Manje upućeni + kompovi = smijeh

poruka: 1.480
|
čitano: 250.427
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Ise i bože, dođe do mene susjed (ima 10 god).
Jadan nezna ni upalit igricu, a kamoli igrat dođe on meni:
"vidiš kako znam igrat, sad ću si kupit laptop" (Igro 1 min Red Alert 3 i napravio 2 vojnika)
Ja gledam ono {#} al boli me briga nisu moje pare {#}
Stvarno neznam šta su si ta djeca umislila {#}

P.S. za svaku sekundu proizvodi neke zvukove, nešta šušti pitaj boga šta radi, dođem ja njemu pa pojačaj zvučnike ak nečuješ {#}

16 godina
neaktivan
Re: Manje upućeni + kompovi = smijeh
Underlight kaže...

Ise i bože, dođe do mene susjed (ima 10 god).
Jadan nezna ni upalit igricu, a kamoli igrat dođe on meni:
"vidiš kako znam igrat, sad ću si kupit laptop" (Igro 1 min Red Alert 3 i napravio 2 vojnika)
Ja gledam ono {#} al boli me briga nisu moje pare {#}
Stvarno neznam šta su si ta djeca umislila {#}

P.S. za svaku sekundu proizvodi neke zvukove, nešta šušti pitaj boga šta radi, dođem ja njemu pa pojačaj zvučnike ak nečuješ {#}

čudna su ta djeca

GAMERS DONT DIE, THEY RESPAWN Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis...
15 godina

Cudno ja neam takve glupe frendove. il nemam frendove bo...

mom frendu  sad stari kupio drugi komp. i ja pitam sta ti kupio on reko neznam sjedni i pogledaj znas da se ne kuzim

I onda kad sam skuzio da mu ej stari dao 2500kn za vec slozen komp u ducanu sam se uhvatio za glavu... i jos sam mu reko da cu mu slozit ja konfiguraciju i da cu mu dic winse.

Ali nejgov stari reko da nije dobro slagat komp wtf. i odnio je da neki njeogv frend podize windowse...

kratko receno komp ima unutra xp i to 32bit -.- i neznam zasto steka brutalno.. stavio je tip drivere sa cd ono verzija 10.4 od ati a ja gledam ma staaaaa xD

a konfa je intel 775 e5xxx neznam tocno broj znam da je 3ghz

4gb dr3

i 5570 sa 2gb ddr3 memorije -.-

i 1tb hard.

Doslovno sam se krizo... sta je kupio i jos ga se nije moglo urazumit. sad reko frend da ce namjerno sjebat winse da mu dodem ja instalirat hahahha

14 godina
odjavljen

niti jedan moj frend se nerazumi u hardver, kada mu kažem da nabroji komponente on kaže točno ovim riječima:

'' dva osam procesora, giga grafičke, 2gige rama i 320gb harda.''

ili kada kaže da je njegova hd 5570 2gb troduplo jača od hd 4870 512mb samo radi memorije...

14 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...

niti jedan moj frend se nerazumi u hardver, kada mu kažem da nabroji komponente on kaže točno ovim riječima:

'' dva osam procesora, giga grafičke, 2gige rama i 320gb harda.''

ili kada kaže da je njegova hd 5570 2gb troduplo jača od hd 4870 512mb samo radi memorije...

Četveroduplo! {#}{#}

Ofc.
17 godina

Potaknut ovom temom sjećam se još dok sam bio mali bajo, kad sam u excelu uređivao neku listu (dvjestotinjak unosa) i nisam znao da postoji opcija da se poslaže sve automatski po abecedi nego sam ručno slagao. Trebalo mi je dva dana da sve složim, a poslije kad mi je brat objasnio da se sav moj mukotrpan rad i trud mogao sažeti u jedan klik mišem, bilo je FFFUUUU

{#}

14 godina
protjeran
znm taj osjecaj... -.-
14 godina
neaktivan
Sjećam se da sam se jednom rasplakao kad sam napisao mail od cca. 20 riječi, pa sam slučajno stisnuo neki link i sve se izbrisalo.
It is I, trackmanijak
14 godina
neaktivan
Markus Dignus kaže...
Sjećam se da sam se jednom rasplakao kad sam napisao mail od cca. 20 riječi, pa sam slučajno stisnuo neki link i sve se izbrisalo.

i ja jednom u wordu u drugom razredu sam napisao sastavak od cijele stranice (xD) i onda sam išao mjenjat font, pocrnio cijeli text i stisnuo space, nisam znao za tipku undo i sav se rasplako, onda je došao brat iz škole pa stisnuo undo

nekad sam i ja bio takav, a sad mi je smiješno kad moj otac traži neko slovo na tipkovnici 10 sekundi, i to još Q,A,Y ili Đ i Ž koji su na rubovima pa mu uvijek izmaknu

Proleteri svih zemalja, ujedinite se !!!
15 godina

Nekada:

Jednom sam sa nekog cd-a trebao nešto kopirati na kopmjuter. To nisam znao kako napraviti pa sam svašta pokušavao. I onda sam tako pritisnuo cut. Kad se na neku dadoteku pritisne cut ona malo "posivi". Ja sam to cut prevo doslovno kao izreži, i nekako sam zaključio da sam izbrisao datoteke sa cd-a zauvijek. Odmah sam se rasplakao dok nije došao netko stariji i objasnio mi sve

Prije sam mislio da se na cd/dvd mogu stavljati doteteke isto onako kao na HDD-u. Dakle možeš ih brisati, ponovno stavljatiti itd. I tako bih ja stavio neku malu datoteku na cd i onda se poslije čudio kako nemogu "kopirati" datotoke na cd. Inače tada sam pržio cd tako što bih stavio cd u pržilicu, otišao u Computer i onda tamo ušao na prazan cd/dvd, kopirao datoteke i pritisnuo burn na alatnoj traci.

Onda sam otkrio da je to bolje raditi pomoću nekog specijaliziranog programa. Naravno kako nisam imao internet ovisio sam praktički o programima koji su došli predinstalirani sa kupljenim računalom. I naravno to je baš morala biti piratska verzija nere. Još se sjećam čekanja 100 godna da se upali i onih njegovih bespotrebnih dodataka.

I onda se sjećam mučenja sa windows movie makerom koji bi se rušio kad bih u njega ubacio bilo što što nije .wmv. U to vrijeme sam mislio da je dev c++(IDE) nekakva posebna verzija c++-a. 

Zatim dolazi ono poznato množenje takta sa brojem jezgri, vrednovnje grafičke kartice po količini vram-a itd.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Danas:

Nemam apsolutnog pojma o pc-komponentama. Znam od čega sa račnalo sastoji no ne bih znao nabrojanti npr. najnovije Grafičke kartice, procesore.

Do prije par sati mislio da kod AMD-a vrijedi pravilo: što je veći broj serije kartice to je bolja. Srećom sam otišao na wikipediu i shvatio da nije baš potpuno tako.

O poslovnim sustavima još manje  znam. 

Ne znam napraviti prezentaciju u powerpointu i sl. glupostima

capttawish@gmail.com
14 godina
neaktivan
captain_soap_McTawish kaže...

LOL

Ofc.
14 godina
neaktivan

Jednom sam na win98 stavio slučajno taskbar na lijevu stranu i nisam ga znao vratiti. Poslije sam se pravio glup, kad je stari skužio.

Heh, pred dve godine sam na računalstvu napravio skrinšat desktopa, sakrio sve ikone i stavio to ko wallpaper. Profesorica me drugi dan zvala na razgovor, kako se ona 20 minuta mučila da skuži šta je, onda je jedna učenica skužila. Ispričavao sam se, ali sam u sebi osjećao zadovoljštvinu.

It is I, trackmanijak
17 godina

Evo prije par dana je neki lik cijepio ekipu tu na forumu (ne traži mi se sad thread, možda nađem kasnije pa stavim) kako je najbolje postaviti dva ili tri dodatna venta u kućište.

I nakon što su se svi izredali na njemu lik pita ''što ako stavi oba venta da upuhuju zrak, a jedan ispuhuje neće li biti previše zraka u kućištu''?

{#}{#}{#}

Odvalio sam se od smijeha!

EDIT - evo: http://www.bug.hr/forum/topic/ostale-hardverske-teme/kako-postaviti-ventilatore-kuciste/72571.aspx

Prodajem zjake...povoljno! A ako sam ti pomogao - stisni HVALA..
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.8.2011 18:41 (CrnaBitanga).
17 godina
neaktivan

Nemam apsolutnog pojma o pc-komponentama. Znam od čega sa račnalo sastoji no ne bih znao nabrojanti npr. najnovije Grafičke kartice, procesore.

Do prije par sati mislio da kod AMD-a vrijedi pravilo: što je veći broj serije kartice to je bolja. Srećom sam otišao na wikipediu i shvatio da nije baš potpuno tako.

O poslovnim sustavima još manje  znam. 

Ne znam napraviti prezentaciju u powerpointu i sl. glupostima

Pitanje:

Što ti radiš na forumu onda?

Neznaš ni prezentaciju u PP-u napravit {#}

::- Licencirani Apple Hater -::
17 godina
lzgr kaže...

Pitanje:

sta jel mozda ako covjek nezna nije zasluzio biti na forumu?

17 godina
neaktivan
Hacker002 kaže...
lzgr kaže...

Pitanje:

sta jel mozda ako covjek nezna nije zasluzio biti na forumu?

Ne u tom smislu, ovo je informatički forum, on je 19 mj. tu, pa ipak nezna ni 10% informatike.

15 godina
lzgr kaže...

Ne u tom smislu, ovo je informatički forum, on je 19 mj. tu, pa ipak nezna ni 10% informatike.

Ako sam rekao da ne znam raditi prezentacije, to ne znači da nisam upoznat sa osnovama informatike. Power Point nikada nisam trebao/htio koristiti pa ga nisam ni otvarao. 

Osim toga otkad se to izrada prezentacija smatra osnovama infomatike?!

capttawish@gmail.com
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.8.2011 20:15 (captain_soap_McTawish).
17 godina
neaktivan
lzgr kaže...

Ako sam rekao da ne znam raditi prezentacije, to ne znači da nisam upoznat sa osnovama informatike. Power Point nikada nisam trebao/htio koristiti pa ga nisam ni otvarao. 

Osim toga otkad se to izrada prezentacija smatra osnovama infomatike?!

Mi smo to učili na 2 satu informatike u školi {#}

15 godina
lzgr kaže...

Mi smo to učili na 2 satu informatike u školi {#}

Ali kako to spada u osnove informatike? 

PowerPoint je samo alat za izradu preznetacija. Rad sa njim je praktički jednostavan jer većina mojih vršnjaka, od kojih neki znaju razliku između prečice i datoteke, lako barata sa njim. No on je samo alat za izradu prezentacija. A izrada prezentacija ne spada u osnove informatike. 

Jedino što izradu prezentacija povezuje sa infromatikom je to što se može koristiti određeni software. Naravno i autocad je isto softwer specijaliziran za nešto pa se on opet ne radi u školi.

Inače informatika u školi je sve osim informatike. 

capttawish@gmail.com
14 godina
neaktivan

{#}.

It is I, trackmanijak
15 godina

e, hakiro mi neko accaunt

-koji ti passwod bio?

123456789

e, podamazal sam vent na grafičkoj da ne ruži onako, samo sad unutra sve smrdi

-s čim?

a nisam imao ništa specijalizirano, pa sam uzeo ono ulje za kolače

Na sve komentare tipa 'Na Wikipediji piše ovo', 'na Internetu san naša da piše ono' odgovaram 'Pisalo je i na zidu pička pa ja slomija kurac'.
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.8.2011 1:26 (The Unforgiven).
14 godina
neaktivan
The Unforgiven kaže...

e, hakiro mi neko accaunt

-koji ti passwod bio?

123456789

e, podamazal sam vent na grafičkoj da ne ruži onako, samo sad unutra sve smrdi

-s čim?

a nisam imao ništa specijalizirano, pa sam uzeo ono ulje za kolače

Ovo drugo mi zvuči prefailerski da bi bilo istinito :)

15 godina
ne brini, istinito je, ne mogu opisati taj miris baš... po tavi za palačinke.. tu negdje :D
Na sve komentare tipa 'Na Wikipediji piše ovo', 'na Internetu san naša da piše ono' odgovaram 'Pisalo je i na zidu pička pa ja slomija kurac'.
14 godina

Ima jedno 3 godine dobio komp( a nemam blage veze ništa na njemu ni oko njega? i nakon mjesec dana prdne te ja zovnem servisera. Dođe on ja mu objasnim da blokira pri radu. On ga krene upalit i neće. Radi on tu nešto 10-tak minuta, a onda ja uletim "možda treba upalit zvučnike jer je meni uvijek radio kad su zvučnici bili upaljeni". 

xf: recod8600
16 godina

Kad je tek izasao The Italian Job za PS1, stavljao sam CD u komp (win 95) i pokusacvao kopirati na disketu hahaha... mislim da bi netko platio samo da moze vidjeti facu nakon neuspjelog kopiranja {#}

Al opet, sem se sebi cudim sto sam tada u to vrijeme znao pokrenuti igru preko dosa dok se dizu windowsi (legends, chupa chups itd)

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.8.2011 1:54 (lovac82).
16 godina
neaktivan
ja imam ovdje hakere koji znaju resetrat internet kad poberu ban
:) :) :) :) :) :) :( :) :) :) Gdje je Pero :)?
15 godina
neaktivan

Prije par dana nešto pričam s društvom o web-shopovima, plaćanju preko interneta....

I pita mene jedan: ako ja idem skinuti neki album s interneta (mislio je na glazbeni album), je li se meni onda povećava račun za internet? {#}

Ja nisam mogao vjerovati da je on to ozbiljno pitao

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.8.2011 11:20 (g520).
17 godina
neaktivan
g520 kaže...

Prije par dana nešto pričam s društvom o web-shopovima, plaćanju preko interneta....

I pita mene jedan: ako ja idem skinuti neki album s interneta (mislio je na glazbeni album), je li se meni onda povećava račun za internet? {#}

Ja nisam mogao vjerovati da je on to ozbiljni pitao

Ne postoje glupa pitanja (dobro,ima nekih glupih),samo glupi odgovori.

14 godina
g520 kaže...

Pa ako nema FLAT...

Ono što možeš sutra,ne ostavljaj za danas.
15 godina
g520 kaže...

Ista stvar kao šta je od mog frenda mater povirovala svojoj prijateljici s posla sljedeću stvar za flat internet. "Rekla mi je prija s posla da kad imaš flat internet moš bit na internetu koliko oćeš, ali kad ideš skidat nešto da se to naplaćiva"

Mogao si mu objasnit, jer nisu svi u toku i obrazovani kao ti.

Kako me izludi mali koji dolazi pa počne pričat o kompovima. Kaže meni je prijatelj kupia najjaču grafičku šta sad ima. Ati radeon 4600. I šta je najžalosnije taj frend govori svim prijateljima da ima najjaču grafu a oni svi viruju.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice