijeli svijet "radi". To su vibracije. Zatim priča o rezonanciji, morfičkom polju, morfičkoj rezonanciji... Mogao bih cijelu knjigu ovako ispisati. Ako nisi pročitao knjigu, a netko je, a ti si našao samo kojekakav sažetak, bolje se nemoj niti javljati jer u ovoj knjizi postoji mnogo više nego je u sažetku rečeno. Pročitaj knjigu, iskreno ti preporučujem, može ti dati dosta materijala pomoću kojeg možeš objasniti neke paranormalne pojave i ukloniti im paranormalni epitet. Namigiva
 nisam čital knjigu, al sam u jutarnjem čul za taj trik s vodom. ne znam kak se zove knjiga i čovjek koji je to napisal, al može bit da je to to. navodno je s tom vodom izlječil rak kod neke pucke. sad, dal je to istina, ne znam. bile su te slike s kristalima  pa se onda zapitaj. to je hado voda
DONT HIT KIDS ! No, seriously . They have guns now.
17 godina
protjeran
Horagio kaže...
HappyD kaže...
mbaksa kaže...
HappyD kaže...

Ljudi, upravo sam se vratio sa odmora i ondje sam pročitao jednu super knjigu koja može objasniti podosta paranormalnih pojava (npr. čudni zvukovi...). Meni je dala puuuuuno toga za razmišljati i jedna mi je od najboljih knjiga koje sam pročitao. Nekima bi mogla biti malo teška.

Obavezno pročitati!

Da, radi se o kristalima, no, jesi li uopće pročitao knjigu? Ako nisi, preporučujem da zašutiš. Kristali su se oblikovali od raznih voda u svijetu, ali i od glazbe, pa i samih riječi. Čovjek je stavio papir sa riječima napisanim okrenuvši ga prema vodi, a najljepši kristali su se oblikovali od pozitivnih riječi (ljubav, zahvalnost...), a najružniji od negativnih riječi (sotona, budalo...), nema veze na kom jeziku te riječi bile napisane. Kako bi ovo objasnio, on priča o nastanku svijeta, vremenu i načinom na koji cijeli svijet "radi". To su vibracije. Zatim priča o rezonanciji, morfičkom polju, morfičkoj rezonanciji... Mogao bih cijelu knjigu ovako ispisati. Ako nisi pročitao knjigu, a netko je, a ti si našao samo kojekakav sažetak, bolje se nemoj niti javljati jer u ovoj knjizi postoji mnogo više nego je u sažetku rečeno. Pročitaj knjigu, iskreno ti preporučujem, može ti dati dosta materijala pomoću kojeg možeš objasniti neke paranormalne pojave i ukloniti im paranormalni epitet. Namigiva
 nisam čital knjigu, al sam u jutarnjem čul za taj trik s vodom. ne znam kak se zove knjiga i čovjek koji je to napisal, al može bit da je to to. navodno je s tom vodom izlječil rak kod neke pucke. sad, dal je to istina, ne znam. bile su te slike s kristalima  pa se onda zapitaj. to je hado voda
 Optimisti Smijeh
Mama hocu 4870!
17 godina
neaktivan
natan13 kaže...
Horagio kaže...
HappyD kaže...
mbaksa kaže...
HappyD kaže...

Obavezno pročitati!

Optimisti Smijeh
 tak piše u novinama, ne tvrdim da je to istina. zato sam napisal NAVODNO
17 godina
protjeran
Horagio kaže...
 Napisao sam na prethodnoj strani, preporučujem, dobra knjiga
17 godina
neaktivan
HappyD kaže...
natan13 kaže...
LordShgi kaže...

Jbt!
Plasis me!

Što je tu čudno? Je da mjesečarenje nije svakodnevna pojava no događa se.
No LordShgi, nemoj to shvatiti olako, ako je stvarno riječ o mjesečarenju poduzmi neke korake (straučna pomoć, zaključavanje vrata dok spavaš itd.), naime poznajem dječaka koji je par dana bio u depresiji te se tokom mjesečarenja skoro ubio (pokušao je skočiti s balkona).

Nemojte se zamarati oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.
17 godina
neaktivan
momak kaže...
HappyD kaže...
natan13 kaže...
LordShgi kaže...

Jbt!
Plasis me!

Što je tu čudno? Je da mjesečarenje nije svakodnevna pojava no događa se.
No LordShgi, nemoj to shvatiti olako, ako je stvarno riječ o mjesečarenju poduzmi neke korake (straučna pomoć, zaključavanje vrata dok spavaš itd.), naime poznajem dječaka koji je par dana bio u depresiji te se tokom mjesečarenja skoro ubio (pokušao je skočiti s balkona).

moj brat isto mjesečari, na početku je bilo stvarno jezivo, al sva vrata zaključamo tak da nemre pobjeći, a i ja ga čujem dok krene.
17 godina
neaktivan
Shady kaže...

meni ide

dobra xD
17 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
 My moon e! Oprostit cu ti jer si ocito zbunjen kao i ja lol!
Ako opet procitas moj post vidit ces da sam ja htio reci upravo to sto si i ti reko i ubiti smo oboje rekli isto. Znaci ako ti kazes da sam ja prico nebuloze, automatski si i ti prico nebuloze i razbacivo si se tim itsim "znanjem".
Ja ili nisam tebe htio quotat ili nisam vidio ovaj tvoj "NE".
A drugi puta malo bolje pogledaj prije nego se pocnes furit i razbacivat svojom "inteligencijom"!
  Evo malo kasnim sa reakcijom, ali nesto mi nije jasno! Kako to ti tvrdis da smo nas dvojica rekli isto kad si ti rekao da bi se kroz zidove moglo gledati kad bi mozak koristili 100%, a ja sam rekao da to nikako nebi bilo moguce, koliko god "jak" mozak imali! Jer niti jedan mozak na svijetu ne moze natjerati svijetlost da prodje kroz zid, a to je bas ono gdje ljudi najcesce grijese! Znaci: ne "skenira nase oko okolinu kao recimo radar (koji sam salje signale koje nakon toga prima, isto kao i sismis), nego oko samo prikuplja svijetlost koja do njega dodje! A posto svijetlost ne moze proci kroz zid (osim ako je proziran), ne moze ni oko gledati "kroz" njega.
I ne vidim sto sam ja to krivo vidio u tvojim postovima?

A sto se tice ovih kristala, to sam cuo i ja, cak sam vidio jednom u novinama je pisalo da je on toj vodi molio "zdravo marijo" i onda su se kristali oblikovali u obliku marije! To bas i ne vjerujem (citaj: uvjeren sam da laze!)! A ovo sto se covjeku napisalo na stoljnjak i stol bi trebalo dat Robertu Langdonu da istrazi :D
Nothing is true, everything is permitted... 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Poruka je uređivana zadnji put sub 16.8.2008 20:38 (Assassin).
17 godina
neaktivan
Paranormalno

Molim da ne koristite citate visine nekoliko ekrana. To je izgleda dosta popularno u ovoj temi. Ili editirajte citate ili koristite @osoba.

17 godina
neaktivan
Paranormalno

Evo manic, jel sad bolje?

Nothing is true, everything is permitted... 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
neaktivan
Paranormalno

Ljudi ne zaključavajte vrata kad neko mjesečari, ja sam to pokušao sa sestrom na kraju da pođe hodnikom koji dolazi poslije vrata ona je krenula u ZID!

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
neaktivan
Assassin kaže...

Evo manic, jel sad bolje?

Naravno da je bolje. Ali nemojmo sada u offtopic Osmijeh
17 godina
neaktivan
BORN kaže...

Ljudi ne zaključavajte vrata kad neko mjesečari, ja sam to pokušao sa sestrom na kraju da pođe hodnikom koji dolazi poslije vrata ona je krenula u ZID!

Mi imamo sva vrata zaključana, nek se udari, baš me briga. Svaku noć se splašim dok on počne svoj show. Tak mu i treba.
17 godina
protjeran
Paranormalno

Meni se puno puta dogodilo nešto paranormalno!Ponekad u noći čujem korake, pucketanje te neobične sjene iako su mi rolete spušćene i vrata zatvorena!stvarno jezivo!

17 godina
moderator
Mr.Joker kaže...

Meni se puno puta dogodilo nešto paranormalno!Ponekad u noći čujem korake, pucketanje te neobične sjene iako su mi rolete spušćene i vrata zatvorena!stvarno jezivo!

Ti bi valjda umro od straha da prespavas koju noc u satoru! Smijeh
17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
HappyD kaže...
Ta knjiga je reklamni materijal, marketinsko sredstvo - ne pada mi na pamet gubiti vrijeme na takvo nesto. Ljudi poput doticnog Emotoa su majstori u tome da izmisljotine i pseudoznanost prezentiraju kao cinjenice i znanost. Daj nadji jednog relevantnog znanstvenika koji je ponovio pokuse Emotoa i dobio iste rezultate - onda mozemo razgovarati. Namigiva Ako se njegovi pokusi ne mogu reproducirati to znaci samo jedno - da su rezultati falsificirani.
 Posudi si knjigu u knjižici. Pogledao si kao na Wikipediju, te sad bilo što, što tamo piše je istina, e pa ne treba biti. Na Wikipediji bilo tko može napisati svakakve gluposti. Nemoj komentirati knjigu. Osim toga možeš si pogledati barem zbirku fotografija. Pa nju komentiraj.
Ozbiljno...
17 godina
neaktivan
SOS kaže...
mbaksa kaže...
HappyD kaže...
 Posudi si knjigu u knjižici. Pogledao si kao na Wikipediju, te sad bilo što, što tamo piše je istina, e pa ne treba biti. Na Wikipediji bilo tko može napisati svakakve gluposti. Nemoj komentirati knjigu. Osim toga možeš si pogledati barem zbirku fotografija. Pa nju komentiraj.
 A dali postoje konkretni dokazi za to? Dal su pokusi bili izvođeni pod strogim uvjetima?
Ako ti nešto smrdi, promjeni čarape.
17 godina
neaktivan
SOS kaže...
mbaksa kaže...
HappyD kaže...
 A u knjigama se ne može napisati svakakve gluposti?
17 godina
neaktivan
Horagio kaže...
SOS kaže...
mbaksa kaže...
HappyD kaže...
 A dali postoje konkretni dokazi za to? Dal su pokusi bili izvođeni pod strogim uvjetima?
 Kakvi strogi uvjeti, Emoto je slikao kristale različitih vrsta zaleđene vode koja su bila postavljena različitim uvjetima. To i vi možete napraviti ako imate mikroskop pa se sami uvjerite.
Ozbiljno...
17 godina
moderator
SOS kaže...
Horagio kaže...
Kakvi strogi uvjeti, Emoto je slikao kristale različitih vrsta zaleđene vode koja su bila postavljena različitim uvjetima. To i vi možete napraviti ako imate mikroskop pa se sami uvjerite.
Ti uopce ne kuzis sto te Horagio pita. Trk natrag na Wikipediju i prouci clanke znanstvena metoda i blind experiment i to poglavito double-blind eksperiment.

Naime, ako fotograf zna slika li nesto dobro ili nesto lose podsvjesno moze slikati upravo odgovarajuce kristale u otopini. Drugim rijecima, ako na casu nalijepis etiketu s natpisom "prekrasno" fotograf ce, makar nesvjesno (ne bih se iznenadio da to radi i svjesno - u svrhu podupiranja nebuloznih teorija) fotografirati samo lijepe kristale (ili ce urednik profiltrirati njegove fotografije i ostaviti samo lijepe), dok ce za tekucinu koja je bila obiljezena etiketom "pakao" fotografirati samo "ruzne kristale".

Upravo zbog toga da se iskljuci nesvjesna selekcija odnosno utjecaj psihe/podsvjesti covjeka rade se double-blind eksperimenti i takva istrazivanja se mogu ponoviti (ako se ne mogu znaci da je netko negdje nesto zeznuo ili prevario) i tada ulaze u znanstvene casopise. Emotove gluposti nikad nece uci u znanstvene casopise.
17 godina
moderator
vjeko kaže...
SOS kaže...
Upravo tako. Pa sve te ezotericne i ine gluposti upravo jesu napisane/zapisane u knjigama i alter-casopisima jer ne mogu uci u znanstvene casopise kad se radi o izmisljotinama ili besmislenim/nemogucim 'zakljuccima'.
17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
vjeko kaže...
SOS kaže...
Upravo tako. Pa sve te ezotericne i ine gluposti upravo jesu napisane/zapisane u knjigama i alter-casopisima jer ne mogu uci u znanstvene casopise kad se radi o izmisljotinama ili besmislenim/nemogucim 'zakljuccima'.
 Uopće nisi shvatio bit knjige, jer je nisi pročitao. Molim te pročitaj pa onda kaži što misliš.Mršti se
Ozbiljno...
17 godina
neaktivan
Paranormalno

Ja ću pitat nekog od učitelja da mi posudi mikroskop i da isprobam taj pokus. Samo mi ga detaljno opiši i ja ću ga izvesti. Ako mi uspije, vjerovat ću u to i potrudit ću se naći vremena da pročitam tu knjigu. Ako ne, onda ću se sprdati s tim do kraja života.

EDIT : Dal je dovoljan svjetlosni mikroskop jer za njega imam pristup jako često.

Ako ti nešto smrdi, promjeni čarape.
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.9.2008 13:34 (Horagio).
17 godina
moderator
SOS kaže...
Uopće nisi shvatio bit knjige, jer je nisi pročitao. Molim te pročitaj pa onda kaži što misliš.Mršti se
Uopce nisi shvatio bit moje poruke. Zar da citam knjigu da se uvjerim koliko je to dobro literarno djelo? Zasto da gubim vrijeme na to? Kakve uopce veze ima knjiga kao medij s icim? Bitna je informacija ili u ovom slucaju dezinformacija. Emotova nebulozna hipoteza nema nikakvu podlogu u znanosti, besmislena je i nedokaziva. Meni je to sasvim dovoljno.
17 godina
moderator
Horagio kaže...

Ja ću pitat nekog od učitelja da mi posudi mikroskop i da isprobam taj pokus. Samo mi ga detaljno opiši i ja ću ga izvesti. Ako mi uspije, vjerovat ću u to i potrudit ću se naći vremena da pročitam tu knjigu. Ako ne, onda ću se sprdati s tim do kraja života.

EDIT : Dal je dovoljan svjetlosni mikroskop jer za njega imam pristup jako često.

Svakako izvedi double-blind testiranje - nek ti netko drugi oznaci uzorke brojevima i nek ti ne da sifre dok ne pogledas vise uzoraka i nek ne bude prisutan kad gledas kristale da ti na neki nacin ne natukne koji su "dobri", a koji "losi". Namigiva

PS meni je jasno da od toga nece biti nista - to je gubljenje vremena. Ali eto, ako imas prilike, bilo bi super da to ucinis pa da razuvjeris SOS-a ciji me je komentar, iako nisam ranije na njega reagirao, malo iznervirao: "To i vi možete napraviti ako imate mikroskop pa se sami uvjerite." - to je poruka za naivne ljude (Emotova ili je interpretacija neke njegove poruke) kako bi ljudi lakse povjerovali u Emotove izmisljotine, pogotovo oni koji nemaju mikroskop (u tome i jest cijela poanta kad vecina nas nema mikroskop niti mu ima pristup).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice